Yardım....Fiyatlarındaki Abartı / Tutarsızlıklardan Defender Alamıyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,502
Ynt: Yardım....Fiyatlarındaki Abartı / Tutarsızlıklardan Defender Alamıyorum.

dturan' Alıntı:
henüz defender üstadı olmadım ama İlk olarak Defenderları para kazanmak amacıyla alıp satmak hiç mantıklı bir iş değil ben bunu kısa zamanda anladım. :smiley: kullanan arkadaşların çoğununda söylediği gibi ne kadar para harcarsan gidiyor bu arabalara. ve sonunda da kolay kolay satılmıyor. yani yaptığım masrafı çıkartırım diye bir düşünce olmuyor. müşterisi kısıtlı meraklısı çok az. dışarıdan herkes hayranlıkla bakıyor ama iş almaya gelince yakıt maliyeti eski teknoloji bakım onarım masrafları derken bakmışsın almaktan vazgeçmişler.
20-25 yaşında bir araca ne kadar yapılmış olursa olsun o paraları vermek insana garip geliyor bir yerde. Benim aracın bana en büyük masrafı şimdilik 150 tl tl oldu. onda da debriyaj çok sert olduğu için merkezleri değiştirdim. yaklaşık 6 ay oldu ve 7500 km den fazla yol yaptım. ekstra (makyaj) masraflarını kendi keyfim için yaptırdım.

Bence alacağınız arabayı en az 5 sene kullanacakmış gibi düşünerek alın. çünkü aciliyet durumunda yarı fiyatına bile satmak isteseniz bu sefer alacak olan "neden bu kadar ucuza satıyor acaba sakat bişeymi var?" diye düşünecekdir. Bu araçların mekanik aksamları yedek parçaları ucuzdur ama iş aksesuara ve iç döşeme kısmına gelince cep yakar. Offroad düşünmüyorsanız bence bu tür donanımlara ekstra para vermeyin, araçta arıza yoksa ve lastikleriniz iyiyse inanın tek tekeri yere bassın bunlarla çıkamayacağınız yer yok. öncelikle bu tür bir aracı neden aldığınızı netleştirin. saygılar..

Doğru söylüyürsunuz.
İşim gereği %25 asfalt, % 50-60 stablize ve bozuk stabilie, %15-25 Ham yol ve yoldışı kullanım ortalamam var desem doğru olur.
Bana da garip gelen sizin de ifade ettiğiniz gibi fiyat / Donanım tutarsızlıkları.
Bu paralara ABS,ASR, Hill Holder, Hava Yastıklı, Dijital Klimalı vs.... 2000 üstü araçlar alınabilirken hem de..

Etiketler

direk birinci linktekini alın yola devam edin, yanlız arkadaki dolabı sökün:smiley:

ilk ilandaki araç cazip geliyor değil mi, araç ilk 32000'e satışa çıkmıştı telefonda 28000'e düştü ve sahibi hiçbir masrafı olmadığını söylemişti. 3 kişi kalktık istanbula gittik. Ben hani araçtan anlamam ama ben bile baktırmaya bile gerek duymadım ustaya. Aracın masrafsız bir yeri yoktu vites 4 den 5'e atmadı motoru üflüyor yağ akıtıyor, içi berbat vs... Oraya gittiğimizde satıcı bunun off road aracı olduğunu araba olmadığını söyleyerek akılda verdi. Muayenesi bile yoktu can sıkıcı bir yolculuk oldu bizim için. Bence ciddi masraflı bir araç il dışından gidecekler için özellikle belirtmek istedim. Saygılar.

maalesef denilen ile gercek her zaman ayni cikmiyabiliyor bu internet ortamindaki satislarda, ancak her defender arzu edenin defenderi hakketmedigide bir gercek, aracinda klima ebd abs istiyorsan defender basligi altinda klavye eskitmenin zaman kaybindan baska bir aciklamasi yok, ihtiyaciniza uygun araci bastan kesfedebilmek elbette buyuk a avantaj ama defender gercegini iyi bilmeden bu araca niyet etmemek gerek, selamlar (bu arada aracimi muhtemelen takasda degerlendiriyorum sevgili meslektasim ayrica igdirdan bir offroad gonullusu arkadasim igdirin baskani Tarik kardesim araciligi ile de bana ulasti, kismet olursa camiada ve yakinda kalsin diye de ona verebilirim, sana uygun arac arayisinda kolay gelsin)

Bu başlığı açmaktaki maksadım hasıl olamadı bir türlü,
Ben bu başlığı "bana bir defender lazım hangisini alayım?" diye açmadım. Verdiğim linkteki ilanları Fiyat / Performans tutarsızlıklarına örnek olması için verdim.

Defender konusunda uzman, tecrübeli ya da bu tür araçların ticareti hususlarında alıcılar açısından dikkate alınması gerekenleri açıklamalarını beklerdim. Başlık altında yazan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Gezenbilir.com 'da Defender 'le ilgili vidalarına varıncaya kadar her detay varken, 2.El defender değerlendirme kriterleri neredeyse yok gibi. Bazı arkadaşlar "işte o değerlendirmeleri yapıp kendi kriter ve fiyatını koy" diyebilir. Neden o zaman bu kriterleri fiyat olarak hesaba katmazlar o zaman. Zaten ben bilsem bu başlığı açmazdım.
Hatta Defende sayfamızda Sabit bir konu olarak " 2.el Defender Değerlendirme Kriterleri " isimli başlık açılmalı diye düşünüyorum.
İnternet ortamındaki satışlardaki hile, gizleme,yalan,dolan... konusu herkesin malumu. Onun için gezenbilir.com da bu konuları tartışmanın faydası ayrıca ortaya çıkar. Yoksa malum satış site(leri)nde herkes istediğini sallamakta serbest. İnsanlar da mümkün mertebe tedbirli davranmaya çalışmaktalar zaten.

Saygılarımla...

Biri 2000 model , diğeri 89 model. 2000 modelin motoru orjinal.

Veteriner arkadasa katılıyorum. Takip ettiğim bir araç vardı. Once 28.500 diyorlardı. Sonra ilanda 23.000 oldu. En son baktıgımda 31.000 tl idi.
Birde bu sitelerin satmaya ihtiyacı olmayan grubu var. Arabanın normal değeri 10.000 lira 12.500 tl yazıp ilan veriyor Nasreddin hoca misali ya tutarsa hesabı; bi balık çıkarsa pazarlık 12.000 veriyor. Ama bu fiyatları yukarı çekiyor. Normal olarak malını satmak isteyen fiyatlara bir bakıyor ooo.

Merhabalar,
Kesinlikle Bende katılıyorum.Telekom ihalesinden 3 adet Defender alan vatandaş Defender aradığımı bildiği için bana fiyat verdi,Birtanesinin motor arızalı diğer ikisi normal motoru arzalı olana 22 bin tl diğer sağlam olanlara ise 26-28 tl fiyat istedi.Motoru arızalıyı almak istedim onu satmaktan vazgecti.Şu anda Defender karaborsa gibi birşey.

çoğunuzu tenzih ederek söylüyorum ama "ne alacak olanların çoğu ne alacağının, ne aradığının ve aradığının ne ettiğinin farkında, ne de satanların çoğu sattığının gerçek ederi konusunda bir fikir ve vicdan sahibi...." durum budur...

bazden24' Alıntı:
Gercekten çok güzel bir konuya değinmişsiniz mantıklı olarak birinci link deki ilanda mantıklı fakat motor orjınal 300 Tdi ise (sonradan 300 tdi tavsiye edilmiyor)
neden tercih edilmiyor,düz dizel araca sıfır tdi motor takılmışsa bu makbulmüdür?böyle bir araçla ilgileniyorum da

omnitemporal' Alıntı:
neden tercih edilmiyor,düz dizel araca sıfır tdi motor takılmışsa bu makbulmüdür?böyle bir araçla ilgileniyorum da

aslında sizin sorunuzun cevabı benim yukarıdaki cümlemde alanen görünüyor, ben şimdi soruyorum buradan; kim tavsiye etmiyor?? hangi aracı tecrübe etmiş?? üzerinde normal ve optimal koşullarda ne kadar km yapmış??, değişimi kim yapmış?? takılan motorun durumu neydi?? vs, vs..

sevgili arkadaşım, düzgün kasaya ve düzgün bir motora sahip -misal bulduğunuzu düşündüğüm puma motor veya BD30 gibi bir motora ki bu motorla 500.000 den önce kapak açmamak üzere tasarlanmıştır- araç buldunuz ise, aradığınız aslan "işte bu" diyorsa gönlünüze ve gözünüze, ustalarınız da "tamam" diyorsa o aracı ALIN, geri kalan "-mış'lar ve -miş'ler" tamamen lafı güzaftır, her düz dizelcinin en büyük hedefi sonradan takma -düzgün bir ustanın elinde uygulanmış- puma motor veya bd 30 gibi bir motora sahip olmaktır, dediğim gibi konuşulan "tecrübeye dayandırılmayan vıdı vıdılar" ise en kibar hali ile söylersek sadece "boş teneke" sesleridir... lütfen almayı düşündüğünüz araç kombinasyonu ile ilgili sitedeki tecrübeli defender sahibi arkadaşlardan bizzat bilgi alın, ilgili bir çok başlık da mevcut, örneğin Iğdır'dan sn.Tarık Yılmaz, nam-ı değer "Kırat" ile konuşun, kendisi her türlü organizasyona bizzat katılır, bakalım size öncesi ve sonrası ile ilgili neler söyleyecek, bu örneği başka arkadaşlar ile de zenginleştirin, pişman olan varmı?? ya da sorun yaşayan? tek sorun maliyeti olmuştur bu arkadaşlara : )) neyse, her düz dizelcinin gönlünde er ya da geç puma motor (ford transit tdci 130 hp) yatar, bu lafımı da unutmayın : ))

hepimize her koşulda kazasız belasız sürüşler dilerim...

Herkese Merhaba,
Defender satın almam - satmam ve tekrar satın almam ile ilgili durumu paylaşmak isterim:

Çok uzun yıllar Defender takıntımı çeşitli dünyevi bahaneler ile ertelemiş, sonra durumun farkına varmış, telekom çıkması 1991 düz dizel Defender 110 sahibi olmuş biriyim. Uzun arayışlarımda neler gördüm, neler duydum. Defender takıntım nedeni ile ve burada okuduğum bilgiler - deneyimler sayesinde, bu aracı aldığımda nelerle karşılaşacağımı, nelerden yoksun kalacağımı gayet iyi biliyordum. En büyük şansım: eşimin de benim kadar Defender takıntılı olması idi :smiley: İki çocuklu aile olarak bu aracı yaklaşık bir yıl, İstanbul trafiğinde, günlük olarak kullandım. Daha sonra, forum'da bolca ismi geçen 200tdi - 300tdi - puma motorlu bir Defender satın almak amacı ile gaza gelip aracımı satılığa çıkardım. Defender'ım için arayanlar, görmeye gelenler, pazarlık edenler, beklentilerini ifade edenler, Defender ile ilgili sorular ( satın almaya gelmiş - çok istediğini belirten kişiler ), fiyat önerenler ve gerçekleşen konuşmaları ömrüm boyunca unutmayacağım, çok çok ilginçti. Sonuçta Defender'ım, benim ilk başlangıç durumumda olan, forum'dan bir arkadaşımıza satıldı. Kazasız-belasız kullansın inşallah.

Piyasada satılık Defender'lar ile ilgili siteminiz ve elştirileriniz ( gel-gel fiyatı konmuş enkaz araçlar / aracına yatırdığı tüm masrafları satış fiyatına eklemiş olanlar / aracına aşağı-yukarı gerçek değeri biçmiş olanlar / Defender ilgisi üzerinden para kazananlar / tok satıcılar ....vb.) çok doğrudur. Çünkü hepsi bir arada bulunmaktadır. Bunun bir filtre sistemi olabileceğini kendi adıma sanmıyorum. Aylarca, gaza geldiğim; 200tdi - 300tdi - puma motorlu ''Canavar / Hayalimdeki'' turbo bir Defender aradım, gidip inceledim, pazarlık etmeye çalıştım...vs. sonuçta: vurulduğum araçlara ayırdığım bütçe yetmedi, bütçem dahilinde olanlarda çeşitli sorunlar - masraflar gördüm. Tüm bu geçen süre zarfında, sağolsun arkadaşlarıma ait 200tdi - 2,5 düz dizel - dizel Series III araçlar kullandım, Defender'sız hiç kalmadım :D :D :D

Kendime araç ararken geçen süre boyunca, arkadaşlarıma ait bu araçları kullanırken, 2,5 düz dizel ile turbo arasında: Murat 124 ile Mercedes 500 sel kıvamında bir fark olmadığını gördüm ( kendi fikrimdir ). 2,5 düz dizel motorlara turbo uygulaması - motor değişimi maliyetleri, uzun vadede meydana gelecek uyumsuzluk sorunları ile ilave edilmesi - değiştirilmesi gereken parçalar gibi konular hakkında duyduklarım, kendi Defender bakış açımdan: bu durumun da bir sektör olduğunu, motor değişiminin de aynı: ihaleden 3000 - 7000TL'ye araç çıkarıp 15.000 - 25.000TL'ye fiyat çekenler gibi bir kitlesi olduğunu düşünmeye başladım. 2,5 düz dizel Defender ile turbo bir Defender arasında benim kullanımımda bir fark olmadığını gördüm ( tamamen kişisel görüşlerimdir ). Kesin olan: turbolu ve turbosuz Defender'lar arasındaki sadece beygir gücü farkı bile çok büyük. Ayrıca turbo Defender'lar çok daha seri, gaz pedalı daha canlı ama ben zaten Defender kullanırken normal otomobil gibi kullanmıyorum. Turbodaki o beygirleri hiç sonuna kadar kullanmıyorum yani. Tabi eğer, beğendiğim turbo Defender'lardan bir tanesi ayırdığım bütçe dahilinde olsa idi peşinden giderdim, yanlış anlaşılmasın. Çeşitli arkadaşlar belirtmiş: Defender müşterisi az ve satılan araçlar da bahsettiğimiz çeşitlilikte olunca ( fiyat / donanım farkları ), kendi adıma yaptığım değerlendirmelerdir.

Uzun zamandır bir arkadaşımda olan, mazisini ve üzerinde yapılan tüm işlemleri gayet iyi bildiğim, komple elden geçmiş - yenilenmiş, Defender'sız dönemimde benim kullanımıma tahsis edilmiş araçlardan olan 1987 2,5 düz dizel Defender 110'u satın aldım. Kendi sattığım araçtan daha düşük model ama benim aracıma göre çok çok daha donanımlı, yenilenmiş, ustamın da bildiği bir araç. Hiç de ucuz değil ama ben satın alacağım Defender'ı bu hale getirmek için en az bu kadar para harcamak zorunda kalacaktım ( fiyat söylemeyeceğim ). Bu tercihimden dolayı gayet memnunum.

Turbo motorlu bir Defender'ı bütçesine uygun şekilde bulmuş, aracı beğenmiş ve ustasından onay almış arkadaşların böyle bir aracı kaçırmamasını, bu tip; bütçesine uygun turbo Defender bulamamış, bulduklarını beğenmemiş fakat kısa sürede Defender satın almak isteyen arkadaşların, Defender'ın kapasitesini - sınırlarını bilerek, kendi beklentilerini, kullanım amaçlarına karar vermiş olarak, yürür aksam - motor - elektrik sistemi çok iyi durumda, araç üzerindeki konfor - donanım - makyaj detaylarına bakmadan (piyasadaki fiyatlar zaten bu durumları belli etmektedir), kendilerine Defender bakmalarını tavsiye ederim.

Evet, turbo motorlu Defender'lar çok güzel araçlardır, turbosuz Defender'lara göre meziyetleri saymakla bitmez ama bu turbo övgü konuşmalarının fiyatları haddinden fazla yukarı çektiğini, bunu gören düz dizel hatta düz benzinli araç sahiplerinin de fiyatlarını yükselttiğini düşünüyorum. Komple yenilenmiş, bol aksesuarlı modelleri kastetmiyorum, Benim aldığım araç bu sınıftan. Defender'ların tüm motor seçenekleri ( turbo ve turbosuz modellerin hepsi ), dünyanın dörtbir tarafında çok uzun yıllardır kullanılmış ve halen kullanılmaktadır. Talep olduğu sürece bu durumun devam edeceğini düşünmekteyim, kendi adıma.

Tamamen şahsi fikirlerimdir.

Barış Suyabatmaz

bu konuda biz yeni başlayacaklardan daha bilgili değerli arkadaşlar,bu araba için yorum yapabilirmisiniz,araç anladığım kadarıyla düz dizelmiş,sonradan fabrika çıkışlı defender 2.9 tdi motoru takılmış,eğer usta onay verirse iyi bir tercihmidir
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-digerlerinden-cok-farkli-bir-defender/detay/

omnitemporal' Alıntı:
bu konuda biz yeni başlayacaklardan daha bilgili değerli arkadaşlar,bu araba için yorum yapabilirmisiniz,araç anladığım kadarıyla düz dizelmiş,sonradan fabrika çıkışlı defender 2.9 tdi motoru takılmış,eğer usta onay verirse iyi bir tercihmidir
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-digerlerinden-cok-farkli-bir-defender/detay/

ustanızdan onay alısa bu fiyata "kaçmaz" bir araç bence...... yalnız yeni motor ruhsata işlimi acaba??? eski motoru neden veriyor o açıdan merak ettim de???

ok, soracağım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR