Yakıt Tasarruf Cihazları İşe Yarıyor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 119,853
Ynt: Yakıt Tasarruf Cihazları İşe Yarıyor mu?

Bu markanın birçok kurum ve ilgili bakanlıklardan tescil ve onay belgesi olduğu halde bile bana inandırıcı/ikna edici gelmiyor,daha doğrusu eksiği var şöyle ki; tamam patent/onay var ama "yakıt tasarruf cihazı" genel başlığı altında bu cihazın teknik ve teorik olarak çalışma prensibiyle ilgili açıklamalar çoğunlukta ,kanımca yakıt tasarrufu ve çevre kirliliği konusundaki işlevi tatmin/ikna edici gibi gözüksede beni ilgilendiren ve kafalardaki soruları cevaplayıcı mahiyette daha fazla ve kapsamlı motor test çalışmaları yaptırmaları gerekiyor veya neden şimdiye kadar herhangi bir otomobil markası ve servisi üzerine açıklayıcı ve ikna edici olarak çalışmıyorlar , ya da çalıştılar ama herhagi biri onay vermek mi istemedi? bu nihayetinde iyi bir referans olmaz mı?.
Yani kaş yaparken göz çıkarmadığından benim zor bir müşteri olarak ikna olmam gerekli..Aracımın Motorunu üzerine para vererek üç kuruş tasarruf edeceğim derken elden çıkarmak istemem yani...

Etiketler

peki sıfır çiğ atığa ne demeli.demekki araç yakıtın her damlasını yakıyorki çiğ atık yok bunu bilgisayarda mercedes servisinde
kendi gözlerimle üç defa ölçüm yaparak gördüm(servisin sahibi inanmadıda yanlış ölçülüyor dedi 3.de ikna oldu.

normalde ölçüm nasıl yapılıyor motor yükteykenmi yoksa yük yokkenmi? yükteyken yapılması gerekir. rölantide sağlıklı ve sıcak motor neden çiğ benzin atsınki? bahsi geçen çiğ benzin, yoksa motorun iç yapısını soğutmakta harcanan ve buharlaşamayan yakıt bölümümü?( bkz. internal coolants) öyle ise motor ısısının normalden fazla olması gerekir.

Arkadaşlar , int sitesinden/broşürden incelediğim kadarıyla asıl önemli olan ve burada da konu olan çiğ atma ya da atmama olayı değil ve bu da herşeyin sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor ,zaten adamlar ilk başlangıçta egsozdan tüm korezyon vs nin atılacağını ve sonra da kullandıkça hemen hemen sıfır kirlilikte emisyon olacağını söylüyorlar ve ölçümle ıspatlıyorlar,bunda bir şüphe yok zaten, bu cihazın asıl amacı TEMİZ BİR ÇEVRE ve PERFORMANS ARTIŞIve buna bağlı olarak da yakıt tasarrufu.. dediğim gibi asıl konu bu süreçte motorun nasıl etkileneceği buna dair bir garanti nasıl verebilirler,ok sitelerinde motor test sertifikaları da var ama bana çok yetersiz geldi ve bence bunun en güzel yolu bir markayla çalışma yapmaları ve refere etmeleri,zaten otomatikman bu husus da kendi içinde zamanla yanıt bulacaktır diye düşünüyorum.
Yoksa kullandığım araç ne bir sıradan araç ne de bir kamyon veya kamyonet falan değil ki veya ben de bir nakliyeci tek amacım tasarruf olsun da ne olursa olsun takalım abi mantığı...cihazın maliyeti zaten benim motor hacmine göre 800.-tl yi geçiyor.Bu az bir ücret değil . 20-25 depo sonra kendini amorti edebilir ama dediğim gibi ben bunun motorun negatif etkileriyle ilgileniyorum.

Ayrıca bu alet sadece benzinli değil dizel araçlarda da kullanılıyor ve tasarrufu daha fazla oranda(%25 e kadar)

arkadaslar 2007 model dizel ford focus a taktım yaklasık 1 sene oldu.hala kullanıyorum vede çok memnunum %15 cıvarında tasarruf yapıyor şehir içinde ama tek sorunu buyuk motorlu araçlara takmak bırazcık tuzluya geliyor.fiyat çok pahalı vede adam hıcbır sekılde pazarlık etmiyor.bildiğim kadarıylada bır kamyon firmasına fabrıka çıkış motorlara takıyor firma ile anlaşmalı olarak.

arkadaşlar yakıt tasarruz cihazları işe yarıyo ben de kısa süre içersinde bu işe girecm şirketim kururma aşamasında ama fiyat olarak basettiğiniz rakamlar cok ucuk bunlara kanmayın ben kısa süre içersinde DAS adında bu sektörde bulunacm we ürünler gercektende işe yarıyo... benim yapmış olduğum ürünün tek ek özelliği motor hacmi ne olursa olsun fiyat katlanarak artmıyo cok düşük mitarlarda oynama oluyo fiyatta... benzinli diesel ve lpg' li araçlarda ürün denenmekte we ürünümü deneyenler fazlasıyla memnun 5.25 de 1.5 yıldır denenmekte we araç sahibi rünümden fazlasıyla memnun... bi sorunuz olursa mail adresim: ahmet@ozbayraktar.com

Arkadaslar ben eko66 yakıt tasarrfu cıhazı kullanıyorum ,aracımda bir vites performans ve %20 yakıt tasarrufum var
aracım 1980 model 4.2 cj5
tavsiye ederim.

2006 TDCİ Ford FOCUS Aracımda denedim Yararını Göremedim

14012013294.jpg

ahmet-miş' Alıntı:
arkadaşlar yakıt tasarruz cihazları işe yarıyo ben de kısa süre içersinde bu işe girecm şirketim kururma aşamasında ama fiyat olarak basettiğiniz rakamlar cok ucuk bunlara kanmayın ben kısa süre içersinde DAS adında bu sektörde bulunacm we ürünler gercektende işe yarıyo... benim yapmış olduğum ürünün tek ek özelliği motor hacmi ne olursa olsun fiyat katlanarak artmıyo cok düşük mitarlarda oynama oluyo fiyatta... benzinli diesel ve lpg' li araçlarda ürün denenmekte we ürünümü deneyenler fazlasıyla memnun 5.25 de 1.5 yıldır denenmekte we araç sahibi rünümden fazlasıyla memnun... bi sorunuz olursa mail adresim: ahmet@ozbayraktar.com

Birsey sormak istiyorum; Bu aletin su anda araclarda konumlandirildigi yer ile bir akaryakit pompasinin tabanca hortumuna takilmasi arasinda bir fark var midir? Diger bir deyisle Molekul akisi "motor ustunde silindire girmeden duzenlenmesiyle" tanka girerken duzenlenmesi arasindaki fark?

ayhanayhan' Alıntı:
bende inanmıyorum benzin hortumuna takılan bir mıknatıs o ... sözüm ona bir manyetik ayrıştırıcılık özellik verecek ve benzin yada lpg daha iyi yanacak hale gelecek ..... bunu fabrikalr neden koymuyor araçlara ... geliştirmiyor aracın fabrikasyon yakıt verilerini düşürmek için kullanmıyor biri açıklasın anlıyayım .... ayrıca 5.20 otamatik bmw de bu söylenenlere benzer bir şey kullandım biliyorum
bilgisayar firmaları gunumuzdeki i7 islemciyi yada basite gidelim cift cekirdek islemcili bilgisayarları neden 286 pcleri yada 386 ları biraz daha gelistirelim 486 yada pentiumu bulduklarında i7 leri icat etmedilerde bizi her gecen gun bir yenisi cıktı diyerek yenisini almaya zorladılar yada kullanmıs oldugunuz windows uygulamalarının temeli dos isletim sistemi akabinde windows3.1 win 95 wın98 derken xp
gunumuzde windows 7 ve 8 ler kullanılıyor neden bu otomobil pardon firmalar simdiki sistemi dusunup onceden koymadılar sorusunu soralım ,
konuya bilgi işlem ci biri olarak yaklastım icinde oldugum icin umarım acıklayıcı olmustur.
eko66 kullanıcı olarak bir mesaj sonra daha detaylı yazmak isterim.

iki aracım var ikisindede yaklasık 3 yıldır kullanmaktayım ,kullanmadan on yargıda bulunan arkadaslara sozum onlara dusunceleriyle basbasa bırakır saygı gosterırım.
1 vites artıyor ve su anda %20 tasarrufum var bende inanmıyordum onceleri ama cebımin hesabı hosuna gıttı ve hergecen gun dahada keyıf verdırıyor ayda 70 litre gaz kullanıyorum buda 14 litre gaz demek 36 tl yıla vurunca 430 500 tl gibi bir kar saglıyor aracınız bandrolu ve baım masrafları iste onlarda cıktı ,
denemekle birsey kaybetmezsınız.
saygılar

Peşinen söylemek isterim ki burada paylaştığım düşünceler şahsi fikirlerimdir ve sadece beni bağlar, direk olarak bir kişi, ürün ya da konu üzerine yapılmış yorum değildir.Bu bağlamda ;
Ben kişilik olarak oldukça sorgulamacı bir yapıya sahibim, özellikle de maalesef ülkemizde yaşadığımız toplumun etik değerlerine gölge düşüren ve insanların samimiyetlerini kullanarak bu değerler üzerinden maddi getiri elde etmeyi amaçlamış sözde uyanık girişimcilerin maskeleri düşene kadar Üsküdar'ı geçtiklerini ve yaptıklarının da yanlarına kar kaldığını hepimiz biliyoruz.
Ben de bu cihazı bir zamanlar "her ürün için yaptığım gibi" almak üzere detaylı araştırdığımda kafamda bir çok soru işaretleri belirdi ve açıkçası konunun ucu bilimsel teknoloji gibi girilmez bir alana ulaştığı için bu sorulardan çoğu havada kaldı ve bununla birlikte fiyatının da 800.-TL civarı gibi bir rakam olmasının yanı sıra bir indirim yapılamaması da beni geri adım atmaya yöneltti açıkçası ve uzun lafın kısası bu ürünü çok araştırdım,sertifikalarını,bilimsel raporlarını vs hepsini inceledim ama dediğim gibi tatmin olmadığım için almadım. Kimsenin de alanları eleştirme hakları olduğunu düşünmüyorum ,elbette bu çeşit icatlar,keşifler,buluşlar sağladıkları kolaylıkların yanı sıra piyasa ekonomisi arz-talep dengelerinin bazı dinamiklerini de oluşturarak değerler üretsinler, örneğin nano teknolojik bor katkısı gibi ki bunu ben de kullandım ama sorarsanız ki faydası var mıydı -bilemiyorum , belki psikolojik olarak evet,emin değilim.Diğer bir örnekse çamaşır makinasına atılan ve sadece suyla temizleyen küreler ve aklıma gelmeyen birçok yenilik,hepsi pıtrak gibi çoğaldılar.Bu arada konumuz olan bu yakıt tasarruf cihazları radyo reklamlarına kadar düşerek 100 TL nin altıdaki rakama indi , nerede kaldı o 8 kat fiyatlar?Teknoloji aynı ise her şey ortada değil mi? benim saptamalarımın doğruluğu tartışma götürür mü?Evet belki bir teknoloji var ama voleyi ilk vuran ,ortam musayit olduğu için malı götürüyor açıkçası,bu açıdan bizler birer denek olmuyor muyuz ? Sonuç olarak herkes satın alma kararlarında özgürdür, ancak ben en başta dediğim gibi yapı gereği her şeyi sorgularım ve bir önceki mesajımda da seviyeli bir platformda bu konuda bir nevi tartışma ortamı olması için ironik olarak bu soruyu ortaya attım.
Bence olay şu aslında her birey mutlak olarak ilgi duyduğu bir şeye inandırılmak yoluyla bir şekilde birileri tarafından maddi bir getiri sağlamak amaçlı kullanılıyor buna hepimiz dahiliz,uygulanan piyasa ekonomisinde aslında avam bir tabirle "atış serbest" hele bir de kontroller tam yapılmıyorsa ve tüketici hakları konusunda kat edilmesi gereken daha çok yol varsa...
Tabi ben de "eğer gerçek ise" böyle bir teknoloji icat etsem kamu yararına hükümetle bir proje geliştirmek ya da Otomobil şirketleriyle kamu ortak çıkarı lehine çalışmak yerine perakende olarak ve binlerce belki de milyonlarca satar mıydım diye düşünüyorum kendimce? tabi Petrol şirketlerinin gazabından nasıl korunabileceğim de ayrı bir konu.
Ama bir gün inanıyorum ki Dünya Petrol rezervleri dibe vurmak üzereyken bu teknolojiyi çok daha gelişmiş haliyle Petrol Şirketleri para hırslarıyla bir nevi taşın suyunu çıkarırcasına son bir darbe olarak Otomotiv Şirketlerinin hibrid ve elektrikliler haricindeki modellerine pazarlayacaklardır. Gel de bir şeyi sorgulamadan al şimdi.

Saygılar,

arkadaslar yok boyle birsey teknik olarakda mumkun degil
ayıptır soylemesi 10 tane kamyon vs tıcari aracım var 4 tane dizel pıck up binek arac vs var bende
10 sene once ıveco ve mercedes atego kamyonlarda .megan dci de dobloda vs vs denedim kesinlıkle hıc bır sekılde faydası yok
siz takınca psıkolojık olarak tasarruf yaptıgınızı sanıyorsunuz halbukı hic bir farkı yok ..
ayrıca uc bes liralık mıknatısı plastık kutuya koyup fahiş paralara satmaları da ayrı bir konu
sokaktakı normal insan belki inanabılır ama ben teknisyenım işletmecıyım sokaga atacak param yok ...

bazı arkadaslar yuzde yirmi tasarruf yaptıgını yazmiş
bugun tasımacılık sektorunun yıldızı mercedes scanıa volvo daf iveco vsvs araclarının yakıtlarını azaltmak icin mılyonlarca dolar arge ye para harcıyor .... yuzde bir bile azalsa cok buyuk bir rakam ..soylendıgı gibi olsa koca koca dunya devleri takar birer tane mıknatıs olur biter ...

fark burda denemk gerekiyor bende arastırdım cok sorguladım kulllananlarla birebir gorustum kimsenin sokaga atacak parası yok aptallıktır halıhazırda,sonuc olarak ilk binek araclarımda kullandıktan sonra farkı hissettim duzenlı aynı guzargahta gıdıp geldıgımden 3 ay da cok rahat bır sekılde audi a4 aracımda gozlemledim ve daha sonraki yıllarda ayıptır soylemesi 4.2 ltre lik motora sahip jeepte bunu cok iyi gordum.
buyuk motorlu araclara gelirsekmaliyeti haylı fazla idi ama ben denemk istedim,
sahibi bulundugumuz 3 reno magnum 480 beygir
1 reno premium 420 lik
480 lıgın birine bu cıhazı taktık
yuklerımız standart kayseri istanbul 10-12 ton
ıstanbul kayseri 18-22 ton
ve butun araclarımızın km takipleri sistem tarafından yakıtları ulasım birimimiz tarafından kontrol edilmekte idi.
3 ayın sonunda su veriyi aldık
kmler ve tonajlar eşitlendi ve gordukki
3 magnum 480 lık arac %39 yakmıs
reno 420 premıum ise %33 yakmıs tı
cihaz takılı arac cok enterasan hem performansı artmıs idi hemde ve %5.7 lik bir tasarrfu saglamıstı
sonuc olarak 3 ayda bizim cebimize yapılan km ve harcana litre hesaplandıgında 9 ay sonunda 13000 tl kar sagladı.
ben sozu fazla uzatmadan soylenene yada tartısılan konuya degıl cebımızden cıkan paraya bakınca bu aletın ise yaradıgının kararını verdım.
araclarımızı bu yıl degıstırdık
simdi iveco 500 ve volvo fh12 var iveco 500 e hemen takdırdık yenıden
iki tane daha 500 luk var onlarda yok veri bankası su anda takibini yapıyor ama kaba hesap sunu belirtebilirim %3 gibi net gozuken bir fark var cunku aynı arac pes pese yola gidip gelıyor soforlerın agzıyla ifade edecegım cok ozur dılerım,
yaw gardasım adnanın pesinden dinine gadar basıyorum yetısemıyorum rampada benı taksıyle gecıyor gıbı gecıyor lan dumbuk buraya gelınce benden 40 bazan 60 lıtre az mazot alıyor lan sen robosto falan yakmıyonmu olum ne yapıyon lan vitestenmı sallıyon dıyom diyor"

hesap sizin kese sizin ben ne firmanın ortagıyım nede karcısıyım
piyasada bir suru firma var tasarruf adı altında
ama sunu cok ıyı arastırdım ve ogrendım kı
eko66 nın sahıbı ve uretici
1970 lerden beri bu is uzerinde calısan bir beyfendi onu ögrendim eger bir dumenike olsa idi simdiye kadar coktannn kokusu cıkar dı.
sikayetler bolumunde ogrendıgım hadıseler oldu onlarıda arastırdım detayını
eko66 zamanında bayılıkler vermıs sonra adamlar merak edip icini acmıs aynından fason yapmıslar ve o cihazlardan hep sikayet almıs ve sonrasında firma butun bayılıklerı ıptal edip yenıden kendı adını temıze cıkarmaya devam etmıs ve su anda kı 2 subesıyle hızmet etmekte.
saygılarımı sunarım
paylasmak guzeldır bilirse degerini paylasılan. necmettin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR