Vitara Wheel Hub Tamiri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yerbezi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,678

Etiketler
Ynt: Vitara Wheel Hub Tamiri

Levent Bey, içini açabiliyorsanız açın, eğer benimki gibiyse yardımcı olmaya çalışırım...

Aşınmış kısımı kaynakla doldurulurken parça ısınır. Bu yüksek sıcaklık metalin sertlik derecesinin düşmesine sebeb olur. Yani fazla güvenmeyin. En iyisi işi bilen bir tornacının malzemeyi tekrar üretip gerkli sertleştirme işlemlerinden geçirtmesi gerekir.
Buna benzer bir olay 110 defender aracımın direksiyon kutusundaki sonsuz rulman denilen parçadaki ezik kısımda başıma geldi. Bir çok kişi bunu kaynakla doldurup tornada taşladıktan sonra sıkıntı yaşamazsın dedi. Fakat teknik olarak bu mümkün değil ısınan parça sertliğini yitirir. Bu parçanın eskisine oranla çok daha hassas olmasına sebeb olur. Büyük bir cns atölyesinede parçayı tekrar yaptırıp sertleştirmeye gönderdim ve şuan sorunsuz kullanıyorum.

kesinlikle katılıyorum vosdost, bizimki aspirin çözümü; tedavi yok, ağrıyı kesiyoruz :smiley: hiç birşey orjinalinin yerini tutmaz elbette ama herşey nihayetinde maddiyata bakıyor biraz..

Haklısınız. Önemli olan sorunu çözmek gerisi önemli değil

tabiki bu söylediklerimizin, sadece can ve trafik güvenliğini tehlikeye atmayacak parçalarda yapılan onarımlar için geçerli olduğunu da belirtmemiz lazım...

Ben öyle ustalar gördüm ki oooo. Canı kim düşünüyor :smiley: Rotili elektrik kaynağıyla salıncağa kaynatan ustalarımız bile var. önemli olan araç sahibinin yeteri kadar bilgili olması.

sertan bey bu fotograftakilerden değil. içinde plastik parçalar falan var benimkinde. ama hiçbiri de bozuk yada aşırı asınmıs görünmüyor. 6 yada 8 tırnak karşı aks a geçiyor.

Merhabalar,
Uzun süredir bir vitara ya sahip olmak istiyordum. Oldukça eski bir model olsada sonunda bir vitaram oldu. İki hafta önce 91 model 3 kapılı bir vitara aldım. Aracın aks körükleri yırtık olduğu için değiştirmek üzere sanayiye gittim. Bu arada lastik sökülünce hub diye bahsedilen kısımda ekte fotoğrafınıda görebileceğiniz parçaları gördüm. Sanırım hub lar arıza sebebiyle sökülmüş ve bu parçalar monte edilmiş. Bunlarda sanırım 'erenatac' beyin bahsettiği sabit kafalar. Ayrıca bijon saplamalarından tutarak poryayı çevirdiğimde aks başının erkek frezesi ile poryanın dişi frezesi arasında boşluk olduğunu gördüm. Siz tecrübeli arkadaşlarıma sormak istediğim;
1- Eklediğim fotoğrafta görülen ve hub ın olması gereken yere bağlı parça orjinal bir parçamıdır yoksa tahmin ettiğim gibi arıza sonucu takılmış bir parçamıdır?
2- Aracı bu halde kullanmanın bir zararı varmıdır? Çünkü benim araçta ön akslar araç 4 çeker modunda olmasa bile dönüyor.
3- Bahsettiğim boşluğa bu parçalar sebep olmuş olabilirmi?
İlginiz için şimdiden teşekkürler.
[attachment=1]

IMG_0304.jpg

Merhaba,
Öncelikle siteye hoşgeldiniz.
Bahsettiğiniz parça orjinal değildir, idareten takılmıştır. Sizin de belirttiğiniz gibi, araç ikiçekerdeyken de gereksiz yere bir çok ekipman döner.
Ancak bahsettiğiniz boşluğun aks frezesi ile bu parça arasındaki boşluktan kaynaklandığından kuşkuluyum. Muhtemelen difransiyeldeki boşluğu hissediyorsunuzdur.
Parçayı söküp boşluksuz oturduğundan kolayca emin olabilirsiniz.

alyboran' Alıntı:
Ayrıca bijon saplamalarından tutarak poryayı çevirdiğimde aks başının erkek frezesi ile poryanın dişi frezesi arasında boşluk olduğunu gördüm. Siz tecrübeli arkadaşlarıma sormak istediğim;
1- Eklediğim fotoğrafta görülen ve hub ın olması gereken yere bağlı parça orjinal bir parçamıdır yoksa tahmin ettiğim gibi arıza sonucu takılmış bir parçamıdır?
2- Aracı bu halde kullanmanın bir zararı varmıdır? Çünkü benim araçta ön akslar araç 4 çeker modunda olmasa bile dönüyor.
3- Bahsettiğim boşluğa bu parçalar sebep olmuş olabilirmi?
İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Şenol Bey cevap için teşekkürler. Sizin diğer konulardaki yazılarınızdan da oldukça faydalanıyorum. İlerleyen günlerde bende foruma katkıda bulunmayı diliyorum. Yazımda bahsettiğim gibi fotoğrafta görülen ve hub yerine takılan parçanın dişi frezezi ile aks milinin erkek frezesi arasında boşluk olduğu kesin. Çünkü fotağrafta tam merkezde görülen küçük kapak söküldüğünde ve lastiğin bağlandığı kısım saat yönünde ve saat yönü tersinde hareket ettirildiğinde boşluk net olarak görülebiliyor. Aks mili sabit dururken tekeri bağladığımız kısım yaklaşık 10 derece sağa sola dönebilyor. Anladığım kadarıyla benim ilk etapta iki adet hub bulmam gerekiyor.

arkadaşlar merhaba bende sitede yeniyim.2004 OV 5K G vitaram var. benim arabamda bu hub denilen aletten varmı.varsa hangi model yaksa takmam gerekirmi.yanlız şöyle bir şey var 4*4 de taktıgımda araç kuru zeminde dönmek istemiyor lastikleri koparıyor.zannediyorum benim araçta bu iş otomatik oluyor.uygunlastik bulunca çamur banyosu yapmayı düşünüyorum bu şekil sorun yaşarmıyım.şimdiden teşekkürler . yardımcı olrsanız sevinirim.

Merhabalar

Bende bu ay içinde vitaramı aldım 2000 model 5K ancak anladığım kadarı ile ispanyollarda kronik olan bu porya kilidi HUB problemi benimde basımda ben dahada vahım birşey yaptım , sadece sol çalışmıyorken ikisini sokup taraf değiştirdim şimdi ikisindende dehset sesler geliyor son durum vahim bunun için şimdilik sabit kafa alsam bir iki ay için çok zararı olurmu birde bu sabit kafaları isteyebileceğim iletişim numarası v.s. konusunda yardımcı olabilecek olan varmıdır?

www.eksperoto.com adresinden s erkan arkadaşımıza ulaşırsanız sanırım size yardımcı olur ve sitemizin servisler bölümünden tamirci ve parcacı bölümünden de kendisine yazabilirsiniz

Evet bir hup problemide benden.2001 model 1,6 jlx otomatik 5 k aracımın sol ön tekerinden 4x4 e aldığımda tırlama şeklinde bir ses geliyor arazide ve bazen kilitliyor bazen ise kilitlemiyor.Hublar otomatik .Kilitlediği zaman bile arada tır tır tak gibi sesler yapıyor acaba söküp tamirini yapabilirmiyim.Aracı daha yeni aldım ve vitara konusunda bilgim yok.Niva olsa herşeyini biliyoruz artık ama :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR