Yardıma Ihtiyacım Var 5.2

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eminfuk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,668
TPS nin fişini çekince overdrive iptal olur ve araç ilk 3 viteste çalışır rölanti lpg de özellikle düzensizleşir ama nadiren istop edecektir. bence rölanti motoru bozulmuştur yad akurum çok ise rölanti aralığı tıkanmıştır. ayrıca 5.2 de var ise map sensörü de bozulduğunda aynı etkiyi yapar.

Etiketler
Benzin enjektör temizleyici koydum depoya ve arabayla iyi bi gazladım şimdi genelde kontağı açtıktan sonra ışıklar sönene kadadr bekleyip marşa basınca direk alıyor hiçbir problem yok
ama eğer direk kontağı açıp basınca marşa araba direk çalışıyor rolanti 0 a kadar inip sonra kendiliğinden düzeliyor

sadece tps olmayabilir , fişini çekince devre dışı kaldığı için çalışıyor da olabilir.
Aküyü kontrol ettiniz mi ?
Belli bir voltajın altında kalınca da TPS yeterli akımı alamıyor ve de stop ettiriyor aracı ,
Geçmiş dönemde başıma geldi aynısı ,
akü değişince sıkıntı kalmamıştı.
Onu bi kontrol edicem 68 amper akü var üzerinde 7 aylık bi tane voltajmetre alıp ölçmem lazım

TPS nin fişini çekince overdrive iptal olur ve araç ilk 3 viteste çalışır rölanti lpg de özellikle düzensizleşir ama nadiren istop edecektir. bence rölanti motoru bozulmuştur yad akurum çok ise rölanti aralığı tıkanmıştır. ayrıca 5.2 de var ise map sensörü de bozulduğunda aynı etkiyi yapar.
bana kurum gibi geldi enjektör temizlyeici koyunca biraz daha iyi şuan.map sensör var araçta

araç yatıyosa akünün zayıflaması sensörleri manyaklaştırır.özellikle map çok sinsidir hiçbir usta çözemez ama maptan çıkar.bence chrysler'in diagnos cihazına bağlatmadan kimseye elletme,sonuca ulaşmak için herşeyini değiştirirler :D

araç yatıyosa akünün zayıflaması sensörleri manyaklaştırır.özellikle map çok sinsidir hiçbir usta çözemez ama maptan çıkar.bence chrysler'in diagnos cihazına bağlatmadan kimseye elletme,sonuca ulaşmak için herşeyini değiştirirler :D
araç yatmıyor hergün kullanıyorum aracı çok uzun mesafeli olmasa da ama bi kontrol edicem istanbula yolum düşerse direk servise uğrucam

araç yatmıyor hergün kullanıyorum aracı çok uzun mesafeli olmasa da ama bi kontrol edicem istanbula yolum düşerse direk servise uğrucam

Kis geldi mi aku ve elektrik problemleri, hergun kullandiginiz aracta bile sorun yaratir. İlk once akuyu kontrol ettiriniz. Sonra chrysler in cihazina baglatip hangi hatalari verdigini ogreniniz. Bizimle paylasin. Parca degistirmeden birlikte tecrubelerimize gore karar verelim. Deneme yanilma her zaman pahaliya mal olur, boşu bosuna parca degistirirsiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba sayın gezenbilir üyeler
94 model 5.2 gc sahibiyim
problemim şu:dün sabah aracımı çalıştırdım ve 2km mesafe gittikten sonra aracı stop ettim
10 dkka sonra aracı çalıştırdım problemsiz marş süresi gayet kısa
girdiğim yerden çıkmak için r ye aldım gittim geri geri frene bastım durdum daha sonra araç stop etti
iki kere marş bastım marş alma süresi uzadı ve aldığında çok güzel çalşıp motor devri sıfıra kadar
inip stop etti üçüncüde çalıştı ve d ye alıp gittim
ve bugün ilk çalıştırmam da araç marş alıyor ama rolanti düşerek stop ediyor
4-5 denemeden sonra hiç gaza basmadan normal olarak çalışıyor.kontağı açtığımda benzin pompasının sesinide duyuyorum.
sıralı sistem lpg var zavoli marka yardımlarınızı esirgemeyin lütfen
rölanti müşüri olabilir mi?

Merhaba sayın gezenbilir üyeler
94 model 5.2 gc sahibiyim
problemim şu:dün sabah aracımı çalıştırdım ve 2km mesafe gittikten sonra aracı stop ettim
10 dkka sonra aracı çalıştırdım problemsiz marş süresi gayet kısa
girdiğim yerden çıkmak için r ye aldım gittim geri geri frene bastım durdum daha sonra araç stop etti
iki kere marş bastım marş alma süresi uzadı ve aldığında çok güzel çalşıp motor devri sıfıra kadar
inip stop etti üçüncüde çalıştı ve d ye alıp gittim
ve bugün ilk çalıştırmam da araç marş alıyor ama rolanti düşerek stop ediyor
4-5 denemeden sonra hiç gaza basmadan normal olarak çalışıyor.kontağı açtığımda benzin pompasının sesinide duyuyorum.
sıralı sistem lpg var zavoli marka yardımlarınızı esirgemeyin lütfen
rölanti müşüri olabilir mi?

Benzer bir durum arkadaşın aracında oldu. Marşa basıyor araba çalışıyor gazı bırakınca stop ediyordu. kelebeğin üzzerindeki hava filtresi borusunu söktük. Arabadaki wd 40 dan kelebeğe doğru sıktık. biraz temizledik elimle kelebeği açtırarak elimin uzandığı yere kadar sıldim.
Sonra marşa bastık araba çalıştıkça üüstten azar azar sıkmaya devam ettik devir yükselterek motor kelebeğine sıka sıka azar azar kelebek kendini toparladı. rolanti normale döndü.
Sonrasında akü ölçümüne gttik aküde ölmüş. onuda değiştirdik.
o gün bugün sıkıntı yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR