Ynt: Yapmayı Planladığımız Doğu Karadeniz Turu
barbecue' Alıntı:
Herkese merhaba...
Iyi akşamlar...
Eksikliklerden konu açılmışken, bende aklımda olan kendimce eksik gördüğüm bir konu hakkında görüşlerinizi almak istedim...
Aracımın ön tamponunu değiştirmeden, mevcut tamponu koruyup, uygun ölçüde geçişi sağlayarak ön tarafa bir vinç monte ettirmeli miyim yoksa gerek yok mu?
Yoksa sac imalat hazır veya marka tamponlar oldukça pahalı, üzerine bir de vinç maliyeti eklersem, yüksek bir mali tablo ile karşı karşıya kalıyorum...
Ne dersiniz, bu seneki operasyon için vinç yüzde yüz olmalı mı, yoksa ileri bir tarihe mi ertelenmeli?
Görüşleriniz rica...
Selamlar, sevgiler...
Burak Dirican
Yine kendimizden ornek vererek bir aciklama yapmak istiyorum.
Bizim hayat tarzimiz bu
yani biz sehir icinde de defender kullanan (hatta ben de hidrolik direksiyon bile yok), her bos firsatta camura giren, ailece bu sekilde gezmeyi seven tipleriz. Dolayisi ile biz hazirliklarimizi sadece bu geziye gore de yapmiyoruz. Her daim kullanacagimiz malzemeleri/ekipmanlari ekliyoruz. Ne zaman ne yapacagimiz belli degil bizim.
Deryanin yazdigi ekipmanlar bizde olmazsa olmaz... Duz yolda giderken camur gorduk mu gecermiyiz diye dusunmuyoruz kalirsak da cikacagimizi biliyoruz. Cogu zaman tek arac bile olsak. Direkt daliyoruz tabiri caizse.
O yuzden
@Burak Bey sizin adiniza karar veremem ancak dusundugunuz ekipmanlar `pahali` ve sehir icinde sizi zorlar. Onunde tampon+vinc olan bir arac digerlerine gore her zaman fazla yakar, bakimi baskadir. Sok/Tak ekipmanlar degildir. En basitinden 50kg vinc ve 60kg civarinda bir tampon onde hem de en onde aracin agirlik indexini bozacak. Ona gore de amortisor ve yay belki burc kiti vs olayina girmek lazim. Sonu yok. Bir dostumuz ne guzel yazmisti `gider de gider` Tur`la gitseniz 5000TL ye mal olacak bir gezi icin sadece araciniza ve yilda bir kere yapacaginiz bir gezi icin 15000TL harcamaya gerek yok (bence)
Sonucta sizin icin de `deneme` gezisi ozeliginde oldugundan deneyin bakalim sonra o ekipmanlari bulup takmasi da kolay, aracinizin modifiyesi de. Ama sokup cikarmasi cok cor harcayacaginiz rakamlar bol sifirli rakamlar olacak.
@omnitemporal
Murat Bey bulundugunuz bolge itibari ile Frontera bakmayin. Baska bir konuda yazdim buraya da yaziyorum. Frontera lar kesfedilmemis araclar maalesef. 2 senelik birlikteligimizde ben doya doya kullandim ve hic yolda dagda bayirda kalmadim. On camim da payladi, aks ta kestim ama ben araci almadan once ustasini buldum ondan sonra aldim. Ve bolgenizde ustasi yok diye biliyorum cunku yine Trabzon da baska bir 3.2 V6 var Antalya daki Huseyin Usta ile gorusuyor surekli. Bence baska araclara yonelin. Sizi antalya dan da forum araciligi ile biliyorum. Patrol den sonra cok da fazla bir sey diyemem elbette
ama Frontera ya alternatif araclar var. Uzulmeyin siz de.
@Levent Abi
Karavan toplantisinda Sedat`la goruseceksiniz zaten. Burada henuz paylasmadigim detaylari isterseniz gorusun. Hatta mutlaka gorusun
///////////
Bizim aklimizda aslinda baska ? var. Genel olarak birbirimize uyumla alakali. Kisisel ya da mental olarak degil de araclarimiz ile ilgili.
Mesela...
Biz batakti camurdu yarikti cukurdu ormandi vs dinlemeyiz umrumuzda bile degil arac cizilmis alti vurmus vs. Rahat davraniyoruz hem de cok rahat. Bu rahatliginda tek bir sebebi var gidecegimiz yere gidebilmek, yolda da zevk alabilmek.
Bu noktada herkesten ayni rahatligi beklemeyiz ama yol un tamami da boyle olacak diye bir sey yok.
Demek istedigim `araclari kirmadan` herhangi bir arizaya sebep vermeyecek kadar zorlamak. Ama araci dal cizer, alti surter, tepesine kadar camur olur yeri gelir batar vurdurarak cekeriz.
Bu konuda `benim icin sorun olabilir` diyen varsa el kaldirsin
Bir de ne zaman bulusuyoruz soz elimden geleni yapacagim ve bende gelmeye calisacagim.