xj inegölde yoldan çıkıyo

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Pejaro3500 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 313
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,771
Ynt: xj inegölde yoldan çıkıyo

kaş takıldı

IMG_3064.jpg

IMG_3065.jpg

IMG_3066.jpg

Etiketler

konuyu baştan sona okuyamadım şu an ama çok önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum:

Lütfen egzos işini ciddiye alın, bilinçsiz yapılan egzos motora çok zararlı. üstelik güç kaybı da cabası. şu an aracımın eski haline gelmesi için orjinal susturucu alacağım tekrardan para verip, ses versin diye taktığım susturucu motoru resmen tıkadı.

Koltuğa yapıştıran araba şimdi devrini bile toplayamıyor.

Lütfen dikkate alın bunu; en azından üzerinden çıkan susturucuyu da hemen atmayın.

Güle güle kullanın bu arada aracınızı güzel gözüküyor gerçekten :smiley:

sinaa' Alıntı:
konuyu baştan sona okuyamadım şu an ama çok önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum:

Lütfen egzos işini ciddiye alın, bilinçsiz yapılan egzos motora çok zararlı. üstelik güç kaybı da cabası. şu an aracımın eski haline gelmesi için orjinal susturucu alacağım tekrardan para verip, ses versin diye taktığım susturucu motoru resmen tıkadı.

Lütfen dikkate alın bunu; en azından üzerinden çıkan susturucuyu da hemen atmayın.

orjinal egsoz değişimlerinde genelde performans kazanılır diye biliyorum o da egsoz gazı daha rahat çıktığı için.
ama sizin deyiminiz de motoru tıkadığından bahsetmişsiniz. acaba araçta farklı bir problem olabilir mi?
yakın zamanda bende aracımda egsoz değişimi yapmayı düşünüyordum tecrübeli abilerimiz bu konuya bir ışık tutarsa memnun oluruz.

bu arada cherokee de mükemmel olmuş güle güle kullanın

__ C J 7 __' Alıntı:
orjinal egsoz değişimlerinde genelde performans kazanılır diye biliyorum o da egsoz gazı daha rahat çıktığı için.
ama sizin deyiminiz de motoru tıkadığından bahsetmişsiniz. acaba araçta farklı bir problem olabilir mi?
yakın zamanda bende aracımda egsoz değişimi yapmayı düşünüyordum tecrübeli abilerimiz bu konuya bir ışık tutarsa memnun oluruz.

Evet normalde bilinçli yapıldığında sıkıştırma oranından çok feragat etmeden performans artışı kazanılır. benim başıma gelen olay şöyle oldu:

aracın üzerinde büyük ve çok sesli olmayan normal susturucusu vardı; egzoscuya gittim ve dedim ki işte biraz daha sesli ama uzun yolda baş ağrıtmayacak bir susturucu istiyorum.. tamam dedi, eskisinin 3te 1i kadar küçük ve içi çok dolu olmayan bir susturucu taktık. sesi beğendim gerçekten, giderken de aynen konuştuğumuz gibi kafa şişirmiyor. sanayi içindeki turlarda gaz tepkileri de iyi gayet aracın... ancaak; 1-2 gün sonra farkettim ki yolda gaza roketleme yapacak şekilde basınca araç vites küçültüyor ama devirlenemiyor bir türlü. hatta öyle ki sollama için çıktığımda 2. vitesin devrini tamamlayamadığı için hızlanamadığım oldu. araç resmen bağırıyor ama arkasından biri çekiyormuş gibi devirlenemiyor ve ilerleyemiyordu. ayağımı çektim gazdan biraz, vites büyüdü ve tekrar gaz verdim o şekilde kurtardım ancak eski susturucumla bırakın devirlenmemeyi araç resmen 60-70-80-90 bana mısın demeden cüssesinden beklenmeyecek şekilde hızlanıp uzayıp giderdi...

o yüzden ya gerçekten işi iyi bilen bir egzoscuya yaptırılmalı, ya da amerikadan bu araçlara uyumlu daha çok ses çıkaran ve aynı zamanda güç kazandıran flowmaster, magnoflow, borla gibi markaların susturucuları getirtilmeli diyorum paraya kıyıp. yoksa aynı işi tekrar geri çevirtmek için 2 kez para ödemek zorunda kalabilirsiniz...

sinaa' Alıntı:

ilginiz için teşekkur ederim

__ C J 7 __' Alıntı:

biz egsozu yaptıktan sonra arabanın performansı arttı bujı kablolarında problem vardır belkı arkadaşın aracında.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri