vw tiguan t&f 2.0 4x4 (aracıma modifiye)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan imhotep_35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,996

imhotep_35

Yeni Üye
aracıma delta 4x4 adlı firmanın uyguladıgı modifiyeyi uygulamak istiyorum bunu türkiyede yaptırabilecegim bir yer varmı?
[attachment=1]

[attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

images (2).jpg

images (3).jpg

images (6).jpg

images (7).jpg

images (8).jpg

Etiketler
Ynt: vw tiguan t&f 2.0 4x4 (aracıma modifiye)

Modifiye aracı yerden yükseltip motor koruması takmak mı?

Yerden yükseltmenin yol tutuşu olumsuz etkileyeceğini zaten biliyorsunuzdur ama motor korumasının da pek masum olmadığından biraz bahsetmek lazım.
Fabrikada o koruma demiri takılmıyor çünkü kaza anında motorun bağlantılarından kopup, yere düşüp, kabin içine girmesinin engellenmesi amaçlanıyor.
Koruma takacak olursanız, ciddi bir kaza anında motor kucakta diyebiliriz.
Yine de bunları yaptırmak istiyorsanız elbet yapabilecek birileri vardır.

Hadi bunları yaptırdınız diyelim, bu araç yine de offroad aracı değil, yayla gezintisi aracı. O yüzden bence yaptırmayın (şahsi fikrim).

bende diyorum benim chavy cruze de neden motor alt koruması yok. demekki bu yuzdenmiş

cevabınız için teşekkürler
aslında cok güzel bi araç ama benim içime sinmeyen bir kaç kısmı var bunlardan biri kalıp
kalıplı bir arac istiyorum bu yüzdende büyük ihtimalle tiguanımı satıcam
yerine l200 4x2 düşünüyorum benim aracıma göre üzerinde oynamaya daha müsait sanıyorum
hemde yıllık vergisi yarı yarıya sanırım buda beni cezbeden tarafı
yakıt tüketimi biraz daha fazla olucak ama gülü seven dikenine katlanıcak sanırım:D

l200 ve sınıfındaki araclardan sizin tafsiyeniz ne olur acaba
kullanım durumu %85 şehir içi %15 arazi
aracı seçerken vergisi ve sınıfındaki yakıt tüketimi de önemli benim için
yardmlarınız için şimdiden teşekkürler
NOT:sanırım konuyu yanlış başlıgın altına açtım

kullanım durumu %85 şehir içi %15 arazi
aracı seçerken vergisi ve sınıfındaki yakıt tüketimi de önemli benim için

Bence araç zaten amacınıza uygun hiç değiştirmeyin.
Çoğu kişi doğa gezintisine gitmekten başka hiçbirşey yapmadığı halde offroad araçlarına yöneliyor, ama bunların asfalt üzerinde çok ciddi dez avantajları var.
Ben rav4 ile devam ediyorum, beni yarı yolda bırakmadı. Tiguan da bırakmaz. Tahmin edebileceğinizden fazlasını yapar.
Offroad yarışlarındaki arazi şartları çok başka şeyler. Onları doğada kolay kolay bulamazsınız.

Bu arada aracı yeni aldıysanız bu sitede güzel makaleler var

http://www.4x4dergi.com/category/kose-yazilari

Özellikle bu ikisine bir bakmanızı tavsiye ederim
http://www.4x4dergi.com/2011/02/25/4x4-arac-alirken.html
http://www.4x4dergi.com/2011/03/21/4x4-arac-icin-hangi-lastik.html

verdiğiniz linkler için teşekkürler aracı 2009 da sıfır olarak aldım

Bencede tiguan modifiyesine hiç girmeyin derim arkadaşımda da 4x4 modeli var azıcık bir zorlamada debriyaj balatası kokmaya başlıyor ne de olsa takviyesi olmayan bir araç çok fazla bir şey beklememek gerek diye düşünüyorum l 200 çok isabetli bir tercih olur daha alıp da şikayetçi olan hiç duymadım ve görmedim.

Bencede tiguan modifiyesine hiç girmeyin derim arkadaşımda da 4x4 modeli var azıcık bir zorlamada debriyaj balatası kokmaya başlıyor ne de olsa takviyesi olmayan bir araç çok fazla bir şey beklememek gerek diye düşünüyorum l 200 çok isabetli bir tercih olur daha alıp da şikayetçi olan hiç duymadım ve görmedim.

Daha doğrusu otomatik vitesli olan model daha isabetli olur.

Araç üzerinde değişiklik düşüncenizin heves mi yoksa plan mı olduğuna iyi karar vermenizi tavsiye ederim. İlla ki hafif arazide kullanmak gibi bir planınız varsa uygun bir AT lastik işinizi görecektir ki aslında şahsen buna bile gerek olmadığını düşünüyorum çünkü bu araçlar aslında yolda kullanılmak için tasarlanmış araçlar. Modifiye işlemleri bizim araçlarımızdan çok daha pahalıya çıkar.

Görsel olarak aracı farklı hale getirmek istiyorsanız motor korumasını metal yerine mesela fiberglastan yaptırabilirsiniz. Yükseltme işlemi ise bu araçların karmaşık altyapılarında sorunlar çıkmasına neden olabilir. Ben olsam bir değişiklik yapmazdım. Bu iş için profesyonel bir çalışma lazım.

Tiguan'ı satıp almayı düşündüğünüz 4x2 L200 konusunda ise şunu söyleyebilirim. Tiguan'ınız gayet güzel bir araç ve 4x2 L200'de aradığınızı bulamayabilirsiniz, alacaksanız 4x4 L200 alın. Yok vergisiydi yakıtıydı diyorsanız bu işe hiç girmeyin, Tiguan ile keyifle gezmeye devam edin.

Tiguan'ı satıp almayı düşündüğünüz 4x2 L200 konusunda ise şunu söyleyebilirim. Tiguan'ınız gayet güzel bir araç ve 4x2 L200'de aradığınızı bulamayabilirsiniz, alacaksanız 4x4 L200 alın. Yok vergisiydi yakıtıydı diyorsanız bu işe hiç girmeyin, Tiguan ile keyifle gezmeye devam edin.

Kanımca Tiguan 4x2 L200 den çok daha başarılı olur bozuk, çamurlu yollarda. Dar yollarda U dönüşü yapabilme kolaylığı da cabası. Aracı doğru dürüst kullanmadan forumlardaki yazılara bakıp aa bu aracın off road kabiliyeti kötüymüş satayım demek mantıklı değil. Şöyle bi çamura sokacaksın önce bakalım ne oluyormuş ;) Ben youtubeta çok gördüm rav4'ü çamura batıran "şöförler". Nedense hiç başıma gelmedi hiçbiryere de batmadı, MT'yi bırakın AT lastik bile takmadım. Amaç off road değil de doğada gezmekse çamurlu zemin en fazla birkaç yüz metredir -değilse gezmek için daha makul bir yer ya da zaman bulunur- orayı aracı batırmadan geçemeyen kişinin şöförlüğünden de biraz şüphe etmek lazım. Çoğu yerde de genelde 20-30 metre de bir kuru zemine ulaşılıyor ya da yol çamur olsa bile zemin taş oluyor. Vıçık vıcık çamur olsa bile aracı hareket halinde tutabildiğiniz sürece zaten hiçbiryere batmaz. Dikkat edilecek tek nokta tekerlekler çamurla dolup direksiyon hakimiyetini kaybetmeden önce kendinizi sağlam bir yere atmak. Uçurum kenarı olmadığı sürece pek te tehlikeli bir aktivite olduğu söylenemez.

tüm cevaplarınız için teşekkürler tiguanıma hiç dokanmamaya karar verdim ama içimdeki bir his hala çamura kara delicesine girmek istiyor :D
kısacası su an offroad merakımı beklemeye aldım hiç olmadı dayanamazsam cüzzi miktarlara satılan ikinci el offroad araçlarından satın alıcam:D(ör:lr defender) gibi

imhotep_35' Alıntı:
tüm cevaplarınız için teşekkürler tiguanıma hiç dokanmamaya karar verdim ama içimdeki bir his hala çamura kara delicesine girmek istiyor :D
kısacası su an offroad merakımı beklemeye aldım hiç olmadı dayanamazsam cüzzi miktarlara satılan ikinci el offroad araçlarından satın alıcam:D(ör:lr defender) gibi
Öncelikle dilerseniz gezilerimize katılın, etkinlikler bölümünden yapılan ve yapılacak gezileri takip edin, sizi aracında konuk etmek isteyeck pek çok kişiye ulaşabilirsiniz. Offroad ile ilgilenen arkadaşların yaşadığı zorlukları ve keyifleri yaşayıp araçlarına modifiye ve bakım için ayırdıkları bütçeleri görüp bilerek ve bu işe ve size uygun olan aracı bilinçli olarak seçin. Bu hobide keşke'lerin maliyeti yüksektir.

gerçekten gezilerinize katılmayı cok isterim en kısa zamanda izmir ve çevresinde yapılan bir gezi olursa katılmaktan mutluluk duyarım.Hem de offroad dünyasını biraz daha yakından tanıyıp zorluklarını öğrenmiş olurum

imhotep_35' Alıntı:

:D defender hastalıktır dıkkatlı olun sonunda sıze o oyuncak tıguanı sattırır kafayı yedırtır ınternette td5 motor nasıl takarım dıye yazılmıs konuların ıcınde bulursunuz :smiley: nıva deneyın derım 2. arac olarak cunku defendera nekadar aksesuar yada uzerıne ne eklemek ıstersenız cok guzel gosterıp daha fazlasını ıstıcektır ıcınızdekı vırus de bunu yapmanız ıcın elınızdekı parayı ustalara ve yedek parcacılara vermenıze yol acacaktır.. niyetınız camura gırıp kırıcı olarak oynamaksa "nıva" koyarsınız kesik ok 144 lastıklerı vur kır parcala devam edersnız.. şahsi fıkrımdır

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.