Merhaba,
ML'den yana bir şikayetim çok yok. Benim değiştirme isteğim biraz model yılı yükseltmek biraz daha konfor, biraz değişiklik kısacası. ML'ye alışmış birinin tercih edeceği çok fazla araç yok. Sık araç değiştiren biri de değilim. Touareg bir alternatif, Fiyat ve Performans olarak baktığınızda. Günlük olarak kullanıyorum ben aracımı ve değiştirirsem de alacağım aracı günlük olarak kullanacağım. Touareg bu anlamda tercih edilebilir oluyor. Şöyle ki, konfor olarak ML'de olmayan özellikler mevcut; çift bölme klima, navigasyonlu ekran (ML'ye de takılabilir elbette), yol bilgisayarı (benim tercih sebeplerimden), yükseltme ve alçaltma (bunu sevmeyenler de var) muadil bir iç hacim belki de biraz daha geniş, vs. vs.
Neden dizel değil, çünkü dizeller pahalı. Ucuz olanlar ise yüksek km'lerde ve sorun çıkarmaya meyil sınırındalar. Benzinli modeller benim için daha ulaşılabilir şu an. Yalnız kullananlarla görüştüğümde dizel modellerin benzinliler kadar keyif vermediğini söylüyorlar. Diğer taraftan LPG'ci arkadaşla görüştüğümde sibopların magnezyum alaşımlı olduğunu ve 40-50 binli km'lerden sonra sorun çıkarabileceğini söyledi benzinli modeller için.
Ağır off-road yapan biri değilim anlaşılacağı üzere. Ama ayda yılda bir yoldan çıktığımda da gidemeyeceğim bir yol olmasın istiyorum. 2001 model şu an kullandığım ML bu anlamda bana tam olarak cevap veriyor. Yeri geliyor yıldızlı otellerin önünde park ediyorum, yeri geliyor köyde 50 cm sudan geçiyorum. Touareg ise bunu biraz daha fazla konfor sağlayarak verir kanısındayım...
Biraz uzun bir özet olarak kısaca durumum budur.
ML ile ilgili olarak yardımcı olabileceğim konularda buradayım.
Selamlar.