Yakıt Tasarruf Cihazları İşe Yarıyor mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VoDaFoNeCeLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 119,853

VoDaFoNeCeLL

" Birlikte yaşa, yalnız öl "
Yer
EgE
arkadaşlar, bir çok yerde reklamı yapılan, eko66, ekoyak veya buna benzer sistemler 2500cc dizel motorda işe yarıyor mu? kullanan var mı? bilgilerinizi buraya aktarırsanız çok sevinirim..

Etiketler

Ynt: Yakıt Tasarruf Cihazları İşe Yarıyor mu?

İnanmamanın nedenini gerekçeleri ile birlikte açıklayabilir misin?

ben de nedenlerini merak ediyorum. özellikle eko66 çok methedilen bir ürün. canlı yayınlanan bir ton test videosu var.
ama hala şüphedeyim.

bende inanmıyorum benzin hortumuna takılan bir mıknatıs o ... sözüm ona bir manyetik ayrıştırıcılık özellik verecek ve benzin yada lpg daha iyi yanacak hale gelecek ..... bunu fabrikalr neden koymuyor araçlara ... geliştirmiyor aracın fabrikasyon yakıt verilerini düşürmek için kullanmıyor biri açıklasın anlıyayım .... ayrıca 5.20 otamatik bmw de bu söylenenlere benzer bir şey kullandım biliyorum

Arkadaşlar,eko66 yı ben de merak ediyorum.Broşürü inceledikten sonra bir bilenin de görüşünü almak için aracıma istinaden Suzuki yetkili servisine sordum,şöyle ki; araçlara yapılan her türlü dış müdahelenin ,tuning de dahil,doping alan bir sporcu benzetmesi ya da bir insanın normal kalp ritmini ve düzenini daha iyi bir performans için arttırma yönelik eşdeğer bir işlem olduğu ve herşekilde bir zararının mutlaka dokunacağı yorumu yapıldı.
Aslında bunu ben de kendim düşünebiliyorum ama bu konularda kafamdaki çelişki ,yakıt tasarrufu yapılabilmesi veya performansının arttırılabilmesi gerçekten mümkünse fabrika çıkışlarında buna neden müsade edilmiyor veya ar-ge departmanlarının bu tür buluşlardan gerçekten de haberlerinin olamaması mümkün mü? yani performans isteyenlerin bu modellere yönelmeleri -tasarruflu araç isteyenlerin de performanstan ödün vermeleri ya da her ikisini de isteyenlerin motor ömrünü riske atarak gereğini yapmaları gibi...yani herşey sektörde politik ve özellikle de yakıt tasarrufu çalışmaları petrol şirketlerinin baskısı altında mı? Bence elbette bu işler bu şekilde yönetiliyor yani herşeyin zamanı gelince daha fazla kar ve getiri amaçlı (bir alt marka ya da modelden max verimlilik ve karlılık elde edildikten sonra)piyasaya sürülüyor,her sektörde de bu böyle değil mi zaten? Seçim bizlere kalmış.

Konuya dönecek olursak; bu cihazı icat eden kişinin bunu bir markaya/şirkete astronomik fiyata satabilmesi mümkünken,acaba bireysel pazarlama çabası daha mı karlı yoksa başka birşey mi var bilmediğimiz? Buna birşekilde emin ve ikna olmak gerekli sanırım .Yoksa keriz muamelesi görmek hiçbir tüketicinin hoşuna gitmez sanırım.

Gördüğüm kadarıyla bu konu "HABERLER VE DUYURULAR" başlığında ve ayrıca burada da tartışılıyor, bence bunlar birleştirilip içerikleri gereği TEKNİK KONULAR başlığı altına alınmalı ,ilgili arkadaşların dikkatine..

eko 66 kullanan var mı hiç? ya da başka tip tasarruf cihazı?

ben 2000 model mercedes benzinli c 200 kompresörüme taktım.bunu benden önce kullanan doktor bir arkadaşım vardı o tavsiye etti.bende monte ettirdim.bakın tam hatırlamıyorum ama 1 sene öncesi kilometrede 325 veya 315 ytl arası yakıyordu bu cihazı taktıktan sonra 276 veya 285 ytl arası gidip geldi tam 4 depoda test ettikten sonra birdaha test yapmadım.cihazı taktırdığım firmanın sahibi yeni taktırdığım zaman 1 ayda 3 veya 4 kere beni arayıp memnun olup olmadığımı memnun değilsem cihazını hemen iade alabileceğini ve paramı vereceğini söyledi.bu çok önemli konu.aylar sonra servise gittiğimde araç bilgisayara bağlandı eksozdan atık ölçümüne baktılar gözlerine inanamadılar defalarca ölçtüler yanmadan eksozdan çıkan gaz oranı 0 (sıfır).kulandığım ekonomi cihazı eko66 dır.

bir ara büyük bir alışveriş merkezinde tanıtımını yapıyolardı buna benzer bir cihazın yakıt hortumunun üzerine kelepçe şeklindeydi, fiyatı 60 liraydı 3 yıl önce, geçenlerde tv de görüp sordum 1200 liralardan bahsettiler farklı bir cihazmı acaba

eko 66 nın fiyatı 500 ytl den başlayıp, 3000 ytl ye kadar gidiyor. silindir hacmine göre değişiyor. bu cihaz, o cihaz değildir :smiley:

kesinlikle değildir ;D zaten onun mantığı hatırladığım kadarıyla düzensiz molekülleri düzenlemek gibi birşeydi
ayrıca çamaşır bulaşık makinalarınada takılıyordu ;D

3000 ye kadar 2000 ytl + kdv
3000 cc vs üzeri daha pahalı. 15000 km yapabileceğim kadar LPG parası. kaç kişi alır bilmem.

Otomobil üreticileri yakıt miktarını düşürebilmek için arge çalışmasına neden o kadar para yatırıyorlar. Tak 2000-3000 ytl ye o cihazı yakıttan tasarruf et. Bir ara piyasada manifoltan vakumla motora mavi bir sıvı veren bir cihaz vardı. Piyasadan kayboldu. Takan usta ve müsterilerle konustum. Tabi usta iyi diyordu :smiley: . Müşteriler bir iki defa biten sıvıyı aldıktan sonra aparatı söküp atıyorlar. Aslında solvent yakıt miktarını kısa bir süre düşürüyor. Yanma anında verdiği ısı yüksek olduğundan motoru kısa sürede kucaklayıp sanayiye gidiyorsunuz. :smiley:

VoDaFoNeCeLL' Alıntı:
eko 66 nın fiyatı 500 ytl den başlayıp, 3000 ytl ye kadar gidiyor. silindir hacmine göre değişiyor. bu cihaz, o cihaz değildir :smiley:

ben 1000 ytl + kdv ye takdırdım (motor hacmi 2.0 lt.)

Arkadaşlar ben yakıt tasarruf cihazlarına meraklıyım. Bana nanocharger mantıklı gibi gelmişti sitesindeki açıklamalardan anladığım motora sensörlerin algılamadığı bir noktadan fazladan hava gönderiyor. Böylelikle daha iyi yanma performans ve tasarruf olacağı iddia ediliyor. Ben 1.6 vitara jlx benzinlide denedim hiç bir faydasını görmedim.
Mıknatısdan yapılma Ekoyak' inceledim durum çelişkili geldi. Şöyle ki araca bu alet takıldıktan sonra 2-3 depoda içerdeki kurumların temizleneceği bu arada tasarruf olmayacağı hatta yakıtın yükselebileceği 3 depodan sonra tasarrufun başlayacağı yazıyor. Ya da araca önce carbon clean yapılırsa tasarrufun temiz motorda hemen başlayacağı yazıyor.
Ama ellerindeki test sonuçlarını incelerseniz orada motor açılıp içi iyice temizlenmiş yani carbon clean'ın alası yapılmış mıknatıs takılmış ama bir önceki cümlede iddia edildiği gibi tasarruf hemen olmamış yine 3 veya 4. depodan sonra tasarruf başlamış ve test tamamen laboratuvar ortamında ve sabit koşullarda yapılmış hiç inandırıcı değil.
Bence bu iki ürün hap yap para kap muhabbeti.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR