Vitara Kaporta ve Motor Bakım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hudev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 161
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,825

hudev

Kamp II
Yer
çerkezköy
herkeze selamlar.yıllardır kahrımı çeken 1992 model 1600 cc 5 kapılı suzuki vitara aracımı tepeden tırnağa bakım yapmaya karar verdim.önce komple kaporta bakımı daha sonrası motor bakımı yapmak üzere aracımı kendim sökmeye başladım.bir kısmını söktüğüm aracımı bugün kaporta ustasına bıraktım.şimdilik bu kadar.detayları işlemleri burada paylaşmaya devam edeceğim.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Photo-002tm.jpg

Photo-0013.jpg

Photo-0014.jpg

Photo-0024Ngat.dag.jpg

Photo-0018.jpg

Etiketler

Ynt: Vitara Kaporta ve Motor Bakım

Merhabalar,

size şimdiden kolay gelsin, bende de 1992 model 5 kapılı vitara var sizinkinden tek farkı rengi koyu gri ve Kıbrıs 'ta olduğu için Kıbrıs trafiğine uygun sağdan direksiyonlu.

gördüğüm kadarıyla benim arabanın koltuk döşemeleri sizin aracındakiler ile aynı ve sizin şöfer koltuğunda da aşırı yıpranma ve yırtılma var, eminim özellikle ön koltuklar içindeki süngerleri de iyice oturmuş bir haldedir.

yalnız benim araçta (komple kaporta ve boya istemesine rağmen) hiç paslanma, çürüme yokken aynı yıl üretimi olan sizin araçtaki o kadar çok pas ve çürük olması garip bir durum.

diğer bir konuda da sizin aracın (eğer orjinalleri ise bilmiyorum tabi) iç kapı döşemeleri gayet iyi durumda, benim araçtaki iç kapı döşemeleri özellikle öndekiler nerdeyse parçalarına ayrılmış halde.

sanırım Kıbrıs 'ın sıcağı aracın metal kısımları için avantaj, plastik, lastik, iç döşeme, ön göğüs gibi kısımları içinde çok büyük bir dezavantaj oluşturuyor.

herneyse size çok kolay gelsin, gelecek hafta Cumartesi gün benim araca 3" kupa yükseltme kitini eğer hiçbir sorunla karşılaşmadan takabilirsem hemen ardından bende aracı komple kaporta ve boya tamirine vereceğim.

saygılar

Ali

merhaba ali arkadaşım.
ben trakya kesiminde otumaktayım.bizim buralar kışın karlı olur.olmasa bile biz gider buluruz.genelde 0 derecenin altında olduğu için kar ve çamur aracımızda bazen haftalarca kalır.buna rağmen bu kadar çürük olması az bile.çünkü aracımızı temizletmek için su bile bulamıyoruz bazen.donmuş oluyor.birazda kalpazanlık diyelim. döşemelere gelince haklı olabilirsiniz.neticede sizde sıcak daha fazla.birde bizim buraların havası kışın çok nemli.ama ona rağmen genelinde fazla çürük yok şaseler çok iyi durumda.minderlerin genel durumu iyi.bütçem doğrultusunda belki kaplama yaptırırım.size tavsiyem yükseltmeyi bakımdan sonra yaptırmanız daha iyi olur düşüncesindeyim.sizede şimdiden kolay gelsin.saygılar

Hudev bey kolay gelsin,aracın taban halısını söktürüp taban sacına içerden ve dışardan (pasları temizlendikten sonra) içeriye beyaz,dışarıya siyah pütür atmanızı tavsiye ederim.Yapılan işi en az 5 sene korur.Hem kabine giren seside bir miktar azaltıyor.Kutusu 10 liraya aldım boyacıdan.İçeriye 3 kutu,dışarıya 6 kutu gidiyor bilginize.

Yapım aşamalarını bol bol fotoğraflayıp güzel bir araç yapım hikayesi oluşturabilirsiniz, bizlerde hem görüp fikirlerimizi söyleriz, keyifli bir paylaşımda olur, şimdiden kolay gelsin.

eren ve hakan beyler merhabalar.ilginiz için teşekkürler.
aracımın bakımı hepimize referans olsun diye belki biraz riskide göze alarak tüm aşamaları böyle güzel bir sitede paylaşmayı uygun buldum.aramızdaki tüm arkadaşlar hiç bir ön yargıda bulunmadan her konuda bizlerle bilgilerini ve yardimlarını paylaşıyorlar.benimde katkım olsun istedim.
eren bey,gerçi kaporta ustam da bilir ama yinede emin olmak amacıyla şu bahsettiğiniz ürünün isminide verebilirmisiniz.hakan bey tecrubelerinizle sizlerinde önerilerinize ihtiyacımız olabilir.konuyu takip etmenizi bekliyorum.şimdilik teşekkürler.

erenatac' Alıntı:
Hudev bey kolay gelsin,aracın taban halısını söktürüp taban sacına içerden ve dışardan (pasları temizlendikten sonra) içeriye beyaz,dışarıya siyah pütür atmanızı tavsiye ederim.Yapılan işi en az 5 sene korur.Hem kabine giren seside bir miktar azaltıyor.Kutusu 10 liraya aldım boyacıdan.İçeriye 3 kutu,dışarıya 6 kutu gidiyor bilginize.
bu olay srey boya gibi kendimiz uygulaya biliyomuyuz merak ettim.yazarsanız sevinirim. :D

bahsettiğiniz ürün meges tabir edilen ürünmü acaba?aracımdan yeni fotolar geldi.

07102009784.jpg

forum yöneticileri yardım etsin lütfen.
resimlerim 250 kb üzerinde .diğerlerini yükleyemiyorum.sınırı yükseltme imkanı yokmu?fotolar bekliyor.

ya bende yeni fotolardan birtanemi geldi diye düşünüyordum. ama sorun yuklemek galiba sana cevap verselerde nasıl yuklenecegini bizde öğrensek. ::smiley:

resmin üzerine sağ tıklayıp birlikte aç yazan kısımdan microsof office picture manager programını bulup resmi açın
klasördeki tüm resimleri düzenlemek için küçük resim görünümüne geçin
düzeni sein orada tümünü seç kısmını tıklayın
resimleri düzenle düğmesini tıklayın
teniden boyutlandırı yıklayın
orada 1024x768 boyutunu seçin tamamı yıklayın
kaydet deyin
resimlerin büyüklükleri dediğiniz boyuta inmiş olur
sonra resimleri yükleyebilirsiniz

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,907
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR