XL7 yakıt sarfiyatı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Vanguard Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,309
Ynt: Xl7 Yakıt Sarfiyatı

veteriner' Alıntı:
İlhami Hocam bu araç torkunu alt devirerde verdiğinden şehir içi çok dur kalk olmazsa 1600-1700 devirlerde 5. vites kullanıldığında 60 civarı hız oluyor ve yakıt 5-5-6 lt civarı.
Bu şekilde şehir içi şehir dışı karma tek kişi yüksüz 5.7 yaktığım da oldu.
Turbolu araçlarda turbonun ömrü açısından, düşük devir kullanmayı pek tavsiye etmiyorlar. Aklınızda olsun ;)

Etiketler

Merhabalar,
Arkadaşlar artık yakıt konusunda Kocaeli, Yalova, Bursa çevresinin ne kadar şanslı olduklarına karar verdim. Özellikle LPG için (motorinin yeri farklı).
Arkadaşlar dün sabah Çanakkale den İzmit Yahya Kaptan'a gittim. Çanakkale'den 2.64 kuruştan LPG satın aldım depomu tam doldurdum ve yola çıktım 110 km yi pek geçmedim Gemlik girişinde gaz bitti ikazı geldi üç beş km sonra sadece LPG satan bir yere girip depoyu doldurdum 90 lira aldı litresi 2,42 kuruştu. Dönüşte Karamürsel de bir istasyonda baktım 2,32 kuruş üzerini tekrar doldurttum. Bursa içine girdim biraz oyalandık eski yoldan devam ediyorken baktım ülkemizin en büyük dağıtım şirketlerinden biri fiyat inanılmaz ........ 2.15 kuruş, haliyle tekrar doldurduk artık ne aldıysa.
Artık bazı bölgelerdeki arabaların yakıtlarının neden daha az olduğunu daha iyi anladım.
Bu meret sıvı yakıtlar gibi çantaya girse ne güzel olur.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Aracım xl7 dizel , deposu 60 litre alıyor , şehiriçi dışı karışık 1 depoyla 660 km yapıoyorum

Bugün 852 km'de ışık yandı, tekrar fulledim 55.6 lt mazot aldı. Kitapçıkta deponun 66 lt olduğu ışığın 10 lt kalınca yandığı yazıyor. Aracı alalı çol olmadı, Opet, Shell ve PO eurodizelleri denedim, belki başka sebeplerdendir ama şu ana kadar en uzun km'yi PO -V max yaptı. Bu sefer de BP denedim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-suzuki-grand-vitara-xl-7-2.0-dizel-cok-temiz-kazasiz-orjinal-123282546/detay
Bu kadar abimin içinde danışmadan almak istemedim.
Yukarıdaki araçla pazarlık aşamasındayım. Ne dersiniz fiyat model km fikirleriniz benim için çooook değerli...

beyaz24kartal' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-suzuki-grand-vitara-xl-7-2.0-dizel-cok-temiz-kazasiz-orjinal-123282546/detay
Bu kadar abimin içinde danışmadan almak istemedim.
Yukarıdaki araçla pazarlık aşamasındayım. Ne dersiniz fiyat model km fikirleriniz benim için çooook değerli...
Aracın plakası açıkta 5664 e mesaj atın, hatta satıcıdan şase nosunu isteyip onunla da sorgulama yapın.
Bazı satıcılar, ilana "kesinlikle kazası yok, boya dahi yok " yazıyor,
sorgulamada araç pert veya ağır darbeli çıkınca da pişkinlikle "abi tamam bir kaza yaptı ama bu araca bir şey olmadı, karşı tarafın hasarını hatalı olduğundan benim sigorta karşıladı, ondan öyle görünüyor, sen bunlara takılma felan " diyorlar.
Bakımlar olarak neler yapılmış, triger seti kitapçığa göre 150 binde, ısıtma bujileri 120 binde değişir.
Fiyat kaça pazarlık ettiniz?
İnşallah hayırlısı...

http://www.esilaotomotiv.com/

burayı arayın ellerinde kts cihazı olup olmadığını öğrenin aracı orda test te bağlatıp dizel enjektör geri dönüşlerine baktırın..4 enjektörde aynı ve - ile başlayan değerler vermeli.. ;)
satıçıyada aracı teste bağlatmadan almıyacagınızı söyleyin.. ;) başka çıkan arızalı ne varsa söyler makine çıkan arıza kodları var ise eger kâğıda not alın..p0402 gibi..mesela kodlar çıkabilir..! bunlarıda netten araştırın.. ;)
enjektörler normal değer vermiyorsa eger dikkat 10 bin altı olmayan masraf kapıda hazır demek.. ;)

araç düzgün çıkarsa hayırlısı olsun diyelim.. :smiley:

32.500 son bırakacağı rakam.
Fiyat nasıl hasar kaydı görünmüyor tramerde
Ama şu motor işi kafamı bulandırdı 10.000 altında olmayan masraf:(
6-7 sene binmeyi düşünüyorum ben bu araca bu kadar masraflımı bu araç

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93524.msg1204336#msg1204336

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=87639.msg1136281#msg1136281

bu 2 konuya göz gezdirin. :smiley:

Son tüketim ölçümünü Denizli-Konya gidiş dönüş yolculuğunda yaptım.
Yol 799 km
tüketim 42.27 lt
ortalama 5.3 lt/100 km.
Lastik ebadı orjinalden %8 büyük olan 225-75-16 AT.
Sürüş ekonomik modda. 2000 devirde vites değişimi, 1500-1500 devirde 70 hızla.

Abdullah bey bir sonraki aşamada mazotu depoya değil dışarıda bir bidona koy, araba mazotun buharı ile gitsin. ;D
Bu tüketim oranı için tebrik ederim.

Merhabalar, 3 yıldan biraz fazladır XL-7 kullanıyorum, uzun yolda Ankara-Marmaris arası sabit 90km/h hızla 7.24 lt/100 km yakalayabildim 3 yıl içindeki yakaladığım en düşük değer. Benimkinde (ya da bende :D ) bi sıkıntı mı var acaba ne sizin kadar düşük değerlere inebiliyorum ne de fabrika değerlerine?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR