Yakıt Karşılaştırması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan radicale262 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,556

Neden amerikan araçları sahiplerinin elinde az yakarken satıldıktan sonra çok yakmaya başlar?

• Eski sahipleri aracı daha iyi tanıdıklarından yakıtını istedikleri seviyede ayarlarlar.

Kullanılan: 13 18.8%
  • Yakıtı az söylemek aracı satmak için uygulanan bir taktiktir.

Kullanılan: 35 50.7%
  • Senin yakıt istasyonun mu var sorusundan kurtulmak için bir kaçamaktır.

Kullanılan: 2 2.9%
  • Yeni sahipleri genellikle acemi sürücüler olur.

Kullanılan: 2 2.9%
  • Hepsi

Kullanılan: 17 24.6%

• Kullanılan toplam oy
    69
Ynt: Yakıt Karşılaştırması

Uzun yolda bir kez olcmus ve cok dusuk gelmesi uzerine ikna olmayip bir kez daha denemistim. Ben 100 km'de takriben suruse gore degisken olarak 8.60 ile, 9.10 lt Euro Diesel yakiyorum. Bilmem az midir, cok mudur... ::smiley:
[/quote]

araç ne acaba?

Etiketler

snguntac' Alıntı:
Uzun yolda bir kez olcmus ve cok dusuk gelmesi uzerine ikna olmayip bir kez daha denemistim. Ben 100 km'de takriben suruse gore degisken olarak 8.60 ile, 9.10 lt Euro Diesel yakiyorum. Bilmem az midir, cok mudur... ::smiley:

araç ne acaba?
Frontera 2.2 DTI Sport...

Forum u biraz geç okudum ama göedüğüm kadarı ile V8 ciler ne yaktığını yazmamış.23 Nisan haftası İstanbul-Gelibolu-Dikili-Çandarlı-İzmir-Çeşme-Fethiye Dalyan ve Dalyan-İstanbul Tam 2500 km yol yaptım,araç 1997 tahoe 5,7 LT bu arada bir çok yerde de stabilize yollardan mesela Dalyan daki bilen var mı ? radar tepeside dahil iyi yakıt harcatacak yollara da girdim.Bu gezinin bana LPG olarak maliyeti 840 TL yi buldu.Bu arada ne olur ne olmaz diye 50 TL lık da benzin aldım.Benzin göstergem pek iyi çalışmıyor ama hafif hafif sallandığına göre hala içinde var.(komple benzin,yağ,km ve amper göstergelerini arıyorum)
Benim naçizane düşünceme göre aracın uzun yol konforu,sürücü ve yolcuyu yormaması,en önemlisi can güvenliği ve bir karavan gibi içinde çayınızı,türk kahvenizi keyifle içebilmeniz gibi lüxleri hesaba katarsak ne yakarsa yaksın helal olsun kocaoğlanlara

rast' Alıntı:
Forum u biraz geç okudum ama göedüğüm kadarı ile V8 ciler ne yaktığını yazmamış.23 Nisan haftası İstanbul-Gelibolu-Dikili-Çandarlı-İzmir-Çeşme-Fethiye Dalyan ve Dalyan-İstanbul Tam 2500 km yol yaptım,araç 1997 tahoe 5,7 LT bu arada bir çok yerde de stabilize yollardan mesela Dalyan daki bilen var mı ? radar tepeside dahil iyi yakıt harcatacak yollara da girdim.Bu gezinin bana LPG olarak maliyeti 840 TL yi buldu.Bu arada ne olur ne olmaz diye 50 TL lık da benzin aldım.Benzin göstergem pek iyi çalışmıyor ama hafif hafif sallandığına göre hala içinde var.(komple benzin,yağ,km ve amper göstergelerini arıyorum)
Benim naçizane düşünceme göre aracın uzun yol konforu,sürücü ve yolcuyu yormaması,en önemlisi can güvenliği ve bir karavan gibi içinde çayınızı,türk kahvenizi keyifle içebilmeniz gibi lüxleri hesaba katarsak ne yakarsa yaksın helal olsun kocaoğlanlara

maşallah çok az yakmışsınız.Şu anda neredeyse iki katı yakmaktayım.

Sadece şehir içi ve soft arazidiyeceğim tarzda kullanırsam ben de 45-55 Kr. arası yakıyorum.Avatar resmine bakacak olursak sizin yakıtınız normal

rast' Alıntı:
Sadece şehir içi ve soft arazidiyeceğim tarzda kullanırsam ben de 45-55 Kr. arası yakıyorum.Avatar resmine bakacak olursak sizin yakıtınız normal

Avatar resmime endeksli olarak yakıt miktarına yaptığınız yoruma okurken yüzümde oluşan tebessümün sanal ortamdaki yansımasıydı.Bunda anlamayacak birşey olduğunu düşünmüyorum. Samimi bir gülümseme sadece.

snguntac' Alıntı:

sizin aracınız lpg li değil miydi acaba?? dizel motor mu koydunuz?? bende 6,5 lt motor var uzun yolda ortalama 10 lt kırsal motorin yakıyor...

uzun yolda tahoe için en az tüketim yapacak hız hakkında bilgisi olan varsa sevinirim
teşekkürler

MFK' Alıntı:
uzun yolda tahoe için en az tüketim yapacak hız hakkında bilgisi olan varsa sevinirim
teşekkürler
90-120 arasında rampalar da dahil 2000 deviri geçmiyor,ve yakıt tüketimi gayet iyi.Çeşme otobanında 140 - 150 gittim 2800-3000 devir arası oda pek sarsmıyor ama tahoe 150 den sonra riskli bir araba

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,876
Kayıtlı Üye Sayımız
166,663
Kaydolan Son Üyemiz
Mpakalin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR