Yatak Olan Karavan Masası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ksk35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,860

ksk35

Ana Kamp
Selam arkadaşlar şu karavanlarda kullanılan hem masa hemde yatak olabilen masaları nerden bulabilirim fiyatını bilen varmı yada kendim yapabilirmiyim çapraz katlanabilir bir düzenek olması lazım diye düşünüyorum daha önce hiç görmedim resim yollayabilirseniz sevinirim

Etiketler
Ynt: Yatak Olan Karavan Masası

ben kendi imalatım olan römork cadırda ütü masası ayağı ile bu işi hallettim.
bakınız :
preview910.jpg

preview97.jpg

http://www.indexorg.com/sican/default.htm

kolay gelsin

valla bravo dostum katlanır masa budur işte super fikir yoksa 280 yuro istiyorlar bi kıytırık masaya buluşunu bizle paylaştığın için sağ ol var ol

Ömer Bey;
Vallahi tebrikler. Çok akıllıca ve karavancıya yaraşır bir çözüm olmuş. :D
Şu işin seri imalatına girseniz de biz üreticileri, bu tip malzemeler için gümrüklerde, kargolarda helak olmaktan kurtarsanız.

Selamlar.

arkadaşlar merhaba
beğendiğinize sevindim. :smiley: bir taşla iki kuş vurdum bu masayı yaparken. hem evdeki ütü masası yenlendi :smiley:)) hemde römorkun bir masası oldu :smiley:
Sayın Önürmen
Benim bu işin imalatına girmem yerine, siz üreticilerin bunu ithal etmek yerine üretmeniz daha kolay olmazmı :smiley:
saygılar

Ömer Bey;

Bizim de hedefimiz bu ama şu anki pazara baktıgımızda bu yatırım için henüz çok erken oldugunu görmekteyiz. Maalesef ülkemizde durum bu.

Malzeme yetersizliğinden hepimiz yavaş yavaş mucit oluyoruz. ;)

yatabilen koltuk için çekyat mekanizması (www.mycamper.info),
Tuvaleti yuvasına sokup çıkartmak için çekmece rayı,
Hem yatak hem de dışarı masası olarak kullanılabilecek parçayı eski ayakları katlanan masadan,
12V gaz sensörünü 220V gaz sensörünü modifiye ederek yapmak,
3 sistem Buzdolabının daha verimli çalışması için fan ilavesi,
Atık su tankı olarak eski bir yağ bidonu kullanmak.
Osak'ın ütü masasından yükseklik ayarlı masa-yatak,
yaşam aküsünün şarjı için iki aküyü birbirine bağlayan soför mahalli kontrollü röle
Yolda giderken rüzgardan kendiliğinden açılan havalandırma kapağını vidalamak :D
::smiley:

Ben de orjinal mekanizmayı göstereyim.Benzeri usta bir demirci ya da mobilyacıya yaptırılabilir sanırım.Hediyesi 98 Avro

250227_01_lr1.jpg

Sayın can karavan yetkilisi onur bey ,Sayın Osak (Bülent Bey) arkadaşın kendi olanaklarıyla mütevazi ve oldukça naif bir tarzda masa çözümünden sonra size yazdığı cevap ve sizin biraz ironi kokan yazınız ilgimi çekti.Ben bülent kardeşimizin çözümünü kendi olanaklarına ve bütçesine göre ve atıl malzemesini kullanarak yaptığı (açıkcası pek uygun olmasa da)masa çözümünü saygıyla karşılarım.Kendisi sizin yazdığınız bu cevaba karşı da masa icadı gibi öylesine anlamlı,manidar ve sağlıklı bir cevap vermiş ki kutlarım kendisini.Sizler Türkiyede yıllarca karavan işleriyle iştigal eden firmalar olarak zahmet edip gümrük kapılarında bekleyeceğinize ve dışarıya euro dolar bazında bir masa için yüklü paralar ödeyeceğinize dışarıya muhtaç olmadan yerli maslalar vb.ekipmanları ekonomik boyutlarda üretir ve sunarsanız arkadaş da ütü masaından bozma icadınıdan vazgeçer belki.Bildiğim kadarıyla firmanızın bu sektördeki geçmişi uzun yıllara dayanır.Bırakın thrumatk vs.gibi ecnebi menşeli ürünleri hadi bu sektöre yerli üreticilerin bazıları kazandıramıyor diyelim.Fakat bu sektöt masasını daithal ediyorsa bir eksiklik var bu işte.Bırakın gümrük kapılarında beklemeyi de dört başı mamur ekipmanı yerli ve kalitesi yükek karavan ve malzemelerine gün geçtikçe daha katkınız olsun.O zaman bu sektörde daha da çok alkışlanmaya layık olursunuz.Tıpkı sayın Ömer Sak gibi...

Sayın Osak yukarıdaki yazımda parantez içerisinde iisminizi yanlışlıkla Bülent bey olarak yazmışım.Gönderdikten sonra Ömer Sak oduğunu fark ettim.Düzeltirim.Saygılarımla.Şunu da belirteyim bu arada."Çadırvan" tarzında kendi emek ve olanaklarınızla yaptığınız aracın resimlerinden izlediğm kadarıyla çok güzel ,kendinize bütçenize vs. uygun çözümler bulmuşsunuz.Bu işten siz gurur ve onur duyun.Bu sektör de bu çözümler ışığında çok boyutlu olarak karavancılık işini ekonomisiyle,alt yapısıyla,kısacası herşeyiyle bir daha düşünsün ve tahlil etsin.Bakıyorum çok karavansever de artık evinde ,bahçesinde,hatta apartmanın yüksek katlarında el
iinde testere ,tornavida vs. ile ile kendi aracını mütevazi de olsa kendi üretmeye çalışıyor.Hepsini saygıyla karşılıyorum.Forumda izlediğm çok arkadaş da bunu profesyoneller taş çıkartacak kadar beceriyle bir o kadar da amatörce yapıyorlar.Başarılar dilerim.

Karavan yapım firmaları bu kadar basit mekanizmaları bile üretmek yerine ithal ediyorsa üretime katkıları hangi boyuttadır anlamakta zorlanıyorum.Yap(tır)mayı düşündüğüm camper tarzı araç için gerekli orjinal malzemeleri yurtdışından getirme imkanım olursa ihtiyacım olan şey iyi bir kaportacı,demirci,tornacı,oto elektrikçi ve mobilyacı bulmak olacak.O zaman neden karavan firmasına gideyim ki?Türkiye'de karavan üretimi demek üç beş kalıp hazırlayıp polyesterden modası geçmiş çekme karavan ya da alkovanlı kasa dökmek mi demektir?O zaman sektör nasıl gelişecek?Gelişmiş ekonomilerde mal ve hizmet üretmek için pazarın genişlemesi beklenmez.Mal veya hizmet önce üretilir sonra talebini kendi yaratır.Yatırım yapmak için pazarın genişlemesini beklerseniz sonradan yaya kalırsınız.Can karavan çocukluğumdan beri bildiğim köklü bir firmadır.Bu yazıyı hiçbir kimse ya da kuruluşu zan altında bırakmak amacıyla yazmıyorum.Yaptıkları işi de küçümsemiyorum.Ancak sayın Onur Bey demirciye tornacıya yaptırılabilecek, büyük bir mühendislik şaheseri de sayılamayacak bir masayı üretmeyi büyük bir yatırım olarak görüp ithal etmeyi seçiyorsa,web sitesine fazladan 3-5 fotoğraf ekleyemiyorsa bunun adı ya tuzu kuruluk ya da tembelliktir.Saygılarımla...

Herhangi bir sektörde bir mal ortam üretimine uygun değil zihniyetiyle ertelenir ele alınmaz,dış piyasadan değişik ikame mallarıyla geçiştirilmeye çalışılırsa elbette gelişemez.Millet istedi de mi biz üretmedik gibi bir zihniyetle her iş ele alınırsa iş üremez gelişme gösteremez Üretilecek ki pazarı,piyasası oluşsun.Çıta yükselsin.Karavancılık için değil söz karavandan açılmışken ve konu buyken bundan bahsediyorum.Yoksa hemen hemen her sektör hazır lokma bekler bir durumda.Onu ithal et şunu ithal etzihniyetiyle nerelere varılır bilinmez...Amaç iç piyasada üretmek,ekonomik üretmek,faydaya yönelik üretmek ve geniş katmanlara ulaşabilmek.Eğer ufak tefek de olsa ütü masası bozması da olsa yapılan basite indirgenmiş faydaya yönelik işi yüreklendirmek gerekli.Küçük bir atılım ve pratik iş takdire layıktır emek,özveri,samimiyet varsa.Büyük sayılan çok iş de kendi fasit dairesinde küçülerek döner büyük sanarak kendisini.

merhaba ömer bey,
kendi imalatınız portatif karavanınız çok güzel olmuş, elinize sağlık.
portatif masaya gelince, son derece fonksiyonel ve ekonomik bir çözüm bulmuşsunuz,tebrikler.
kendi karavanımı imal etmeye başladığım andan itibaren, avuç dolusu paralar dökerek yurt dışından malzeme temin etmek yerine, hep ekonomik ve pratik çözümler üzerine düşünüyorum, tanıştığım pek çok karavan dostlarıylada aynı görüşleri paylaşıyoruz.
bu bağlamda,ankaradaki atölyemizde, sizin masanızdan esinlenerek, güçlendirilmiş bir masa ayağı imalatı yaparak hizmete sunacağım.
saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR