Yaylada, Balıkta Kamp Yapabilme Hayali İçin Mikro Çekme Karavanım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafayetim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 247
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 111,650
Ynt: Yaylada, Balıkta Kamp Yapabilme Hayali İçin Mikro Çekme Karavanım.

Merhabalar aynı balıklardan bende tutuyorum kovamın çapı 30 cm tam silindir konik değil balıkların boyu 22 cm geliyordu mustafa beyin tuttukları 18 cm gelir birde bu balıktan tutan bilir iğneyi çıkarmak imkansız yutağın içine kadar yutar küçük olanları bıraksanız bile yaşamıyor

249068_384517878262682_695053333_n.jpg

Etiketler

Fatih bey'in bu eleştirisine cevap verirken bir yandan da hatıralar aklıma geldi.Üç sene önce Münih'den motokaravan kiralayarak iki aile İsmail arkadaşımız ile yaptığımız avrupa gezimizde İtalya garda gölünün etrafında dolaşırken kıyıda bu bizim gömme(testere) balığını avlayan İtalyan balıkçılar görmüş ve sohbet etmiştik.Benim gibi hasta balıkçı olan İsmail ile birlikte içimiz gitmişti keşke bizde burada avlayabilsek diye.Aşağıdaki fotolar o anı hatırlatmak için....

Garda gölü kıyısı.JPG

Ä°talyan balıkçının tuttuÃ

Mini Çekme Karavanınız hayırlı olsun Mustafa bey.

Hayırlı olsun Mustafa bey.
Bu aracı sürmek için D sınıfı ehliyet mi gerekiyor?
750 kg'dan fazla ağırlıkta römork çeken araçlar, sanıyorum B sınıfı ile sürülemiyor. D sınıfı ehliyet gerekiyor. Doğru mudur?

Pick Up' Alıntı:
Hayırlı olsun Mustafa bey.
Bu aracı sürmek için D sınıfı ehliyet mi gerekiyor?
750 kg'dan fazla ağırlıkta römork çeken araçlar, sanıyorum B sınıfı ile sürülemiyor. D sınıfı ehliyet gerekiyor. Doğru mudur?

Çekme karavanımızı kullanabilmek için eşim ile birlikte iki sene önce D sınıfı ehliyet almış idik.Mçk için ise D sınıfı ehliyete gerek olduğunu sanmıyorum.

Teşekkür ederim Mustafa bey. Benimde kısmetse bir çekme karavan niyetim var.
E sınıfı ehliyetim var ama D sınıfı almam gerekiyormuş. Kursa yazılacağım. O yüzden sordum. Peki D sınıfı ehliyet alırken uygulamalı sınav (direksiyon) hangi araç ile yapılıyor acaba? Ben küçük otobüs kullanmıştım ama D sınıfı alırken 13 metrelik tıra çıkartmasınlar sonra? :smiley:

Pick Up' Alıntı:
Teşekkür ederim Mustafa bey. Benimde kısmetse bir çekme karavan niyetim var.
E sınıfı ehliyetim var ama D sınıfı almam gerekiyormuş. Kursa yazılacağım. O yüzden sordum. Peki D sınıfı ehliyet alırken uygulamalı sınav (direksiyon) hangi araç ile yapılıyor acaba? Ben küçük otobüs kullanmıştım ama D sınıfı alırken 13 metrelik tıra çıkartmasınlar sonra? :smiley:

Ben ve eşim dorseli tır kullanmış idik.

Teşekkürler, konunuzu dağıttım biraz ama kusura bakmayın.
Tekrar hayırlı olsun, güle güle kullanmanız dileğiyle...

mustafayetim' Alıntı:
Fatih bey:
Gelelim bu kitabi bilgilerden sonra gerçek hayatta yani sahadaki gözlemlerime.Bu gömme balığının peşinden yaklaşık yirmi yıldır koşuyorum.Bilen bilir tutması ve yemesi çok keyiflidir.Bu balık turna balığı ile beraber tatlı suyun en yırtıcı balığıdır.Tabiri caiz ise denizde köpek balığı ne ise tatlı suda gömme,turna ve sudak o dur.
Eğer bir su popilasyonunda bulunan gömme balıklarının büyük çoğunluğu 18 cm ve üzeri ise turna balığı hariç diğer balık türlerinin o suda hayatta kalma ihtimalleri çok ama çok zayıftır.
Bu balık o kadar çanavar bir türdür ki kendi cinsi dahil her türlü yavru balığı limitsizce yer bitirir.
Bir su popilasyonunda 15 -18 cm boyundaki gömme balıklarını olta ile avlamak bir ağacı budamak demektir.Su popilasyonundaki diğer türlerin yaşaması için elzemdir.Dikkatinizi çekmiştir bu türün avlanma limitlerinde günlük beş kilo gibi kişibaşı günlük izin verilmiştir ki sebebi de budur.

Fatih bey:
Yaklaşık dört seneden beri gezenbilir sitesinde paylaşımlarımla bu camiaya ufakta olsa katkım olarak renk katmaya çalışıyorum.Yanılmıyorsam bunca paylaşımım içinde tek yorumda bulunduğunuz yer burası oldu.
Onca emek verip yazdığım iki yazı dizim yurt dışı geziler bölümü arşivinde mevcut.Bir yazı dizimde halen devam ediyor.Eleştirileriniz yanında beğenilerinizi de beklerim......
bana ufak göründü kova büyük sanırım .yanıldığıma sevindim .bu konuda biraz hassasım .kusura bakmayın.

sizin iyiniyetinizden şüphem olsaydı yazma gereği bile duymazdım.bende ilk bu balıkları yakaladığımda; göle yeni salındıkalrından sürekli sazan için attığım solucanları heemen didikleyip bitirdiklerinden, artık solucanla asla sazan yakayamayacığımı düşününce epey nefret edip tutuklarımın hepsini kedilere veriyordum. sonradan araştırınca yaptiğimin yanlış olduğunu öğrendim.dediğiniz gibi çok lezzetli olytaya takılınca mücadele eden 100gram lığının bile oltanızı eğdiği 2-3kg lık sazan yakaldığınızı düşündürten güçlü bir balık.sırf bu balık için ayrı bir kamış makina misina set yaptim.atçek balık avclığı için mükemmel bir balık.

bu balık 2.5 /3 kg a kadar ulaşabilen bir balıktır.ama türkiyede çok nadir.bu ağırlığa ulaşabilen
.nedenide tırıvırı ve ufak balıkların tekrar bırakılmaması.aynı merada kg lık levrek ler yakalamak istiyorsak biraz fedakarlık etmeliyiz.

çekme karavan hakkında hiç bilgim yok desem yeridir .dediğim gibi uzak meralara gece kalmak için bu ihtiyaca binaen ilgileniyorum.sizin yazdıkalrınızıda vakit buldukça okuyacağımdan emin olabilirsiniz.tek yorumda bulunduğum yerin bursaı olmasıda dediğim gibi karavana yeni ilgi duymam.

dopamin' Alıntı:
Merhabalar aynı balıklardan bende tutuyorum kovamın çapı 30 cm tam silindir konik değil balıkların boyu 22 cm geliyordu mustafa beyin tuttukları 18 cm gelir birde bu balıktan tutan bilir iğneyi çıkarmak imkansız yutağın içine kadar yutar küçük olanları bıraksanız bile yaşamıyor.

ben 5 no meps kullanıyorum bu balığın avında .2-3 no takarsanız 10 cm balıklarıda yakalarsınız.tekli değil 3lü iğne olduğundan ufak balık alamıyor tavsiye ederim.tekine takılasada asla yutamaz dudağında kalır iğne.

Mustafa Bey merhaba

Bilirsiniz Münih'te kiraladığınız karavanla gerçekleştirdiğiniz geziden beri eşiniz Ebru hanım ile bütün seyahatlerinizi büyük bir zevkle takip ettim ama en keyif aldığım buydu :smiley:

Siteye uzun süredir giremediğim için yeni gördüm ama karavanımı sattığım için bana büyük ilham oldu. Birgün beraber balığa çıkmak dileğiyle

Sevgiler
Özgür

6005016' Alıntı:
bana ufak göründü kova büyük sanırım .yanıldığıma sevindim .bu konuda biraz hassasım .kusura bakmayın.

sizin iyiniyetinizden şüphem olsaydı yazma gereği bile duymazdım.bende ilk bu balıkları yakaladığımda; göle yeni salındıkalrından sürekli sazan için attığım solucanları heemen didikleyip bitirdiklerinden, artık solucanla asla sazan yakayamayacığımı düşününce epey nefret edip tutuklarımın hepsini kedilere veriyordum. sonradan araştırınca yaptiğimin yanlış olduğunu öğrendim.dediğiniz gibi çok lezzetli olytaya takılınca mücadele eden 100gram lığının bile oltanızı eğdiği 2-3kg lık sazan yakaldığınızı düşündürten güçlü bir balık.sırf bu balık için ayrı bir kamış makina misina set yaptim.atçek balık avclığı için mükemmel bir balık.

bu balık 2.5 /3 kg a kadar ulaşabilen bir balıktır.ama türkiyede çok nadir.bu ağırlığa ulaşabilen
.nedenide tırıvırı ve ufak balıkların tekrar bırakılmaması.aynı merada kg lık levrek ler yakalamak istiyorsak biraz fedakarlık etmeliyiz.

çekme karavan hakkında hiç bilgim yok desem yeridir .dediğim gibi uzak meralara gece kalmak için bu ihtiyaca binaen ilgileniyorum.sizin yazdıkalrınızıda vakit buldukça okuyacağımdan emin olabilirsiniz.tek yorumda bulunduğum yerin bursaı olmasıda dediğim gibi karavana yeni ilgi duymam.

ben 5 no meps kullanıyorum bu balığın avında .2-3 no takarsanız 10 cm balıklarıda yakalarsınız.tekli değil 3lü iğne olduğundan ufak balık alamıyor tavsiye ederim.tekine takılasada asla yutamaz dudağında kalır iğne.

Fatih bey benim açımdan sorun yok duyarlı olmak tabiki önemli.

zentoz' Alıntı:
Mustafa Bey merhaba

Bilirsiniz Münih'te kiraladığınız karavanla gerçekleştirdiğiniz geziden beri eşiniz Ebru hanım ile bütün seyahatlerinizi büyük bir zevkle takip ettim ama en keyif aldığım buydu :smiley:

Siteye uzun süredir giremediğim için yeni gördüm ama karavanımı sattığım için bana büyük ilham oldu. Birgün beraber balığa çıkmak dileğiyle
Sevgiler
Özgür

Sağol Özgür Lyon'dan memlekete izin için geldiğinizde muhakkak haberleşelim beraber balık tutmaya gidelim.
Fransa'da hiç balık tutmaya gittinizmi bunuda merak ettim ..?

mustafayetim' Alıntı:
Sağol Özgür Lyon'dan memlekete izin için geldiğinizde muhakkak haberleşelim beraber balık tutmaya gidelim.
Fransa'da hiç balık tutmaya gittinizmi bunuda merak ettim ..?

İnanın daha henüz burada vaktim olmadı ve duyduğuma göre belgede istiyorlar. Ama araştırmam lazım. Geldiğimde ise mutlaka ararım görüşürsek çok sevinirim. Sizin oralara gelmeyi planlıyorum. Bizim Hendek'te bir köyümüz var orayı eşime göstermek istiyorum.

Yavaş yavaş yazın bittiği şu günlerde içinde hem karavan sevdası hemde balık sevdası olan arkadaşların gözlerinin pasını silecek ufak bir video
Ne zaman çekildi 19 ekim cuma sabah 7:00
Neremi tabiki KT
Bir daha gidecekmisin
yarın sabah aynı yerde nasibimi bekleyeceğim...
http://youtu.be/HqQ8HqiuudA

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR