Yatak Olan Karavan Masası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ksk35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,862
Ynt: Yatak Olan Karavan Masası

Bir şeyin basite indirgenerek daha teferruatlısından da fonksiyonel yapılması elbette mümkün.Değerli Ömer Kardeşlimizin ütü masasından yararlanarak yaptığı ucuz,bütçesine göre "KIYTIRIK"vb. tabirle karşılansa bile takdire şayandır.Ülkenin ekonomik koşullarında bu şartlar altında hangi normal gelirli hatta iyi gelirli insan dört başı mamur bir karavana sahip olabilir ki.Ancak tam anlamıyla KIYTIRIK tabirine uyan ve Ömer Beyin karavanından pek de üstün olmayan(hatta hiç) ucubeler çuval dolusu paralara satılırken.(Bu işte çok ciddi,deneyimli duayen firmaların ürettiği ele avuca gelir üretimler bu kategoriden tenzih edilir.)ucuz ve pratik çözümlerle atılımda bulunanları kutlarım.Sanırım Değerli Ömer Bey'in bu masayla karavancılara bir değil birçok mesajı oldu: Bir kere arkadaşımız evindeki eski ütü masasını yeniledi,ardından üreticilere bir mesaj da verdi .Anladığım kadarıyla dedi ki:Bırakın gümrük mümrük kapılarında zahmet çekmeyi,bizahmet fazla hatta hiç teknoloji gerektirmeyen KIYTIRIK da olsa bir karavan masası projenizi imalat zinciri
ne alın yada iç piyasadan tedarik edin.Ömer kardeşimizin seri imalatına da gerek yok istenirse piyasadan aracısız gümrüksüz binlerce ütü masası temini çok kolay.İşin kolayına kaçan, bir dingil,bir torsiyon,su almaya yönelik birkaç kaplamayla bir ocak bir buzdolabını biraraya getirip karavan üretmek çok kolay.Elbette iyi satandartta karavan üreten üreticiler var.Bu tip üreticiler bahsettiğim zincir içinde değillerdir.Belli standart ve kaliteleri vardır.Kaldı ki onların da gün geçtikçe gelişlim içinde olduklarını,olmak zorunda bulunduklarını söylemeden de geçemem. İyiler her zaman alkışa takdire layıktır.Ne iyi etmişsin Ömer kardeş bak bir sürü mesaj verdin.Ben de bu mesajına gönülden destekciyim.Bak işin semeresini de veriyor.Bir imalatçı arkadaşımız(semih-impesa) da sizden nasıl esinlenmiş ve bu sistemi esas alarak
bir üretim planlamış .Onu da kutlarım.Başarılar...Aslında bu tarzda masa karavanda evde piknikte vb. ilk kullanılan örnek olmasa da konu bu mesele çerçevesinde olduğu için söz ettim.Tabi bu sistemi güçlendirip pratik konuma getirerek hizmete sunmak çok güzel.Semih bey de bu konuda maharetini göstercektir.

Etiketler

Değerli doğa dostları,
Uzun süredir foruma bakamamıştım bir baktımki ohoooo güzel şeyler olmuş.
Öncelikle mucidi olduğum :smiley: çadır-wan a yapmış olduğunuz övgüler için tşk.ederim. Birşey yaratmak kıytırıkda olsa karşısına gecip bunu ben yaptım demek ve kullanım alanında kesin çözüme ulaşmak anlatamıyacağım kadar çok güzelbir duygu. Herkesin bir tercihi var. Çadır-wan bitti şimdi bir T-3 aldım onu kendi zevkim ve isteğime göre yine kendim yapıyorum. Ve bundanda cok büyük bir mutluuk duyuyorum. Gereksinim olan malzemeleri birçok firmada orjinal olarak bulmak ve almak mümkün. Ama muadil ürünler keşfetmek ve bana özel bir arac yapmak bir başka mutluluk. T-3 bittiğinde sizlerle paylaşacağım :smiley: Ayrıca Semih beyin üzerinde çalıştığı malzemede, esin kaynağı olduğum içinde ayrı bir mutluluk duydum.Detaylarını benimle paylaşırsa mutlu olurum. osak@indexorg.com
Saygılarımla,
Ömer

Doğru yoldasın sayın osak.Devam et başarılar.Karavan sektöründe en güzel çözümlerden biri bu.Hem ekonomik,hem özgün bir üretim,hem de kimseye muhtaç olmadan VE DE EN ÖNEMLİSİ FAZLACA İİTHAL ÜRÜN KULLANMADAN.Başarılar.

:smiley: merhaba ömer bey, t3 benimde çok beğendiğim bir araç,hayırlı olsun. yapım aşamasını yayınlarsanız,sevinirm.
tavan için nasıl bir uygulama düşünüyorsunuz, westfalia tipinde komple yükselen fiber tavanlar çok kullanışlı ve havadar oluyor, siz ne dersiniz?
inanıyorumki güzel bir karavan yapacaksınız. kolay gelsin.

tşk. tavanda bir değişiklik yapmayı bu aracda düşünmüyorum. iç yan kaplamalar ve taban kaplaması yenilendi. su anda bir tekli ocak ve lavabodan olusan mutfak hazırlanıyor. masa hazırlanıyor. sag on koltuk değişecek ve dönerli olacak. şimdilik yapacaklarım bunlar. asgari ihtiyaclar benim için yeterli. malum çadırwandan yeni terfi ettik. çok konfor bozmasın:smiley: yavaş yavaş alıştıra alıştıra standartları yükseltmek istiyorum

Zihni sinir projeleri devam ediyor :smiley:)) Ustalar kızacak belki ama ben bunları yapmayı seviyorum.
bkz. : http://www.facebook.com/album.php?aid=33310&l=6fd3f&id=521958397
Saygılarımla
Ömer

Sayın osak,

"Çadırvan"ınız çok ilgimi çekmişti. Şimdi de yeni çalışmanız aynı şekilde... Yurdumuzda karavan konusuna ilgi duyan epeyce insan var. Özellikle iktisadi engeller, çok kişinin elini kolunu bağlıyor. Kuşkusuz sizler gibi becerikli ve girişken arkadaşlar, konuya ilgi duyan karavanseverlere örnek olmakta ve cesaretlerini artırmakta. Bu arada forumda daha önce mycamper'ın, fsirin'in kendi yapıtlarını da görme şansımız olmuştu. Aslında konu, yalnızca iktisadi yetersizliklerle de açıklanamaz. Bazı insanlardaki başarabilme isteği ve teknik konulardaki el yatkınlığı da önemli bir etken.

Resimleri kendi web sayfanızda yayınlamayacak mısınız? Kolay gelsin.

Cavid Sezen

Dediğiniz gibi bu konunun iktisadi yetersizlikle alakası yok. Birseyler yaratıp karşısına gecip seyretmek ve onu kullanmak hoşuma gidiyor. Bir çok insan için uyduruk ve kıytırık şeyler olarak gelebilir bunlar, ama benim için önemli olan yüzlerce euro vererek aldıklarınızla aynı işlevi yerine getirmesi. bunlarla ugraşırken, düşünürken,çizerken, malzeme araştırırken vede üretimi yaparken büyük bir keyif alıyorum, bunu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Kısmetse Bugun yarın tamamı bitecek ve tüm seriyi internet siteme koyacağım. ve ondan sonrada kısmetse 9 günlük bir ege turuna cıkacağım :smiley:))

Sayın osak,

Bence konuyu iki yönüyle ele almak gerekir diye düşünüyorum:

1.Fabrikasyon ya da işin uzmanı kişilerce gerçekleştirilen üretimler. Bunlar, gerçekten belki tümümüzün hayallerini süsleyen karavanlar. Özellikle iktisadi nedenlerle birçoğumuz, yalnızca hayal ediyoruz.
2.El becerisi yüksek, girişken insanların özel üretimleri. Yukarıda belirtilenler ölçüsünde güzel! gösterişli! ... olmayabilirler ama yarar-maliyet açısından değerlendirildiğinde artıları görülebilir. Güvenlik sorunu yaratmıyorsa, temel gereksinimleri karşılayabiliyorsa neden "uyduruk" diye nitelensinler?

Yukarıdakiler, kişisel görüşlerim; yanılabilirim. Konunun uzmanlarına ukalalık yapmak istemem.

Ege gezinizde Akhisar'dan geçerseniz, bir acı kahvemizi içmeye beklerim.

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR