XL7 yakıt sarfiyatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vanguard Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,300
Ynt: XL7 yakıt sarfiyatı

merhaba
bende 2006 xl-7 dizel kullanıcısıyım ancak benim arabam 410 kuruş yakıyor.Nedenine gelince,orijinal beygir 108 olduğundan ben chip tunuing ile 137 beygire yükselttim şimdi çok ama çok memnumum.

Etiketler

Sn.hakisalapaki yaptırdığınız işlemin mahiyeti nedir?
Nerede ve kaça yaptırdınız?

Ayrıca zamanla arabaya zarar verme ihtimali var mı?

Ben chip tuning işlemini istanbul mimarsinanda yaptırdım.Bu işi yaptırmak için de gerek yerli gerekse yabancı sitelerden 2 yıl boyunca araştırdım.Çip tuning aslında fabrikanın kıstığı özellikleri siz yazılım yolu ile açıyorsunuz.Niye fabrika bunu yapıyor?çünki dünya emisyon standartlarına göre bunu böyle yapmak zorundalar.Dikkat edin aynı model araba biri standart versiyon diyelim ki 90 beygir.Aynı arabaya ek özellikler koyuyorlar,ne bileyim spor tampon,deri koltuk ve motor tamamen aynı olmasına rağmen beygir gücü 115 beygir.Nasıl bilgisayarınızda ekran kartının yazılımını güncelliyorsunuz oyunlarda daha sorunsuz çalışsın diye chip tunuing de aşağı yukarı aynı şey.Yani motora herhangi bir zararı yok,yoksa dünyada bu işlem yapılmazdı.
Chip tuningte,yazılım arabanın beynine yükleniyor,bunu yaparken arabanın orijinal yazılımını yedek alıyorlar.Sonradan isterseniz geri yükletebilmeniz için.ilk yedeğin alınmması ve yeni yazılımın yüklenmesi aşağı yukarı 5-6 saat sürüyor.Bu işlemden sonra eğer herhangi bir değişiklik talebnde bulnursanız 10 dakikada bitiyor.Mesela XL-7 maximum 147 beygire kadar yükseltilebiliyor,ben ilk önce yüksek performans az yakıt olan optimum ayar 134 beygir yaptırdım.147 beygiri tavsiye etmediler,çünki yakıt artacak ve frenlerde güçlendirme yapmanız gerekecek.Ama ben yine içimde kalmasın diye 145 beygir yaptırdım ve 3 gün kullandım,aşırı derecede seri olduğundan açıkçası korktum ver 134 beygire geri aldırdım.Benim kullanışım gerği çok basıyorum bu nedenle 400 kuruş yakıyorum...
Ben yazılımı 350 tl ye yaptırdım.
Ayrıba ben taiwandan orijinal 3 cm lik flanş (wheelspacer)aldım araba önden ve arkadan 6 cm genişledi,yol tutuşu arttı ama yakıtada etkisi oldu tabii.
görüşmek üzere

hakan

Hakan bey çok yararlı oldu. Sağolun. :smiley:
Aracınızı iyi günlerde kullanın.

Dik rampada aracı durdurup direksiyonu sağa veya sola
kıvırıp kalkış yapın. Güç artışından sonra bir rahatlama var mı merak ediyorum.

Bu arada ben Ankaradayım.
Bu konuyu sanayiden bir araştırayım ne yapıyorlar diye.

Kolay gelsin...

Sizde iyi günlerde kullanın.Bu tür konular hakkında yardımlaşırız.
Araba eskiden yokuşlarda 2 viteste bayılıyordu şimdi,neredeyse 3 e atmam gerekiyor.
Inanın çok raç değiştirdim ama nedense bu arabadan çok memnunun.Bir ara değiştireyim dedim ,diğer jeeplere baktım hjç biri görsel olarak hoşuma gitmedi.He bazı donanım özellikler fazla ama oda olmayı versin.

Hepimize kazasız belasız kullanmak nasib olsun.

hakan

Merhaba İlhami Bey,
Yazdıklarınızı uzun zamandan beri takip etmekteyim, özellikleri xl7 ile alakalı olanları. Son durum nedir acaba? Araçtan memnun musunuz? Ben de böyle bir araç düşünüyorum tavsiye eder misiniz? iyi günler.

Kusura bakmayın foruma her gün girmeme rağmen yazınızı henüz gördüm ::smiley:
XL 7 aracımdan ayrılalı yaklaşık 7 ay oldu :smiley: Soracağınız bir şey olduğunda cevap vermeye çalışırım.
Şimdilerde 2002 2.0 HDI Suzuki kullanıyorum.

estağfurullah, cevap için teşekkür ederim.

Ben de o zamanlar xl7 ile ilgilendim ama daha sonra g.vitara 5k aldım, 2006 model, düz vites ve benzinli. şimdi arabama alışmaya çalışıyorum.

Ynt: Xl7 Yakıt Sarfiyatı

Taze bir XL-7'ci olarak eski konuyu hortlatayım.
Aracı geçen salı Antalya'dan aldım. Denizli -Antalya arası 2000 devir 90 km civarı hızla, 6.4 lt/100 km ortalamayla geldim.
Geldiğimden buyana 540 km yapmışım yaklaşık yarıyarıya şehir içi bugün depoyu doldurdum, ortalama 7.2 lt/100 km.
Bu araç sakin kullanılırsa fabrika verilerinin altında değerler verebiliyor.
Heralde bunda en büyük faktör alt devirlerde max. torka ulaşabilmesi.

XL-7 Garmın yol bilgisayarından takip ettiğim kadarıyla, motor devrine bakmaksızın rolantinin üzerindeki her devirde gaza basmayı bırakır bırakmaz cut off'a girip yakıt püskürtmeyi kesiyor. Bu durum yakıt tasarrufu açısından özellikle şehir içinde çok sıkışık olmayan trafikte fayda sağlıyor.
Son ölçümümde 50si şehir dışı, 150 si çok sıkışık olmayan şehir içi 1800 devir civarı sürüşle 6.9 lt/100 km tüketim oldu.

bir zamanlar forumun en renkli en hareketli bölümü olan Suzuki..de tık yok..kimse yazıp çizmez oldu ..en hareketsiz en neşesiz yer oldu cıktı..

kendi kendine konuşana ne derler..? malum..! buraya yazıp çizmek aynı kategoriye girmek oldu .. ;)

kendin yazıp kendin okuma istersen sevgili arkadaşım.. :smiley:

buradada mı hır cıktı haberimiz yok..?

veteriner' Alıntı:
XL-7 Garmın yol bilgisayarından takip ettiğim kadarıyla, motor devrine bakmaksızın rolantinin üzerindeki her devirde gaza basmayı bırakır bırakmaz cut off'a girip yakıt püskürtmeyi kesiyor. Bu durum yakıt tasarrufu açısından özellikle şehir içinde çok sıkışık olmayan trafikte fayda sağlıyor.
Son ölçümümde 50si şehir dışı, 150 si çok sıkışık olmayan şehir içi 1800 devir civarı sürüşle 6.9 lt/100 km tüketim oldu.
XL-7 kullandığım zaman USPET den aldığımda 6 lt, Shell den aldığımda 7-7,5 lt mazot tüketimim vardı.
Abdullah bey senden bu konuda da rekor bekliyorum :smiley:

oguz1134' Alıntı:
bir zamanlar forumun en renkli en hareketli bölümü olan Suzuki..de tık yok..kimse yazıp çizmez oldu ..en hareketsiz en neşesiz yer oldu cıktı..

kendi kendine konuşana ne derler..? malum..! buraya yazıp çizmek aynı kategoriye girmek oldu .. ;)

kendin yazıp kendin okuma istersen sevgili arkadaşım.. :smiley:

buradada mı hır cıktı haberimiz yok..?
Zaten her işim kendi kendine konuşana denen malum adam işi. ;D Bu da öyle olsun...
Bak İlhami Hocam beni malum sıfatından çıkarmak için bir iki satır karalamış sağolsun. ;D

camouflage' Alıntı:
XL-7 kullandığım zaman USPET den aldığımda 6 lt, Shell den aldığımda 7-7,5 lt mazot tüketimim vardı.
Abdullah bey senden bu konuda da rekor bekliyorum :smiley:
İlhami Hocam geçen hafta Denizli - Çanakkale yolculuğu yaptım.
Toplam 1080 km, sakin sürüş, araçta 6 kişi ve bir miktar bagaj, toplam tüketim 73 lt.
6.75 lt 7100 km ortalama.

camouflage' Alıntı:
Doğru yoldasın Abdullah bey :smiley: Benim ölçümlerim tek kişi ve yüksüzdü.
İlhami Hocam bu araç torkunu alt devirerde verdiğinden şehir içi çok dur kalk olmazsa 1600-1700 devirlerde 5. vites kullanıldığında 60 civarı hız oluyor ve yakıt 5-5-6 lt civarı.
Bu şekilde şehir içi şehir dışı karma tek kişi yüksüz 5.7 yaktığım da oldu.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR