VW T3 El Kitabı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CEM50 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,282

Etiketler
Ynt: VW T3 El Kitabı

Henüz T3 üm yok ama hemen indirdim. Çok emek vermişsiniz. Çok teşekürler.

T 3 ün şase numarasından gerçek kimligini ögrenelim

01.jpg

Cem bey bendede 1980 md WW T3 1600 cc benzin /LPG li mevcut minibüs ümden son derece memnunum.LPG de Km de şehir içi 200 şehir dışı 185 kuruş yakıyor.Verdiğiniz bilgilere teşekkürler.parçası her yerde var dediler.En sorun olan gerçek ustası na denk gelemedim.Okonuda yardıma ihtiyacım var.İzmir /KARŞIYAKADA oturuyorum.Bakımları kaç KM de yapılmalı .Yağ filtre değişimi .hava filtre , buji ,platin,meksefe vede aracımın kalorifer sistemi için arkadan gelen borulama yenilenmeli.Aracım güzel bakımlı hatta yeni TÜVTÜRK vizeden (Motokaravan yapılarak )geçtiBilgilerinize .Sevgi ve saygılar.

metin0035' Alıntı:
Cem bey bendede 1980 md WW T3 1600 cc benzin /LPG li mevcut minibüs ümden son derece memnunum.LPG de Km de şehir içi 200 şehir dışı 185 kuruş yakıyor.Verdiğiniz bilgilere teşekkürler.parçası her yerde var dediler.En sorun olan gerçek ustası na denk gelemedim.Okonuda yardıma ihtiyacım var.İzmir /KARŞIYAKADA oturuyorum.Bakımları kaç KM de yapılmalı .Yağ filtre değişimi .hava filtre , buji ,platin,meksefe vede aracımın kalorifer sistemi için arkadan gelen borulama yenilenmeli.Aracım güzel bakımlı hatta yeni TÜVTÜRK vizeden (Motokaravan yapılarak )geçtiBilgilerinize .Sevgi ve saygılar.

selam aracınızın resımlerı varmı acaba çok merak ettim gerçekten

metin0035 tahminim aracınız hava sogutmalı bir motora sahip eger bu motorsa WV kaplumbagalardaki mekanik ve parçalarla bir çogu aynıdır
su sogutmalı ise golf mk 1 lerle ve bazı audilerle aynıdır her iki motordaki distribütör için elekronik ateşlemeye geçmek için konversiyon kitler var bunlardan temin edip platin sorununu hallede bilirsiniz
yaglama konusuna gelince motor teknolojileri eski oldugundan 5000 km de bir yagı ve filtreyi (yag filtresini)degiştirmenizde fayda var
izmirde usta konusunda size yardımcı olamayacagım ben ankaradayım genel tamiratlarımı kendim yapıyorum aracım 1,6 TD ustalar konusunda çok agzım yandıgından gerekli olmadıkca pek semtlerine ugramamaya çalışıyorum :smiley:

metin0035 eger aracınız hava sogutmalı ise LPG için gerekli ısıyı egzozdan boru geçirerek almışlardır egzoz iç ısısı sebebi ile gazın geçtigi boru deforme olup gaz kaçırmaya müsaittir bu da gazın alev almasına sebeb olabilir aman dikkat
kalorifer borulamasını kombi bacası mutfak aspratörü gibi yerlerde kullanılan aliminyum flexi borulardan uygun çapta olanları ile kendiniz yapa bilirsiniz

Sayın Cem50 bey araç 1600 cc hava soğutmalı ve aynen dediğiniz gibi egzos ısıtmalı LPG li .Kalorifer boru laması 10 cm gibi çaplı kartonumsu çizgili bej renk bir boru tipi.Bu borulamayı yapıp ara ara kelepçe lemeliyiz sanırım.İlginize teşekkürler. Ayrıca sayın Klor Ramazan bey sizede teşekkürler ilginize Araç fotoğrafları Motokaravan bölümü Benim motokaravanımda Metin 0035 kullanıcı ismi ile yer almaktadır.Sevgi ve saygılarımla.

verdiğin bilgiler için teşekkür.benim t3'üm 9 kişilik minübüs.şasi numarası WV2ZZZ25ZBH. ANCAK VERDİĞİNİZ ÇİZELGEYE UYMUYOR.ÇÜNKÜ 7 VE 8. HANELERDEKİ 25 RAKAMI CAMPER GÖSTERİYOR.4 5 VE 6. HANELERDEKİ ZZZ RAKAMLARIDA NEYİ İFADE EDİYOR ANLAMADIM.

CESİ tabloyu dikkatli incelerseniz aracınız 1981 model vanagon yani minibüs hanover imalatı

Ön silecek suyunu soruyorsanız şöför paspasının kapı tarafından ucunu kaldırırsanız bir kapak göreceksiniz,dolumu dikkatli yapın aracın içine su taşırmayın,
arka silecek suyunu soruyorsanız sag arka yan panelde küçük bir kapak var,

CEM BEY BİR SORUM DAHA VAR.UMARIM SİZİ SIKMIYORUMDUR.
1. VE 2. VİTESLER ÇOK ZOR GEÇİYOR.GÖSTERDİĞİM TAMİRCİLER ŞU TÜR ŞEYLER SÖYLÜYOR:O KADAR DA ZOR GEÇMİYOR CANIM,BU ESKİ ARABA OKADAR OLACAK; MOTOR ARKADA OLAN ARABALARDA 4M LİK BORUYLA HAREKET ARKAYA AKTARILIYOR BU YÜZDEN SENKROMEÇLERİ DEĞİŞTİRSEK BİLE SENİN İSTEDİĞİN GİBİ OLMAZ VS. VS. İYİ GÜZELDE BAZEN BİR İNAT EDİYO Kİ TRAFİKTE ECEL TERLERİ DÖKÜYORUM.DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUM.SELAMLAR.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR