Vitara Jlx Rolanti Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avdoğa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,058
Ynt: Vitara Jlx Rolanti Problemi

merhaba ,
bende aynı sorun vardı. dün gaz kelebeğinin oraları temizlettim. şun rolantisi yüksek ama bir iki gün içerisinde normale gelir dedi usta. belki çözüm olabilir.

Etiketler

Slm arkadaşlar bundan 4-5 ay önce bende suzukiciydim ama maalesef aracımı sattım ve 93 grand cherokee aldım artık çok rahatım lafı fazla uzatmadan sizlere yardımcı olayım hepinizin yaşadığı olayı bende yaşadım aracımda ve bir türlü çözememiştim ve bu yüzden bıkma noktasına kadar geldim daha sonra Ankarada işim olduğu için yola çıktım ve ılgaza geldiğimde araç artık ben gitmem dedi ve ılgaz bakım evine zor çıktım orda kontağı kapatıp bakım evinden yardım istedim rezillik bi yandan arac arıza yaptı biyandan kış şartları biyandan anlayacağınız artık bu aracı satmanın zamanı geldiğini kafamdan geçirmeye başladım derken çeki geldi ve aracı sırtına yükleyip Ankara getirdim Şaşmazda çekici sahiplerinin tanıdığı bir ustaya aracı gösterdik bir kaç sürüş denemesi falan derken baya bir uğraştı ama sorunu çözemedi ve oda sorunun neden kaynaklandığını anlayamadı sorunu bulmadanda motoru açmak istemedi ve en son çare aracı suzuki kangru servisine getirip rica minnet bilgisayara batlattık ve araçtakı arızalar tek tek ortaya çıktı şimdi bu araçların 1.6 motorlarında hava demimetresi ve rolanti sensörü 2000 v6 motorlarında hava filtresinden gelen borunun bitiminde hava demimetresinin rolanti sensörünün ve gaz kelebeğinin bulunduğu bir parça var ve bu parça motordan komple sökülüyo bu parçanın adıda boğaz kelebek sensörü diye adalandırılıyo yani sizin yaşadığınız sıkıntının nedeni bu parçaların zamanla arızalanması ve değiştirilmedende kolay kolay arıza giderilmiyo benim aracım 2000 v6 olduğu için ben komle değiştirdim ve o zaman 1680 tl para ödemiştim sizlerinde araclarında ki arızanın sebebi bu rolanti sensörü ve hava debimetresinin arızalanması sizlere bu parçaların kontrolunu yaptırmanızı tavsiye ederim sorununuz ozaman düzelecektir saygılar

ÖNEMİLİ NOT:ANKARA DA NEZİROĞLU SUZUKİ PLAZA BU ARAÇLARIN MOTORLARININ DİĞER ARAÇLARDAN FARKLI SİSTEMLE ÜRETİLDİĞİ İÇİN MOTORUN LPG YE BELLİ Bİ ZAMAN SONRA UYUM SAĞLAMAKTA SORUN YAŞADIĞINI ANLATTILAR VE KESİNLİKLE LPG TAKILI ARAÇLARI KENDİLERİNİN ALMADIĞINI VE SATMADIKLARINI BANA SÖYLEDİLER

Kesinlikle yalan söylenmiş Ankarada neziroğlu firmasından gecen sene sadece benim 2 arkadasım vıtara aldı bir tanesi lpg takılı olarak satılıyordu ayrıca kesınlıkle ınanmıyorum takasa bır arac gelecek lpg var dıye alıp satmıyacaklar yalanın en onde gıdenı bence.....
bence oradakı personelın iş guzarlıgı lpgli arac alımı ve satımı yapmıyoruz demekle ne kazanmıs acaba yada neyı ıspat etmeye calısmıs olabılırkı??

saygılarımla
Cenk Coskun

Bu sorundan dolayı Neziroğlunu bende aradım banada aynısını söylediler lpg li araçları almadıklarını ve takas yapamayacaklarını nedenini ise şöyle açıkladılar aracın manifoltun delindikten sonra özelliğini yitirdiğini ve sık sık arıza yaptığını söylediler ki Lpg konusunda hak verdim suzukilerin 2000 v6 ları lpg ye uyum sağlamıyo ve sürekli arıza ışığı yakıyo bir kaç marka denedim ve en sonunda lpg taktırmaktan vaz geçtim ve aracı o şekilde sattım şuan 93 grand cherokeye biniyorum ve çokta memnunum saygılar

Merhabalar.
Aynı sorunu ben de yaşadım uzun süre, tek farkla: benim aracım Grand Vtara 2.0 AT 5K 2006 Model.
Ama inanın aynı sorun söz konusu oldu. İlkinde Suzuki yetkili servise gittim ve LPG'den dolayı subap kapaklarının aşındığını söyleyip bir taşlama denilen işlem yaptılar.
30-40 bin km. sonra tekrar görüşürüz dediler.
Ama 5 bin km. sonra aynı sorun başladı. Rölanti devirlerinde önceleri öksürük nöberleri sonra istop etmeler v.s.

Ben de çok güzendiğim bir özel servise gittim. Üstelik işyerime 1km. mesafede.
Özel servisteki usta subap kapaklarının gerçekten aşınmış olduğunu ve bunları komple değiştirince sorunun kökten çözüleceğini ifade etti.
Meraklı bir kullanıcı olarak subaplar söküldüğünde gidip, "şu arızayı bana gösterin" dedim. Ve subap kapakalarının pek çoğunun ısıdan aşınmış ve hatta yanmış olduğunu gördüm.
Hatta silindirlerden biri neredeyse hiç çalışmıyordu.
1.200 TL'ye bu parçaları ve bağlantılı parçalarını komple değiştirdik ve arızayı giderdik.
Öyle ki aldığımdan bu yana ilk defa aracı bütün performansı ve güzelliğiyle kullanmaya başladım.
Tüketimde de fabrika değerini yakaladım. 100 km.'de 9-10 lt. benzin ve 11lt. gaz yakıyor şu anda.

Kendi adıma olaya böyle bir açılım getireyim dedim. Bu açıdan da değerlendirebilirsiniz.
Eğer ihtiyaç duyan olursa Tekirdağ / Çerkezköy'deki ustanın telefonlarını verebilirim. Kendisinden bilgi alabilirsiniz en azından.
Umarım sorunlarınız en kısa sürede giderilir.
Selamlar, saygılar.

İşte o mitsubishi üretimi rölanti sensöründen bende çok çektim.
Şimdi burada yazmayacağım bir sürü boş masraf yaptım tespit edene kadar.
Problem; motor devri yükseliyor kendi kendine yada bazen aracı stop ettirecek kadar düşüyordu.

En son yetkili servise gittim, aracı bilgisayara bağladılar hiçbir arıza görülmedi, rölanti sensörü kaynaklı %95 dediler. Parça siparişi verecektik japonyadan,
tam araç toplanırken sensöre giden kablolar dikkatmi çekti. bir kontrol edelim dedim. Jakı çıkardık temas noktalarında tırnakların içeri gömük olduğunu gördük. Sensöre giden muhafazalı kablonun ucundaki trnakları tekrar dışarı çıkık hale getirerek sensördeki karşılıklarına daha iyi temas etmelerini sağladık.
O gün bu gün bir kez dahi aynı problemi yaşamadım.

Uzun lafın kısası durduk yere devir yükselen yada vites boşta iken stop eden bir aracınız var ise rölanti sensörünü değişmeden önce kablolarını bir kontrol edin. Basit bir temassızlık yüzünden başınız ağırıyor olabilir.

Not: Pahalı sanılan yetkili servis çok iyi bir yaklaşım tarzı sergiledi ve ayrıca bir lira ücret almadı benden.

metebingol' Alıntı:
Bahsetmiş olduğunuz sorunla geçen sen çok uğraştım.
1- öncelik olarak gaz kelebeğini mutlaka temizletin gaz kelebeğinin kirli olması rolanti'de sadece düşüklük ve titreme yapar yukarı aşağı eğim olmaz, temizlenen gaz kelebeği aracınızın kullanış şartınıza göre bir kaç gün rolantisini yüksek tutar sonra kendiliğinden düzelir.
2- Hava akış metre sökülüp iç kısmına bakıldığında çok ince iki adet tel ucuna bağlanmış bir optik okuyucu görülür ( florasan lambalarınkine benzer) optik okuyucuda bir eksilme, kırılma varsa yandınız demektir. sıfırı o zaman için 1.970,00 tl idi çıkmasını 300,00 tl buldum.
3- araç motorunun sol ön kısmına yan olarak takılmış bir parça (çift çıkışlı olan) tam ismini bilmiyorum. aracın motor ısısını beyne bildiren parça mazda 323 ile aynıdır (mitsubishi imalatı) o bozulmuş ise motor ısısını yanlış bilidirdiğinden dolayı motor sıcak iken rolanti yüksek çalışabilir.
sonuç olarak arkadaşların sorunlarından anladığım kadarı ile hava akış metrelerinin bozuk olduğu

Gökhan bey siz insaflısına denk gelmişsiniz bide insafsızına denk gelseydiniz benim gibi ozaman cebinizden ne kadar para çıkıyodu anlamış olurdunuz saygılar

Selam,

Benim aracımda aynı sorunlar vardı. Bir ustanın tavsiyesi ile sensöre giden kablonun jakını çektim ve rölanti ayar vidasından rölantiyi ayarladım. Şu anda bi sorun yok ve araç öncekine göre daha az yakmaya başladı.

avdoğa' Alıntı:
arkadaşlar bu konuyu ben açmıştım ve buna istinaden siteden bir abimizle telofon görşmemize istinaden birşeyler denedim ve şimdilik işe yaradı.şimdi araç ilk rolanti düşüşü yaptığında abimiz aracı stop edip tekrar çalıştırdığı zaman araç aynı prolemi tekrar etmiyormuş. benimkide buna yakın bir çözüm bende ilk rolanti düşüşünde durup 30 sn kadar beklediğimde araç kendini toparlayıp yolda aynı şeyi tekrarlamıyor... tabiki bunlar geçiçi çözümler ama biri şunun sebebini bulsun lütfen yaaa..benzin gaz farketmiyo bu arada...

bütün yorumları okudum.bendede 92 5k vitara var.gaz kelebeğini temizlettim bir müddet rolenti idare etti.şimdi yine düşük seyrediyo.anlaşılan sensörü değiştireceğiz.bilgileri paylaşan herkeze tşk.bu arada avcı arkadaşlara rastgele diyorum.gerçi karada sezonu kapattık.balık tutmaya devam edicez.sağlacakla kalın

Hocam ben aracı yani almıştım, lpg ye alınca gazı bıraktınmı stop ediyordu. İki gündür sorunu çözmeye çalışıyorduk,şimdilik çözdük. hem birilerine faydası olur diye hemde bilenler bi yanlışlık yaptıysak uyarır diye yazıyorum. Benim araç 93 5k lpg sıralı degil. lpg de rolantide stop ediyor, benzinde yüksek rolantide çalışıyor.
Ustanın birir hava akış metresin degişmesi gerektigini söylemiş. Bir yere sorduk sıralı sistem taktırmamızı yoksa bu parçanın gene arıza yapacagını söyledi. Burada bir arkadaşımız sıralıda manifoldlar delindigi için aracın ileride arıza çıkaracagını söylemiş. Kara kara düşünürken. Dün güzel haber geldi, babam tamirci tamirci gezerken, bir lpg ci sagolsun, hava filtresinin orada bir yere bir vida takmış ( detay yazamıyorum daha aracın yenisiyim) şimdi sorun çözüldü stop etmiyor rolantide önce biraz yüksek kalıp sonra düzeliyor.

Lpg li araçlarda (elekronik beyinli) yani sıralı sistemlerde,6-7 depo gaz tüketildiğinde mutlaka bir depoyoya yakın benzin tüketmekte yarar var.Çünki benzin okumasına göre ayarlanmış beyin şaşırıp normunu kaybediyor.Yani arasıra benzinle resetlemek gerekiyor..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR