Vitara Kaporta ve Motor Bakım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hudev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 161
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,825
Ynt: Vitara Kaporta ve Motor Bakım

sonunda başardım.çok mutluyum.müthiş birşey bu benim için:smiley:).fotosizer diye bir programla başardım.vitaramı sökmeye devam.

Etiketler

[attachment=1][attachment=2][attachment=4][attachment=5]

07102009785_576x768.jpg

07102009786_576x768.jpg

07102009787_576x768.jpg

07102009789_576x768.jpg

07102009790_576x768.jpg

yeniden üretiliyor bu suzıkı masraf ne cıkıcak merak ediyorum. ::smiley:

yavaş yavaş hiç acele etmiyorum.ayrıntılara takıntım vardır.onun için araç toplanırken bizzat kendimde müdahalede bulunacağım.şişirmeye gelmesin.

hudev' Alıntı:
yavaş yavaş hiç acele etmiyorum.ayrıntılara takıntım vardır.onun için araç toplanırken bizzat kendimde müdahalede bulunacağım.şişirmeye gelmesin.
o zaman kolay gelsin bakalım ortaya nasıl bir canavar cıkıcak iş bitiminde. ;D

Hudev Bey,
Kolay gelsin, zahmetli ve masraflı bir işe giriştiniz. Sonuç çok güzel olacak. Paylaşım için teşekkürler. Benim gibi bir çok arkadaşa örnek bir çalışma teşkil edecek. Aracımızı daha iyi tanımış olacağız.

hudev bey gerçekten zor ve zahmetli bir iş ama güzel bi sonuç çıkacaktır muhakkak,gıcır gıcır çok güzel bir araç halini alcak vitara burda paylaşmanızda çok iyi suzuikilerimizi tanıyoruz yılların açtığı yaraları görüyoroz gerçekten sağolun.

Arkadaşın jipi arızaya geçmiş, ustasını arıyor, biri yardım etsin :smiley:

567_20090705152350546_cute_blonde_stuck_with_Hummer_H3_015.jpg

s.n bilalr
Konu ile hiç alakası olmayan bu resimler yükleyenler ile yönetimin arasında zaman zaman sorunlara neden oluyor.bu sebeble henüz silme hakkınızı kaybetmediyseniz resmi silerseniz hem siz hem hudev hemde bizler ailece forumlarda daha rahatça gezebiliriz.zira bende çok eski bir usta olarak zaman zaman yorum yazmaya geliceğim buraya.
daha başka bilgi paylaşımlarınızı bekleriz,beni anlayış ile karşılayacağınızı umuyor saygılar diyorum

üstat maliyetini çok merak ediyorum neler yapıyorsun ve ne kadar maliyeti oluyor geniş bir bilgi verebilirmsiinz

Yıllarca onardığım araçlarda kullandığım ürünleri sizlerle paylaşmak istedim daha başka değişik isim ve markalarda ürün çeşitli markalarda mevcut olup en ucuzundan en pahalısına kadar piyasada oto sanayilerinde oto boya malzemeleri satan dükkanlarda vardır. alt ve araç içi iç tabanında korumalarda kullanlara pütür deniyor. bunun perakende satışı çeşitli gramajlarda yassı uzun metal kutularda bulunuyor.ayrıca bu kutuların kendine has özel atıcı tabancaları da var bunlarda satılıyor ve hava basıncı ile çalışıyor zemin tarif edildiği gibi iyice temizlendikten sonra yüzeye direk tatbik ediliyor. bu ürünün yanıda sizin aracınızın çok önemli ölçüde ihtiyacını görecek diğer kimyalsal maddeleride önerilerimin arasında size sunuyorum. ben bu ürüleri yıllarca iş yerimde sorunsuzca kullandım.
ürünleri resimlerle tanıyalım
[attachment=1]
Alt koruma pütür denen malzeme bir nevi bildiğimiz ziftin yerine geçen alt koruma

[attachment=2]
kullanılacak pütürün tabancaları.

[attachment=4]
Bu çinko bazlı zink diye bilinen direk çıplak sacın üstüne tatbik edilecek sacı paslanmaya karşı koruma.

[attachment=4]
Bu ürün ise tüm yapılan tatbik edilen işlemlerden sonra herşeyin üstüne sıkılan bir koruma adı mumlama aynen bildiğimiz mumların sprey halidir.

[attachment=5]
Bu üründe aynen sprey gibi mum uygulamasıdır fakat tabanca ve hava basıncı ile yapılan tatbiktir

würth alt koruma boyas? (PÜTÜR).jpg

würth pütür  tabancalar?.jpg

PASLANMAYA KAR?I Ç?NKO KAPLAMA.jpg

würth yüzey mum spreyi..jpg

würth yüzey mumlama tabaca tatbikli.jpg

arkadaşlar hepinize selamlar.
iyi birşeyler çıkarmaya çalışıyoruz.daha işin söküm aşamasındayım.sizler hiç merak etmeyin.gözümle gördüklerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. dün itibariyle araç motor ustama çekildi. şimdiki aşama motor kupadan tamamen ayrılıp şanzıman bakım için istanbula şanzıman ustasına götürülecek. motorda söküldüğü yerde iyi bir bakım yapılacak. kompresör oranlarına bakılıp gerekirse eksikliklere göre usta birşeyler yapacak tüm aktarma organları sökülüp aşınan parça varsa değiştirilecek yani el değmeyen yer bırakmak istemiyorum.
kaporta ve bakımdan sonra t-max 6500 vinç takmak istiyorum bana bu konuda yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum sizce bu marka ve güç yeterlimi? fiyat,adres,marka tavsiyesi filan.sitedeki arkadaşlar 750 tl civarı diyorlar ama ben 1000 tl nin altında fiyat göremedim..
son aşamada ise içini komple vinleks kaplatma ile noktalamak istiyorum.birde helezon altı yükseltme yapmak için önerilerinizi bekliyorum.en fazla kaç cm yapabilirim.başka bir extra işşlem yapmadan.ne kadar yükseltmeye müsade eder aracım. çünkü aktarma organlarının sağlıklı çalışması çok önemli.yükseltme işlemi sonrasındaki ayarlar ve işlemler nedir ölçüleri nelerdir.uzman arkadaşlardan tavsiye istiyorum.çok şeymi istedim acaba:smiley:)).bilal arkadaşım sanada teşekkürler. ama bu kadarla kalsın olurmu .konumuz başka alanlara kaymasın.kemal bey tavsiyelerinizi takip ediyorum.hepinize ilginiz için teşekkür ederim.saygılar.

Bu çinko spreyin çok önemli bir faydasını belirtmemde fayda var bu çinkoyu her iki sacın arasına daha o alan kapanmadan sıkılırsa bundan sonrada oraya sıcak veya soğuk kaynak yapılsada bu sıkılan çinko yanmadığından etkilenmiyor ve koruma sağlamaya devam ediyor. aksi halde bundan başka veya bunun benzeri olanlardan bir başka şey asla ve katiyyen iki sacın arasında yanmadan koruma sağlayamaz bilgilerinize.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR