WJ 4.7 - WJ 3.1 TD Arasında Seçim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 69A033 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,638

69A033

Ana Kamp
Selamlar;
Gezenbilirdeki Uzun araştırmalarım sonucunda bir WJ alarak aranıza katılmaya karar verdim.

WJ 4.7 Benzinli araç almak istiyordum ancak son karar aşamasında birden 3.1 TD modelleri vergi avantajı yüzünden kafama takıldı.
Bu araçların Dizel 3.1 TD motorları nasıldır? 4.7 yada 5.2 ile yapabileceğim herşeyi bu araç ile yapabilirmiyim ?
Beygir olarak bakıldığında Güç açısından pek fark yok görünmüyor, Motor hacminin yansıması nasıl olur bilemiyorum
Birde bunlarda yakıt avantajı olabileceğini düşünüyorum ancak bir taraftan da dizel'in motor problemleri olabilir mi sorusu aklıma geliyor.
Her türlü görüş ve yol gösterici önerilerinizi bekliyorum.

Örnek düşündüğüm bir araç : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-117-500-km-de-orijinal-3-1-td-31582019/detay

Etiketler
Ynt: WJ 4.7 - WJ 3.1 TD Arasında Seçim

69A033' Alıntı:
Selamlar;
Gezenbilirdeki Uzun araştırmalarım sonucunda bir WJ alarak aranıza katılmaya karar verdim.

WJ 4.7 Benzinli araç almak istiyordum ancak son karar aşamasında birden 3.1 TD modelleri vergi avantajı yüzünden kafama takıldı.
Bu araçların Dizel 3.1 TD motorları nasıldır? 4.7 yada 5.2 ile yapabileceğim herşeyi bu araç ile yapabilirmiyim ?
Beygir olarak bakıldığında Güç açısından pek fark yok görünmüyor, Motor hacminin yansıması nasıl olur bilemiyorum
Birde bunlarda yakıt avantajı olabileceğini düşünüyorum ancak bir taraftan da dizel'in motor problemleri olabilir mi sorusu aklıma geliyor.
Her türlü görüş ve yol gösterici önerilerinizi bekliyorum.

Örnek düşündüğüm bir araç : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-117-500-km-de-orijinal-3-1-td-31582019/detay

gezenbilirdeki uzun araştırmalarım yazmışsınız...ama uzun uzun araştırsaydınız,,,uzun araştırsaydınız,, sadece araştırsaydınız; 3,1 motor versiyonunun hiç önerilmediği mesajlara da rastlardınız...

997799' Alıntı:
gezenbilirdeki uzun araştırmalarım yazmışsınız...ama uzun uzun araştırsaydınız,,,uzun araştırsaydınız,, sadece araştırsaydınız; 3,1 motor versiyonunun hiç önerilmediği mesajlara da rastlardınız...
Ben 4.7 Benzinli modeli araştırmıştım, 3.1 Dizel seçeneğini son anda fark ettiğimi mesajımda belirtmiştim.
3.1 Dizelin hiç farkında bile değildim, Sahibinden.com 'a jeep'leri incelerken fiyatlarının düşüklüğü dikkatimi çekti anlam veremedim ama bir gariplik olduğu da aklıma gelmedi değil.
Gerçekten 3.1 çok sorunlu bir araçmış.
"Zaten Jeep kötü araç yapmaz" diyen arkadaşların mesajlarıda ilginç geldi bu arada.

Neyse 3.1 Seçeneğini eledikten sonra, Geriye 4.7 kalıyor, zaten ilk karar verdiğim araç zaten buydu. Ancak vergi yüzünden düşünüyorumda 2.8 CRD Mercedes motorlu araca alternatif olabilir mi diye..
4.7 'nin birkaç yıllık vergi giderini düşündüğümüzde 2.8 CRD alınabilir bir seçenek gibi duruyor.

WJ kasada kullanılan Mercedes motorları ya 2.7 , yada 3.0 hacimlidir. 2.8 Grand Cherokelerde yoktur. Cherokeelerde vardır ve Mercedes değildir.

Selamlar,

Merhaba,
Bende 4.7 almayı düşünüyordum ancak lpg sorunu ve vergi beni düşündürüyor.3.1 td seçeneği bana mantıklı geldi.Dizel olması lpg gereksinimini ortadan kaldırır diye düşünüyorm.Artı vergi avantajı.
Ben şehir içi ,şehir dışı kullanım için düşünüyorum.İzmirdeyim zaten öyle çok trafikte yok.Beni üzmez diye düşünüyorum 3.1 ne dersiniz?
Yorumları bekliyorum.

Sayın ozgur.kale;
Bende 3.1 Dizel motorları araştırmadım ancak bu konuyu açtıktan sonra arkadaşların ikazı üzerine araştırdım, Kesinlikle uzak durulması gerekiyor.
Dizel düşünüyorsanız 2.7 CRD düşünmelisiniz ancak bu araçlar en düşük 40.000 TL den başlıyor.

Öncelikle uyarınız için teşekkür ederim.
Neden dizel motoru önermiyorlar acaba?Ne gibi sorunlar çıkarıyormuş?
Ben off road düşünmüyorum.Çekiş gibi bir sıkıntım yok.İzmirdeyim zaten burada kar kış da yok.Memlekete Eskişehire gidersem orada kar var ama o kadarda kötü olabileceğini zannetmiyorum jeep gibi bir markanın modelinin.
Beni yolda üzmesin.Düzenli bakımını yaptırdıktan sonra sıkıntı çıkarmasın bana yeter.
Dizel istiyorum çünkü lpg ye güvenmiyorum.Benzine de o kadar para vermek istemiyorum.

3.1 Dizel TD Motorlar italyan, 2.7 ler Mercedes motoru.
Genelde herkes hararet probleminden bahsetmiş, bu yüzden motoru sıfırlanmış bu forumda bir arkadaşın mesajıan da rastlamıştım.
İşin ustalarıda dahil herkes bu araçtan uzak durulması gerektiğini söylüyor.

Çok teşekkürler bizde uzak duralım o zaman,hararet önemli çünkü.
4.7 benzinli mantıklı geliyor şuan gerekirse prins lpg taktıracağım.Sanırım chrysler prins öneriyormuş.Umarım sorun çıkmaz şans işi biraz.

Değil mi teşekkürler ;)
Lpg konusuna ne diyorsunuz?
Prins taktırsak nasıl olur?
Birde İzmirde güvenilir , altımızda jeep var diye bizi kazıklamaya kalkmayacak bir usta varmıdır acaba?
Arsa durumlarımız var satılsın hemen alacağım inşallah.

ozgur.kale' Alıntı:
Değil mi teşekkürler ;)
Lpg konusuna ne diyorsunuz?
Prins taktırsak nasıl olur?
Birde İzmirde güvenilir , altımızda jeep var diye bizi kazıklamaya kalkmayacak bir usta varmıdır acaba?
Arsa durumlarımız var satılsın hemen alacağım inşallah.

lpg konusu site içinde en çok konulardan biridir...
lpg siz binmek hem madden hem de doğaya verdiği zarar açısından en mantıklı çözüm ve uygulamadır...
prins şu an piyasadaki en sorunsuz sistemdir...
izmiri bilmiyorum, ama araç alımı zamanında yardımcı olmaya çalışırız...

Teşekkürler...
Alımı yapmadan önce Amerikandan anlayan iyi bir usta ile tanışmak istiyorum.Ona göre sağlam adım atacağım.
Önerilere her zaman açığım.

zj 4.0 da brc takılı, eski sahibi uygulatmış. ben bu kadar düzgün ve fark ettirmeksizin çalışan sistem görmedim. yaygın olduğu içinde ayarlarını doğru yapan usta bulmak kolay. ben tavsiye ederim.

4.7 fiyat + lpg takılması + senelik vergi + km deki yakıt gideri = ??
2.7 fiyat + 0 + senelik vergi + km deki yakıt gideri= ??

yukardaki denklemi yaparsanız hangi aracın daha uygun oldugunu görürsünüz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,574
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR