Ynt: Yapmadan Dönme
Balıkesir hakkında arkadaşlar genel şeylerden bahsetmiş höşmelim,kolonya,zeytin... .. bense bunları bir kenara bırakıp size birkaç tavsiyede bulunacağım.
1. Hisar ayranları: ayranı çok seven ve çok gezen birisi olarak tüm Türkiyede hisar ayranı kadar güzel ayran içmedim! Cam şişede satılanlardan için eminim ömrünüz boyunca unutmazsınız! fakat içeceğiniz yerde önemli soğuk zincir kırıldıktan sonra tadında ekşime oluyor bu yüzden artık şehrin içinde kalmış olan çayırhisar köyüne gidip fabrikasından içmenizi öneririm. Sahipleri çok iyi insanlardır sizi kırmaz ikram ederler...
2. Kanaat lokantası : Paşa camii yanında bulunan küçük bir lokantadır. Balıkesir dışında olduğumda rüyalarıma girer Pideli Paça'sı! Eğer mesai saatinden hemen öncelerde giderseniz yer bulmakta zorlanırsınız. Size tavsiyem sabah namazından sonra gün aydınlanırken gidin bol sarımsaklı pideli paça yiyin! lokantacı dilinde siyah etlisine siyah, beyaz (tavuk etlisine) beyaz denir, 1 siyah demeniz yeterli ama sarımsağıda unutmayın
3. Yanturalı sucukları : Kayseride bir yıl bulunmuş bir insan olarak sucuk ve pastırma ihtiyacının artması, firmaların büyüyüp bu ihtiyacı karşılamak için fabrika olmaya başlamasıyla birkaç yerde satılanın (küçük üreticinin) dışında Kayseri sucuğunun hiçbir özelliğinin bulunmadığını düşünmekteyim. Yanturalı ise karışımı, baharatı ... özellikleri ile hayran kalınabilecek bir sucuk. Gitmeden muhakkak 1 kangal alın!
not: fotolar çukurcuma times adlı bir siteden alınmıştır.
4. Durmaz alabalık : Balıkesir- Edremit yolu üzerinde İvrindi kavşağını geçince sol tarafta kalır. Şiddetle tavsiye ederim. Zeytinyağlı salata ile birlikte ikram edilen alabalığın tadı muhteşem! ortamda çok güzel dere kenarı bir yer. Mola vermek için ideal.