Wj Sansuman Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alper054 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,176

alper054

Yeni Üye
arkadaşlar 2000 model 290000 km 4,0 wj de sansuman sorunu var.arac kalkıştan sonra 80 90 km ye kadar sıkıntı yok ama son vitese gecerken bariz bir vuruntu yapıyor.bir de mesela 100 110 km ile rampa yukarı giderken vites düşürürken bu vuruntu var.bazen yapıyor bazen yapmıyor.bu neden olabilir boyle bir sorun yasayan arkadaşlar varmı ve istanbulda ıyı bir usta önerebilirmisiniz. yardımlarınızı bekliyorum...

Etiketler

Ynt: Wj Sansuman Sorunu

çok tesekkür ederim gecen hafta gittim ön safta boşluk vardı birde arka aks kecesinde boşluk vardı sorun andan olabilir diye onlarıda yaptırdım.bir ara yapmadı istanbuldan dönüşte tekrar yaptı şu an devam ediyor sorun..
burak sorunun neden oldugunu çözersen farumda paylasırsan sevinirim.tskler

ilgine teskler mahmut aldım tel nosunu gideceğim inşallah çözeriz sorunu...

Mahmut Bey teşekkürler, ustam var.

Ama şu sıralar araca ihtiyacım var götüremiyorum.

Alper hocam, muhakkak paylaşırım. Sen de paylaşırsan sevinirim.

burak bende senden haberlerini bekliyorum ..senin sorunu çözerse ustan bende gideceğim...

arkadaşlar 2000 model 290000 km 4,0 wj de sansuman sorunu var.arac kalkıştan sonra 80 90 km ye kadar sıkıntı yok ama son vitese gecerken bariz bir vuruntu yapıyor.bir de mesela 100 110 km ile rampa yukarı giderken vites düşürürken bu vuruntu var.bazen yapıyor bazen yapmıyor.bu neden olabilir boyle bir sorun yasayan arkadaşlar varmı ve istanbulda ıyı bir usta önerebilirmisiniz. yardımlarınızı bekliyorum...

Araçta lpg varsa sıralamasını kontrol ettir.
Bende de olmuştu sıralamayı düzeltince çözüldü.
Sadece son viteste vurur sakin kullanırken. Depar kullanımda vurmaz.

şanzımanın yağı ve filtresi temiz ise ,yağ kirli/kontamine, yada yanık değilse, büyük ihtimalle selenoidlerden overdrive ile ilgili olanları bozuktur. yüksek süratlerde bu tip vuruntular olmaz dönmekte olan parçaların ataleti nedeniyle. şaft boşluğu vs gibi şeyler en düşük viteslerde küçük hızlarda belli olur.

TCM quick learn denen bir prosess var ben yaptırmadım. el terminali ile yapılıyor. büyük servislerde var. mekanik olarak herşey herşey normal ise sistemin bant toleranslarını yeniden öğrenmesini sağlıyor kontrol ünitesinin. Normalde bu zaman içinde mesela 70 warm up periyodunda olan birşey.

jeep wj 2000 model aracımda düşük hızlarda bazen gazdan ayağımı çektiğimde vuruntu oluyor aynı problem mi acaba

Bence bu şekil vuruntuların sebebi solenoid valflerin altındaki oring lastikleri. Zamanla deforme oluyor basınç kaçırıyor. Ben benim 1999 jeep wj de değiştirmiştim. Geçişler yağ gibi olmuştu. En son beşinci viteste zaman zaman vuruyordu onu da lpg sıralaması hatasını düzelterek gidermiştik.

Banada selenoid gibi geldi şanzuman inmeden değişiyor bildiğim kadarıyla

Aradığım huzur sendin sende gittin geriye dağ taş kalan..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR