Webasto Yeri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan h uçar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,001

h uçar

Ana Kamp
Arkadaşlar eberspacher d2 aldım ama montaj için defenderda en uygun yer neresi acaba diye soracaktım kullananlardan.

Etiketler
Ynt: Webasto Yeri

bana göre defenderde webosta için en ideal yer ön koltukların arası. sanırım aldığınız webosta kuru tip webosta. bu yüzden yakıt borularının, eksozun ve elektrik kablolarının bağlanması için en ideal yer olduğunu düşünüyorum. şayet sulu tip olsaydı motorun yanına montajdan başka seçenek olmazdı. :smiley:

gomera' Alıntı:
bana göre defenderde webosta için en ideal yer ön koltukların arası. sanırım aldığınız webosta kuru tip webosta. bu yüzden yakıt borularının, eksozun ve elektrik kablolarının bağlanması için en ideal yer olduğunu düşünüyorum. şayet sulu tip olsaydı motorun yanına montajdan başka seçenek olmazdı. :smiley:

Ya üstadlar bende webasto alıcamda bu tehlikeli birşey sanki,

http://www.kha.com.tr/Yasam/14690-Kurban-yolculugunda-hazin-son.html

Bende karar veremedim bi türlü, açıkcası kayakla ilgileniyorum, haftasonu kayak kamplarında araç içinde uyumayı planlıyorum bu hava tahliye delikleri kapanırsa diye ciddi anlamda korkuyorum siz bu duruma ne demektesiniz ?

Linkteki haber cok uzucu Allah kimsenin basina vermesin.
Bilmem hatirlarmisiniz eskiden bu tur vakalar cok olurdu.
Gazetelerde,radyo haberlerinde bunlari hep duyardik.

Son yillarda bu tur olaylari pek duymuyordum.
Bunu da araclarin daha duzgun yapilmasina bagliyordum.
Burada sadece Webasto degil,aracin kendi kalorifer sistemini de kastediyorum.

Soylemek istedigim,sistem hatali yapilmissa kotu sonuclar olabiliyor.
Gecmisteki olaylarda araclarin kendi kaloriferleride buna sebep oluyordu.
Ya da aracin egsoz gazi iceri sizip nice olumler meydana geliyordu.

Son yillarda araclar gayet duzgun yapiliyor ve sorunsuzca calisiyorlar.
Bir de Duster zaten az yakan bir arac cok sogukta araci calistirirsiniz.
Rolantide iceri gaz vs sizintisi olmayacagini dusunursek,problem olmaz.

Yazlari klima ile uc bes saat icin aracta uyumuslugumuz coktur.
Kis aylarinda bir kere 93 Sahin ile bir kere de 96 Samara ile geceledim.
Araclar o zaman icin bir iki yaslarindaydi ve hic problem yasamadim.

Sizin koltuklari yatirip gerekirse calisir durumda kis gecelemeniz sorun olmayacaktir.
Aracinizin modeli yeni,herhangi bir kaza vs nedeniyle kacak olusabilecek bir durum yok.
Boylelikle ekstra isitmaya gerek kalmadan saglikli gecelemeniz mumkun olacaktir.

Sahsi fikrimdir,araci orjinalde tutmak,ilave yapmaktan daha saglikli olacaktir.
Tavan cadiri yaparsaniz iste o zaman bu siteme ihtiyaciniz olabilir.
Umarim kafanizi karistimamisimdir,yardimci olmak icin yazdim.

Cevabınız için çok teşekkür ederim, açıkcası kafam daha çok karıştı çünki araç üstü çadır almiyim diye webasto yaptırmak istemiştim. Bugüne kadar araç içinde çok yattım. Arka koltukları yatırdığımda dümdüz bir alana kavuşuyorum üstünede 60cm'lik yorganımsı bir yatak serip uyku tulumunda kalabiliyorum. Dediğiniz gibi ne araç üstü çadır nede webasto.. Manuel herzaman daha sağlıklı olucak. Çokta üşürsek arabayı çalıştırırız olur biter,

Cevabınız için çok teşekkürler...

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Aracı çalıştırıp içinde yatarken en önemli konu dışardaki rüzgarın egzost dumanını kalorifer sistemine doğru getirmesi ve dolayısıyla kabin içinin egzost dumanıyla dolma riskidir. Bunu önlemek için kalorifer havasının iç dolaşım konumuna getirilmesi gerekir bence.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.