VW LT28 High Top Camper Aracımın Yeniden Doğuşu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan raptor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,377
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: VW LT28 High Top Camper Aracımın Yeniden Doğuşu

Aracın içini dizayn etmeden önce, araçtan ne beklediğini masaya yatırmalısın. Örneğin maceracı bir hayat mı? Dağcılık, vadiler, avcılık vs. eğer böyle ise benim gibi çamurlu çizmelerinizle araca binemezsiniz. Aracın ona göre dizayn edilmesi gerekir.

Ya da sadece doğa ve tarihi güzellikleri olan yerlere gitmek, aracın ancak gireceği uygun yerlere girmek, temiz sakin ve sizin konaklamanıza en rahat ve konforlu bir yaklaşım sunan yaşam mı? Öyle ise o zaman aracınızı bir karavan gibi dizayn etmelisiniz.

Örneğin maceracı ve gezgin insanların altında 4 x 4 kamyonlardan araçlar var. Bunlar her türlü ihtiyacı karşılayacak şekilde donanıma sahip. Fakat lüks ve konfordan uzak.

İlk adım olarak bunu belirlemek ve sizin ihtiyaçlarınızı saptamak yerinde olacaktır.

Etiketler

sayın suvari yoldan izden veya yolda kalmaktan hiç korkmam buna alışkınım işim gereği bir cok yolda kalan aracı kurtardım aracımın gidebildiği heryere giderim aracımdadan istediğim hiç bir yere bağımlı kalmadan seyahat edebilmek ihtiyaclarım evimdekine yakın bir yatak ısıtma sistemi dolaplar sıcak su yani full bir karavan dağada gidebilmeliyim denizede yaylayada avcılık pek yok ama olta takımım var birde güvenlik için bir av tüfeği bulundurmayı düşünüyorum.LT lerin 4x4 olanları var almanya ya gidip gelen arkadaşlarım var onlara rica ettim bana bulabirlerse şanzıman ve ön defrensiyel sistemini getirecekler bende monte edeceğim o konuda aklıma takılan tek konuda yine TÜV bakalım o sonraki iş yani benim bir sınırım yok aslında .

"Hiçbir yere bağımlı kalmadan seyehat etmek"

İşte bu aynı zamanda benim hayat anlayışım. :D Umarım tam istediğin gibi aracı donatırsın, fakat ön düzenin değişmesi hakkında bir bilgim yok.

Bir kaç gün önce ARAÇ VE İNSAN İÇİN DOĞADA İHTİYAÇ LİSTESİ adı altında bir konu hazırladık. Belki gerekli olur. Herşey gönlünce olsun.

Bu sitede bir yerde okumuştum. 4x4 250'lik dodge'u ruhsata 4x2 olarak işletmişler, muyeneye giderken normal diferansiyal takıp muyaneden sonra arazi diferansiyeli takıp kullanıyorlarmış. Anladığım kadarıyla tamircisiniz sizin için zor olmasa gerek.

Mümkündür olabilir.

Fakat ruhsata işletmek kolay ise hiç gerek kalmaz tabi.

4x4 ruhsata işliyken vergi çok yüksekmiş. o yüzden bunu tercih ediyorlarmış.

Merhaba bi islemleri nerede yaptirdiniz. Paylasirsaniz birilerinin isine yarayacaktir.

Televizyonda belgesellerde izliyorum adamlar kamp için, bataklıklar için, kutuplar için, turistler için özel arazi taşıtları, hatta akla hayale gelmeyen

modifiyeli araçlar imal ediyorlar. Bizim ülkemizde camlara film çekemiyorsun. ???

Sayın Raptor Hikmet bey çalışmalarınızda başarılar.Vestfalia modeli larak çok iyi düşünmüşsünüz.Planladığınız gibi çok kullanışlıbir model.Kolay gelsin.Sevgi ve saygılar.

Çok güzel gidiyor. Tavan bizde T3 lere düşünüyoruz. Yüksek tavan cok güzel olur. İnsel beyin tavandan model cıkarıcaz :smiley:. İdeal tavan modelimiz o şuanda

evet difrensiyeli söksem bile aks kafalarını üzerinde bırakmam gerek ve tabii şanzımandaki ikinici çıkışta gözükecek ama şansı denemek lazım o şekilde gecme ihtimali var cok dikkat edeceklerini sanmıyorum ama zaten şu sistem elmde yok aracın 4x4 olmasını cok istiyorum şu hali ile en küçük camurdan bile kurtulamıyor vw tek şaftlı arabası bu LT ler bu yüzden arka sistem bağımlı süspansiyon ve makas sstemi kullanıyor buda aracı dengesizletiriyor

dagciark28' Alıntı:
Çok güzel gidiyor. Tavan bizde T3 lere düşünüyoruz. Yüksek tavan cok güzel olur. İnsel beyin tavandan model cıkarıcaz :smiley:. İdeal tavan modelimiz o şuanda

Arkin kesin alin tavani ne olacak? :D

Benim aracımın tavanı zaten yüksek tavandı ben mevcut tavanı yüksselttim ama tavanı sac levha olan bir araca yeniden fiber tavan yapmak cok zor bir kalıptan bile yapsanız iş pek düzgün çıkmayabilir bu yüzden bu işe soyunmadan önce iyi düşünün derim.

Çamurlu yollar için arka tekerlere aynı ebatta fakat traktör lastiği gibi lastik takılsa........ ???

Acaba diyorum daha iyi olur mu?

mutlaka fark edecektir ama lastikleri taşıma ve söküp takmaya değecek kadar değil mutlak ve mutlak araziye giriyorsak 4 ceker sistem şart başka bir yol yok birde vinç olursa değme keyfine.

images[2].jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri