Ynt: Yakıt Tasarruf Cihazları İşe Yarıyor mu?
Arkadaşlar,eko66 yı ben de merak ediyorum.Broşürü inceledikten sonra bir bilenin de görüşünü almak için aracıma istinaden Suzuki yetkili servisine sordum,şöyle ki; araçlara yapılan her türlü dış müdahelenin ,tuning de dahil,doping alan bir sporcu benzetmesi ya da bir insanın normal kalp ritmini ve düzenini daha iyi bir performans için arttırma yönelik eşdeğer bir işlem olduğu ve herşekilde bir zararının mutlaka dokunacağı yorumu yapıldı.
Aslında bunu ben de kendim düşünebiliyorum ama bu konularda kafamdaki çelişki ,yakıt tasarrufu yapılabilmesi veya performansının arttırılabilmesi gerçekten mümkünse fabrika çıkışlarında buna neden müsade edilmiyor veya ar-ge departmanlarının bu tür buluşlardan gerçekten de haberlerinin olamaması mümkün mü? yani performans isteyenlerin bu modellere yönelmeleri -tasarruflu araç isteyenlerin de performanstan ödün vermeleri ya da her ikisini de isteyenlerin motor ömrünü riske atarak gereğini yapmaları gibi...yani herşey sektörde politik ve özellikle de yakıt tasarrufu çalışmaları petrol şirketlerinin baskısı altında mı? Bence elbette bu işler bu şekilde yönetiliyor yani herşeyin zamanı gelince daha fazla kar ve getiri amaçlı (bir alt marka ya da modelden max verimlilik ve karlılık elde edildikten sonra)piyasaya sürülüyor,her sektörde de bu böyle değil mi zaten? Seçim bizlere kalmış.
Konuya dönecek olursak; bu cihazı icat eden kişinin bunu bir markaya/şirkete astronomik fiyata satabilmesi mümkünken,acaba bireysel pazarlama çabası daha mı karlı yoksa başka birşey mi var bilmediğimiz? Buna birşekilde emin ve ikna olmak gerekli sanırım .Yoksa keriz muamelesi görmek hiçbir tüketicinin hoşuna gitmez sanırım.