Vİtara JLX Yol Bilgisayarı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteriner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,942
Ynt: Vİtara JLX Yol Bilgisayarı

ısrarla soruyorum nerden temin edebilirim ve kaç maliyeti kaç kuruştur.saygılar.

Etiketler

Çok güzel bir olay elinize sağlık ama bizlerde isteriz nerden nasıl temin edebiliriz.Yda bizede siparişle yapın lütfen

Cihazda üstte görülen ışık "uyarı" ışığıdır.
Ayrıca uyarı sesi vardır.
Araçta Uyarı için önce;
maksimum hız
maksimum devir,
maksimum motor sıcaklık derecesi,
maksimum araç içi sıcaklık derecesi,
minimum dış hava sıcaklığı (buzlanma uyarısı için)
değerleri sürücü tarafından cihaza giriliyor.
Sürüş esnasında önceden girilen maksimum değerlere (dış hava sıcaklığı için minimum değer) ulaşılırsa,
hem üstteki ışık kırmızı olarak yanıp sönüyor,
hem sesli uyarı duyuluyor,
hem de cihazın ekranında ilgili değerin rengi kırmızıya dönüyor.
Cihazı yapan ben değilim ama yapan arkadaşa siparişle yaptırabiliriz.
Araç markaya özel değildir.
Fakat cihazın araçta çalışması için belli başlı kriterler var.
Araç benzinli veya LPG li olacak. (LPG li araçlarda tüketilen benzin ölçülmez, sadece LPG ölçülür)Dizel araçlarla uyumsuz.
Araç çok nokta enjeksiyonlu olcak.
Araçta hız sensörü (VSS:Vehicle Speed Sensör) olacak. (genelde aracın gittiği toplam km'yi gösteren sayaç dijital olan araçlarda hız sensörü mutlaka olur, km sayacı analog olanlarda olmama ihtimali de var, Vitara'da sayaç analog olduğu halde hızı ECUya bildiren ve belli hızlarda aracın cut-off'a girmesini sağlayan hız sensörü vardır)
Motor hararetinin ölçülebilmesi için ısı sensörü olacak.
İç dış sıcaklık için cihazın kendine ait sensörler var.

hocam konuyu netten araştırırken bu cihazı tasarlayan arkadaşın bir forumda kendi tanıtımını gördüm.

http://www.daihatsuaskina.com/forum/dijital-gosterge-tasarimlari-t2286.html

youtube a videolarda eklemiş.2 farklı cihazdan bahsediyor.fiyat bilgiside vermiş..140-200 tl fiyat yazıyor..

Evet bendeki aynı arkadaşın göstergesi, suzukiye özel birkaç farklı tarafı var, arkadaş bunu aslında ilk twingo için yapmış, adı da twiputer.
Ben cihazı bir kullanıcı olarak tanıttım, Vitara'da böyle bir uygulamanın yapılabildiğini açıklamaya çalıştım.

Almak isteyen arkadaşlar için
MEHMET ACAR: 0 537 2793056
Ben kendi aracımda cihazın orjinali haricinde özellikle motor sıcaklığını ölçmek ve hararet takibi konusunda aracın ısı sensöründe değişikliğe gittim.

Selamlar arkadaşlar,

Abdullah beyin tanıtımını yaptığı cihazın tasarımı ve üretimi bana aittir.

başlangıçta twingolar için geliştirdiğim bir cihazdı.
sonrasında farklı araçlarada uygulanmaya başlandı. (twingo, ford ka,kangoo,clio,megane,suzuki vitara, daihatsu sirion v.b)
dünyada 6 ülkedeki twingo kullanıcıları tarafından kullanılmaktadır. (Türkiye, Almanya,Slovakya,Fransa,İspanya,Venezuela)

youtube ve facebookta twiputer adıyla arama yapıp videolarına ulaşabilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=MedgdbtqqIM
http://www.youtube.com/watch?v=VpZtHwTsQzo

kullanım kılavuzu: https://**.com/files/559271710/Twiputer_manuel.pdf

detaylı bilgi için mesaj yada email yoluyla ulaşabilirsiniz. acarcim100@hotmail.com

Mehmet ACAR.
İZMİR.

gerçekten güzel olmuş.tebrikler.cihazın dış kabını değiştirme şansınız varmı.kare veya dikdörtgen gibi.olmaada olur da.olursada montaj sonrası araçla daha uyumlu bir görüntü olur diye düşünüyorum.birde bunun montaj sonrası maliyeti bize tam olarak nekadar olur gezenbilir indirimi falan :smiley:)ne kadar zamanda takılır,nerede takılır.teşekkürler.

hudev' Alıntı:
gerçekten güzel olmuş.tebrikler.cihazın dış kabını değiştirme şansınız varmı.kare veya dikdörtgen gibi.olmaada olur da.olursada montaj sonrası araçla daha uyumlu bir görüntü olur diye düşünüyorum.birde bunun montaj sonrası maliyeti bize tam olarak nekadar olur gezenbilir indirimi falan :smiley: )ne kadar zamanda takılır,nerede takılır.teşekkürler.

cihazın maliyeti 250 tl dir.

yakın zamanda ankrada bir vitara 1.6 jlx kullanıcısının aracına monte edilecek.
sonrasında eğer dilerseniz sizde üründen edinebilirsiniz..

slm arkadaşlar..

Bir ay önce aldığım 2007 suzuki jimny 1,3 JLX MT (off road donanımlı) olan aracımın.
standart yapısında devir , ana km bilgisi, A ve B günlük km sayaçın dışında veri göremedim.
diğer güncelde kullandığım ford fiestada yol bilgisayarın olması kullanım tarzımı ayarlıyarak daha ekonomik sürüş sağlamama yardımcı oluyor. (malum devir ekonomi devri)
uzun bir sürede off road sitelerini araştırarak ilgili araçların yapıları kullanımları ve diğer kullanıcıların form da bahsettiği tecrübelerde faydalandım.
Bu arada izmirde Mehmet beyin kendi atölyesinde üretimini yaptıgı twiputer'ı gördüm, inceledikten sonra kendisi ile iletişim kurarak bir tane sipariş verdim.
1-1,5 hafta sonra ürün elime geçti. yaşadıgım sehirde suzuki servisinde bulunan arkadaşlarımın yanına cihazı bağlatmaya gittim. cihazın vantuzlu ayagı sayasinde ön cama istediginiz bir yere yapıştırbiliyorsunuz. ben sol ön cam direk dibine yapıştırdım, ekseni etrafında 360' dönebiliyor, dış çerçevesi silindirik ve gündüz ekranı daha iyi görebilmemiz siperliği var. ayrıca ekran kontrasını ayarlıyabiliyorsunuz. cihaz elime geçtiğinde cihazı daha güzel görünüme kavuşturmak için kaplama işi yapan bir arkadaşa ugruyarak ördek yeşili kaplama aldım. evde bir güzel dışını ve ekranın yanında bulunan boşlukları kapladım ve üzerine üyesi oldugum off-road kulüpün sticker yazısını keserek yapıştırdım görüntü tamadı. sonra servisteki elektrikçi olana enver ustan ile cihazın kablolarını beynin bulundugu yere çekmesi 15 dk aldı. Mehmet beyin cihaz yanında gönderdiği kabloların nerelere bağlanacagı bilgisini de kullanarak beyin soketlerine bağlantı yapıldı. ( aracımın beyin soketlerinin bulundugu ve pinleri gösteren devre şemasını suzuki onarım katoloğlarını kullanarak bulduk yaklaşık 1,5-2 saat sürdü.( bu cihazı jimnye bağlamak isteyen arkadaşları zahmetten kurtarmak adına ekliyebilirsen devre şemalarını yaınlayacagım ayrıca yine ekliyebilirsem foto da koyarım)). cihazı bağladıktan sonra ekranları karıştırarak çözebilirsiniz veya kulanım kılavuzunu okuya bilirsiniz ( ben ikisinide yaptım) ayrıca mehmet bey mehmet beyi arıyarak cihazda yapılması gereken kalibrasyonları beraber de yapabilirsiniz.
cihazı kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. olursada mehmet bey cihazın arkasında, kendisini arayarak yardımını isterim.
cihazda devir ( sizin ayarladıgınız devirde sesli ve işiklı ikaz vermesi) , hız , ortalama hız , maximun hız , anlık yakıt miktarı , ort.yakıt miktarı , toplam tüketim , A ve B rota bilgileri ( seyahat süresi km.si yakıt bilgileri A ve B için ayrı ayrı) , motor suyu sıcaklığı , kabin içi ve dış ortam sıcaklığı , akü voltajı gibi bilgileri tek ekranda ve gözümün önde görebiliyorum.

Hüseyin Özdemir
suzuki jimny 1,3 JLX MT
0 532 788 8545
Bursa

P7110034.JPG

P7110035.JPG

P7110030.JPG

P6250004.JPG

P7110032 (2).JPG

Hüseyin bey güle güle kullanın, sizinle tanışmak çok güzel..

Hüseyin bey'in aracında ilk Jimny montajı başarılmış oldu. bundan sonraki olası jinmy montajlarında sizden jimny için montaj ipuçlarını paylaşmanızı bekliyoruz.

bu güne dek Abdullah (veteriner) beyin başlattığı suzukii için yol bilgisayarı konusunu okuyan bir çok gezenbilir üyesi
bana telefonda ulaşıp twiputer ile ilgili bilgi aldılar, halende kendilerine twiputer göndermemi bekleyen kişiler var
(üretim ev şartlarında ve yoğun el emeği gerektirdiğinden, talepte bulunanlar bir süre beklemek zorunda)
(twiputer: ilk olarak twingo için geliştirilmiş bir yol bilgisayarıdır. ismide twingo ve computer kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur.)

buradaki arkadaşlarla yaptığım telefon sohbetlerinde off-road araçlarında kullanılabilecek farklı ihtiyaçlara cevap verecek çeşitli göstergelerde geliştirebileceğim sonucuna vardım.

şu anda fikir aşamasında olan bir projem daha var.
landmeter yada clinometer (terminolojisini yada tam adını bilmiyorum)
denilen aygıtın dijital olarak geliştirmeyi düşünüyorum.

tasarımın nihayi özellikleri şunlar oalcak:
3.2" renkli lcd ekrana sahip
1-- aracın 2 eksende eğim gösterimi (grafik destekli)
2-- pusula gösterimi (grafik destekli)
3-- altimetre (denizden yükseklik ) gösterimi
4-- 2 adet ısı ölçümü (araç içi - araç dışı)
5-- akü voltaj bilgisi gösterimi

ayrıca kalibrasyon işlemleri için kullanıcı menüsü,
ısı ve istenen diğer özellikler için min/max seviyelerinde sesli uyarı özellikleri gibi özelliklerde düşünüyorum.

bu konudaki değerli fikirlerinizle katkıda bulunursanız sevinirim.

Mehmet ACAR.

acar-tech' Alıntı:
Hüseyin bey güle güle kullanın, sizinle tanışmak çok güzel..

Hüseyin bey'in aracında ilk Jimny montajı başarılmış oldu. bundan sonraki olası jinmy montajlarında sizden jimny için montaj ipuçlarını paylaşmanızı bekliyoruz.

bu güne dek Abdullah (veteriner) beyin başlattığı suzukii için yol bilgisayarı konusunu okuyan bir çok gezenbilir üyesi
bana telefonda ulaşıp twiputer ile ilgili bilgi aldılar, halende kendilerine twiputer göndermemi bekleyen kişiler var
(üretim ev şartlarında ve yoğun el emeği gerektirdiğinden, talepte bulunanlar bir süre beklemek zorunda)
(twiputer: ilk olarak twingo için geliştirilmiş bir yol bilgisayarıdır. ismide twingo ve computer kelimelerinin birleşiminden oluşmuştur.)

buradaki arkadaşlarla yaptığım telefon sohbetlerinde off-road araçlarında kullanılabilecek farklı ihtiyaçlara cevap verecek çeşitli göstergelerde geliştirebileceğim sonucuna vardım.

şu anda fikir aşamasında olan bir projem daha var.
landmeter yada clinometer (terminolojisini yada tam adını bilmiyorum)
denilen aygıtın dijital olarak geliştirmeyi düşünüyorum.

tasarımın nihayi özellikleri şunlar oalcak:
3.2" renkli lcd ekrana sahip
1-- aracın 2 eksende eğim gösterimi (grafik destekli)
2-- pusula gösterimi (grafik destekli)
3-- altimetre (denizden yükseklik ) gösterimi
4-- 2 adet ısı ölçümü (araç içi - araç dışı)
5-- akü voltaj bilgisi gösterimi

ayrıca kalibrasyon işlemleri için kullanıcı menüsü,
ısı ve istenen diğer özellikler için min/max seviyelerinde sesli uyarı özellikleri gibi özelliklerde düşünüyorum.

bu konudaki değerli fikirlerinizle katkıda bulunursanız sevinirim.

Mehmet ACAR.
mehmet bey benim söylediğim eğimölçerli yol bilgisayarı tasarımınızın fikir babası olarak tasarladığınızda ilk sahibi olmak istiyorum( tabii ki hediye olarak:smiley: ) İyi çalışmalar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri