Vitara'da Çekiş Düşüklüğü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erenatac Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,030

erenatac

Kamp III
1993 model 5 kapı 1.6 16v enjeksiyonlu 250.000 km de çok temiz bir vitara aldım 1 hafta önce.Araç otomatik vites ve sıralı sistem lpg monte edilmiş.Motor,şanzuman ve yürüyen aksamı yetkili servisten olumlu not aldı.
Fakat ilk kullandığımda yokuşlarda çekişin düşük olduğunu gözlemledim.1.vitese çekip bağırtmak zorunda bırakana kadar güç kaybediyordu.Bilgisayarlı bir lpg ayarından sonra biraz daha kuvvetlenir gibi oldu ama ardından yaptırdığım subap ayarı ve avans ayarı sonucunda işler daha kötü oldu.Subaplar Motor sıcakken emme 15-egzost 20 metrik olarak ayarlandı.Avans ise (kara düzen) motor sesine göre ayarlandı.
Bunun üzerine 20 ytl lik gaz ile 100km yol yapan aracım 20 ytl lik gaz ile 60 km yol yapmaya ve yokuşlarda insanı çıldırtacak kadar yavaş kalmaya başladı.Aracı satan kişi 1000 km önce bakım yaptırmış bujiler kabloları vs her şey yeni.
-Sizden rıcam bu aracın subap ayar değeleri nedir,motor soğukken mi sıcakken mi yapılmalıdır?
-Avans ayarı nasıl yapılmalıdır?
-Başka dikkat etmemi tavsiye edeceğiniz önereceğiniz birşey var mı?

Etiketler

Ynt: Vitara'da Çekiş Düşüklüğü

Hava filitresi buji herşey yeni.Aracın sıkıntısı subap ayarından sonra arttığı için ben sıkıntının yanlış ayarlanmış subaplar olduğunu düşünüyorum.Yarın suzuki servisinden aldığım değerlere göre tekrar bir ayar yaptıracağım,gelişmeleri paylaşırım.

aynı sıkıntı bendede var. 1 hafta önce yapılan subap ayarından sonra araç çekişte yaklaşık 1 vites düştü. Aracım 2001 1.6 5 kapı (İspanyol). Motor G16B olmalı. internetten araştırmama rağmen subap değerleri ile ilgili net bilgi bulamadım. paylaşım olursa sevinirim.

Sorunu çözdüm.Sayın Mehmet Becce aracılığı ile yetkili servisin verdiği değerlere göre subap ayarı yaptırdım.Sonuç gerçekten mükemmel oldu.Aracım ani kalkışlarda ilk defa patinaj çeker duruma geldi ve yakıt tüketimide hissedilir derecede düştü.Motor iyice soğuduktan sonra emmeler 10 egzostlar 15 metrik değerlere göre tatlı sıkı ayarlanacak.Aslında hassas değerler emme 8 egzost 13 ama uygun ayar çakısı piyasada olmadığı için en yakın değer olan emme 10 egzost 15 e (ikiside az biraz sıkı olacak) ayarlatın ve bir daha subap ayarıyla oynamayın.Yıllarca ayar yaptırmayan ve hiç sorun yaşamayan vitara kullanıcıları var.

Evet bende sibop ayarı yapılalı 33.000km oldu canavar gibi çekiş ve iyi bir yakıt var..
Sibop, Avans, TPS ve tüm ayarları iyi bir serviste birkere yaptırın uzuuun sürede ellemeyin.
Suzuki kolay kolay bozulacak bir araç değildir.

erenatac' Alıntı:
Aslında hassas değerler emme 8 egzost 13 ama uygun ayar çakısı piyasada olmadığı için en yakın değer olan emme 10 egzost 15 e (ikiside az biraz sıkı olacak) ayarlatın ve bir daha subap ayarıyla oynamayın.Yıllarca ayar yaptırmayan ve hiç sorun yaşamayan vitara kullanıcıları var.

Eren bey bilgilendirme için teşekkürler.
Bu değerler lpg yakan araçlara özel değildir herhalde, di mi?

schweps' Alıntı:
Eren bey bilgilendirme için teşekkürler.
Bu değerler lpg yakan araçlara özel değildir herhalde, di mi?

Şenol bey değerler için benzin lpg fark etmiyor.Motor soğuduktan sonra emme 10 egzost 15 tatlı sıkı ayarlatın (1.6 motorlar için) her iki yakıt tipindede çekiş artarken tüketim düşüyor.Ustalar genellikle bu değerler çok sıkı olur falan diyor ama Suzuki motoru subap ayarını sıkı seviyor :smiley:

arkadaşlar, aracım 2005, 1.6 grand vitara (3 kapı tabii) ve daha 44000 küsür kilometrede.

sizce bu subap ayarlarını yaptırmalı mıyım? fabrika çıkışından beri subap ayarı yapıldığını sanmıyorum. sorun olmadığı sürece fabrika çıkışındaki ayarlarında mı kalmalı sizce?

sinaa' Alıntı:
arkadaşlar, aracım 2005, 1.6 grand vitara (3 kapı tabii) ve daha 44000 küsür kilometrede.

sizce bu subap ayarlarını yaptırmalı mıyım? fabrika çıkışından beri subap ayarı yapıldığını sanmıyorum. sorun olmadığı sürece fabrika çıkışındaki ayarlarında mı kalmalı sizce?

Sorun yoksa kesinlikle ayarlarınızı bozmayın,çekişiniz kuvvetli yakıt tüketiminizde kabul edilebilir sınırlar içindeyse daha uzun yıllar subap ayarına hiç ihtiyaç hissetmeyeceksiniz.

erenatac' Alıntı:
Sorun yoksa kesinlikle ayarlarınızı bozmayın,çekişiniz kuvvetli yakıt tüketiminizde kabul edilebilir sınırlar içindeyse daha uzun yıllar subap ayarına hiç ihtiyaç hissetmeyeceksiniz.

yani ayrıca dikkatimi çekmedi, motor zaten küçük olduğu için.. herhalde öyle bir sorun olsa farkederdim ama.. teşekkürler çok :smiley:

Aracınız henüz 44.000 km de.Normal şartlarda 100.000 km den önce arıza veya kırım olmadıktan sonra ayar gerekeceğini sanmıyorum.

şenol beyin tablosundaki değerler tamamen doğru arkadşlar.orada emme 3 egzost 4 inc olarak yazılı,milimetrik,yani türkiye de kullanılan 8 emme 13 egzost ayarıdır,lakin uygun çakı yok,1993 te ustama gönderilen (japonya dan)yetkili servis kitaplarında da aynı değerler var..en güzel ayar 10 15 tatlı sıkı ayar..iyi günler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

SON KONULAR

Geri