Yardım....Fiyatlarındaki Abartı / Tutarsızlıklardan Defender Alamıyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,502

veteriner44

Ana Kamp
Yer
Pütürge- Malatya
Defneder almak istiyorum. Kafam allak bullak vaziyette. Tercihim yapılmış veya en azından % 70-80 yapılı sağlam bir TDİ300. Uzak ve küçük bir ilçede olduğumdan, Eski alıp aylarca uğraşabilmem mümkün değil.
Sahibinden sitesindeki ilanları epeyedir inceliyorum. Çok abartılı / Tutarsız fiyatlar var. Çok çok iyi seviyede yapılmış ( ön-arka dif. kilitler, yükseltme kiti, gazlı amortisör, iyi lastik ve jantlı, hidrolik direksiyonlu, disk frenli, webasto’lu, inverter, hava kompresörü, klima, vinçli vs…) veya buna yakın bazı araçlara 20-28 bin TL. Arası fiyatlar istenirken, kupkuru bir iki parça fiyakalandırılmış araçlara 30-40 hatta 50 bin TL. Ve üzeri fiyatlar verilmiş.
Bu forumu çok uzun süredir takip ediyorum. Defneder ile ilgili çok şey öğrendim. Ama bir türlü bir Defeder sahibi olamadım. Malatya’da ikamet ettiğim için internetten başka kaynağım yok. Bizim buralarda bu tür araç bulabilmek ( hele de yapılmışını ) çok zor, hatta şansa kalmış. İnternette uzun süre araştırdıktan sonra bahsettiğim abartılı ve/veya tutarsız rakamlardan dolayı ne yapacağımı bilemiyorum. Her gün ilan sitelerini yoklamaktan başka bir şansım yok. İlan sitelerindeki defneder 300 TDİ. Leri incelediğinizde bu durum çok açık ortaya çıkar. Eminim Defneder üstatları bu durumu biliyorsunuzdur.
Sizce ne yapmalıyım? Yardım ve önerileriniz için şimdiden minnettarım.

Etiketler

Ynt: Yardım....Fiyatlarındaki Abartı / Tutarsızlıklardan Defender Alamıyorum.

veterinere katılıyorum...

takip...

Sayın Veteriner44 ;
Siz
"Çok çok iyi seviyede yapılmış ( ön-arka dif. kilitler, yükseltme kiti, gazlı amortisör, iyi lastik ve jantlı, hidrolik direksiyonlu, disk frenli, webasto’lu, inverter, hava kompresörü, klima, vinçli vs…) veya buna yakın bazı araçlara 20-28 bin TL " ye neden satın almıyorsunuz ???
Sizin de bildiğiniz gibi bu araçların yenisi 50000 Euro civarında , bu durumda sizden yaptığım alıntıdaki gibi bir araç o paraya kelepirdir. Hemen alın.
Defenderların Kırıkkalede 5000 tl civarında satılıyor olması olaya uzak arkadaşların kafasını karıştırıyor olabilir , ancak sizin kadar araştırmış birinin bu yanılgıya düşmemesi lazım. O araçlar hakkıyla toplandığında extralar hariç kuru maliyeti 30-35 bin tl . Bu fiyata bile motoru sağırdır araç gitmez , şanzumanda boşluk vuruntu olur. Hade bir puma yenisi 10000 tl , r380 5000 tl etti 50.000
Dif kilit ,geniş jant-lastik,yeni tip dash vs vs hep artı ilave edin.
Sonuç olarak:
Bunların hepsini istiyorsanız eskisiyle uğraşmaya hiç değmez yenisi daha ucuza gelir.
Eski araçlarda sade pahalı olanlar muhtemelen alt yapısı iyi yapılmış aksesuar takılmamış araçlardır. Aksesuarlı ve ucuz araçlar ise muhtemelen idarelik ! toplanmış , aksesuarlarla makyajlanmış araçlardır. Yapacağınız masraflarla pahalı dediğiniz araçlardan çok daha pahalıya mal olur.

Evet, demek istediğinizi anlıyorum. Tahminen bu cevapları da beklemiştim. Size 2 örnek ilan vereyim. Bu 2 aracı kıyaslayın ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-sahibinden-satilik-offroad-donanim-land-rover-defender-110tdi-49206907/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-2000model-110-tdi-2-5-koyu-yesil-60813173/detay/

Bu forumda Defender'la ilgili genel bir ifade olarak, " Harcadığın paraya satamazsın." ve " İş makinası" tabirleri var. Sonuçta 15-30 yaşlarında, binek kullanıma kıyasla tercih edilmeyen, çok yakan, zayıf teknoloji ve donanımlı, vs... araçların zaten çıplağı bile 2.el piyasasında zor ve kısıtlı sayıda müşteri bulur.Bu işin arz-talepten kaynaklanan ticari boyutu.
Ayrıca, işin "ölücü" diye tabir edilen müşteri olayına hiç girmiyorum.
Bu başlıkta amacım şu:" Bu aracın gerçek 2.el değerini işin ehli kişilerden tecrübeye dayalı hakikatini öğrenebilmek ve benim gibi bu aracı almayı planlayanlara da fikir verebilmek" Yoksa 5 ay galeride dursa o fiyata satılamayacak ya da sıkışıklıktan ve mecburiyetten değerinin çok altında satılan araçlar kısmını istisna sayıyorum.

Bende merak ediyorum...

Verdiğiniz birinci linkteki araç çok uygun . (bu aracın motor tamiri ihticacı varsa da , kaporta sorunları varsa da , şanzıman ,vs sıkıntıları olsa da ..) bunları bilmiyorum tabi ama eğer öyle ise de bu araç alınır eğer onlar da iyi durumda ise araç bence kelepir fiyattadır. En önemlisi şase numarası ile ilgili bir sıkıntısı olup olmadığının kontrolü .
Verdiğiniz 2. linkteki aracın bilgileri ile ilgili bir yanlışlık var sanırım ,eğer yoksa da motor bilgileri eksik yazılmıştır araç 2000 model ise motoru td5 veya td 200 olmalıdır yazılandan sanki 2.5 düz dizel gibi anlaşılıyor böyleyse modeli 2000 olmaz, fiyatı da modeli ile alakalı ..eğer gerçekten 2000 modelse biraz pazarlıkla alınabilir bence ancak aynı paralara 2005- 2006 model araç da bulunabilir.

Ben 1987 model aracımı Kırıkkaaleden 2 yıl önce aldım , memleketime maliyeti 5.500 tl olmuştu. Aracın tüm parçalarını Ankaradan getirtmeme rağmen ( bulunduğum yerden alsaydım 4-5 bin fazla tutacaktı) araca sanayide 25 bin tl harcadım. 2 yıldır kullanıyorum artık motor ve şanzumandan şikayetçi olmaya başladım , yeni bir motor (130ps V-180) ve R380 şanzıman takacağım . Çıkma parça sevmiyorum yeni alacağım 15.000 tl daha gider. Etti 45-50 tl .. Ticaretini düşünmüyorum nasip olursa kullanacağım için 2000 model araçdan daha iyi ve tercih edilen olacak benim için . Her tarafını biliyorum .

bence siz hiç ugrasmayın ve 1.linkteki aracı alın sonrada hüseyin ustaya bi ugrayın ve daha sonra araca yapacagınız işlerde keyfe keder olsun...saygılar

Gercekten çok güzel bir konuya değinmişsiniz mantıklı olarak birinci link deki ilanda mantıklı fakat motor orjınal 300 Tdi ise (sonradan 300 tdi tavsiye edilmiyor)

ilanları örnek olsun diye verdim.İlk ilandaki araç zaten satılmış. Esas maksadım Defender araçların reel 2.el değerini ,Defender kullanan veya aracı tanıyan tecrübeli arkadaşların paylaşması.
Sonuçta herkes istediği fiyatı isteyebilir. Ama bu aracı almak isteyenlerin bunu bilme hakları da var.

sevgili meslektasim oncelikle kolay gelsin, defender yolu zahmetli bir seruvendir, sana yazmamin sebebine gelince ben 90 model 2,5 dizel masrafsiz ve yapili aracimi satmayi dusunuyorum, yag mazot ve su harici hic bir sey istemez. seven ve ilgili birine gitmesi de.beni mutlu eder. benim satis amacim modelli bir land cruiser almak. eger ilgienirsen mesaj at goruselim. selamlar ve kolay gelsin. yrd.doc.dr.Erdogan Uzlu

euzlu' Alıntı:
sevgili meslektasim oncelikle kolay gelsin, defender yolu zahmetli bir seruvendir, sana yazmamin sebebine gelince ben 90 model 2,5 dizel masrafsiz ve yapili aracimi satmayi dusunuyorum, yag mazot ve su harici hic bir sey istemez. seven ve ilgili birine gitmesi de.beni mutlu eder. benim satis amacim modelli bir land cruiser almak. eger ilgienirsen mesaj at goruselim. selamlar ve kolay gelsin. yrd.doc.dr.Erdogan Uzlu

Mesaj yollayamadım, veteriner44@hotmail.com adresim. Siz aracınızın özelliklerini varsa resimlerini gönderebilirseniz memnun olurum.
Saygılarımla...

Bence güzel bi konuya deginmişsiniz.
Benim dikkatimi ceken nokta ise ihaleden alındıgı 15-20 bin satılık ilanıyla satılması.Sonucta hepimiz az cok ihaleden alınan aracların kaca alındıgını biliyoruz.
90 model defender daha askeri renk üzerinde hatta askeriyenin garajında duruyor 13-15 bin fiyat isteniyor.Bunlardan bazıları tenteli araclar.

Bazen cok güzel ilanlarda görüyoruz fiyatı cok ucuk kacık gelmiyor.

henüz defender üstadı olmadım ama İlk olarak Defenderları para kazanmak amacıyla alıp satmak hiç mantıklı bir iş değil ben bunu kısa zamanda anladım. :smiley: kullanan arkadaşların çoğununda söylediği gibi ne kadar para harcarsan gidiyor bu arabalara. ve sonunda da kolay kolay satılmıyor. yani yaptığım masrafı çıkartırım diye bir düşünce olmuyor. müşterisi kısıtlı meraklısı çok az. dışarıdan herkes hayranlıkla bakıyor ama iş almaya gelince yakıt maliyeti eski teknoloji bakım onarım masrafları derken bakmışsın almaktan vazgeçmişler.
20-25 yaşında bir araca ne kadar yapılmış olursa olsun o paraları vermek insana garip geliyor bir yerde. Benim aracın bana en büyük masrafı şimdilik 150 tl tl oldu. onda da debriyaj çok sert olduğu için merkezleri değiştirdim. yaklaşık 6 ay oldu ve 7500 km den fazla yol yaptım. ekstra (makyaj) masraflarını kendi keyfim için yaptırdım.

Bence alacağınız arabayı en az 5 sene kullanacakmış gibi düşünerek alın. çünkü aciliyet durumunda yarı fiyatına bile satmak isteseniz bu sefer alacak olan "neden bu kadar ucuza satıyor acaba sakat bişeymi var?" diye düşünecekdir. Bu araçların mekanik aksamları yedek parçaları ucuzdur ama iş aksesuara ve iç döşeme kısmına gelince cep yakar. Offroad düşünmüyorsanız bence bu tür donanımlara ekstra para vermeyin, araçta arıza yoksa ve lastikleriniz iyiyse inanın tek tekeri yere bassın bunlarla çıkamayacağınız yer yok. öncelikle bu tür bir aracı neden aldığınızı netleştirin. saygılar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR