Vw T1-t2 Karavan Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emregndgd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,053

emregndgd

Yeni Üye
arkadaşlar öncelikle merhaba.foruma yeni üye oldum ve bilmek istediğim şeyler var.öncelikle karavan konusunda vw t1 ya da t2 alarak kendim yapmayı düşünüyorum sizce ne kadar mantıklı? ikincisi de sizce ne kadara mal olur?şimdiden teşekkür ediyorum.

Etiketler
Ynt: Vw T1-t2 Karavan Yapımı

Bu tip araclarin iclerini kendinizin yapmanizin cok uygun olmadigini dusunuyorum. Oncelikle birincisi bu araclar klasik araclar bu yuzden cok guzel bir isciliginiz yoksa araca yazik olur. Ikincisi kucuk alanlara gore mobilya yapilacagi icin hata payi dusuk olur. Bu durumdada bu konularda bilgili degilseniz yapmaniz cok mantikli olmaz. Zaten mekan ici kucuk oldugundan bir profesyonele bile yaptirilirsa cok tutmaz.

Ama bence yukarida yazdiklarimdan daha onemlisi bu araclar klasik araclar ve dolayisi ile yasli araclar. Oyle ucuza bir tane alayim gezeyim diyebileceginiz araclar degil. Hakkini vererek gezebilmek icin aracin butun bakim tamiratlarini pesinen yapmaniz gerekir. Yada yeni revizeden cikma bir arac almalisiniz. Bu iki durumdada arac cok ucuza gelmez. Eger vosvos gonullusuyseniz ve paranin cok onemi yoksa bu araclar alinabilir. Ama bence diger turlu internetten gordunuz ilanlara bakarak bunlar ucuzmuz bir tane alayim derseniz hata edersiniz. Bakimli bir bus sizi yolda birakmaz ama bakimsiz bir arac ile sadece surekli tamirhaneye gidersiniz. Bu butun araclar icin gecerli ama T1 ve T2 ler yaslarindan dolayi yipranmisliklari daha cok olan araclar.

Kisacasi Busum olsun, ben herseye raziyim, gonulluyum diyorsaniz yaptirabilirsiniz.Hatta maddi kisitlamaniz yoksa kotu durumdaki bir busu alip revize ederek camiaya bir bus daha kazandirmanizi oneririm. Boylelikle bir arac daha degerini bilmeyen insanlarin elinde hurdaya gitemekten kurtulur.

Ynt: Vw T1-t2 Karavan Yapımı

merhaba,

bu cevap için biraz geç olmuş olabilir ama yazmadan da edemedim. Öncelikle belirtmek isterim ki T1, öyle her köşebaşında rastlanabilen, hergün sokakta görebileceğimiz bir araç değil, memlekette zaten az sayıda mevcut, onların da büyük bölümü birilerinin garajlarında pamuğa sarılı vaziyette duruyor, dışarı bile çıkmıyorlar, kaldı ki bulup alsanız bile bu araçtan anlayabilecek usta bulmanız, yedek parça bulmanız (türkiye için) pek mümkün değil, o yüzden o sevdadan bence vazgeçin.

Ama T2 için durum farklı. uzunca bir süre kullandığımız T2 ile oldukça fazla yollar yaptık, usta sıkıntısı çekmiş olabiliriz ama hiç yedek parça problemi yaşamadık, hiçbiryola girmem, ben burada gitmem bu yokuşu çıkmam demedi, teke gibi girdi çıktı heryere ve hiç üzmedi bizi. Çok uzun yollar yapıp uzun tatillere çıkmayı planlamıyorsanız T2 çok yakışıklı bir tercih olur. Üstelik orijinal bir araç olsun, bir gün müzeye koyarım diye düşünmüyorsanız, temel özellikleri mahafaza edilmiş, binilebilir durumda olan pek çok T2 piyasada mevcut. Ancak bu araçların en büyük problemleri ortalama 10-11LT/Km lik yakıt tüketimleri ve havasoğutmalı olduklarından dolayı LPG ile istenilen verimin alınamamasıdır. Ama bu hayal pek ertelemeye gelmez, başta da söylediğim gibi uzun seyahatler yapmayacaksanız alacağınız keyif, vereceğiniz benzin parasından çok daha fazla olacaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR