iyi günler.. 2008 grand cheokee sahibiyim..aracımda turbo arıza ışığı yandı ve usta turbo ustundeki elektronik parcanın arızalandığını(westegate arızalı sanırım) soyluyor..olduğu yerde 3.000 devire kadar gaz basıp bırakınca kıvv diye ses cıkarıyor.. sizce turbodamı arıza var soyledikleri gibi elektronik parca mı turbo cu başka bir usta da (trabzonda kısıtlı) aynısını soyledi.. fakat tamir edemezmiş.. birine sokturdum bakacağız diyerek 2 gun arabayı yatırdı bakmadı.. şimdi biri parcayı lehimlersem beyin yakarmış .. velhasıl ne yapmam gerekli tecrubelerinizle beni bilgilendirirseniz cok sevinirim..
OBD cihazı kullanıyor musun?arıza kodunu biliyormusunuz?
geçmiş olsun, sorun çözülmüş, turbo revizyonu da yapan firmalar var ama sağlıklı mı bilmem.sorun çozuldu turbonun ustundeki kutu..Allah iş bilmeyen paragoz ustaların eline düşürmesin..neyse sanırım o parca turboyla birlikte geliyor sıfır olunca .. çıkma birinde var takıyor dediler ustten hiç turbo hortum sokmeden adam soktu sonra elimde yok dedi yaptıralım dedi saolsun bi elektronik ustasına yaptırdı..totalde 350 tl ye suan sıkıntım çozuldu ..fakat stop edince turbo bıcakları surtme sesi yapıyor artık..pervane surter gibi en azından usta oyle soyledi.. performans sıkıntısı yok ..o ses içinde turbo değişmesi gerek dediler..
3.0crd motoruna hakim değilim, ama turboyu aç/kapa yapan wastegate sistemiyle alakalı olabilir.Tutbo uzerindeki kutu da neymis? Fotograf varmi?
konunun ilk sayfasındaki kutu diye tahmin ediyorum.Tutbo uzerindeki kutu da neymis? Fotograf varmi?