Vitara - Niva Karşılaştırma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hudev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,672
Ynt: Vitara - Niva Karşılaştırma

reis28' Alıntı:
Bence bu konuyu kaşımayın herkez bindigi aracından memnunsa öyle kalsın Kimse kimsenin aracını kücümsemesin öyle yaparak ta kendi aracına pirim yaptırmaya calışmasın her aracın kendine göre güzellikleri var iyi tarafları kötü yanları mevcut hala piyasada 86 model nivalar dolaşıyor ve araziden cıkmadan kullanılıyorlar bu aracı avcı ciftci halk kulanıyor ormancı madenci kullanıyor kullanıldıkları ortamda rahatlık veya konfor gerektirmeyen ortamlar araca sadece 4 adet lastik takıp en zor şartlarda bu aracları kullanıyorlar onun için yok benim aracım iyi seninki kütük demenin bir anlamı yok sadece gereksiz tartışmalara yol acar kendim de iki adet suzuki arac var ve her iki aracıda en limit sevyelerde kullanan biriyim
durusun usta kesınlıkle haklısın herkes kendı aracının ıyı oldugunu ıdda ederse sonu gelmez

Etiketler

yanlış anlama olmasın ben ladayı seviyorum bende kıyaslamaya karşıyım her aaracın kendine has güzelligi var kütük derken ben nivacıları kırmak icin demedim kendi aracımıda üstün görmüyom aracı batsın hepsi bir çuval çivata :smiley:

videoları izledimde o lada 3. olmuştu galiba tamamen standart.
1. 5.9 jeep
2. motor değişikliği yapılmış defender.
3. lada

gerçi yarışta en önemlisi pilotaj.

Ben vitarayı çok beğeniyorum.. ileride 3 kapı 2000cc bir vitara almayı düşünüyorum.

1.5 sene alıp toplattığım nivaya bindim arazi aracını nivada öğrendim
sonra 2.5 senedir suzukiye biniyorum

arada bir kaç fark var tabi

1. nivada her hafta ustaya gidiyorsun suzuki de 10 000 km de bir
2. nivanıza binen arkadaşlar nivadaki gürültü ve vibrasyondan sonra suzukinin arazi aracı olduğunu inanmıyorlar (hele bende X-90 var ki ruhsatta bile otomobil yazıyor ama Allahtan arazi vites kolunu gösteriyorum)
3. nivanın parçası ucuz ama parçacıyla zaten dost oluyorsun 8-10-12 lira verdiğinde de gerçekten pek hırpalamıyor ama yıllık toplama vurduğunda araba ne yakıyorsa o kadar da parça ihtiyacı oluyor. Suzukinin 45 000 km de bozulduğu için değiştirdiğim tek parça masrafı devirdaim pompası oldu o da 45 liraydı.
4. ama hakkını vermek lazım eğer Niva ile başlamasam arazi aracından bu kadar anlamıyor olacaktım onu da kardan sayıyorum.
Son olarak duygusal meseleye gelirsek nivalar hala ucuz ama suzuki son bir yılda inanılmaz yüıkseldi sanırım o da artık tam şase araç üretmiyor olmalarından kaynaklanıyor. ,

Bundan sonra suzuki alır mıyım ?

Kesinlikle evet ama gözüm biraz daha hacimli motoru olanlara kaymıyor dersem yalan olur.

Peki arazi aracı işine yeni giriyor olsam ve kısıtlı bütçem olsa Niva alır mıyım ?

Kesinlikle evet ama sağlam bir ekspertizden sonra mümkünse toplanmış bir araç alırdım

yaşar bey sizin dediklerinizede katılıyorum.çevremde en az 10 kişiyi bilirim nivasını satıp vitara veya jimy ye geçen.hangisine sorsam niva ile yaptıklarının fazlasını suzukilerle yapabildiklerini, vede en azından masraftan kurtulduklarını söylerler.araçların arazi kabiliyetlerinin ikiside aynı.farkı yaratan sürücüsü vede lastiklerdir.her iki araçta 4x2 dir.önden bir ,arkadan bir tekerlek çeker.başka bir farkları yokki.neyin üstünlüğünü ispatlamaya çalışıyoruz.suzukilerin fazlalığı sağlamlığı ,yakıtı,ve konforudur.yoksa araziye her iki araçta aynı donanım ve şartlarda birbirine üstünlüğü yok.

herkese selam bir arkadaşım full yapılmış lada nivasını sattı erkişehirden alıcısı cıktı cok temiz titizlikle yapımış nivaydı alan arkadaş eskişehir dönüşü takla atmış adama bişe olmamış sanırım ama arac pek iyidegil bu gün ögrendim nazarmı deydi acaba ama cook cokk geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum icimizde tanıyan olabilir diye düşündüm o yüzden yazdım :( ???

afatt' Alıntı:
herkese selam bir arkadaşım full yapılmış lada nivasını sattı erkişehirden alıcısı cıktı cok temiz titizlikle yapımış nivaydı alan arkadaş eskişehir dönüşü takla atmış adama bişe olmamış sanırım ama arac pek iyidegil bu gün ögrendim nazarmı deydi acaba ama cook cokk geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum icimizde tanıyan olabilir diye düşündüm o yüzden yazdım :( ???

Ben nivamı satarken satın alan arkadaşa (aynı zamanda sitemizde de üyedir) öyle çok tembih ettim ki belki de abarttığımı düşündürecek kadar ısrarla nivanın arazide iyi olduğunu ama sınırlarını öğrenmeden süratle hele hele ıslak zeminde kontrol edilebilirliğinin olmadığını, arazi vitesi aktifken 1. viteste zaptının zor olduğunu söylemiştim ona rağmen kendisi olmasa da kardeşi ilk haftada tamponu ağaca dayayıp yamultmuştu şükür başka da bir sorun yaşamadılar. Ama bu son olaya üzüldüm cana bir şey gelmedikten sonra niva geri gelir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,819
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR