selam arkadaşlar .türkiyede 12-220 v +gaz li buzdolabini nerede bulabilirim iyi akşamlaselam edirneden
ustatlar bende vito 99 model araç var yüksek tavan degil ....bu araci karavana çevirmek istiyorum ...ama başlamadan önce ne tür evrak izin ve.....minübüs olarak geçiyor 9+1 ...tavsiyeniz ....
şimdiden teşekkür
KARAVAN BUZDOLABI Dometic CombiCool RF 60 - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 279426289selam arkadaşlar .türkiyede 12-220 v +gaz li buzdolabini nerede bulabilirim iyi akşamla
sayin pulvo47 öncelikle bilgiler için teşekkür ederim ...almadan önce düşünürüm iyi günlerSelam. Bende vip araca gazlı ve bu boyutlarda bir dolap aldım. Gazlı olduğundan kompresör yok ve çalışma sıfır desibel. Bununla beraber kompresörlü soğutuculardan misliyle fazla elektrik harcar. Isınan havya ile buharlaşma-yoğunlaşma (amonyak) mantığı ile çalıştığından elektriği önce direk ısıya çeviriyor va çok yüksek amper elektrik çekiyor. Özellikle 3 saatten önce asla soğutamıyor. Beko marka olan dolabın neredeyse birebir kopyaları otellerde tercih ediliyor. Tek fark ışıklı olması. İllaki bundan alacaksanız TL olarak beko 200 civarı.
Lakin kesinlikle önermem. Yaşam akülerini çok kısa sürede tüketir. (Araçta 220volt inverter ile kullanıyorum)
Verdiğiniz bilgiler doğru ama bir noktaya açıklık getirmekte fayda var. Bu tür buzdolapları yolda giderken 12 volta, kampingte kalırken 220 volta bağlanabilirler. Fakat karavanda çoğunlukla gazla çalışırlar. Gazla çalıştıkları için karavandaki elektrik ihtiyaçı azalır. Böylece karavanda az sayıda solar panel ve aküye ihtiyaç olur. Avrupa’da çok sayıda karavanda bu tür buzdolapları bulunur. Içinde hareket eden bir parça olmadığı için uzun ömürlüdürler. Türkiye için sorun olabilecek tarafı, buzdolabı çevre sıcaklığının en fazla 30 derece altına düşecek kadar soğutabilir. Verimli çalışabilmeleri için karavanın düz bir yerde durması gerekir.Selam. Bende vip araca gazlı ve bu boyutlarda bir dolap aldım. Gazlı olduğundan kompresör yok ve çalışma sıfır desibel. Bununla beraber kompresörlü soğutuculardan misliyle fazla elektrik harcar. Isınan havya ile buharlaşma-yoğunlaşma (amonyak) mantığı ile çalıştığından elektriği önce direk ısıya çeviriyor va çok yüksek amper elektrik çekiyor. Özellikle 3 saatten önce asla soğutamıyor. Beko marka olan dolabın neredeyse birebir kopyaları otellerde tercih ediliyor. Tek fark ışıklı olması. İllaki bundan alacaksanız TL olarak beko 200 civarı.
Lakin kesinlikle önermem. Yaşam akülerini çok kısa sürede tüketir. (Araçta 220volt inverter ile kullanıyorum)
iyi akşamlar hocam .proje ve donanim biraz masrafli oldugundan ...vazgeçtim şimdi bi çadir aldim ve seneye bir tente yan tarafa monte edecegim ...çadiri kurmadigim zaman tente altinda masa ve sandelye . içinde koltuk altlarinada çekmece yapmayi düşünüyorum .içinede bakliyatlari korum .tüp ve kafasi ve mangalida çekmeciye hayirli akşamlar sağlikla kal yolun açik olsunTaner bey öncelikle kolay gelsin. Bende vito yada t4 den camper yapmayı düşünüyorum. Neler yaptnız bilgi verir misiniz?
hanlhaşmak üzereyiz.