willys sıfır motor arıyorum kımse satmıyormu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bahta08 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,117
Ynt: willys sıfır motor arıyorum kımse satmıyormu

seyit beyin vermiş olduğu bilgilere göre eski asker olsa gerek teknisyen :smiley: aynı bilgileri ben yazacaktım ama eksiksiz olarak yazınca bana da susmak düştü.

Etiketler

bahta08' Alıntı:
seyit bey çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgi çok önemli blok ta ve kapakta çatlak yok baktım ama saplamalar bayaği eski ve uzama yapamaya musayitler büyük olasılıkla saplamalar sıkınca ve motor ısınınca uzama yapıyorlar bu saplamalar nereden temin edilir nalburcuda olabılırmı birde seyit bey ne iş le meşkulsunuz bayağı bildiniz var bende çok meraklıyım willys onsuz yapamıyorum

Çatlak olmayışı çok sevindirici bir durum.Siz yine de kapak ve blok yüzeyinde eğrilik kontrolü yaptırın.Bunun altını üçüncü kez çiziyorum.
Saplama yuvalarındaki klavuzların korozyon sonucu iyice aşınıp aşınmadığını kontrol edin/ettirin.
Saplamaların yenilerini jeep yedek parçacılarından temir edersiniz.Son derece ucuz veya makul fiyatlı parçalardır.
Şahsımla ilgili sorunuzun cevabını bir diğer arkadaşın da aynı konuda yorumu olmasından dolayı aşağıda vermek istiyorum.

yasakşehir07' Alıntı:
seyit beyin vermiş olduğu bilgilere göre eski asker olsa gerek teknisyen :smiley: aynı bilgileri ben yazacaktım ama eksiksiz olarak yazınca bana da susmak düştü.

Siz yine de bildiklerinizi ekleyin.Unutulan,atlanan bilgilerde iletilmiş olur,
Mesleğim ise (emekli) İngilizce öğretmenliğidir.

seyit' Alıntı:
Çatlak olmayışı çok sevindirici bir durum.Siz yine de kapak ve blok yüzeyinde eğrilik kontrolü yaptırın.Bunun altını üçüncü kez çiziyorum.
Saplama yuvalarındaki klavuzların korozyon sonucu iyice aşınıp aşınmadığını kontrol edin/ettirin.
Saplamaların yenilerini jeep yedek parçacılarından temir edersiniz.Son derece ucuz veya makul fiyatlı parçalardır.
Şahsımla ilgili sorunuzun cevabını bir diğer arkadaşın da aynı konuda yorumu olmasından dolayı aşağıda vermek istiyorum.
seyit bey korozyon ne demek berde bildiğiniz biryer varsa saplamaları ordan alıyım

birde yüzeylerin düzgünlüğü nasıl anlaşılacak blok sökmem mi gerekiyor seyit bey willys paçalarını en ucuz ve kaliteli parçaları nereden almam gerekiyor bildiğiniz bir adres varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim size çok teşekkür ederım

bahta08' Alıntı:
birde yüzeylerin düzgünlüğü nasıl anlaşılacak blok sökmem mi gerekiyor seyit bey willys paçalarını en ucuz ve kaliteli parçaları nereden almam gerekiyor bildiğiniz bir adres varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim size çok teşekkür ederım

Özür dilerim.. derdinize çare değil ama .. V6 ford motor atın.. evladiyelik.. ( arkadaşın Willys'de vardı... dağ taş çok gezdik oradan biliyorum ) kasa agır olmadığı içinde çok az yakıyor...

bahta08' Alıntı:
Söz konusu ölçüm işini siz deyilde bir rektefiye ustasına ( Oto tamircisi deyil) yaptırmanızı öneririm.Motoru indirmeden hazır kapak açılmışken bunu yapabilmenin yöntemleri vardır.En basit olanı çoğu kırtasiye veya çizim gereçleri hatta hırdavat malzemeleri satan yerlerde çelik metreler vardır.Çok ta ucuza almak mümkün.Böyle bir metreyi ince kenarı(halk deyimiyle kılıçlamasına) blok üzerine gelecek şekilde uzunlamasına koyun ve farklı noktalardan arasına " sentil" yada "ayar bıçağı" dediğimiz aparatı sokmak suretiyle ölçmek mümkündür.Müsade edilen maksimum boşluk . 010"
( 0.254 mm) dir.Özellikle birbirine komşu iki silindir arasında bu çok daha önemlidir.O cetveli önce tam ortadan uzunlamasına,sonra kenarlara doğru çekerek ve çaprazlamasına gezdirerek bu kontrolün yapılması gerekir.Daha sağlıklı olan ise bir rektefiye ustasının komparatör kullanarak bu işi yapmasıdır.
Bir iki rektefiye ustasına ayrı ayrı durumu sorun.İçlerinde motor inmeden böyle bir ölçüm yapacak birini bulursunuz.Ancak tolerans sınırları üstünde bir eğiklik okunursa motoru indirmeniz gerekir.Bu da işin olmazsa olmazıdır.
Yedek parça satıcıları konusunda sitede zaman zaman verilmiş olan adresler var.Biraz araştırın derim.Ben bu insanlardan parça aldığım için bunlardan herhangi birini/birilerini burada belirtmem diğerlerini gücendirecektir.Sanırım sizinde zaten parça temin ettiğiniz biryer olsa gerek.
En kötü olasılıkla o saplamaları tornada yaptırmanızda çok mümkün.İyi bir tornacı zaten o saplamaları hangi malzemeden yapacağını gayet iyi bilir ve malzemeyi ona göre kullanır.Sizin bu konuda kafa yormanıza da gerek yoktur.

seyit bey öncelikle bunca tecrübe ve bilginiz için size saygı duyduğumu bilmenizi isterim.benim tahminime göre de ilk olarak saplama yuvaları aşınmıştır sonra ise kapak sıkma sırasına uyulmuyor ve kullanılan conta çelik conta diye tabir ettiğimiz komple saç olandan olursa sıkıntı çözülür gibime geliyor.ayrıca atlanılan bir nokta var ki motorun avans ayarını da kontrol etmekte fayda vardır.çünkü her ne kadar hararet yapmasa da sıkı çalışır ve silindirler fazla ısınır bu da contayı çabuk yakar.tecrübeyle sabittir.bu motorrun contasından kaç tane değiştirdiğimin sayısını unuttum :smiley: ah şu acemi askerler ah...

yasakşehir07' Alıntı:
seyit bey öncelikle bunca tecrübe ve bilginiz için size saygı duyduğumu bilmenizi isterim.benim tahminime göre de ilk olarak saplama yuvaları aşınmıştır sonra ise kapak sıkma sırasına uyulmuyor ve kullanılan conta çelik conta diye tabir ettiğimiz komple saç olandan olursa sıkıntı çözülür gibime geliyor.ayrıca atlanılan bir nokta var ki motorun avans ayarını da kontrol etmekte fayda vardır.çünkü her ne kadar hararet yapmasa da sıkı çalışır ve silindirler fazla ısınır bu da contayı çabuk yakar.tecrübeyle sabittir.bu motorrun contasından kaç tane değiştirdiğimin sayısını unuttum :smiley: ah şu acemi askerler ah...

Özay bey ben de verdiğiniz ek bilgiler için hem kendi adıma hemde yararlanacak diğer arkadaşlar adına teşekkür ediyorum.
Bu arada önceliğin yapılması gereken işleme verilip başka çare kalmadığında ek yöntemlere baş vurulması gerektiğini düşündüğümü de belirtmek istiyorum.Şayet kapak ve blok zaten taşlanmış ve artık kurtarır bir tarafları kalmamışsa farklı conta vs elbette artık düşünülecektir.Son nokta ise yeni bir blok/motor olur.
Diğer ayarlar konusuna gelince motorun sağlıklı olması ayarlarının da düzgün olmasına bağlıdır.Dediğiniz gibi avansı yerinde olmayan bir motor henüz eksoz sübabı kapanırken veya emme sübabı açılırken ateşliyorsa bunun pekçok yan etkileri ortaya çıkacaktır.Bu arada yeri gelmişken her iki tip jeep motoru için avans derecesi 5 derecedir.Yani piston üst ölü noktaya 5 derece kaldığında ateşleme yapması gerekir.Bunu da konuyla ilgilenen arkadaşlara bu vesile ile iletmiş olmakta yarar var.Neon avans tabancasıyla bu ayarı yaparken bu bilgi kendilerine gerekebilir.(Bu tabancalarda artık çok ucuza satılır oldu.Ben de kendime birtane almayı düşünüyorum.)
Burada bu tarz avans ayarı yaptıracak olan arkadaşlar veya jeepleri ile ilgili tek kaygım motorun ön kısmında krank ve eksantrik dişlileri üzerindeki sac kapakta bulunması gereken avans ibresi acaba kaçtanesinin üzerinde var?Parça artırma konusunda yetenekli pekçok ustamız bu ibreleri motor yapılırken ya unutur ve sonra atılır,ya da zaten lüzumsuz bir aksesuar görüp kendisi kaldırıp atar.Bu olmasada o sac kapak üzerinde ayrıca iki adet çizgi bulunur.Biri üst ölü nokta diğeri söz konusu o 5 derece noktasını gösteren çizgidir.İçlerini kolay görülebilecek şekilde beyaz,turuncu gibi ve mümkünse fosforlu boya ile boyarlarsa avans tabancası her ışık çakmasında daha rahat görebilirler.
Siz de acemi askerlerden söz edip benim de kademeci olduğum şeklinde bir yorumda bulunduğunuza göre asker kökenli olsanız gerek.Aslında öyle olmasamda tıpkı askeriyenin kademesi gibi jeep parçalarıyla dolu bir depom var.Zaten görenlerde " Burası askeriye kademesimi?" diye sormadan edemiyor.

seyit bey ben malulen emekli olmuş teknisyen astsubayım yaş daha 38.ayrıca avans ayarı için pratik bir bilgi olarak şunu eklemeyi isterim.aracın marşına basın ve tek marşta alması gerekir.tek derken yarım kontaktan bahsediyorum.marşa bastığınız an çalışmalı motor ve stop ettiğinizde pervane çeyrek tur geri dönmeli.en basit avans ayarı budur ve garantilidir.tabanca olsa olur ama o zaman ayar işaretleri kalmamıştır zannımca.ayrıca avans ayarı yapmadan önce platin buji ve subap ayarlarının yapılmış olması işinizi kolaylaştırcaktır.saygılarımla

yasakşehir07' Alıntı:
seyit bey ben malulen emekli olmuş teknisyen astsubayım yaş daha 38.ayrıca avans ayarı için pratik bir bilgi olarak şunu eklemeyi isterim.aracın marşına basın ve tek marşta alması gerekir.tek derken yarım kontaktan bahsediyorum.marşa bastığınız an çalışmalı motor ve stop ettiğinizde pervane çeyrek tur geri dönmeli.en basit avans ayarı budur ve garantilidir.tabanca olsa olur ama o zaman ayar işaretleri kalmamıştır zannımca.ayrıca avans ayarı yapmadan önce platin buji ve subap ayarlarının yapılmış olması işinizi kolaylaştırcaktır.saygılarımla

Maluliyet durumunuza gerçekten üzüldüm.Daha çok gençsiniz.
Bunun ötesinde sizi burada bulmuş olmamın en azından kendi adıma büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.İşin içinden gelen ve hele hele askeriye gibi işi kitabına uygun yapma ekolüne sahip biri ve bir dönem çok sayıda jeep bulunan Silahlı Kuvvetler kademelerini solumuş birini burada bulmak şahsen ben ve benim gibiler için büyük şans .Zaman zaman değerli görüşlerinize ihtiyacımız olacağı kesin.
İyiki buradasınız.

estağfurullah abim ne demek ben burdaki değerli arkadaşlarımızın yanında ancak çırak sayılırım.bizimkisi sınırlı bilgi ve tecrübe.bende siz ve sizin gibi nice değerli insanı burda tanımaktan dolayı memnunum.umarım birgün karşılaşır ve sohbet ederiz.askeriyede gerçekten işimi severek ve layıkıyla yerine getirmekten dolayı çok ama çok müsterihim.bazıları gibi yan gel yat yapmadım ve bunun karşılığını da fazlasıyla ceza olarak çektim.çünkü dürüst olmak zordur vesselam

yasakşehir07' Alıntı:
işimi severek ve layıkıyla yerine getirmekten dolayı çok ama çok müsterihim.bazıları gibi yan gel yat yapmadım ve bunun karşılığını da fazlasıyla ceza olarak çektim.çünkü dürüst olmak zordur vesselam

Askerdeyken benim bölgeme göre çok daha soğuk iklim bölgelerinden gelenler vardı.Kış dönemine de denk geldiğimizden bunların ağzı burnu soğuktan yandı ve yara bere içinde kaldı.Onlara bakıp benim sağlam kalmış olmama epey şaşıyordum.Hem bu nedenden hemde pekçok eften püften nedenlerden dolayı sürekli revire çıkarlardı.Teskereye son onbeşgün kalana kadar birtek kez olsun o revire çıkmamıştım.Onbeşgün kala mutfak görevi geldi ve gidip yemekhaneden koca koca kazanlarla yemekleri getirmemiz gerekti.Telgraf direği benzeri bir tomruğu kulpundan geçirdiğimiz o koca kazanı kaldırırken belimi incittim.İki gün boyu durumu idare etmeye çalışmışsamda oturup kalkmak bir yana hareket etmekte zorlanır hale geldiğimden ben de o revirin yolunu tuttum.Orada doktor yedek subayın bana sanki numara çekiyormuşum muamelesi yapıp usulen bir de aspirin yazıp göndermesi cok zoruma gitmişti.O aspirini de ne aldım ne de yuttum.
Umarım karşılaşırız.

bolk söküllünce pistonlar dağılması lazımmı kafayı yemek üzereyım her usta başka konuşuyor

seyit bey umarım karşılaşırız.sayın bahta08 blok rektefiyeciye gideceği zaman üzerinde kalmaz.pistonlar krank eksantrik mili vs hepsi sökülür ve kontrolü yapılır ama sizin sorununuzun bu kadar büyük olduğunu sanmıyorum.bence blokta ve kapakta herhangi bir sorun yoksa ki siz yok diyorsunuz orjinal bir çelik conta ve sağlam saplamalarla bu sorunun çözülmesi gerekir

yasakşehir07' Alıntı:
seyit bey umarım karşılaşırız.sayın bahta08 blok rektefiyeciye gideceği zaman üzerinde kalmaz.pistonlar krank eksantrik mili vs hepsi sökülür ve kontrolü yapılır ama sizin sorununuzun bu kadar büyük olduğunu sanmıyorum.bence blokta ve kapakta herhangi bir sorun yoksa ki siz yok diyorsunuz orjinal bir çelik conta ve sağlam saplamalarla bu sorunun çözülmesi gerekir
temel cota kulanıyorum orjınalı nerde bulabılırım teşekurler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR