Vitara Jlx Rolanti Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avdoğa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,057
Ynt: Vitara Jlx Rolanti Problemi

adrian' Alıntı:
Yardımcı olduğunzu için teşşekkürler Yaşar Bey son olarak orjinal değilde muadil parça satan İstanbul'da bir yer biliyormusunuz sizde telefonu olan.

6 ay oldu benim aracımı alalı henüz parçaya ihtiyaç duymadım
orijinal ya da yan sanayi parça için önerebileceğim suzuki grand oto var onun haricinde bildiğim yer yok.

Etiketler

antakyadaymışsın oraya yakın bilemiyorum ama bişe lazım olursa sor burdan elimden geldiğince ben yardımcı olmaya calışayım

ulusotomotiv' Alıntı:
yolu maslaga düşen olursa beklerim inceleyip bakalım ona göre burda diğer arkadaşlarada bu konuda bilgi veririz derim hep dediğim gibi kontrol e dilmeden bişe demek bence çok yanlış bakmaya nasıl olsa üçret yok :smiley:)
teşekkürler ulus otomativ

arkadaşlar bu konuyu ben açmıştım ve buna istinaden siteden bir abimizle telofon görşmemize istinaden birşeyler denedim ve şimdilik işe yaradı.şimdi araç ilk rolanti düşüşü yaptığında abimiz aracı stop edip tekrar çalıştırdığı zaman araç aynı prolemi tekrar etmiyormuş. benimkide buna yakın bir çözüm bende ilk rolanti düşüşünde durup 30 sn kadar beklediğimde araç kendini toparlayıp yolda aynı şeyi tekrarlamıyor... tabiki bunlar geçiçi çözümler ama biri şunun sebebini bulsun lütfen yaaa..benzin gaz farketmiyo bu arada...

avdoğa' Alıntı:
arkadaşlar bu konuyu ben açmıştım ve buna istinaden siteden bir abimizle telofon görşmemize istinaden birşeyler denedim ve şimdilik işe yaradı.şimdi araç ilk rolanti düşüşü yaptığında abimiz aracı stop edip tekrar çalıştırdığı zaman araç aynı prolemi tekrar etmiyormuş. benimkide buna yakın bir çözüm bende ilk rolanti düşüşünde durup 30 sn kadar beklediğimde araç kendini toparlayıp yolda aynı şeyi tekrarlamıyor... tabiki bunlar geçiçi çözümler ama biri şunun sebebini bulsun lütfen yaaa..benzin gaz farketmiyo bu arada...
telefon ile konuşup sorunu paylaşmış idik. şu anda ikimizinde sorunu ve çözümü aynı. benzin veya gaz farketmiyor.araç ilk rolantiye düşüşte problem yaratıyor, 5-10 sn. bekledikten sonra (aracı stop etmeye gerek yok, bende etmiyorum) hareket ettiğinizde bir daha sorunu tekrarlamıyor. sorunun çözümü hakkında malesef kesin kanat yok ancak kesinlikle LPG ile alakalı bir konu çünkü LPG takıldığı gün ortaya çıktı. barışık yaşamaya devam. paylaşımlar için teşekkürler

aslında olay şu benim fikrimce araclarınız kaç model ne bilemiyorum ama üzerinde rolanti s ensörü varsa muhtemelen o arızalıdır gazı okuması ile benzini okuması farklıdır araclarınızı diagnoza bağlatırsanız daha sağlıklı verilere ulaşırsınız araç düzgün okuyamadığı için yakıtı rolanti ya düşer yada yükselir kısa anlatılabiliri bu eğer yolunuz maslağa düşerse beklerim araca bakmaya üçret alınmıyo nasıl olsa :smiley:)

Arkadaşlar model ne olursa olsun elektronik araçlarda sıklıkla ortaya çıkan bu arıza rölanti ayarlayıcısı denen bir by-pass valfi nin arızasından kaynaklanmakta.Şu an için kullanmakta olduğum mondeo model aracımda da aynı problem sözkonusu kendi kendine gaz verme , stop etme , rölantiye geç düşme , gibi örnekleri çoğaltabiliyoruz.Rölanti ventili diyede bilinen bu parçayı değiştirdiğinizde sorun ortadan kalkacaktır.

Benim aracımınki pek bulunmadığından servis fiyatından temin ettik oda biraz tuzlu oldu.300 TL.Bilemiyorum Suzuki yedek parça konusunda ne kadar insaflı.Ama ilk bakılacak yer rölanti ventili.

Saygılar...

arkadaşlar tekrar merhabalar,bugün 90 bin i geçen aracımın triger setini değiştirmek için sanayideydim ve bütün günüm de sanayide geçti. arkadaşlara bilgi olması açısından triger kayışı verulmanına 95 tl ve 70 tl işçilik verdim. bu arada sizlerin tavsiyelerine uyarak gazkelebeği boğazını da temizlettim. aracın rolantisi ilk çalıştırdığında 1,5 civarı ve ısınınca 0,9 adüşüyor şimdilik herşey normale döndü. parçayı söken usta bile pisliği görünce çok şaşırdı. aynı problemi yaşayan arkadaşlarıma tavsiye ederim 45 dakikalık bir olay.battı balık yan gider dedim ve camların bir kısmını film kaplattım becerebilirsem işte fotoları...

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Resim 379.jpg

Resim 380.jpg

Resim 381.jpg

Resim 382.jpg

Bahsetmiş olduğunuz sorunla geçen sen çok uğraştım.
1- öncelik olarak gaz kelebeğini mutlaka temizletin gaz kelebeğinin kirli olması rolanti'de sadece düşüklük ve titreme yapar yukarı aşağı eğim olmaz, temizlenen gaz kelebeği aracınızın kullanış şartınıza göre bir kaç gün rolantisini yüksek tutar sonra kendiliğinden düzelir.
2- Hava akış metre sökülüp iç kısmına bakıldığında çok ince iki adet tel ucuna bağlanmış bir optik okuyucu görülür ( florasan lambalarınkine benzer) optik okuyucuda bir eksilme, kırılma varsa yandınız demektir. sıfırı o zaman için 1.970,00 tl idi çıkmasını 300,00 tl buldum.
3- araç motorunun sol ön kısmına yan olarak takılmış bir parça (çift çıkışlı olan) tam ismini bilmiyorum. aracın motor ısısını beyne bildiren parça mazda 323 ile aynıdır (mitsubishi imalatı) o bozulmuş ise motor ısısını yanlış bilidirdiğinden dolayı motor sıcak iken rolanti yüksek çalışabilir.
sonuç olarak arkadaşların sorunlarından anladığım kadarı ile hava akış metrelerinin bozuk olduğu

avdoğa' Alıntı:
arkadaşlar tekrar merhabalar,bugün 90 bin i geçen aracımın triger setini değiştirmek için sanayideydim ve bütün günüm de sanayide geçti. arkadaşlara bilgi olması açısından triger kayışı verulmanına 95 tl ve 70 tl işçilik verdim. bu arada sizlerin tavsiyelerine uyarak gazkelebeği boğazını da temizlettim. aracın rolantisi ilk çalıştırdığında 1,5 civarı ve ısınınca 0,9 adüşüyor şimdilik herşey normale döndü. parçayı söken usta bile pisliği görünce çok şaşırdı. aynı problemi yaşayan arkadaşlarıma tavsiye ederim 45 dakikalık bir olay.battı balık yan gider dedim ve camların bir kısmını film kaplattım becerebilirsem işte fotoları...

avdoğa (çağlayan) arkadaşımızın deneyip çözüme ulaştığı gaz kelebeği temizleme oparasyonunu bugün bende denedim. ikimizinde yaşadığı sorunu ve araçları (1.6 jlx 16v ve lpg li) aynı olduğundan çözümde ortak çıktı. temizlik sonrası hiçbir problem kalmadı, buda hava akışmetre ile ilgili bir sorun olmadığını gösteriyor. şu anda motor soğukken rölanti 1500 lerde, ısındıktan sonra 800-900 aralığında ve kesinlikle bir oynama ve stop etme kalmadı. paylaşım ve önerilerde bulunan herkese teşekkürler.

mrb benim aracım 2000 v6 96 model aracı konyadan şahısdan aldım bana araç sorunsuz dediler tabi ordada aracı hiç bir yere gösremedik neyse lafı uzatmadan memlekete geldiğimde sorunlar tek tek baş göstermeye başladı ve sürekli aracım masraf açıyodu bir yerini düzeltsem başka bir parça arıza yapıyodu yani şanzumana varana kadar motorda değişmeyen bir yer kalmadı anlayacağınız.en son başıma gelen olay ise sizlerin başıan gelen olay benim aracmda sürekli yolda giderken durduğunum zaman istop ediyodu tabi önce rölantiden şüphelendik ama sorun orda değildi daha sonra motorda orta bölümde hava filtresine giden borunun bağlı olduğu bir mekanik parça var üzerinde üç adet sensör var onları değiştirdik yine olmadı araç sürekli arıza ışıgı veriyodu sorunun ne olduğunu bir türlü çözememiştik aracı ankaraya götürmeye karar verdim zaten eşiminde kontrolü gelmişti bahane oldu ve çıktım yola ılgaz dağına geldim araç tamam benden buraya kadar dedi ve yolda kaldı kış ayında ne yapcamı bilemdim eşim yanımda yolda rezil gibi kaldım neyse bi ümit daha aracı tekrar çalıştırdım ve bakım evine kadar gittim oradan çekici çaığırdım ve ankaraya kadar çekici sırtında götürdüm çekici sahipleri ankarada tanıdıkları bir ustanın olduğunu söylediler ve aracı doğru oraya götürüp baktırdım bir gün arızayı bulmakla geçti fakat bulamadık en sonunda aracı bilgisayara bağlamak zorunda kaldık şaşmaz sanayinde kanguru suzuki servisine giderek aracı makınaya bağladık ve aracın gaz kelbek sensörü mekanik parçanın arızalı olduğunu bunun da nedeninim lpg den kaynaklandığını söylediler bu mekanık parça ve sensörler arıcalandığı zaman aracın hava akışını ayarlayamadığı ve motorun rolantiyi ayarlayamadığı için devir satinin sürekli aşağıda durmasını ve aracın istop ettiğini söylediler tabi parçanın fiyatını sorduk 1650tl dediler ve mecbur aldık ve yaptırdık şuan araç tıkır tıkır saat gibi çalışıyo
ÖNEMİLİ NOT:ANKARA DA NEZİROĞLU SUZUKİ PLAZA BU ARAÇLARIN MOTORLARININ DİĞER ARAÇLARDAN FARKLI SİSTEMLE ÜRETİLDİĞİ İÇİN MOTORUN LPG YE BELLİ Bİ ZAMAN SONRA UYUM SAĞLAMAKTA SORUN YAŞADIĞINI ANLATTILAR VE KESİNLİKLE LPG TAKILI ARAÇLARI KENDİLERİNİN ALMADIĞINI VE SATMADIKLARINI BANA SÖYLEDİLER
ve bu sorunu yaşayan suzuki sahipleri arkadaşlara ve büyüklerime üzülerek söyluyorum gaz kelebek sensöru arıza yaptıgından bu sorunu yaşıyosunuz ve değişmesi malasef gereken bir parça ve tamiri kesinlikle olmuyo fiyatıda yukarıda yazdığım gibi faiş biçimde pahallı ve o paraya aracınıza motor yaptırabilirsiniz eğer sizlere deyenimlerimle yardımcı olabildiysem çok sevinirim saygılar

Aklınızda bulunsun,Hava filtresi sökülü vaziyette marşa basıldığında akışmetre denilen parça bozuluyor.Parça pahalı olduğundan Dikkatli olunmasında fayda var.

meraba arkadaşlar malum aynı problem rolentiyle ilgili bendede başladı 2000 model 5kapı vitara işallah pahalı bi parça bozulmamışdır.

sanırım herkeste bu sorun var, bende lpg taktırdıktan sonra aynı sorunu
yaşamaya başladım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR