Willys parça yardım lütfen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyit Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,055

seyit

Kamp III
Değerli Willys'ciler;
Bana Willys Jeep ara şase ile volant muhafazası arasındaki örme çelik gergi halatı gerekiyor.Debriyaj halatının hemen altında olan halatı kastediyorum.
Özellikle Karadeniz bölgemizde jeeplere çok sayıda Kaiser( Kayzer) şanzumanı konulduğunu düşünürsek bu halatı birdaha kullanmayıp bir kenara atan çok olmuştur.
Böyle bir kenara atılmış olupta kullanmıyacak arkadaşlardan ücreti karşılığı yardımcı olmalarını rica ediyorum.
Aşağıdaki linklerde görüntüleri ayrıca mevcut

http://i1086.photobucket.com/albums/j448/seyit2/untitled.jpg
http://i1086.photobucket.com/albums/j448/seyit2/stayb.jpg
http://i1086.photobucket.com/albums/j448/seyit2/992005_07150004_gpw_clutch_cable_stay_cablenn.jpg

Etiketler
Ynt: Willys parça yardım lütfen

seyit' Alıntı:
Değerli Willys'ciler;
Bana Willys Jeep ara şase ile volant muhafazası arasındaki örme çelik gergi halatı gerekiyor.Debriyaj halatının hemen altında olan halatı kastediyorum.
Özellikle Karadeniz bölgemizde jeeplere çok sayıda Kaiser( Kayzer) şanzumanı konulduğunu düşünürsek bu halatı birdaha kullanmayıp bir kenara atan çok olmuştur.
Böyle bir kenara atılmış olupta kullanmıyacak arkadaşlardan ücreti karşılığı yardımcı olmalarını rica ediyorum.
Aşağıdaki linklerde görüntüleri ayrıca mevcut

http://i1086.photobucket.com/albums/j448/seyit2/untitled.jpg
http://i1086.photobucket.com/albums/j448/seyit2/stayb.jpg
http://i1086.photobucket.com/albums/j448/seyit2/992005_07150004_gpw_clutch_cable_stay_cablenn.jpg

seyit bey bu halatın görevi nedir

mustafaerdogandenizli20' Alıntı:
seyit bey bu halatın görevi nedir

Seyir halinde fren yaptıkça motor ve şanzuman grubunun ileriye doğru ve motor takozlarına yüklenerek koparmasını önlemek içindir.

peki o zamana halat yerine çubuk demir kullansanız olmaz mı daha sağlam olur
Birincisi orijinal olamz ikinci olarak çelik halatın esnemesini vermez diye düşünüyorum..

peki o zamana halat yerine çubuk demir kullansanız olmaz mı daha sağlam olur
Birincisi bunu yapan adamların bir bildigi var demek geliyor. İkincisi ; sayın marlon iki önemli nedeni açıklamış.Siz de sizin jeep i incelerseniz önde iki adet lastik motor takozu ve arkada iki adet lastik takozla tüm bu motor+şanzuman grubunun bağlandığını görürsünüz.Yani sadece sağa ve sola deyil ancak ileri ve geri yönde de belirli bir hareket payı vardır.Bu nedenle şaftlarda da ileri ve geri harekete engel olmiyacak şekilde "kayıcı" dediğimiz bölüm yer alır.Burada ise gereken esneme çubuk demirde olamıyacağı için halatta oluşacak doğal boşlukla sağlanır,ancak ayarlanan noktadan ileriye de bırakmaz.Tabii kendi parçasını bulamaz isem bu özelliği ortadan kaldırmamak kaydıyla bir alternatif üretmek zorunda kalırım.

seyit bey merhabalar ben erkan bende willys kullanıcısı ve hastasıyım ayriyetten yedek parçada var ama ben kendi willys de başka willys de değiniz halatdan görmedim resimlerini açamadım bende merek ettim kısacası resimleri tekrar gönderirseniz belkide vardır yardımcı olurum saygılr

erkançiçek' Alıntı:
seyit bey merhabalar ben erkan bende willys kullanıcısı ve hastasıyım ayriyetten yedek parçada var ama ben kendi willys de başka willys de değiniz halatdan görmedim resimlerini açamadım bende merek ettim kısacası resimleri tekrar gönderirseniz belkide vardır yardımcı olurum saygılr

Stay Cable-4.jpg

Stay Cable-5.JPG

Stay Cable-6.jpg

Stay Cable-2.JPG

Stay cable-1.jpg

Merhabe Erkan bey.
Bu halat debriyaj halatının neredeyse tıpa tıp benzeridir.Fakat ondan biraz daha kalın ve daha uzun ayrıca uç kısmındaki topuz biraz daha büyükçedir.Topuzlu olan uç şanzuman altındaki ara şase üzerinde ve sol tarafta(şofor tarafı) yukarı doğru duran ağzı çatal şeklinde açık olan yere ,diğer ucu ise volant muhafazası alt kısmına bağlanır ve üzerindeki somunlardan gerginliği ayarlanır.Debriyaj halatının hemen altında yer alır.Eklediğim resimlerin bir tanesinde hem debriyaj halatı ve hemde bu gergi halatını alt alta birlikte görebilirsiniz.Ayrıca boştaki ara şase ve alt kızak resmine baktığınızda yine bu halatın hangi koşulda bağlanmış olduğunu görmeniz mümkün.
Bizim çok bilmiş pekçok ustamız kendi kafalarına göre pekçok parçanın lüzumsuzluğuna hükmettiği için bu halatı da bir onarım sonrası birdaha takma gereği duymayıp kaldırıp atarlar.Sizin jeeptede böyle bir durum olmuş olabilir.

evet bazı ustalar bunlar fazla bunsuzda çalışır yada yoksada muhadilini imal etmeyi düşünmeyip kaldırıp atmışlar ben mümkün oldukça orjinal neyse o olsun taraftarıyım bende birki sefer takoz kopardım bulunca takacam ilginize teşekkürler tekrar görüşmek üzre

huseyin43' Alıntı:
seyit abi bende war ama araç karın altında kar kalkınca sana haber weririm ÇaLmamışlarsa :D

Eğer dediğin gibi karın altında onu çaldılarsa zaten araç iyice gün ışığına çıktı demektir sen bir yoklayıver hele. ;)
Benim jeepteki 1962 yılında fabrikasının üzerine taktığı halattı.Geçen zaman içerisinde elbetteki birtakım yıpranmalar olmasına rağmen hala işlevini yerine getirecek nitelikteydi,fakat altta bir kaynak yapmak icap etti ve ustanın bir anlık dikkatsizlik sonucu elektrotu hala değdirmesiyle dağıldı gitti.

huseyin43' Alıntı:
ustada ustaymış ama seyit abi :smiley: tamam yarın işler yoğun olmazsa kesin bakarım...

Aslında ustanın da suçu yok.Önce altında daha rahat çalışabilmek için jeep'i lenko ile ön tampondan biraz yukarı kaldırdı.Her iki taraftan takozla besledi.Altta kaynak yapmaya başladığı sırada bir mahalle komşusu ziyarete geldi.Tuzsuz adam güya kendince şaka yapmış olmak için avucunun içiyle kuvvetli bir şekilde jeep'in yanına vurup garip te bir ses çıkardı.Usta, istemiyerek refleks verince bu durum oldu.
Ben şahsen sanayide bir iş yerine geldiğimde şayet insanlar kapıya arkası dönük spiral ile taşlama veya kesme yapıyorsa,zımpara taşında çalışıyor veya tepside profil vs kesiyorsa,kaynak yapıyorsa işini bitirip kendiliğinden kapıya doğru dönmeden o kapıdan içeri girmeyip dışarıda beklerim.Çünki ani bir ses istenmeyen reflekslere ve sonucunda birtakım üzücü kazalara sebep olabilmektedir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR