veteriner44
Ana Kamp
Ynt: Yardım....Fiyatlarındaki Abartı / Tutarsızlıklardan Defender Alamıyorum.
Doğru söylüyürsunuz.
İşim gereği %25 asfalt, % 50-60 stablize ve bozuk stabilie, %15-25 Ham yol ve yoldışı kullanım ortalamam var desem doğru olur.
Bana da garip gelen sizin de ifade ettiğiniz gibi fiyat / Donanım tutarsızlıkları.
Bu paralara ABS,ASR, Hill Holder, Hava Yastıklı, Dijital Klimalı vs.... 2000 üstü araçlar alınabilirken hem de..
dturan' Alıntı:henüz defender üstadı olmadım ama İlk olarak Defenderları para kazanmak amacıyla alıp satmak hiç mantıklı bir iş değil ben bunu kısa zamanda anladım. kullanan arkadaşların çoğununda söylediği gibi ne kadar para harcarsan gidiyor bu arabalara. ve sonunda da kolay kolay satılmıyor. yani yaptığım masrafı çıkartırım diye bir düşünce olmuyor. müşterisi kısıtlı meraklısı çok az. dışarıdan herkes hayranlıkla bakıyor ama iş almaya gelince yakıt maliyeti eski teknoloji bakım onarım masrafları derken bakmışsın almaktan vazgeçmişler.
20-25 yaşında bir araca ne kadar yapılmış olursa olsun o paraları vermek insana garip geliyor bir yerde. Benim aracın bana en büyük masrafı şimdilik 150 tl tl oldu. onda da debriyaj çok sert olduğu için merkezleri değiştirdim. yaklaşık 6 ay oldu ve 7500 km den fazla yol yaptım. ekstra (makyaj) masraflarını kendi keyfim için yaptırdım.
Bence alacağınız arabayı en az 5 sene kullanacakmış gibi düşünerek alın. çünkü aciliyet durumunda yarı fiyatına bile satmak isteseniz bu sefer alacak olan "neden bu kadar ucuza satıyor acaba sakat bişeymi var?" diye düşünecekdir. Bu araçların mekanik aksamları yedek parçaları ucuzdur ama iş aksesuara ve iç döşeme kısmına gelince cep yakar. Offroad düşünmüyorsanız bence bu tür donanımlara ekstra para vermeyin, araçta arıza yoksa ve lastikleriniz iyiyse inanın tek tekeri yere bassın bunlarla çıkamayacağınız yer yok. öncelikle bu tür bir aracı neden aldığınızı netleştirin. saygılar..
Doğru söylüyürsunuz.
İşim gereği %25 asfalt, % 50-60 stablize ve bozuk stabilie, %15-25 Ham yol ve yoldışı kullanım ortalamam var desem doğru olur.
Bana da garip gelen sizin de ifade ettiğiniz gibi fiyat / Donanım tutarsızlıkları.
Bu paralara ABS,ASR, Hill Holder, Hava Yastıklı, Dijital Klimalı vs.... 2000 üstü araçlar alınabilirken hem de..