Vitara - Niva Karşılaştırma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hudev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,672
Ynt: Vitara - Niva Karşılaştırma

Resimli roman üzerinden konuyu bağlayalım.

Bir vakit, Samanlı Dağları'nın herhangi bir yerinde bir Feroza soldan kanala düşer, gövde oturur. Standart Feroza'dan tek farkı gövdesine göre büyük sayılabilecek ebatta çamur lastikleridir. Zaten muhtemel 4L'ye geçme sorunu yüzünden takılmıştır, varsın takılsın.

01-17.jpg

Konvoydaki Niva'lardan biri yanından geçerek önden çekmeyi planlar, vinçlemeye bile gerek yoktur.

02b.jpg

Netekim çeker de.

02-15.jpg

Yükseltilmiş, arka aksta kilit olan çamur lastikli Vitara sırası gelince sol tarafı özellikle kanala düşürerek tırmanmaya başlar, kilit denemesi yapmaktadır.

03-9.jpg

Netekim kanalda takılmaz, yeterince yüksektir, kilit faydalı olmuştur.

04-4.jpg

Konvoydaki araçlardan diğer 2 Niva, 1 Disco II, 1 Nissan pickup söz konusu noktadan veyahut yanından geçerek yola devam ederler.

Ezcümle, muhtelif hallerdeki muhtelif markalar aynı konvoyda güle oynaya arazide dolanırlar. Aynı noktadan çıktıkları geziye alayı yine aynı şekilde dönerler. Neticede rastgele bir araya gelmiş birbirinin dengi olmayan, sınıfları farklı araçlar aynı yollardan konvoy halinde geçerler. Gün sonunda ise hiçbiri kendini övmez, diğerini yermez, kamp ateşi başında muhabbeti harlar, biralarını yudumlarlar..

Etiketler

YEVGENI' Alıntı:
Ezcümle, muhtelif hallerdeki muhtelif markalar aynı konvoyda güle oynaya arazide dolanırlar. Aynı noktadan çıktıkları geziye alayı yine aynı şekilde dönerler. Neticede rastgele bir araya gelmiş birbirinin dengi olmayan, sınıfları farklı araçlar aynı yollardan konvoy halinde geçerler. Gün sonunda ise hiçbiri kendini övmez, diğerini yermez, kamp ateşi başında muhabbeti harlar, biralarını yudumlarlar..

İşin en güzel yanı ve özü de bu zaten . Teşekkürler .

Tüm konuyu sabırla okudum... zira araç ararken bir ara NİVA-VİTARA araştırması yapmıştım, kendimce karşılaştırmıştım...

Şuan ilk ve tek araç olarak 2007 model bir NİVA'm var... tek kelimeyle "çok memnunum" :smiley:...

Daha önce sahibi olmasam da muhtelif (Ford-Ranger 4x4, Suzuki-Vitara, LR-Discovery, LR-Freelander...vs.) 4x4'lere binmek-tanımak-sürmek deneyimim oldu... Ama NİVA'nın "tadı-ruhu"-tarzını onlarda bulamadım-göremedim...

Gene de çok iddialı değilim, belki de ilk-tek araçım olması (psikoloji...vs.) ile de ilgili olabilir mi diye bazen soruyorum kendime... Belki 2007 değil de 97 model olsaydı bu satırları yazmayacaktım bilemiyorum... çok göreceli-karmaşık-değişkenli bir durum!

Nesimi'nin dediği gibi "O yar benim, kime ne!" meselesi belki de...

Mesela; bir keresinde (2003 veya 2004'tü) sıfır (veya 1 yaşında) bir LR-Disco ile Erzurum'da tarladan yayılan su ile ıslanmış ve çok az su birikmiş bir çayırda yazın ortasında kaldık! Benim için tam bir "hayal kırıklığı" idi! Şimdi öyle düşünmesem de, o zaman 4x4 araçlar konusunda (başta Disco) ciddi olarak "acaba hikaye miler?" diye düşünmeye başladım... Sürücü 4x4 deneyimli harita mühendisi bir abimizdi... Sanırım bizim aracın 5/1'i belkide 10'da biri piyasa fiyatıyla bir "traktör" gelip geldi hiç zorlanmadan aldı-çıktı bizi... "buyur burdan yak"lık bir durum... traktör 1 lira bizimki 10 lira ama o bizi kurtardı (şaka bir yana tatlı bir hatıra olarak kaldı hepsi) :smiley:

Şimdi traktör Disco'dan iyi mi diyelim, ya da kötü mü? Anlamsız ve "değersiz" bir karşılaştırma gibi...

Halihazırda Nivamla benzer yerlerden ağır devire bile takmadan güle-oynaya geçiyorum (hem de LPG'li), garip ama gerçek bir durum... ama NİVA, Disco'dan iyidir demem-genellemem "anlamsız-yersiz" olur diye düşünüyorum... Ama "benim" için iyidir demem hakkımdır sanırım :smiley:

Netice-i kelam,
Allah herkese "gönlüne" göre versin,
Cümleten kazasız sürüşler...

NİVA69' Alıntı:
Tüm konuyu sabırla okudum... zira araç ararken bir ara NİVA-VİTARA araştırması yapmıştım, kendimce karşılaştırmıştım...

Şuan ilk ve tek araç olarak 2007 model bir NİVA'm var... tek kelimeyle "çok memnunum" :smiley:...

Daha önce sahibi olmasam da muhtelif (Ford-Ranger 4x4, Suzuki-Vitara, LR-Discovery, LR-Freelander...vs.) 4x4'lere binmek-tanımak-sürmek deneyimim oldu... Ama NİVA'nın "tadı-ruhu"-tarzını onlarda bulamadım-göremedim...

Gene de çok iddialı değilim, belki de ilk-tek araçım olması (psikoloji...vs.) ile de ilgili olabilir mi diye bazen soruyorum kendime... Belki 2007 değil de 97 model olsaydı bu satırları yazmayacaktım bilemiyorum... çok göreceli-karmaşık-değişkenli bir durum!

Nesimi'nin dediği gibi "O yar benim, kime ne!" meselesi belki de...

Mesela; bir keresinde (2003 veya 2004'tü) sıfır (veya 1 yaşında) bir LR-Disco ile Erzurum'da tarladan yayılan su ile ıslanmış ve çok az su birikmiş bir çayırda yazın ortasında kaldık! Benim için tam bir "hayal kırıklığı" idi! Şimdi öyle düşünmesem de, o zaman 4x4 araçlar konusunda (başta Disco) ciddi olarak "acaba hikaye miler?" diye düşünmeye başladım... Sürücü 4x4 deneyimli harita mühendisi bir abimizdi... Sanırım bizim aracın 5/1'i belkide 10'da biri piyasa fiyatıyla bir "traktör" gelip geldi hiç zorlanmadan aldı-çıktı bizi... "buyur burdan yak"lık bir durum... traktör 1 lira bizimki 10 lira ama o bizi kurtardı (şaka bir yana tatlı bir hatıra olarak kaldı hepsi) :smiley:

Şimdi traktör Disco'dan iyi mi diyelim, ya da kötü mü? Anlamsız ve "değersiz" bir karşılaştırma gibi...

Halihazırda Nivamla benzer yerlerden ağır devire bile takmadan güle-oynaya geçiyorum (hem de LPG'li), garip ama gerçek bir durum... ama NİVA, Disco'dan iyidir demem-genellemem "anlamsız-yersiz" olur diye düşünüyorum... Ama "benim" için iyidir demem hakkımdır sanırım :smiley:

Netice-i kelam,
Allah herkese "gönlüne" göre versin,
Cümleten kazasız sürüşler...
sayın niva69 (üzgünüm isminizi göremedim)
söylediklerinizde son derece haklısınız. benimde 93 model bir nivam vardı arazi performansı çok güzel ve kullanması çok keyif vericiydi. ben niva kötüdür yada vitara iyidir demiyorum sadece söylemek istediğim olay şu niva ve vitara birbirine yakın araçlar ve vitara daha konforlu artı 4x2 seceneği olduğu için asvaltta da rahat kullanabileceğimiz ve daha az yakıt tüketen bir araçtır.
umarım düşüncelerimi anlatabilmişimdir, saygılar.
anti parantez şunu belirteyim bana göre en iyi araba sahip alduğumuz arabadır ;)

< anti parantez şunu belirteyim bana göre en iyi araba sahip alduğumuz arabadır ;) >

+++

Bir grup kariyer yolunda ilerleyen yeni mezun, eski üniversitelerindeki profesörlerini ziyaret için bir araya gelirler.

Sohbet, sonunda işin ve hayatın stresinden şikâyetleşmeye döner. Misafirlerine kahve ikram etmek isteyen profesör
mutfağa gider ve yanında büyük bir termos içinde kahve ve porselen, plastik, cam, kristal olmak üzere değişik tarzda
ve ucuz görünenden, pahalı ve hatta çok özel olanlarına kadar değişik kahve bardakları ile gelir.

Herkes bir bardak secince, profesör şöyle söyler:

Fark ettiyseniz, tüm pahalı görünen bardaklar alındı ve geriye ucuz görünümlü, sade bardaklar kaldı. Kendiniz için en iyi
olanı istemeniz normal olsa da, bu sizin stresinizin ve problemlerinizin kaynağı aslında. Emin olun ki, bardağın kendisi kahvenin
kalitesine hiç bir şey katmaz. Çoğu zaman, sadece daha pahalıdır ve hatta bazı durumlarda da içtiğimizi saklar. Hepinizin aslında
istediği kahveydi, bardak değil, ama bilinçli olarak en iyi bardaklara yöneldiniz ve sonra birbirinizin bardağına bakmaya başladınız.

Şunu bir düşünün: Hayat kahvedir. İş, para ve toplumdaki konumunuz da bardaklar. Onlar hayatı tutmak için sadece araçlardır
ve seçtiğimiz bardak yaşadığımız hayatın kalitesini belirlemediği gibi değiştirmez de.

+++

bu mesel'den çıkan sonuç insan tabiatına uygun olarak

en iyi araba sahip olmadığınız arabadır ;)

Yavuz bey ve Nejat bey son noktayı koymuşlar,söyleyecek bir şey kalmamış,kesinlikle haklı olduklarını düşünüyorum.Sonuçta hepimiz öyle yada böyle araçlarımızla suratımızda tatlı bir tebessüm eşliğinde geziden eve dönüyoruz,ve herkes aracını kapının önüne park ettiğinde onun sayesinde güzel bir gün geçirdiğini ve iyiki ona sahip olduğunu düşünüyordur..

kesinlikle haklısınız eve dönebilince ve araçtan inerken yine arabama her zaman teşekkür etmeyi ihmal etmeyecek kadar sevgi ve huzur dolu olurum

şimdi bu karşılaştırma konusu devam ettirilecekse buyrun şu üçlüyü değerlendirin

Niva - Suzuki - Discovery I & II

kriterler :

- 4x4'e binildiği unutulmadan yakıt sorusu gündeme getirilmeyecek
- sadece teknik yeterlilikler ve/veya sınırlar konuşulmalıdır

neler diyebilirsiniz ?

Yakup bey, adım Umut ÖZKAN...

..............

Nejat bey "hikayeniz" gerçekten çok güzel-anlamlı...tşk...

..............

Amerikalılar uzaya gider, herşey yolundadır... yalnız araştırmaları-deneyleri not almaları çok zor olmuştur, hatta doğru-düzgün not alamamışlardır... sorun tükenmez-pilot kalemdir, yerçekimi farkı akışkanlığı-yazıyı zorlaştırmış-hatta imkansızlaştırmıştır...

Dünyaya döndüklerinde NASA'nın ilk işi kainatın her yerinde, uzayın en derinliklerinde bile "tüm" koşullarda "yazabilen" bir uzay kalemi icat etmektir... 10 yılın sonunda 10 milyar dolarlık harcamayla gerçekten de böyle bir "süper kalem" yaparlar...

ve Ruslar (bizde gitsek aynısını yapardık derim) uzaya giderler... bu sorunu bildikleri için yanlarına "kırtasiyeden" 3-5 tane "kurşunkalemle-kalemtıraş" alırlar :smiley:

Benim için "neden NİVA?" sorusunun cevabı budur işte... en azından şimdilik...

Aslında (konumuzun dışında ama) küresel sorunlarla-felaketlerle boğuşan (ve acilen önlem alınmazsa daha da kötü olacak) dünyanın da her konuda "süper kalemlere" değil "kurşunkalemlere" hem de acilen ihtiyacı olduğunu düşünüyorum...

..............

http://www.youtube.com/watch?v=Wzc3EWDDoJU&feature=related sadece bu linke tıklayın ve farkı görün :smiley:

bu linke baktığımızda da vitara ve pajeroyu karşılaştırmışlar ama konu uzun sürmemiş detaya inilmemiş dışarıdan bakıldığında pajero her koşulda vitara nın önünde arazi performansı güçlü motoru sağlamlığı kliması da var fakat işletim maliyetlerinden dolayı parca sıkıntısı su veya bu sebeple vitara tercih sebebi şimdi niva ile vitara konusuna geldiğimizde niva severlerin tercih nedenide bu yüzdendir işletim maliyeti düşük, tamam eksik yönleri fazla kemik şasi konfor ve klima yok ama ülkemizin her köşesinde aractan az cok anlayan birilerini bulabiliyoruz parça sıkıntısı yok ve daha bir cok artısı v bütce olarakta uygun http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=40083.0
ben arazi aracında hic bir zaman konfor aramam konfor arasam zaten dağ bayır dolanmam gece cadırda afedersiniz ama sırtıma başka yerlerime taş kozalak batarak uyumam yada gecenin o ayazında titremem evime giderim tv karşısında bacak bacak üstüne atar uyuklarım ben 12 saat makaslı tuzla jeep kullanırdım hiç bir zaman şikayet etmedim niva ona göre daha rahat kaldıki herkesin dediği gibi tercih meselesi ben bütcemi ayarladığımda niva alacağım nedeni basit araç beni gitmek istediğim yere götürsün yeterli

Ben bir arabayı alırken asla amaç olarak görmem sadece amaçlarımı gercekleştirmeye yönelik bir araç olarak bakarım konunun özü bu
ve benim amacım hafta sonları şehirden kacmak doğayla zaman gecirmek insalardan kacmak ormanda yıldızların altında ateşin başında bir kahve yada cay yudumlamak el değmemiş güzelliklere fotoğraflardan bakmak yerine kendim görmektir ve doğada mücadele etmek adrenalin yaşamaktır şehir dede taksici yada otobüscü değilimkii dükkanım değil ofisim değil mesai satimi bu araç içinde gecirsem yada günde 12- 13 saat araçla işim olsa en konforlusunu tabiki isterim ve niva evden işe giderken şehirdede her işimi görecek bir araç düşük maliyetlerle amaclarıma yetecek bir araç secme nedenim budur benim

gerçekten çok güzel ve hoş bir konu her noktada 4x4 alacak arkadaşların aklına takılan çok doğal bir soru nivamı vitaramı? sorusu....

ilk araç olarak hep nivayı öneririm artı tek araç olmayacak mesela gayet iyi durumda olan bir vitarayı 18bine alırsınız kız gibi araçtır arazide çalılıklardan geçersiniz taş sıçrar tekerinizden su geçişlerinizde suda yüksek kaya vardır göremezsiniz ve aracınıza ufak zararlar vermeye başlarsınız canınız sıkılır daha dikkatli daha ağır kullanmaya vede arazide kendinizi dikkate verirsiniz...
vitaranızda oluşan en ufak zararlar çizikler bırakın arızayı parça kırmayı canınızı sıkmaya başlar çünki aracınız değerlidir fiyatı yüksektir o para için uzun zaman çalışmış ve hayal ettiğiniz aracı almışsınızdır...

bende 4x4 almayı düşündüğümde bu konu üzerinde yoğunlaştım ama neleri neleri düşündüm...
düşüncelerimin en tepe noktasında ise 15bin lira üzerinde bir arazi aracını rahat kullanamıyacağım ona kıyamıyacağım oldu alternatif nivanın ise 4-5 bin civarlarında alabileceğim geri kalan parayla binek bir araç alıp kız gibi bineceğimi düşünmekti...
mesela ava gidecez arkadaşlar var köpeklerimiz var gidiyoruz dağ tepe iki araçta aynı işi görüyo sonra araçlardan iniyoruz çamur kar toz toprak dağda av peşinde geziyoruz geliyoruz araca binecez köpekler rezil olmuş çamur içinde bizim ayaklar paçalar rezil olmuş çamur içinde gelde o kız gibi aldığın vitaraya o şekilde bin...

şimdi mantık konusunda herkesin farklı yorumları var vitara nivadan her konuda üstün bir araç fakat...
arazi için modifiye etmek konusunda artı para harcayıp sonra asvaltta nivanın standart haline getiripte vitaraya binmektense standart bir niva 4 adet ok144 toplasan 6-7 bin tl maliyet ve arazide ölümüne mutluluk şuanki yaşadıklarım bunlar,artı konusuna gelince 15 bin tl ye binek bir araç aldım eşimle beraber kullanıyoruz gayet memnunum....

gelin görünki 4x4 dü alıp ona kıyamadan arazide 4 nala koşturamadan kullanmak biraz sabır ive itina ister vitara ile arazide coşmak ise cesaret ve maddiyat ister...

niva bir kaçamak gibidir ailenizden uzak tutacak ve alabildiğiniz kadar zevk alacaksınız

Herkese selam,
Üstadlar,Arkadaşlar,Yoldaşlarımız böyle bir konu açmışlar ve bence sitedeki en güzel ve başarılı karşılaştırma böümü olmuş.Ladacı var Suzukici var Jeepçi var Land Rovercı var.Daha ne olsun.Bu kadar uzun yazışmalar üzerine bende bir katkıda bulunmak ve belki konuyu yeni okuyan bir arkadaşımızın kafası karışabileceğinden 1-2 cümlelik bir özet geçmek istiyorum.(Belki daha da kısa olur bilemem :D ).Amaç safkan arazi aracına binmek ise tercih bence lada nivadan yana olmalı.Lada Niva arazide 10 numaradır ancak bu başarısını aynı oranda asfaltda gösteremiyor.Gürültüydü,manual camlardı,Klimanın olmayışı(günümüz sıcaklarında artık klima taşımak bence farz oldu).Konforsuzluğu ve düşük işçilik ve mlazemesi bu aracı asfaltda başarısız kılmaktadır.Lakin harbiden lada niva sevliyor ve hayallerinizin arabasıysa ve tek araç olacaksa neden olmasın.Suzuki vitaraya gelince iş birazcık daha asfalta kayıyor.Adeta hem başarılı bir offroad hemde başarılı bir onroad imkanı sunuyor.Mantıklı düşüecek olursak ikinci bir araç alma imkanı yada olsalığı olmayanlar veya tek araçta kalmak istiyenler benm gibi suzuki vitara yı düşünürse daha mantıklı ve sağlıklı olur.Ladanın doğasında asfalt yoktur ve hiç bir zamanda olmayacaktır bence.Adı üstünde dağ keçisi ;D .
Sıkı bir Lada hayranıydım.Her türlü eksilerine gözümü kapamıştım.Ama Suzuki beni bu kararı uygulamaktan çevirdi.Suzuki'nin bana göre daha uyumlu olduğunu anladım.Sonuçta tek aracım olacağından konforu göz önünde bulundurmam lazım.Suzuki size hem onroad zevkini hemde offroad zevkini yaşatabilecek araçtır.Ama son kararı yine sizin vermeniz gerekiyor.

1-2 cümlelik özet dedim ama kendimi alamadım bir paragrafı buldum galiba :eek:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,817
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR