Vitara - Niva Karşılaştırma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hudev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 122
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 37,672
Ynt: Vitara - Niva Karşılaştırma

Ben dişlilerini bu fiyata aldığımı yazmıştım hem de sıfır parçalar halinde... Bunu da daha önce diferansiyel kırıldığı için aldıklarını önceki yazışmada ifade etmişler, ben de buna istinaden sadece iç dişlilerini aldığımın altını çizmek istiyorum. Bu işin ticareti ile de ilgilenmiyorum, bu sebeple anlamsız düşüncelere kapılmanızıda istemem. Ayrıca forum içerisinde araçlar başlığı altında sadece suzukilerin buji kablolarına 480 tl ettiği hakkında bilgi verilmiştir. Aynı zamanda bir çok suzuki parçası için "acil yardım" kelimelerini içeren konu başlığının açıldığınıda hatırlatmak isterim buda bu konuda kullanıcıların ne kadar sıkıntıda olduğunun kanımca göstergesidir. Bir diğer konuda ise yine bir vitara sahibi aldığı 2. el vitaranın masraflarından daha ilk haftada bıktığını yazmıştır. Ve yine kendi yorumumu eklemek istiyorum suzukiler 2. elde çok pahalı araçlar 10 yaşında bir suzuki vitara alacağınıza hemen hemen sıfır bir nivada alabilirsiniz... Garanti kapsamında biner tadını çıkartırsınız. Yada illa sert offroad yapacaksanız 10 yaşında vitara fiyatına off road ın kralını yapabileceğiiniz tüm donanımlara ve lükse sahip, gösterişli 92-95 model arası cherokee de alabilirsiniz hem de offroad modifiyelilerini bu fiyatta bulabilirsiniz. Ben anadoluda oturuyorum ve suzuki ile kıyaslama yaptığınızda bu araçlar için servis açısından bilgili kişilerin olması gerektiğini hepimiz biliyoruz bir yazıda trabzonda suzuki servisinden çekilenlerden bahsetmişler. Servisten çeken sanayiden neler çeker bilemiyorum. Ama niva basit bol ve ucuz parçalı olduğu için sanayide motordan anlayan herkes bakımını rahatça yapabiliyor bu sebeple görece işçilik fiyatlarıda düşüktür. Ben şahsen bir niva topladım ama istediğim tüm parçaları İstanbuldan kargo ile getirtebildim hiç bir parça için bu parça yok diye bir şey duymadım. Aynı zamanda bir çok farklı firmadan da fiyat alıp en uygununu tercih edebiliyorsunuz. Bu arada yine bir offroad gezisini incelemiştim 4x4 sistemleri bozulan suzukileri bir nivanın çektiğini ve herkesin gönlünü kazandığını birazaraştırma yaparsanız bulabilirsiniz... :smiley:

Etiketler

öncelikle herkeze selamlar.
forumu okuyan herkez yandaki fotğraftaki 1992 model 1.6 cc 16 subap suzuki ye bir baksın.neler yaşadığını ben bilirim.parça fiyatlarından orasının burasının kırıldığından bahsedenler.allah yapısı değil kul yapısı olduğu için kullanan kişilerin acemilikle araçlarını nasıl kırdıklarını anlamış değilim.bilinçli olarak kırıcı ofroad kullanıcılarına bir şey diyemem .çünkü limitler zorlanarak kullanılan araçların sağlam kalması tabihiki beklenemez.1 yıl evvel 400 bin km üzeri olan aracımın km sine bakmaz oldum artık. bana şimdi söyleyin dünyada hiç anahtar yüzü görmeyen kaç lada niva vardır?bu km de motor şanzıman vede aktarma organlarının tamamı orjinal olan niva.aynı ortamlarda birlşikte gezdiğimiz 1-2 yaşında nivalar bile tamirciyle ahpap olmuşlardır.
tek bildiğim 7 yıl zarfında 2 debriyaj balatası 2 takım fren balatası sanaiye gittiğimde 100 tl yi geçmeyen periyotik bakım giderleri.şimdi artık klimam çalışmaz oldu bu benim için bir kabus. ama niva cı arkadaşlar beni anlarmı bilemem. klimanın ne demek olduğunu. diğer forum konularında aracımı ne gibi zor şartlarda kullandığım uzun uzun yazılı.kimseyi kırmak amacım değildir herkez bütçesine göre kendine hedef koyar.ama fiyat verimlilik oranına baktığınızda işte ozaman fark çıkıyor.çevremde ofroad tarzı araç kullanan hatta üst üste 2-3 ayrı niva alıp değiştiren sonunda jimy veya vitara ya dönen arkadaşlarım var. ava gideriz 2 yaşındaki niva tutuşur ,kırılır,ikiye ayrılır çeker getiririz. hatta bir arkadaşım niva sını kullanırken emniyet kemeri şase bağlantı yerinden koparak elinde kaldı.biz neyi kıyaslıyoruz.işi sadece arazide gitmek olan bir aracın her gezi sonrası sanaide soluğu alması hangi avantajını gösterir.zaten başka bir yerde gitmesi ayrı bir işkence.kimse kusura bakmasın.herkeze saygılar.

Entomolog' Alıntı:
Levent bey kimse sanırım suzukilerin arazi performansına bir şey diyemez. Ama nette sadece arka diferansiyel arızası dolayısıyla çok güzel hazırlanmış bazı suzukilerin parçasızlık sebebi ile parçalanıp parça fiyatına satıldığına şahit oldum bunu forum içerisinde de araştırma yaparsanız görebilirsiniz.

Sayın Emtolog (isminizi göremedim)
Bahsettiğniz aracın hikayesi farklı,o arac 94 model ve Üstad Mehmet Beccenn eski aracı.Uzun yıllar çok ciddi off road yapmış tahminimce yorgun bir araç.Bildiğim kadarıyla yeni sahibi aracı bir süre kullandıktan sonra diferensiyelinde oluşan arızayı birazda işin bahanesi sayıp satılığa çıkardı.Olay işletim zorluğu veya parça sıkıntısı değil sadece aracın yaşı ve yorgun olmasından kaynaklı sanırım.Zira arka diferansiyeli karpuzuyla beraber 1000 TL civarına rahatlıkla bulabilirsiniz,sıkı pazarlıkla bu fiyat 800 e kolayca çekilir.(Ankara piyasası) Olay birazda neyi nereden nasıl bulacağınızı bilmekte gizli,diferansiyel için gidip sevise fiyat sorarsanız sizden istiyecekleri bedel tüm Japon araçlarından soğumanıza sebep olur.Ama temiz çıkma bir Vitara diferansiyeli sıfır bir Niva diferansiyelinden kesilikle uzun ömürlüdür emin olun.

Entomolog' Alıntı:
Ya da sahibinden.com da 1000 tl fiyat etiketi altında filo olarak samurailerin satıldığınıda görebilirsiniz. Sebebi birini alıp parça bulup toplamanın ne kadar zor olduğudur.

Firmaların satış politikalarını bilemeyiz,o araçlar muhtemelen 1000 TL den arttırmaya sunulmuştur.MKE ihalelerinde 3 kap hurdaya o fiyatı istiyorlar.Kaldıki eğer 1000 liraya Samurai varsa,motoru ve diğer mekanik aksamları üzerinden alınmamışsa o araçlar ne durumda olursa olsun kaçmaz! Parçalayıp satsanız daha fazla eder...

Birini alıp parça bulup toplama zorluğu konusunda ise yanılıyorsunuz.Tüm Ege ve Akdeniz kıyısındaki Rent a car cılar bu araçları kullanıyor,tıpkı taksiler gibi her yerdeler.. Parçası inanın kum gibi ve çok ucuz.Aksi duruma hiç bir Rent a car firması parçası bulunmayan ve bulunsa dahi pahalı olan bir markayı filosuna katmaz.

Entomolog' Alıntı:
Araçlar kısmına bakarsanız, çoğu kişilerin suzukiler için parça arayışı ile çırpındıklarını görebilirsiniz.

Çırpınmak çok abartılı bir tabir,kesinlikle katılmıyorum.Parça arayan arkadaşların çoğu ya araçlarını yeni almışlar ve markayı henüz tanıyamamışlar yada sitedeki diğer kullanıcıların kullanmadığı ve satışa sunduğu modifiye parçalarını piyasadan daha hesaplı edinmek için başlık açmışlar.Dediğim gibi neyi nereden alacağınızı bilmek asıl mesele.Suzuki servisi Vitaranın porya kilitlerinin tanesine 900 TL isterken dışarıdan bu konuda uzman markaların üretimi olan kilitlerin ÇİFTİNİ 700 TL civarına alabilirsiniz.Hemde orjinalinden çok daha sağlam ve uzun ömürlü..

Entomolog' Alıntı:
Yani kısaca niva kim nederse desin sert şasesi olmasada, kolay modifiye edilmesede, verdiğiniz fiyata sunduğu arazi performansı ile işletimi ucuz bir araçtır ve biz bu sebeple kırılsa da kopsada nivaları seviyoruz.

Haklısınız bu işten az çok anlayan hiç kimse Nivaya kötü araç demez.Boyundan büyük işler başaran ve bir çoğumuzun Off road macerasına birlikte ilk adımı attığı ve bence çok saygı duyulması gereken bir araçtır.25 - 30 yıldır hiç değişmeden üretiliyor olması başarısının en büyük kanıtıdır zaten.

Entomolog' Alıntı:
Bu arada nivatr forumunda motor ustası bazı arkadaşlar şu an nivaya uygun yerli kilit yapmaya çalışıyorlar. Eğer bunu başarırlarsa sanırım niva kullanıcılarının sayısı gittikçe artacaktır.

Bu bir aralar benimde sabırsızlıkla sonucunu beklediğim bir konuydu.İzmirden Ercan usta çok kafa patlatıyordu bu meseleye.Umarım bir an evvel olumlu sonuçlanır ve Niva gibi güzel bir aracın en büyük eksiği ortadan kalkar..

Entomolog' Alıntı:
Birde son olarak sert offroad için hazırlanmış araçların çoğunu farklı internet sitelerinde satılık olarak görüyorum sizce bunun nedeni nedir? O kadar emek harcayıp, neden araçlarını tüm modifiye masraflarını ekleyip satıyorlar. Çünkü işletimleri pahalı...

Sözünüz aktif olarak yarışan araçlar içinse satışın en büyük nedeni yorulan kasayı yenilemektir.Elbette başka sebeplerde vardır bilmediğimiz.(marka değişikliği,yarış hayatının sonlanması vs..)
Off Road pahalı bir spordur,bu işle ciddi anlamda uğraşan insanlar bunu bilerek başlarlar ve sanmıyorumki işletme masrafları yüzünden araçlarını satsınlar.

Ama diğer yandan bizler gibi hobi amaçlı araç hazırlayıp gezilere kamplara katılan gruptan bahsediyorsanız taktir etmelisinizki kimin aracını neden sattığını bilmemiz olanaksız.

Sözünüz Suzuki içinse cevabı çok basit.Vitaranın yarışa veya geziye hazırlanmasının kolay oluşu,tam şaseli ve bu koşullara dayanıklı oluşu,bu işler için ufak bütçeyle hazırlanabilen ve neredeyse en sık tercih edilen araçlardan biri olması nedeniyle "modifiyeli araçlar" arasında satılabilirliğini kaybetmemesi - dolayısıyla ilanlarda boy göstermesi cevap olabilir.

Konuyu Niva için ele alırsak kasanın uzun süreli sert kullanımda esnemesi (merdiven şasenin eksikliği) ve Low range de süratinin yarış koşullarında yetersiz kalması söylenebilir.Niva ile en ciddi ilgilenen Üstad Sabri Orandı ama o da bıraktı malesef.Yanlış bilmiyorsam en son Suzuki Jimny modifikasyonu yapıyordu.

Şuan yarıştan çektiğiniz bir Vitarayı satabilirsiniz ama aynı koşullarda Nivaya müşteri bulmak zordur.Yani konunun pahalı işletimle pek ilgisi yok.

Entomolog' Alıntı:
Ayrıca forum içerisinde araçlar başlığı altında sadece suzukilerin buji kablolarına 480 tl ettiği hakkında bilgi verilmiştir. Aynı zamanda bir çok suzuki parçası için "acil yardım" kelimelerini içeren konu başlığının açıldığınıda hatırlatmak isterim buda bu konuda kullanıcıların ne kadar sıkıntıda olduğunun kanımca göstergesidir.

Yanılıyorsunuz.. Örneğin Bakkala gidip alternatör kayışı almak istediğinizi söylerseniz adam size yok der ve sıkıntıya düşersiniz.Vitaranın her parçasını hatta civatasını Türkiyede rahatlıkla uygun fiyatlara temin edebilirsiniz.Yeterki nereden soracağınızı bilin - öğrenin.Bulunduğunuz ilde yok mu,arayın İstanbulu,Ankarayı,Antepi ertesi gün kargoyla kapınıza gelsin.Kaldıki sanayilerde bolca bulunan "Japoncu" dükkanlarından ihtiyacınızın %70 - 80 ini karşılayabilirsiniz.Elbet Niva kadar yaygın olmaz ama parça temini asla zor ve pahalı değildir.Bir diğer avantajınız Suriye ile komşu olmak.Antep ve Kilis orjinal Japon parçası kaynıyor hemde diğer illerin yarı fiyatına..

Entomolog' Alıntı:
Ve yine kendi yorumumu eklemek istiyorum suzukiler 2. elde çok pahalı araçlar 10 yaşında bir suzuki vitara alacağınıza hemen hemen sıfır bir nivada alabilirsiniz... Garanti kapsamında biner tadını çıkartırsınız.

Suzukinin ikinci elini Nivaya göre daha pahalıya alırsınız doğru ama satarkende daha pahalıya satarsınız unutmayın.Kaldıki 1998 model bir Vitara 2008 model bir Nivadan daha konforlu,teknolojik ve çok daha donanımlıdır.
İllede yeni olsun gerisi önemli değil diyorsanız orasını bilemem.

Entomolog' Alıntı:
Yada illa sert offroad yapacaksanız 10 yaşında vitara fiyatına off road ın kralını yapabileceğiiniz tüm donanımlara ve lükse sahip, gösterişli 92-95 model arası cherokee de alabilirsiniz hem de offroad modifiyelilerini bu fiyatta bulabilirsiniz.

Cherokee güzel araçtır ama ne XJ kasasını nede ZJ kasasını Vitarayla aynı paraya Off roada hazırlayamazsınız.Masrafınız misli misli fazla olacaktır.Cherokenin sadece Skyjacker yükseltme kiti ve diferansiyel kilidi parasına Vitarayı ambiyane tabirle ağzına kadar doldurursunuz.Basit bir önek vereyim Vitara için %100 Lock Rite kilit e-bay de 225 dolar civarı.Yani 360 TL + kargo + 90 TL gümrük.Yok ben getirtemem derseniz Mehmet Becce 350€ ya satıyor.(750 - 800 tl )
Hem konu işletme maliyeti unsurunuda içeriyorken,yedek parça fiyatlarını bir kenara bırakın,5.2 litre motora sahip bir araç arazide 1.6 litre motora sahip bir araca oranla yakıtı içer,yakıt = para..Güç derseniz o ayrı konu zaten,ikisi farklı segmentte araçlar kıyaslamak yanlış olur.Ama emin olun Vitara hafifliği sayesinde Cherokee ye karşı güç açığını kapatıyor.Hem Cherokee dede şase olmadığını biliyor muydunuz?

Entomolog' Alıntı:
Ben anadoluda oturuyorum ve suzuki ile kıyaslama yaptığınızda bu araçlar için servis açısından bilgili kişilerin olması gerektiğini hepimiz biliyoruz bir yazıda trabzonda suzuki servisinden çekilenlerden bahsetmişler. Servisten çeken sanayiden neler çeker bilemiyorum.

Servis konusunda haklısınız.Tüm Japon araçlarının servislerinde olduğu gibi suzuki servisindede fiyatlar uçuk.Ama Vitara servise gitmesi elzem bir araç değil.Parçası dışarda yaygın ve ucuz,motoru ağzına kadar sensörlerle doluda değil.Yürüyen aksam zaten basit.. Tercih kesinlikle sanayi olmalı.Aracı biraz inceleyen kabiliyetli bir usta her sorunu çözer.Hem paranızda cebinizde kalır.Ama tabiki araç daha teknolojik olduğu için bu işler Nivadaki kadar rahat olmaz.

Entomolog' Alıntı:
Bu arada yine bir offroad gezisini incelemiştim 4x4 sistemleri bozulan suzukileri bir nivanın çektiğini ve herkesin gönlünü kazandığını birazaraştırma yaparsanız bulabilirsiniz... :smiley:

;D Biraz taraflı olmuş bence.Arazide ilerlemek takdir edersinizki sadece aracın kabiliyetine bağlı birşey değildir.Donanımı ve kullanıcısıda en az araç kadar önemli unsurlardır.Asfalt lastikli bir Vitara veya Niva biryerde takılırken MT lastikli olanı 4 çekere bile almadan aynı yerden geçip gidebilir.Veya pilotu deneyimsiz modifiyeli bir araç takılırken deneyimli pilotun kullandığı modifiyesiz araç takılmaz.. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.Vitaranın kaldığı yerde Niva gider demek sadece Yanlış olur..

Saygılarımla

Sayın Erenatac. Ben sizin kadar detaylı alıntı yapamayacağım, ama maddeler halinde cevaplayayım.

1. Takma adım Entomolog alıntıları düzgün yapabilmişsiniz bunuda görebilirdiniz diye düşünüyorum bu sebeple bir miktar kasıtlı yanlış yazdığınız kanısındayım. Sayın Mehmet Beccenin yaptığı aracı sitelerden zaten biliyorum, arayıp kayınpederim için pazarlık yapmıştım, bu arada sitedeyse teşekkür ederim hiç bir arızası yok sadece kaportada biraz iş var demişlerdi... Ama tamin ediyorum bu aracı kimseye satamadıkları için parça fiyatına sattılar.

2. http://www.sahibinden.com/4x4_hastalarinin_dikkatine-90WQQaXQQ13871921WQQpXQQdisplayitem buyrun size linki 1000 tl ye istediğiniz kadar var telefonuda var. Şimdiden hayırlı olsun araçlarınız... :smiley:

3. Katılırsınız yada katılmazsınız Foruma araçlardan girip suzuki başlığını açarsanız "acil yardım" mesajını hemen her yerde okuyabilirsiniz tek tek size nerede ne bulamayacağım ama tamamını okuduğuma emin olabilirsiniz. Biraz inceleme yapın.

4. Taktir ettiğiniz için teşekkür ederim.

5. Evet nivatr yi de biliyorsunuz... Bu konu ile ilgilenen bir kaç değerli arkadaş daha var. Ama bende sanırım bulgaristandan buldum gibi...

6. Yine de bu kanımda haklı olduğumu düşünüyorum. Sanırım kimse aracından memnun değil sahibinden.com da bir sürü modifiyeli off road aracı var çoğunu forumda da görebiliyorum. :smiley: Bu bir merak konusu çünkü bazen herkes modifiyeli hazır alayım uğraşmayayım diyor. Ama forumu okursanız bu işi yapanlar modifiye edilmemiş temiz araçların alınıp alıcı tarafından modifiye edilmesini öneriyorlar. Belkide 1. madde de bahsettiğim gibi çoğu kırılıyor bu tip modifiye edilmiş aracı zaten beğenmemek mümkün değil kim görse direk alıyor. Kişide bunlardan kurtuluyor diye düşünüyorum. Buna görede kırılmayacak bir aracın olmadığını düşünüyorum. Buda yine kullanıcı ile alakalı bir konu diye düşünüyorum. Yani benim arabam böyle sağlam, dediğinizde ne kadar sabırlı ve iyi sürücü olduğunuzu anlarım. Bu tip şöförlrden 2. el araç alınır... Araçta önemli ama onu kullanan sürücüdür. örnek olarak babamında mercedesi hiç arıza çıkartmıyor ama telefon çukuruna bile girmeden fren yapıp yavaşlıyor...

7. Yanılıyorsunuz ile başladığınız cümlenin üzerindeki alıntıyı savunuyorum biraz incelerseniz haklı olduğumu anlarsınız. Yan odamda görev yapan bir arkadaş para harcayıp bir vitara aldı o niva demişti ben eşide binecği için vitara al demiştim. NEyse üst kapak contası yanık bir vitarayı 5000tl ye aldı sanırım 96 modeldi. VE üst kapak contası için istanbul ve kilisteki parçacılar yaklaşık 2 ay arama yaptılar. En son istanbuldan bir parçacı çıkma olarak ostiden bulup gönderdi 600 tl ye aldı bunu takan usta contanın çok iyi olmadığnı söylemiş ve tanıdığım bu araca tamir masrafını ekleyip satmıştı. Sebep için istanbuldan söyenen o yıl içerisinde vitaralarda 3 farklı 1600 cc motor kullanılmış. Bilmem neden bu şekilde düşündüğümü anlatabildim mi... :smiley:

8. Ben bunun için cevap vermiştim tekrar ediyorum 98 model vitaa yerine ben land rover discovery almayı yeğlerim daha teknolojik daha sağlam vitara ile kıyas bile götürmez... Sıfırlarını kıyaslarsanız vitaranın 2. elde ne kadar pahalı olduğunu anlarsınız. Ben zaten vitaralara bakınca kilometresi yüksek araçlardan korkuyorum heleki parça bulmadaki güçlüğü düşünürsek daha anlamlı olacaktır...

9. http://www.sahibinden.com/xj_4_0_limited_off_road-45WQQaXQQ13969074WQQpXQQdisplayitem buyrun size forumumuzdan bence iyi hazırlanmış bir offroad aracı, bahsettiğim konu buydu... Biraz daha araştırırsanız anlarsınız yazılarıma tarafsız akmaya çalışın benim tarafım yok çünkü... İlla niva demiyorum ama vitaraya göre daha ucuz, kullanımı daha az paraya mal oluyor....

10. Taktir edilmek güzel teşekkürler. Amacım önce forum üyelerinin sonra internet kullanıcılarının bilgilnmesidir.

11. taraf filan tutmuyorum böyle bir şey neden yapayım bu sektörden ekmekte yemiyorum. Ama geziler kısmına bakarsanız. Bir yerde çok çamurlu bir parkur. Orada bir hatırladığım kadarıyla 3 vitaraydı ama emin değilim, vitaranın 4x4 sistemi arızalanmıştı yani 4x2 olmuşlar ve bunları çamur içerisinden niva çıkarmış. Ve kimse böyle ucuz bir araçtan böyle bir arazi yeteneği beklemediği için "hepimizin gönlünü aldı" diye bir tabir kullanılmıştı. Kusura bakmayın ben yazmadım bunları, ama gezenlir forumlarını çok takip ediyorum. Bence cevaplarken biraz daha okursanız sanırım beni anlarsınız... Son olarak sizin yazdıklarınızdan sonra sıl taraf tutulur öğrenmiş oldum...

Sağlıcakla kalın.

Buyrun size vitara pahalı mı değil mi siz karar verin! Aynı modelde alabileceğiniz araçlar. Land rovercılardan vitara ile kıyasladığım için özür diliyorum ama...

http://www.sahibinden.com/4_5_tonluk_vinc_komple_yeni_boya_merklisina-50WQQaXQQ3210419WQQpXQQdisplayitem hem dizel hem LR hem 4,5 ton vinç hem bu fiyat...
buna karşılık aynı model bu vitara olabilir mi? http://www.sahibinden.com/iste_vitara_bu-41WQQaXQQ14972569WQQpXQQdisplayitem Biraz daha pahalı ama bu LR dende daha iyi bir araba sanırım... :p

http://www.sahibinden.com/acil_cok_temiz_discovery-25WQQaXQQ10108575WQQpXQQdisplayitem vitara çok konforluysa bunlar için sıfat bulamıyorum. :smiley:
http://www.sahibinden.com/1997_model_full_200_000km_otomatik_masrafsiz_lpg_li_1_6_jlx_te-83WQQaXQQ11151824WQQpXQQdisplayitem aynı model 1997
http://www.sahibinden.com/1997_land_rover_discovery-82WQQaXQQ13912177WQQpXQQdisplayitem vitaranın özelliklerine ilave olarak birde kocaman prestij istiyorsanız, şakamı yaa neyle kıyaslıyorum şu vitarayı sadece bahsettiğimi anlatmaya çalışıyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki bu iki araç karşılaştırılırmı ben de farkındayım niva-vitara kıyaslamasıda bunun gibi bir şey aynı fiyata bir vitara alabilirken, 2 belki aynı model 3 niva alabilirsiniz. Arazide de normal şartlarda çok sert offroad yapmadığınız müddetçe yolda bırakacak arabada değildir, kaldı ki vitaralarıda modifiye etmezseniz, boş ve yükseltilmemiş bir vitara ile, OK 144 lü niva arazi kabiliyetlerini tartışmak bile istemiyorum. Daha önce Sayın Bigalı (ormancı) nın da bahsettiği gibi bu araçlar farklı kıyaslarken para vereceğiniz için eşit ücretteki arabaları karşılaştırmak daha mantıklıdır (Şunu da belirtmek isterim biz ara sıra araziye çıksakta ormancılar devamlı arazide arazi araçları ile olduklarından dolayı bu tip yorumlarına dikkat etmenizi öneririm, mesleğim gereği ormancılarla arazilere çıktığım için saygım sonsuzdur). Vitara konforludur, nivadan farkı klimalı olması, yani kimse nivanın daha köyü konfora sahip olduğunu söyleyemez ama gürültü konusunda lafım yok vitara daha az gürültülü. Ama her ikiside neticede bir LR gibide değildir. Ben o kadar para veripte aynı modelde eski vitara almam. Alanada saygım sonsuzdur. Ama internetteki forumlarda vitara abartması ve Sayın Beccenin ürettiği modifiye parçalarından dolayı suzukilerin 2. el fiyatı bence çok yüksek. Aksini iddia eden varsa ben bir şey diyemiyorum...

Sayın Entomolog
İlk mesajımda nickinizi yanlış yazdığım için kusura bakmayın,ama bunun altında kasıt aradığınız için üzüldüm.
Sizce Vitara pahallıdır bence değildir,siz MPİ motorlu yokuşlarda kalkmaya takati olmayan 2 tonluk Discoyu Vitaraya tercih edersiniz ben iki tanesini bile etmem.Siz Nivaya ven Vitraya bineyim ikimizde mutlu olalım.Ama tek rıcam bu araçları almayı düşünen arkadaşları yanlış yönde bilgilendirmeyelim.Bilmediğimiz ve emin olmadığımız konularda kesin söylemlerden uzak duralım.

Emin olmaktan neyi kastettiğimi soracak olursanız işe Samurailerin sahibini arayıp konuşarak başlayabilirsiniz.Belirttiğim gibi 1000 TL den arttırmaya çıkmış ve 5000 civarına satılmışlar.:smiley:

Esen kalın

Sayın Erenatac, Benim amacımda bu zaten tüm araçların artı ve eksileri zaten var.
Ama yorumlara bakınca sanki dünyanın en sorunsuz ve en iyi arazi aracı vitara gibi bir şey yazılmış. Bende böyle bir şey olmadığını kanıtlamak istedim. Ama suzukiler çok pahalı araçlar. Ve bununla birlikte siz kendinizde parçalarının pahalılığını alıp parça halinde satmayı mantıklı bulduğunuzla teyitt etmiş oluyorsunuz. İlana gelincede orayı ben aramıştım bana parça olarak almanın daha karlı olacağını söylemişlerdi... Yani istediğim sizi uğraştırmaktı başardım :smiley:

Bakın çevrenizdeki herkes offroad tutkunu değil, oldukça kısıtlı bir kesim bu işi hakkınca yapıyor (Tüm güvenlik öğelerine uyarak...). Çoğu arabaları yükseltip koca teker takıp hurra bir tepeye, çamura, senin aracın geçti, demekki bu iyi, benim aracım geçemedi demekki kötü, ben seni çektim vs. muhabbetleri yapmaktadır. Ama diğer kesim ise araziye iş için çıkanlar ve doğadan zevk alanlardır. Bunun için illa 4x4 aracada ihtiyaç yoktur bu şekilde düşünüyorsanız, sizin için en ucuz en çok parçaya sahip olan araç Niva'dır. Bu işi çoğu arazide reno toroslarla karşılaşınca daha iyi anlarsınız...

Off road meselesine gelince ise kanımca off road yapacaksanız suzuki samurai alıp, amerikada çok özel süspansiyon kitleri var (bu konuyuda nivatr de linkleri ile dursun ustanın açtığı sayfada irdelemiştik girip bakarsanız bahsettiğimi görürsünüz.) tam takımı 3875 $ dı sanırım. O şekilde alıp yapıp (trafiğe sokmadan çünkü %100 off road için yapılmış araç trafikte çok tehlikelidir. ) tadını çıkarttırmaktan yanayım. Burada sevinmeyin çünkü samurai dememin sebebi bu tip modifiye için bir çok parçasının hazır olması ve yine parçalarının diğer offroad araçlarının modifiye parçalarına göre daha ucuz olması.

Son cümlenize gelince ise katılıyorum herkes çok kesin konuşmasın ama bunu başlatan sizdiniz. Benim tüm cümlelerimi alıp irdeleyen sizsiniz bu sebeple bence önce kendinizin yazdıklarını okuyun sonra benimkilerini yorumlayın. Ben söylediğim her şeyin arkasındayım...

Sevgili Entomolog
Ben yazımın hiç bir köşesinde Vitara en sorunsuz en iyi araçtır demedim,bu kanıya nasıl kapıldınız hayret ettim doğrusu. :smiley: Yaptığım şey konu başlığına uygun olarak Niva ile Vitarayı karşılaştırmak iyi ve kötü yönlerini kıyasamaktı.Amacım bu araçlardan birini tercih etmek üzere olan arkadaşları bilgilendirmekti.

Ve siz eksiksiz bir aracın 1000 TL ye satıldığını iddia ettiniz.Bende normal şartlarda 1000 TL ye böyle bir satışın mantıksız olduğunu parçalarının bile daha fazla edeceğini belirttim.Sizde bu cümlemden ilginç bir şekilde bu aracın parçalarının pahalı olduğunu teyid ettiğimi çıkardınız. :smiley: İlan sahibi arkadaş banada "araçlar neredeyse yedek parça fiyatına" dedi.Yani buradan anlamanız gereken "araçları ucuza veriyorum" dan başka birşey değildir.

İsteğiniz beni uğraştırmaktıysa bu konuda başarılı oldunuz,sizin yerinize uğraştım.Burası on binlerce üyesi olan çok populer bir site,yazdıkarımızı bir çok insan okuyor,bu yüzden her kelimemizin doğru ve destekli olmasına dikkat etme sorumluluğunu göstermeliyiz.Bu işi sizin yerinize yaptım ve araçların iddia ettiğiniz gibi 1000 liraya satılmadığını öğrendim.Uğraştım,haklısınız başardınız :smiley:

Entomolog' Alıntı:
Bakın çevrenizdeki herkes offroad tutkunu değil, oldukça kısıtlı bir kesim bu işi hakkınca yapıyor (Tüm güvenlik öğelerine uyarak...). Çoğu arabaları yükseltip koca teker takıp hurra bir tepeye, çamura, senin aracın geçti, demekki bu iyi, benim aracım geçemedi demekki kötü, ben seni çektim vs. muhabbetleri yapmaktadır.

İyi hoş söylüyorsunuz ama kendinizle çelişiyorsunuz.Size aşağıdaki mesajınızı hatırlatmak isterim.

Entomolog' Alıntı:
Bu arada yine bir offroad gezisini incelemiştim 4x4 sistemleri bozulan suzukileri bir nivanın çektiğini ve herkesin gönlünü kazandığını birazaraştırma yaparsanız bulabilirsiniz... :smiley:

Samurai kit fiyatına gelince.. Yine insanları yanlış bilgilendiriyorsunuz.Mehmet Beccenin sitesine bir göz atarsanız 10 inch yükseltme kitinin sadece 540€ olduğunu görürsünüz.Hemde bu kit Calmininin bire bir aynısı.Ve yurt dışında dahada ucuz.Diğer malzemelerin fiyatlarınada bakın,hepsini alsanız bile 3875 $ tutmuyor.Ama bana yurt dışıdaki V8 atılmış Samurailerden bahsetmeyin sakın,isterseniz 38.000$ da harcarsınız. Sanırım yine beni uğraştırma amacındaydınız ve yine başarılı oldunuz :smiley:

Son cümleme gelince.. Kesin doğru olduğunu bildiğim şeyler hakkında kesin konuşuyorum.Sizden bu noktada ayrılıyoruz.İddia ettiğim herşeyin ispatını gösterdim ve gerekirse devamda ederim.

Üzülerek görüyorumki konu giderek başlığından uzaklaşmakta ve kişiselleşmektedir.Cevap hakkım saklı olmak üzere bu tartışmayı kendi açımdan sonlandırıyorum.

Saygılarımla

Ben bu konudaki yorumunuza demedim yorumlara dedim. Sanırım aradaki farkı aceleden kaçırdınız. Bende zaten iki araç arasındaki farkları yazdım. Siz benim tüm cümlelerimi eleştirdiniz. İddialarımın hepsini kanımca ispatladım. Siz bunakarşılık vermeden yine benim görüşümü küçümsercesine yorum yazdınız. Şimdi ise laf kalabalığı yaratmaya çalışıyorsunuz. Ben eleştirmiş olduğunuz cümlelerimi savundum. Samurailere gelinceilk ilk yorumumu okursanız parçası pahalı olduğu içi toplamadıklarından dolayı satılan dedim... Bende görüşmemde uğraşmak istemediklerinden parça niyetine sattıkları hakkında görüştüm. Yani burada sizin yanlış yöne saptırdığınız gibi ben kimseyi kandırmadım.

Çelişki bence yok çünkü yukarıdaki yorumlara karşı, okuduğum şeyleri buraya yazdım. Amaç yukarıdaki yorumlardaki vitara bir çok arazide daha kabiliyetli şeklinde saptamanın çokta doğru olduğunu düşünmememdir (ve bunu anlattım). Ama ülkemizde gerçekten arazi gezileri ile offroad ı ayırırsak çok az kişi gerçek anlamda offroad yapıyor. Ben şahsen daha çok arazi gezisi yapıyorum.

Bahsettiğim kite gelince nivatr dekileri tanıdığınıza göre burayada üyesiniz diye düşündüm ve konu sapıyor diye buraya paylaşmak istemdim ama merağınız için kendi beğendiğim kitin linkini veriyorum...

http://www.trailtough.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=181&category_id=44&option=com_virtuemart&Itemid=53&vmcchk=1&Itemid=53

Kim iddia ettiklerini gösterdi buna bunu okuyanlar karar verecek ama son yorumunuzda beni yalancı gibi göstermeye çalışıyorsunuz.

Zaten biraz daha son yorumunuz gibi yanıltıcı yazı yazarsanız olay farklı yönlere dönecek...

güzel bir sohbet olmuş
uzun lafın kısası kapımda 91 Niva var sadece arazide hareket edebilmek için aldımdı
ne araç mekaniğinden anlarım ne de merak edip kaputu açar bakarım
ama yapmadıklarımı düzenli olarak kontrol ettiririm

Niva'da parça problemini ustam hiç dile getirmedi ve ekonomik vb hiçbir sorun yaşamadım.

Vitara'nın artısı asfalt performansının verdiği rahatlık olduğu gözüküyor

ama parça fiyatları bazında bakıldığında niva tartışmasız ucuzluğu ile öne çıkıyor

Sayın Nejat bey söylediklerinize aynen katılıyorum. Bahsetmek istediklerimin özü bu...

Sağlıcakla kalın...

Sayın Entomolog
Linkini verdiğiniz kitten Türkiyede kaç kişide var? Veya genele yayarsak kaç kişi bu kitle günlük kullanığı aracında beraber yaşayabilir? Benim size bahsettiğim şey normal bir yükseltme kiti ve Türkiyede herkes yarın gidip 540€ karşılığında bunu edinebilir.Sizin bahsettiğiniz ise kaya tırmanışları için tasarlanmış ve aracı günlük kullanmanızı imkansız kılan ütopik bir şey.. Ve sanırım sizinde aceleyle gözden kaçırdığınız bir nokta var,ben sizin cümlelerinizi eleştirmedim,yorumladım..

Ama tüm bunları bir kenara bırakarak bir kaç noktayı açıklığa kavuşturmak istiyorum;

Sizi küçümser gibi yorum yaptığımı söylemişsiniz,ne haddime ki hiç tanımadığım birini küçümseyeyim?
Herkesin fikrine fikir bazında kaldığı sürece saygım var,siz dersenizki "Ben Vitara kullanıyorum ve BENCE Vitara işletmesi pahalı bir araçtır" amenna.Ama kalkıpta "Vitara işletmesi pahalı bir araç,herkes illallah ediyor" derseniz buna karşı çıkarım.Çünki bu aracı uzun süredir kullanıyorum,motorda yaptırdım modifiyede.Ve gördümki orta düzey gelir grubuna dahil olan herkes bu aracı rahatca işletebilir.Tek şartla tabi,neyi nerede arayacağını bilerek.Sonuç olarak 100 kişi kalkıp bana bu aracın parçası pahalı dese inanmam,çünki cebimden çıkanı ben bilirim onlar değil.
(Bu arada ben ne Koçum nede Sabancı,çoğunluk için pahalı olan bir şey inanın benim içinde pahalıdır)

Sizi yalancı gibi göstermeye çalıştığımı söylemişsiniz,estafurullah asla böyle bir niyetim yok.Hiç bir cümlemde "siz yalan söylüyorsunuz" demedim.Yalan ile yanlış bilgilendirmek arasında büyük bir fark var.Yalanı bilerek söylersiniz ama yanlış bilgilendirmek fiilini kasıtlı yapmanız gerekmez.Doğru olduğunu zannettiğiniz şey aslında yanlıştır ama siz bunu doğru olduğuna inanarak savunursunuz ve karşınızdakini yanlış bilgilendirirsiniz.Umarım açıklayıcı olmuştur.

Entomolog' Alıntı:
Zaten biraz daha son yorumunuz gibi yanıltıcı yazı yazarsanız olay farklı yönlere dönecek...

Yazılarımda zerre kadar yanıltma amacı yoktur,satılan Suzukilerin parasıda benim cebime değil satanların cebine giriyor ama "farklı yönler" den ne kastettiğinizi anlayamadım,biraz açar mısınız??

sayın entomolag merhaba.adım hüseyin.
yukarıdaki yazımda aslında vitaranın ne kadar sorunsuz olduğundan yeteri kadar bahsettim.bilmem okudunuzmu?her araçta istisna durumlar fabrika hataları veya kullanıcı hatları olbilir.dediğim gibi bunlar istisnadır.ben kendim kullandığım için biliyorum çünkü.benim aldığım parçalar şunlar.ön tampon 95 tl,ön far 45 tl, ön panjur 55 tl,elektrikli ayna 60 tl.ön fren balatası işçilik dahil65 tl debriyaj balatası 130 tl .geçtiğimiz yılın fiyatları aksaraydan aldım. tüm otomobil markaları gibi suzukininde yedek parçaları diğerleriyle emsal değerinde olup.ülkemizde bir çok yan sanayi alternatifler mevcuttur.yine aksarayda arkadaşın vitaraya 95 tl ye komple takım conta aldık.
yani elin ecnebisinin yaptığı araçları körlemesine avukat gibi savunmaya gerek yok.sonuçta maddi gücümüz nereye erişiyorsa ona göre hedefler belirleriz. kimi vitara ister ama imkanı nivaya yeter herkezin imkan dahilinde. vitaranın eksileri mutlaka vardır ama artıları inanın bana çok fazla.niva almak isteyen birine neden niva alıyorsun kardeşim diyemem.vitara almak isteyenede yok sen niva al kardeşim diyebilirmisiniz. işletme maliyetlerine oran kurarsak 2 yaşındaki nivaya 10 yaşındaki vitarayı tercih ederim.her iki aracı da her türlü arazi şartlarında bizzat kendim denemiş bulunmaktayım.karşılaştırmaları yaparken lütfen teknik ve arazi kabiliyelerini baz alarak karşılaştıralım.yok efendim nivalar kalan vitaraları kaldığı yerden çekmiş falan bu tür anlatımlar işin hikaye kısmından ileri gidemez. ben kendimde bir çok navara, l200, niva, virata çektim.bunun özü şudur.toplu gidilen gezilerde kritik bölgeye ilk kim girerse o kalır diğer araçlar ona destek verir bu şekilde yardımlaşarak hedefe varılır.bu vitarada olabilir nivada. ama en iyisini anlamak için iki aracıda birbirine önden bağlayıp çekiştirmektir.koz dediğin böyle paylaşılır:smiley:) bu da konunun latifesi olsun herkeze tekrar selamlarımı iletirim.saygılar.

Sevgili Hüseyin
Aracımı alırken servise ekspertiz yaptırdığımda,sadece merakımdan farın ve birkaç ıvır zıvırın fiyatını sormuştum.Adamlar Vitaranın farı için "500 TL civarında" demişlerdi.. Ama sen dışarıdan 45 TL ye ihtiyacını karşılamışsın.Suzuki kullanan veya aracı tanımayan arkadaşlara ısrarla tekrar tekrar söylediğim şey bu işte.Bu araçları servisin çektiği "kazık" fiyatlara göre puanlamayın.Gidin parçanızı dışarıdan alın,hem paranız boşa gitmesin hemde bu güzel araca içinize sine sine binin.

sayın erenatac.

Ben yukarıda zaten offroad aracı modifiyesinde kendime göre beğendiğimi önerdim siz yine anlamsız bir şekilde bu kadarda pahalı olurmu ülkemizde bu var dediniz ve benim link vermem için bir şekilde mecbur bıraktınız. Sonra aracı beğenmediniz bu ülkemizde kaç kişide var dediniz anlayacağınız konu kanımca dağıldı. Ben bu aracında trafikte kullanılmamasının gerektiğini belirttim. "Lütfen okuyun" ben bu cümleyi eski yazılarımı okursanız bir kaç kez kullandım.

Konu devamlı farklı yerlere kayma eğiliminde bu sebeple düşündüğünüz konuda başka başlık açılırsa orada daha değişik konularda yazışabiliriz. Bu konu için ben kanımca düşüncelerimi paylaştım.

Sayın hudev verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Umarım bu sayfaları okuyan parça ihtiyacı olanlar size ulaşır sizde ucuz parça için yönlendirirsiniz.

Sağlıcakla kalın.

arkadaşlar tekrar merhabalar.
isimlerinizi öğrenmek kısmet olmadı ama sohpet güzel oldu.şimdi konudaki ayrıntıyı biraz açayım istedim.aslında her zaman orjinal parça alınmasını desteklemişimdir.bende daha önce oplel astra vardı onun bir aynası 300 civarı fiyatı vardı megane ön tek silecek kolu 170 tl ye aldık ford fiesta tek aynası 275 tl fiat marea ayna düğmesi 175 tl .yani örnekler çok.bütün otomobil firmaları yakalarsa öper arkadaşlar.2 yıl garanti derler sizi mahkum ederler bizlerde aman aracım garantiden çıkması diye bile bile tuzağa gideriz .şu anda ikinci araç olarak kullandığım 1.5 crdi getz marka aracıma garanti kapsamı içinde en son götürdüğüm bakımda 280 tl ödedim 20 bin bakımıydı.listede gördüğüm mazot filtresinin 70 tl +kdv olduğunu görünce hemen marka ve modelini ne üretimi olduğu not aldım.30 bin bakımını dışarıda sanaide yaptırdım.aynı marka ve modeldeki mazot filtresini aksaray dan 9.5 tl ye aldım.şimdi eğer alternatifler varken neden servislerin kucağına gidelim.garanti falanda hikaye. başıma beldiği için biliyorum ama yazım uzadı anlatmayayım.kullandığım yan sanayi parçalar bana sorun çıkarmadı.ben onun için burada sizleri bilgilendiriyorum yoksa iş görmeyen bu parçaları sizlere tavsiye etmem. suzukinin yan sanayisi bile ladanın orjinalinden dayanıklı gibi geldi bana bilemiyorum gerçekten öylemi tecrubelerim beni böyle düşünmeye yönetti .hepinize saygılar. tekrar konuşmak üzere iyi günler.
.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,817
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR