Yakıt Tasarruf Cihazları İşe Yarıyor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 119,853
Ynt: Yakıt Tasarruf Cihazları İşe Yarıyor mu?

Su an Radyo kanallarinda tanitilan cihazi neredeyse almayani dovuyorlar fiyati 25-30.-TL civari .Sizin bahsettiginiz cihaz kac Tl? Dedigim gibi 2 yil once 800.-TL idi.Bu konudaki fikriniz nedir,neden bu duruma geldi dersiniz?

Etiketler

Radyo kanallarında tanıtılan ürünlerden birisini alan arkadaşım dizel test düzeneğinde cihazı denedi, yakıtta herhangibir azalma tespit edemedi.

Arkadaşım cihazı geri vermek için firma ile telefonlaştı, adamlar araçta tasarruf olmadığını akredite bir kurumda tespit edip, emisyon değerleri ile birlikte kendilerine beyan edildiği taktirde cihazı geri alabileceklerini söylediler...

Yani İse yaramadigini biz ispatlayacagiz .. :smiley: bu da iyimis.Yuzsuzlugun bu kadari

ALP_ER_TUNGA' Alıntı:
Radyo kanallarında tanıtılan ürünlerden birisini alan arkadaşım dizel test düzeneğinde cihazı denedi, yakıtta herhangibir azalma tespit edemedi.

Arkadaşım cihazı geri vermek için firma ile telefonlaştı, adamlar araçta tasarruf olmadığını akredite bir kurumda tespit edip, emisyon değerleri ile birlikte kendilerine beyan edildiği taktirde cihazı geri alabileceklerini söylediler...

mERHABA radyo kanallarındaki cihazdan bir arkadasımız aldı icini actık ve inceledik iki adet mıknatıstan ibaretti ve iki mıknatıs birbirini cekmekte idi.yakıt sadece icinden geciyor biz denemek icin iki adet bilgisayarlarda kullanılan bozuk bir harddiski parcaladık ve icinden cıkan mıknatısları baska araca taktık
yol bilgisayarı olan bir aracta ortalama yakıt degerinin dustugunu gozlemledik daha test bitmedi performans arttıgını soyleyebilirim ben
4200 cc aracıma 1000 tlye eko66 taktım ama cihaz icin benden aracın kac beygır oldugu kac cc oldugu bilgileri alındı ona gore uretildi
1.8 turbo audi a4 icinde onun beygırıne gore cihaz verdiler
radyodan reklamı yapılanlara bakarsanız 300 beygirlik aracada aynı cihaz 100 bergirlik aracada aynı burda bir celıskı yokmu sizce?
ben eko66 dan memnunum

Merhaba,
Sistemin "sozde" calisma prensibi geregi gereksinim duyulan manyetik etkinin beygir gucu ve motor hacmi ile alakasinin direk degil dolayisiyla alakasi oldugunu dusunuyorum.Soyle ki yuksek hacimli motorlarda gereksinim duyulan yakitin birim zamanda hortumdan gecisi fazla olacagindan,hortum daha kalin ve ihtiyac duyulan manyetik etki daha cok olacaktir,bu mantikta problem yok da ben hala bu sozde etkide takildim kaldim.
Bu tarz tasarruf olcumleri ancak lab.ortaminda kontrollu olarak sarfiyata etki edebilecek sabit degiskenlerle ve bir duzen icinde test edilerek yapilabilir.Ornegin Yol bu etkenlerden biri ise bu etken sabit tutularak: sabit arac agirligi,sbt ruzgar,sabit lastik hava basinci,sbt hiz parametreleri saglandiginda yapilan bir gozlem bilimsel olabilir.Bizim bu olcumlemeler yapilmadan ve bize kanitlanmadan sarfiyati algilayabilmemiz bu tarz bilimsellikten uzaktir.Ancak bu hissiyat plasebo etkisi tarzi psikolojik etki olabilir.Dikkat ederseniz bu tarz cihazlardan birinin iade sartlarindan biri de bu cihazin ise yaramadigini kanitlamaktir bu bile ancak bir otorite tarafindan bu bilimsel metodoloji ile olculebilir.
Ben de ayni yolda 2nokta arasinda,ayni psi ve agirlikla 110km/saat hizla gitmek yerine 90 ile gitmekle bilimsel %20 tasarrufu yapabilirim cunku aracimin bilgisayarindaki tuketim degeri hizla ters orantilidir,bu durumda tuketimimi etkileyen tek etken ruzgar olacaktir.
Tekrar yineliyorum ben sizin fikrinize ve kullanma ozgurlugunuze saygi duyuyorum.Benim konuya bakis acim bu.Bu miknatislar o kadar revasta ki su siralar da horlama etkisini yok ettigi one surulerek buruna bile takilir oldular,bu da yeni bir trend olarak yeni vurgun kapisi oldu,sozum ona 600-700 TL lik kupe kadar 1liralik maliyetli duzenegi (miknatisi) 90 TL ye dusurerek somuruye devam ediliyor ve memlekette ses cikaran yok.Kanitlaya bilir miyiz?

Bu miknatislar o kadar revasta ki su siralar da horlama etkisini yok ettigi one surulerek buruna bile takilir oldular,

Motora Jinsei kolye taksak o da olur mu :D http://www.itusozluk.com/goster.php/jinsei+kolye

Neden olmasin? :smiley: Denge bilezikleri de her yere takildilar, voleyi vurduktan sonra bir ise yaramaz oldugu kanitlandi.Kan emiciler,ganimetlerini sindirmekle mesgulken yeni bir innovasyon planlari icindelerdir eminim..

Ynt: Yakıt Tasarruf Cihazları İşe Yarıyor Mu?

Bir önceki iletimde yaptığı tasarrufu belirtirken yazım yanlışı olmuş sanıyorum ki Affola. 152den 119a düştü elektriğim ::smiley:.

bozulan bilgisayar hard disclerinin içinden neodyum mıknatıslar çıkıyor bu mıknatıslar en güçlü mıknatıs çeşiti bulabilirseniz içinden söküp bu mıknatısları birbirini çekecek şekilde iki tane karşılıklı yakıt hortumunun motora veya mazot pompasına en yakın yerine bantlayın. piyasadaki ucuz yakıt tasarruf cihazlarının içinden çıkan mıknatıslar buzdolabı süslerininin üzerindeki mıknatızlar gibi zayıf arkadaşımın aldığı tasarruf cihazının içinden neodyum mıknatıs çıktı ama 100 tl nin üzerinde para vermişti. yabancı bir sitede diesel enjektörlerin dip tarafına yakıt borularının üzerine küçük düğme büyüklüğünde neodyum mıknatıslar tutturulduğunda en iyi verimin böyle alınacağını yazmıştı bende aracıma bu şekilde yaptım vede yakıt hortumuna 2 adet bantladım

bence bu firmalar pazarlama stratejilerini değiştirsinler...memnun kalmazsak paramızı iade edeceklerine taksınlar memnun kalırsak paralarını verelim... :smiley: bu stratejiyi uygulasınlar taktıranların sayısında astronomik artış yaşanmazsa bende işletmeci değilim..

böyle bir cihaz için ben satıcılara telefon açtım. Emison oranını 15-30 arasında düşürüyor diye yanıtladılar. Ancak ne kadar benzin tasarrufu olur diye sorduğumda da kilitlenip kaldılar.

tiskeli' Alıntı:
bozulan bilgisayar hard disclerinin içinden neodyum mıknatıslar çıkıyor bu mıknatıslar en güçlü mıknatıs çeşiti bulabilirseniz içinden söküp bu mıknatısları birbirini çekecek şekilde iki tane karşılıklı yakıt hortumunun motora veya mazot pompasına en yakın yerine bantlayın. piyasadaki ucuz yakıt tasarruf cihazlarının içinden çıkan mıknatıslar buzdolabı süslerininin üzerindeki mıknatızlar gibi zayıf arkadaşımın aldığı tasarruf cihazının içinden neodyum mıknatıs çıktı ama 100 tl nin üzerinde para vermişti. yabancı bir sitede diesel enjektörlerin dip tarafına yakıt borularının üzerine küçük düğme büyüklüğünde neodyum mıknatıslar tutturulduğunda en iyi verimin böyle alınacağını yazmıştı bende aracıma bu şekilde yaptım vede yakıt hortumuna 2 adet bantladım
Hüseyin Bey,
Şunu sormak isterim.
Eğer bu neodymium mıknatıslar bu derece başarılı olacaklar ise, mesela beim V8 aracımda lpg enjektörlerinin önüne bir çift bağlasam faydası olacaktır diye anlıyorum.
Doğru mu düşünüyorum.
Yoksa enjektörlerden ziyade ana yakıt borusuna mı bağlamak faydalı olacaktır.
50 kuruş büyüklüğünde kalınlığı 5 mm olan magnetlerin adedi 3 TL.
Eğer tasarruf sağlayacak ise denenebilir.

Selamlar, sevgiler...

Burak Dirican

Merhabalar,
Arkadaşlar bu cihazlar çok faydalı, çok güzel ve de para kazandırıyor.
Bu cihazların en büyük faydası satıcılara, bence aldanmayın.
Belki gerçekten çok kaliteli olup tasarruf sağlayan üründe vardır fakat inanmayın derim.
Tasarruf sadece bizde, beynimizde başlar, ayak bileğimizle devam eder.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

ben bu mıknatıslara para vermedim sağdan soldan topladım şunu demek isterim yakıt tasarruf cihazı diye sattıkları zımbırtılar basit mıknatız düzenekleri. geçen marketin birinde 40x20x10 mm ebatlarında 2 adet paket içinde neodyum mıknatıs gördüm paketi 30 tl civarıydı daha ucuza küçük ebatlarda vardı eğer mıknatıs sistemi tasarruf sağlıyorsa yada denenmek isteniyorsa yapılacak en iyi ve mantıklı şey bu mıknatısları biryerlerden bulup yada alıp araçta denemek. fayda sağlamadıysa mıknatısları söküp buzdolabı süsü yapmak . ben aracımda gaz tepkisinde biraz iyileşme hissettim belkide pisikolojiktir bilemiyorum ama yakıt tasarrufu kapsamlı bir test ister %2-3 tasarruf bile çok büyük başarıdır bana göre bu işten yakıt tasarruf cihazı adı altında rantlananlara para kaptırmanın gereği yok

Hüseyin Bey,
İnsan okuyunca öğreniyor gerçekten.
Neodymium mıknatıslar 80 derece sıcaklığın üzerinde bozuluyorlarmış, daha doğrusu özelliklerini kaybediyor, deniyor kitaplarda.
Bu durumda dediğiniz gibi, ucuz yollu hardisklerin içinden çıkanlar olabilir, bir takım ayarlayıp bunları motor sıcaklığından koruyacak, yanmayacak bir korumanın içine alıp deneme yapılabilinir.
Bu şekilde maliyet 10 veya 15 lirayı geçmez diye düşünüyorum.

Selamlar, sevgiler....

Burak Dirican

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR