Willys Jeep orjinal Harrison Heater

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinannasirli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,179
Ynt: Willys Jeep Orjinal Harrison Heater

Eklediğim resimde şanzuman/arazi şanzumanından (PTO) gelen şaftın bağlandığı , winç dişlisi kutusundan çıkan mili ve o milin ortasından dışarı çıktığı kare şeklindeki kapağı görüyorsunuz.Ortası delik olmamak kaydıyla o kapağın aynısı tam diğer tarafındada var.Milin yönünü değiştirip karşı tarafa ve diğer taraftaki kapağı bu tarafa takabiliyorsunuz.Ayrıca bağlayacağınız yerin konumuna göre bu kapaklı kısmı alta veya yukarıya getirme şansınız var.Ya da PTO çıkışının aracın hangi tarafında olduğuna bağlı olarak o kutuyu(mili)aracın sağ veya sol tarafına yine getirebilirsiniz.Hatta yukarıya yada aşağıya vs.Kuvvetli bir 12 V kamyon marş dinamosunun milinin ucuna bir flanş ve aynısından bu milin ucuna da bir flanş yaparak bir tablayla birlikte monte ederseniz kestirmeden elektrikli yapabilirsiniz. O zaman isterseniz dinamoyu yukarıdan aşağıya doğru bağlayıp o mili yukarı bakacak şekilde veya tam tersi konumda monte edebilirsiniz.Kısacası belki biraz sök-tak ve evir- çevir yaparsanız çok farklı şekillerde araç üzerine koyma imkanı var.

Şaft bağlantı mili..jpg

Etiketler

http://www.ebay.com/itm/Braden-Winch-02232-AMGU5-12-FEB-LLA-WORM-UDSG-W-EXT-SHAFT-NEW-OLD-STOCK-/321184962431?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ac81d977f

http://www.ebay.com/itm/Braden-Winch-MU2-Winch-Knock-Off-made-by-Rhino-Winch-for-WW2-Dodge-WC52-G502-/360946906066?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item540a1cb3d2

http://www.ebay.com/itm/Braden-Winch-MS20-201L-Worm-Gear-Part-Number-11231-New-Take-Out-45-000-lb-Winch-/180954174918?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a21b595c6

eBay de fiyatları görüyorsunuz.Sıradan en basit parçası bile $50-$150 den başlıyor.
Buradaki MU2 model bende olanlardan birtanesi

Oh ! Oh ! , Sinan bey buna çok sevindim.Hayırlı olsun.Darısı winch e.
PTO yu sormuyorum ama kargo kaça patladı ? ve hangi yöntemle getirttiniz?
Zaman zaman niyetlendiğim ama hep vaz geçtiğim bazı ağır parçalar var,belki yararlanma imkanım olur,paylaşırsanız sevinirim.
Tekrar hayırlı olsun.

Ynt: Willys Jeep orjinal Harrison Heater

Seyit bey, satici yurtdisi kargoya yanasmadigi icin amerikadan alisveris hizmeti veren globalmagazam.com araciligi ile getirttim. 25 usd arti her lbs icin 5 usd aliyorlar. Bana 120 dolar civari mal oldu(arti saticiya odedigim ic nakliye) Usps de asagi yukari sekilde tutuyor. Aslinda fiyat skalasi tamamiyla getirdiniz urunun agirligiyla orantili. Belli bir kiloyu gecince kayitli posta kullanmani gerekiyor. 32 kiloyu gecince ise kayitli posta da yetmiyor kurye kullanip astronomik fiyatlar odemeniz soz konusu. O yuzden tam agirligi bilemeni cok onemli

Bu arada saticinin paketleme sekliyle (o kadar soylememe ragmen umursamamis) vites kolu uzerinde olarak yollari, o halde 20 kilonun uzerinde hesqplaniyordu hacim kilosu. Sagolsun bahsettigim firmadaki arkadaslar ellerine tornavida alip vites kolunu bile soktuler 12 kiloya dustu.

Bilgi için teşekkürler.Dediğiniz firmayı not ettim.

Ama yine de USPS ve posta idaresi en ucuz secenek. www.usps.com dan fiyat bilgisi alabilirsiniz, ayrica direk mesaj atarsaniz en ucuz opsiyonu hesaplarim. Yine de avrupa kadar ucuz degil navlun ne yazik ki amerikadan

Uzun süredir hep birşeyler getirttiğim için USPS konusunda biraz fikir sahibi oldum.Son bir-iki yıl içerisinde rakamları artırdılar ve bundan ABD'li satıcılarda yakınıyorlar.eBay gibi sitelerden birşey alırken satıcının belirttiği rakama hemen aldanmayıp biraz araştırmak gerekiyor,çünki aynı mal bir başkası tarafından daha ucuz posta ücreti karşılığında da gönderilebiliyor.Veya kimi satıcı konuyu tekrar sorgulayıp farklı sistem üzerinden göndermenin mümkün olduğu durumlarda buna dönüş yapabiliyor.Ancak bazılarıda belirttiği sistemden yana katı bir tavır içinde oluyor.
Kilo konusunun sistem farkı üzerindeki etkisinin de farkındayım,fakat USPS dışında pek birşey getirtmedim( birkaç vaka hariç) o nedenle siz USPS dışında hesaplı bir kargo tesbit etmişseniz onu öğrenmek istemiştim.Süre uzayacak bile olsa söz gelimi deniz yoluyla çok daha ucuza bir motor bloğu,size de gerektiği gibi komple bir mekanik winch vs getirtilebilir mi ? Şayet olacaksa bunun yöntemi ne olabilir? Biraz da bunu merak ediyorum.

Maalesef usps den daha ucuz bir yontem yok. Cok agir yuklerde belki deniz yolu olabilir, veya direk hava kargo belki kullanabilirsiniz, ama bu sefer de ticari mal gibi kabul goreceginden, turkiyedeki gumruk proseduru vsvs ek ucretler sizi cok yoracaktir. Globalmagazam gibi firmalar usps daha pahalli ama 10 ayri saticidan bir sey alacaksaniz veya satici uluslararasi gonderi yapmiyor ise o zaman avantajli oluyor, paketleri birlestirip gonderiyorsunuz

Bu globalmagazam uluslar arası satış yapmayan adamlardan birşeyler almak için uygun görülüyor.Lise yıllarımda Kore Savaşına giden bir Türk subaydan aldığım ve uzun yıllar kullandığım içi kaz tüyü ve üç ayrı katı olan bir uyku tulumu vardı,sonrasında artık kullanılamaz oldu.Dört adet Avrupa malı uyku tulumu daha aldım ama o tulumun yerini hiçbiri tutmuyor.eBay de çok sayıda tulum var fakat bundan değiller.Araştirdim ve farklı satıcılardan aynı tulumu buldum.Hem de oldukça fazla sayıda.İşin garibi hiçbirtanesi International mal göndermiyen adamlar olarak karşıma çıktı.
Şimdi bir ara bu konuya tekrar döneyim bakalım.

Temizlik zamani... Yanliz zincirde bosluk var biraz ne yapmak lazim acaba?

ImageUploadedByTapatalk1413524449.696791.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413524477.625693.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413524494.686438.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413524514.683798.jpg

ImageUploadedByTapatalk1413524533.960387.jpg

Öncelikle kolay gelsin.Zincirdeki bolluk boşta iken var olup yüke bindiğinde kısmen ortadan kalkıyor mu acaba?Çıkış tarafındaki flanştan el ile biraz hızlıca çevirmek mümkün ise bir deneyin.Şayet alt kısımda kutuya sürtmüyorsa sorun yok.Ancak fazlaca sünme varsa ya bakla çıkacak veya zincir değişecek.Bu zincirleri sanayide rulman,keçe,vantilatör kayışı satan yerlerde bulursunuz.

Kutuya surtuyor. Youtube sagolsun bakla cikarmak nasil oluyormus ogrendim, dusundugumden kolaymis, eve gidince deneyecegim. Tesekkurler

Bakla çıkarınca çok kısa gelirse yerine oturmaz.Uzunluk kurtaracak gibi olursa kutunun içinde değilde zinciri dışarda takıp her iki dişli/mil gurubunu birlikte yerine oturtmayı deneyin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri