Vx80 ya da Vx100 Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan warmaster Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 168
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,332

warmaster

ŞEYTAN MARKA GİYER.
Yer
Sinop
sevgili gezenbilir ailesi

Yaklaşık 2.5 senedir SUV tipi bir araç için dönemsel vaktim oldukça araştırma içindeyim. uzun süredirde siteden üyelerin tecrübeleri ve görüşlerini takip ediyorum bu doğrultuda;

1 Yaşadığım yerin ki Sinop ilinde ikamet ediyorum. bunun servis ve yedek parça temini konusunda belirleyici bir unsur
olduğunu düşünüyorum.
2 Vergi konusu ki bu sınıf araçlarda hafife alınamayacak bir konu olduğunu biliyorum.
3 Yakıt , kimsenin göz ardı edemeyeceği bir konu.
4 İç hacim ,kendim oldukça kalıplı bir tipim vitara, grand vitara, niva, jimny, atos portos aremis gibi araçlara pek
sığamadım :smiley:
5 Beklentim doğrultusunda %75 onroad, %20 doğa gezisi, piknik,kamp, %5 offroad kullanabileceğim.

Otoyolda yeterince hızlı - konforlu dağ bayırda ve kötü hava şartlarında yetkin bir araç olarak en son orjinal hali
bozulmamış bir araç olarak toyota araçları görünüyor. sizce vx 80 yada 100 mü almalıyım vergi durumundan dolayı kaç
model araç almalıyım 45,000 liraya ladar bütçe ile bunu yapmayı düşünüyorum aslında gönlümde yatan amerikanlar tahoe
yada blazer gibi homurtulu motorda severim. derdim sanırım büyük :D

Özür diliyorum ama Türkiye şartları her an kafanıza müdehale ederken sağlıklı da düşünemiyor insan bu yazıyı çok zamandır yazmayı düşünüyorum ancak sizler gibi belirli bir birikim sahibi değilim meşgul etmek istemedim.
Ama bugün bir yerden başladığımız yer olması açısından bütün yorumları ciddi şekilde yorumlayıp en kısa zamanda alma niyetim var. arkadaşlarımızdan yorum yapmak isteyen olursa zevkle dinlerim. hatta toyota ile sınırlı kalmayabilir konu her türlü yoruma açığım.

sevgiyle kalın.

Etiketler
Ynt: Vx80 ya da Vx100 Almak İstiyorum

Merhaba
%75 onroad, %20 doğa gezisi, piknik,kamp, %5 offroad amacınızı göz önüne alınca ve büyük bir araç istediğinize göre size VX100 tavsiye edebilirim.
Bende bir VX100 kullanıcısı olduğum için bu isteklerinizi rahatlıkla karşılayacağını söyleyebilirim.
Vergi durumu için ise 2000 model ve altını düşünebilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-land-cruiser-1999-model-122-000-km-de-vx-100-34183748/detay
Böyle bir araca talip olsam çok mu abesti iştigal olur?
Birde kullanım tarzını bilmediğim bir aracı (offroad da kullanılmış) almayı düşünmek ne kadar doğrudur?
bu araçlarda genelde km olarak 100bin altında araç yok gibi bu bir sorun değilmidir?

Bu km ler Landcruiser için hiçbirşey değil. Bakımlarını düzgün bir şekilde orijinal parçalarla yapıldıysa, çok uzun süre problemsiz kullanabilirsiniz.
Linkteki araç offroad donanımı yapılmış bir araç. Tercih sizin, eğer ben offroada çok girmeyeceğim için bu malzemelere ihtiyacım olmaz derseniz boş bir araç alırsınız. Ama aldıktan sonra bunları yaptırmaya karar verirseniz zaman ve daha fazla para harcamanız gerekecektir.
dediğiniz gibi 100 000 in altında araç bulmanız baya zor. Bu aracı alan kişi aracı kullanıyor. Çünkü araç süper konforlu ve sürüş zevki veriyor. Bu sebeple km ler yükseliyor. dediğim gibi bu rakamlar hiç sorun değil.

warmaster' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-land-cruiser-1999-model-122-000-km-de-vx-100-34183748/detay
Birde kullanım tarzını bilmediğim bir aracı (offroad da kullanılmış) almayı düşünmek ne kadar doğrudur?
bu araçlarda genelde km olarak 100bin altında araç yok gibi bu bir sorun değilmidir?

Olmaz zevk renk meselesi sonuçta

Çok fark etmeyecektir kanımca. Her araçta sorun olabilir kontrol edilmesi lazım.

Bence 99 model bir aracı 200 bin'in altında bulursanız bence asıl o sorundur, ya km'si ile oynanmıştır, ya da şehir içinde dur kalk trafiğinde kullanılmıştır ki bu çok km yapmakan daha kötü.

Bakış açıları çok güzel teşekkür ederim. Peki bu araçların satışının bakım vs yaptırıldığı bir servis yada Örn: sitede Ahmet usta adı geçen bir usta gibi araçların çoğunun gittiği araç refere edebilecek bir adres veya bu adres e dair bir telefon varmıdır bu konuda yardımcı olabilecek satın alım aşamasında sizlere önder olan bir kişi yada kuruluş oldumu ?

İstanbul Maslakta TEM Servis var. Vecihi ve Suat ustalara gösterebilirsiniz. Landcruiser konusunda tecrübelilerdir ve yardımcı olacaklardır. Ben ve buradaki çoğu arkadaş onlara danışır ve servis hizmeti alır.
Tel 02123462866

warmaster' Alıntı:
Bakış açıları çok güzel teşekkür ederim. Peki bu araçların satışının bakım vs yaptırıldığı bir servis yada Örn: sitede Ahmet usta adı geçen bir usta gibi araçların çoğunun gittiği araç refere edebilecek bir adres veya bu adres e dair bir telefon varmıdır bu konuda yardımcı olabilecek satın alım aşamasında sizlere önder olan bir kişi yada kuruluş oldumu ?

Bulunduğunuz şehirdeki corolla sahipleri en çok hangi toyota servisinden memnunsa orası muhtemelen sizin için de iyi bir başlangıçtır (tabi başka şehirlerde bakım yaptırmayı düşünmüyorsanız, ki pek kolay iş değil).
Yedek parça genelde yetkili servisten bulunur çünkü bu tür araçların parçalarını başkası pek getirmiyor, sayıları çok az.
Otomatik şanzımanı işin ehline kontrole ettirmekte fayda var masraflı problemler -eğer çıkarsa tabi- ordan çıkar. Herkesin anlamadı en önemli parça bu. Anlamayan tamir ederse tekrar bozulabilir.
Onun dışında offroad yapan araçların yürüyen aksamında sorun olabililir ama LC 'da pek duymadım olduğunu.

Peki bende toyota araştıran birisi olarak bir soru sorayım: çevrede neden off road donanımlı VX80 sayısı daha fazla?vx100 ile aynı yaşta bir 80 kasa daha hesaplı alınabildiğindenmi,yoksa 80 kasaların off road özelliği dahamı fazla?Herkes 80 kasa arıyor ama 2000 model altı vx100 'lere pek talep yok gibi sanki gördüğüm.

Bu araçlar hakkında aslında çok bilgim yok ama genel kaideleri yazayım:

1- kasası kısa olan aracın yaklaşma uzaklaşma açıları daha iyi olur, bu sebeple off road için daha uygundur. vx80'in tercih edilme sebebi bu olabilir.

2- sabit aksları olan araçlar engebeli arazilere daha kolay uyum sağlarlar, ve diğer şartlar (malzeme kalitesi vs) eşit olduğu sürece daha sağlamdırlar ama yol tutuşları daha zayıftır. eski modeller sabit akslı yeni modeller sanırım bağımsız süspansiyon oldu. Bu nedenle eski modeller tercih ediliyor olabilir.

Valla bu forumdan edindiğim kadarıyla ne kadar az elektronik o kadar az offroad sorunu diye düşündüm ben, lüks biraz daha onroad kullanımlar için 80 lerde bildiğim kadarı ile 6 silindir olması düz motor olması elektronik az olması vergi yakıt tüketimi gibi avantajlar var kaldı ki offroadcıların asıl olayı uygun fiyatlı alıp modifiye etmek bunun içinde vx 100 biraz pahalı gibi ergonomisi de 100 kasa biraz daha battal gibi ,cabası inşallah yanılmıyorumdur şuana kadar okuduklarımdan edindiğim budur benim :D

nacizane birkac duzeltme yapmak isterim arkadaslar.
once 80 ile 100 arasindaki onemli farklari belirteyim.(95 ile 98 arasi 80 ve 98 ile 2000 arasi 100)
80 ;
duz sirali 6 silindir enjektorlu 4500 cc motor .(gorece eski nesil bir motor biraz hantal ama saglam-fj40 serisinden itibaren uretilen 6 silindir f kodlu motorun en son guncel hali diyebiliriz)
on sabit aks (ve bir kisminda on -arka kilit fabrikasyon)
A343 kodlu otomatik sanziman
100;
V8 4700 yeni nesil motor
on bagimsiz suspansiyon (arka kilit standart
A343 kodlu otomatik sanziman

100 kasa 80 den daha az yakar, daha iyi kacar.daha konforlu ,genis ve ferahtir.
onlerin torsiyon olmasi konfor saglar ama sabit aks kadar zorlamaya gelmez.sanzimanlari aynidir.(2001 e kadar)
elektronik (beyin,sensor vs.) olarakta aynidirlar.sadece 100 kasada yukseltme alcaltmadan dolayi biriki sensor ve biriki kablo fazlaligi vardir.
elektroniksiz 80 derseniz fj80 dir.fj 80 de on arka kilit-abs-airbag ve enjektor bulunmaz yili 90-91-92 nin basidir.

yedek parca fiyatlari yakindir ve yetkili servislerind sadece filtreler balatalar olur bircok parca disardan gelir ve ucuz degildir(servis fiyatlari)

kisaca biraz zevk isidir secim.80 kasa icin offroad modifikasyonlari sablonlari denenmistir bellidir ulasilabilir kombinasyon yapilabilir.100 kasa icin biraz daha kisirdir .
ben 80den inip 100 e bindigimde 7 yildizli otel gibi geliyor.

ama ben FZJ80 in hastasiyim ;) ;D

Yukarıda arkadaşlar düşüncelerini belirtmişler...

eger hafta sonları ara ara araziye girecekseniz...kalan zamanda iş-ev arası yada gezmeler olacaksa..vx80 yerine vx100 almanız daha keyif verecektir.Tavsiyem budur.

mesela ben vx80 aldım..İş hayatı ve günlük gezmelerimi şirket aracımla yapıyorum.Hafta sonu arazi off road vx80 ile..İkisini de aynı araçla kullanamaz mıyım ?? bal gibi olur..ama cebe zarardır ;D ;D

vx100 biraz daha konfora yönelik daha bir sosyal :D gibi..

Haklısınız V100 daha mantıklı şimdiki araştırmam da temiz bir V100 aracı nerden nasıl bulacağım netteki araçlar konusunda biraz düşünceliyim sonuçta ilk SUV aracım olacağı için bilgi eksiğim inanılmaz çok üstadlara danışmaya devam sanırım :smiley:

1-birkaç marka var jip satış sektöründe isim vermek doğru olurmu bilmediğimden şuan yazmayacağım. Bunların deneyimlerine güvenmekmi yoksa netten kendi çabalarımlamı bulmamı önerirsiniz?

2-V100 lerde alım sürecinde nelere dikkat edilmeli? spesifik sıkıntıları varmıdır?
3-SUV bir araç alırken dikkat edilmesi gereken birincil veya ikincil durumlar varmıdır?
4-2000 altı bir V100 için fiyat konusunda alt barem üst barem belirlenebilirmi? opsiyonlarına göre ne kadar a kadar çıkmalıdır? (kaldıki 2003 bir araç için 35-40 bin TL diyende var 55000 euro yazanda var )
5-Başlangıç ta şekline bayıldığım için 4.6 RR almak istiyordum forumlardan airmatic olayının sürprizli olduğunu okumuştum V100 lerdede elektrikli sanırım indirme kaldırma mevcut bu sornlu bir sistemmidir?

Cevap ve bilgiler için şimdiden teşekkür ederim .
sevgiyle kalın.

Haklısınız V100 daha mantıklı şimdiki araştırmam da temiz bir V100 aracı nerden nasıl bulacağım netteki araçlar konusunda biraz düşünceliyim sonuçta ilk SUV aracım olacağı için bilgi eksiğim inanılmaz çok üstadlara danışmaya devam sanırım Smiley
Beklentim doğrultusunda %75 onroad, %20 doğa gezisi, piknik,kamp, %5 offroad kullanabileceğim.

Aslında daha önce yazmış olduğunuz bu cümlenin gereği Vx100 değil Rav4 tipi bir araç bakmaktır ama işin içinde mantıktan başka zevk renk türünden faktörler olduğu için daha önce belirtmedim. Daha sonradan niyetinizi değiştirip ağır offroada sokacağım dediğinizde de arazi vitesi bulunmaması, modifiye imkanının pek olmaması gibi eksiklikler sıkıntı çıkarır.
İmkanım olsa bende vx100 bakardım vakti zamanında vardı da, ama sonradan yaşadığım şeyler muhtemelen vx100'ü satmama sebep olurdu (iş değişikliği yakıt vergi vs), rav4'ü part time çalışarak bile kullanabiliyorum ne vergisi ne de yakıtı sorun oluyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,637
Kaydolan Son Üyemiz
Hnzlkskn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR