Ynt: Willys Sıfır Motor Arıyorum Kımse Satmıyormu
hazır Seyit ve Özay abilerimi burda yakalamışken bende bir kaç soru sorayım...
bende de 1954 Willys CJ 3B orjinal 4 silindir 2200 cc hurrican motoru var.
ben aracı geçen sene aldım araç 7 yıldır yatıyormuş 1 yıldır da bende yatıyor, geçen sene aracı aldığımda aracın yağı ve suyu eksiksiz vaziyette 7 yıldır eksiltmemiş sadece benzin deposunu, hortumlarını , benzin otomatiğini ve karbüratörü komple kendi imkanlarımla temizleyip benzin koyup marş yaptım ve araç çalıştı. su ısısını kontrol ettim normal yağ pompalamasını da kontrol ettim oda normal ve araçla 3-5 km yol yaptım hiç bi sıkıntı yaşamadım.
Şimdi aracı toplamaya başladım komple bütün parçalarına ayırdım bütün parçalarını kazıyıp temizletip motor hariç şanzuman defransiyellerin ne kadar rulman, conta , keçe ve burçlarının hepsini değiştirip topladım, 4 tekerini disk frene , direksiyonunuda hidroliğe çevirdim. kaportasının tüm çürüklerini temizletip astarını attırdım şasesinide parçalayıp makas kulaklarını burçlarını amortisörlerini yeniledim. ve kaporta ve motor hariç hepsini geri topladım sıra geldi motora
Ustalarıma sorarım bu motora yapmam gereken neler vardır grank piston üst kapak açtırıp baktırmam gereken bir durumu varmıdır yoksa bu vaziyette bi sıkıntı çıkartmadan devam edermi?
Lütfen cevap bekliyorum ona göre motorun montajını yapmam gerekiyor. şimdiden teşekkür ederim.