Wr125r Vs. Crf250l

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Geologist Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,973

Geologist

Geo
Yer
Khartoum
Arkadaşlar merhaba,

Cross motor alma arifesindeyim. Bu iki model arasında kaldım.
Yamaha Honda dan daha atak deniyor, Honda uzun yolda daha iyi deniliyor.
Sele Yüksekliği Honda 875 Yamaha 930 mm. Benim boy 1.73 kilo 95

Bu iki motordan bana hangisini önerirsiniz. Sıfır alacağım. Sadece hobi amaçlı bineceğim. Sürekli bineceğim bir motor olmayacak. Bana sorun yaratmıycak bakımları kolay kendim yapabileceğim vs bir motor arıyorum. Bütcede 10 bin civarı ayırdım.

Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Wr125r Vs. Crf250l

wr125 nasil daha atak olabilir ? katalog degerlerine bakman yeterli
wr 15 bg 13 nm 130 kg
crf 22 bg 22 nm 135 kg
duyduguna inanma gordugunun de yarisina inan)

bunlarin ikisi de gercek kros motor degil ama ikisi ile de en agir arazilerde dahi gezinti ve ogrenme modunda cok zevkli ve minimum maliyetle vakit gecirebilirsin.
125 cc motorla araziye gidene kadar surunursun arazide de cok dik rampalarda motorun yaninda kosman gerekebilir. selenin cok yuksek olmasi da baslangicta isini cok zorlastirir buraya kadar sonuc tartismasiz crf , wr nin önde oldugu hususlar biraz hafif biraz da ucuz

hic dusunme crf250L al (spesiyal crf250x yada r degil ama karismasin). ama tavsiyem temiz 2.el al. sifir wr parasına

bu arada bikez.com da gırdugum kadarı ile sele yukseklikleri ikisi de birbirine yakin ama kendim olcmedim bir daha arastirin isterseniz
bir onemli kriter de ground clearance wr de 220 , crf de 255 mm gorunuyor arazide cok cok onemli
bir onemli kriter de benzin deposu wr 9 lt gorunuyor crf 7.5 lt aradaki fark hayati önemlidir arazide

Teşekkürler, sele yüksekliği yamaha 125R ın 875mm olsa Honda gibi bu durumda hiç düşünmeden yamaha derim dediğiniz gib yakıtta çok önemli onu unutmuşum.

Bu durumda crf biraz daha mı önde gibi.

wr 125 yakıt konusunda iyi olur boy olarak size sıkıntı yaratacaktır.. performans olarak bakılınca crf 250l acık ara öndedir. buna alternatif olarak klx 250 de düşünebilirsinz

95 kilo ağırlıkla WR125 pek bir zorlanacaktır :smiley: her iki motosikleti de kullandım. CRF250L ya da KLX250 tavsiye olunur. biraz daha pahalı olan WR250 de olabilir.

çok yakın zamanda Yamaha XT125R motorumu sattım, WR'nin babası diyebiliriz.. çok keyiflidir ancak 125cc yetmiyor, dik rampalarda zorlanacak ve o zaman keşke 250cc alsaydım diyeceksiniz.. önerim 250cc olur, CRF güzel makina, KLX de güzel makina, ikisi de işinizi görür..

Teşekkürler, WR125 i eledim 250 liklere bakıyorum, ama 15 bin bana cross motor için fazla geldiğinden maalesf onu alamam ama crf250l üzerinde yoğunlaştım.

Güzel bilgiler için tekrar teşekkürler.

Merhabalar,

Benimde 250cclik bir enduro alma hevesim var. Eğer motorunuza kavuştuysanız aldığınız motor hakkında ilk tecrubelerinizi paylaşabilirmisiniz.

Teşekkürler,
İyi günler dilerim.

Geologist' Alıntı:
Teşekkürler, WR125 i eledim 250 liklere bakıyorum, ama 15 bin bana cross motor için fazla geldiğinden maalesf onu alamam ama crf250l üzerinde yoğunlaştım.

Güzel bilgiler için tekrar teşekkürler.

diğer arkadaşların dediği gibi 125 lik bir motor nekadarda yeterli gözükse birzaman sonra sizi tatmin etmeyecek keşke 3 kuruş fazla verseydimde 250 lik bişeyler alsaydım diyeceksiniz. Birde şunu belirtmek isterim bu motorlar cross 'dan çok enduro tarzıdır. Aslında ikisinin arasında bişey ama bana sorarsanız cross denemez. Şu sıralar günlük kullanım için Crf 250 düşünmekteyim, persormans olarak nekadarda yamaha wr'nin vede kawasaki'nin gerisindede kalsa onların 2. el parasından daha da ucuza 0 bir motor almak daha iyidir diye düşünüyorum. Hondanın ağırlığı diğerlerine göre daha fazla ve sıkıştırma oranından kaynaklanan bir güç değişikliği var ama bu demek değilki performansı kötü. geçen hafta fiyat aldım 10.800 TL dediler diğerleride 14-15 bin civarında. yükseklikleri hepsnin sanırım aynı hatta en düşüğü sanırım hondaydı benimde boyum 1.74 ve muhtemelen kısa kalıcam. Alçaltması varmış ama çokda önemli bir alçaltma sağlamaz 1-2 cm arası olabilir diye sitelerde yorumlar vardı. koruma,performan ve ağırlık konusunda cross yapmanızı destekleyecek bir motor değildir ama alayım arkama bakmayım yakıtıda uygun olsun parçasıda diyorsanız sizin için tek motor diyebilirim. Yakıtıda bir depo ile 180km deniliyor. depo 7.7 litreydi yanılmıyosam. Emsali sayılabilecek Kuba nın bir motoruna bindim model falan bilmiyorum, sırf tahminde bulunabilmek için ama boy konusunda bu tarzda sıkıntı yaşıyacağımı düşündüğüm için şu anda düşünmüyorum. Hatta sitede CRF kullanıcısı bir kişi görmüştüm o daha güvenilir bilgiyi bize verebilir diye düşünüyorum.

1.74 boymu kısa güldürmeyin arkadaşım benim boyum 1.66 ve dedigin motoru çok rahatlıkla kullanabilirim benim motorumun boyu daha yüksekti arazide boy okadar önemli deyil ben asfaltta zorlanıyordum oda kendimi bi tarafa kaydırıp ayarlıyabiliyordum paylaşımlarımdan bakabilirsiniz .sizin boyunuz ideal

kuroscu' Alıntı:
1.74 boymu kısa güldürmeyin arkadaşım benim boyum 1.66 ve dedigin motoru çok rahatlıkla kullanabilirim benim motorumun boyu daha yüksekti arazide boy okadar önemli deyil ben asfaltta zorlanıyordum oda kendimi bi tarafa kaydırıp ayarlıyabiliyordum paylaşımlarımdan bakabilirsiniz .sizin boyunuz ideal
Arkadaşım sen gene gülmede :smiley: arazide kullanmaycağım motoru genelde şehir içinde ulaşımı sağlamak için hafta sonları ise biraz macera yapabilirim diye düşünmüştüm bu düşüncemde motorun fiyatı çok etkili olmuştu. Senin kullanım tarzında kullanacak olsam dediğin doğru boy pek önem taşımaz ama genelde şehir içi ulaşımımı da sağlayacağım için bana sıkıntı yaratır diye düşünüyorum. Bu arada paylaşımlarınıza baktım tebrik ederim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim kazasız belasız sürüşler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR