Vitara İçin 1", 1 1/4" Yükseltme Getleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,242

schweps

Zirve
Herkese merhaba,

Kendi aracım için yaptırıp uyguladığım, polyamid (Nylon 6) malzemeden getlerin montajıyla ilgili detay bilgiyi aşağıdaki başlıkta bulabilirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44838.0

Yabancı forumlardaki incelemem neticesinde, 1 1/4" e kadar yükseltmelerde arka difransiyel üstüne takoz, ön difransiyel için yeni askı kolları ve şaftı uzatmak için flanş gerekmediği sonucuna vardım.

Why do you only sell 1 1/4" Spacers? / Can you make some bigger ones?

NO!, I personally believe, in my (ten years of offroading Vitara's) experience, this is about the maximum you should go to with spring spacing. If you want more lift than this you need to be looking at a Spring Lift kit from companies such as Pro-Comp and Old Man Emu (etc.) and perhaps augmenting them with Spring Spacers to give you a 3" lift. Or if you can afford it a complete lift solution from Calmini. Fitting spring spacers bigger than these just squashes the spring too much, so that you lose upward articulation. That said, there are other sellers willing to sell you bigger spacers if you want them, you pays your money and you takes your choice...

Dolayısıyla benim yaptığım uygulama sadece süspansiyon sistemine ilavelerden ibarettir. Ancak dileyen olursa arka difransiyel takozu da sağlanabilir.

[attachment=1]

1" yükseltme için, yukarıda gözüken parçalardan ibaret olan malzemeleri 235tl , (arka diferansiyel takozu için 25 tl ilaveyle 260tl) ye,
1 1/4" yükseltme için, yukarıda gözüken parçalardan ibaret olan malzemeleri 240tl, (arka diferansiyel takozu için 30 tl ilaveyle 270tl) ye,
1 1/2" yükseltme için, yukarıda gözüken parçalara ilaveten arka diferansiyel takozu ile birlikte 245tl + 35tl = 280tl ye temin edebilirsiniz.

Not1: Ara değerlerdeki metrik ölçüler de sağlanabilir. Fiyat bilgisi için kontak kurun.
Not2: 5K araçlar için talep edilirse arka getler nispeten yüksek tutulabilir.
Not3: 1 1/2" üzeri get imalatı fiyat bilgisi için kontak kurun.
Not4: Get malzemesi olarak Polyamid 1,135 gr/cm^3(Nylon6) veya Dökme Polyamid 1,2 gr/cm^3(Kestamid) kullanılmaktadır.

[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

get kit 1.jpg

IMGP1413_resize.jpg

IMGP1414_resize.jpg

IMGP1423_resize.jpg

08012010(003)_resize.jpg

Etiketler
Ynt: Vitara İçin 1", 1 1/4" Yükseltme Getleri

Merhabalar,
Siteden bir üyemiz için imalatını yaptırdığım yükseltme parçalarının fotoğraflarını, kendisi açısından bir sakıncası olmadığını düşünerek biraz da terzi işi olduğu için paylaşıyorum.
Fotoğraflara dikkat ederseniz, sağ-sol parçalar arasında ölçü farkları bulunmakta. Bunun sebebi aracın sol tarafı biraz çökük olduğundan onu telafi etmek içindi.
Umarım montajdan sonra düzelmiş olur.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]

IMGP1561_resize.jpg

IMGP1562_resize.jpg

IMGP1563_resize.jpg

schweps' Alıntı:
Merhabalar,
Siteden bir üyemiz için imalatını yaptırdığım yükseltme parçalarının fotoğraflarını, kendisi açısından bir sakıncası olmadığını düşünerek biraz da terzi işi olduğu için paylaşıyorum.
Fotoğraflara dikkat ederseniz, sağ-sol parçalar arasında ölçü farkları bulunmakta. Bunun sebebi aracın sol tarafı biraz çökük olduğundan onu telafi etmek içindi.
Umarım montajdan sonra düzelmiş olur.

Merhaba, Şenol Bey'in bahsettiği üye benim.

Araç 1998 JLX 3 kapı, diferansiyellerin seviyesi ile oynamak istemediğimden yükseltme işleminin 1 1/4" olmasına karar verdim. Şenol Bey çamurlukların en yüksek noktalarının yerden yüksekliğini ölçüp bidirmemi istediğinde sonuç biraz tuhaftı. Soldaki çamurlukların yüksekliği 77,5 cm. sağdaki çamurluklar ise 79 cm. idi. Gözle farkedilmemesine rağmen aracın sol tarafı sağa göre 1,5 cm aşağıdaydı.

Yükseklik farkının nedenini öğrenmek için tamirciye gittim. Aracın şasesinde, arka dingil bağlantı noktalarında ve ön tekerleklerin şaseye bağlandığı parçalarda herhangi bir sorun yoktu. Şase ve kupa arasındaki mesafe her iki taraftada eşitti. En sonunda Ustanın yorumu ; 12 yaşında ve 200.000 km.deki araçta, çoğunlukla içinde sadece sürücü bulunduğu şekilde kullanılıyorsa, soldaki yayların diğerlerine oranla daha fazla deforme olup bir miktar kapanabileceği, şeklinde oldu. ( Montaj aşamasında yayları yan yana getirdiğimde gerçektende soldakilerin yaklaşık 1 cm. kadar kısa olduğunu gördüm.)

Yükseklik farkının giderilebilmesi için, sağdaki getler 1 1/4" yüksekliğe göre hazırlanırken , soldaki getler sağdakilere oranla biraz daha kalın yapılıp Şenol Bey tarafından gönderildi. Gelen malzemeler, sorunsuz olarak araca takıldı. Montajdan sonra ölçü aldım, sonuç; dört çamurlukta 83 cm. Aracı bir hafta kadar kullandıktan sonra tekrar ölçü aldığımda önler 83 cm, arkalar 82,5 cm. idi. Bir yıldır arayıp sonunda bulduğum yaklaşık 25 kg. gelen orjinal ön korumayı taktıktan sonra tekrar ölçü aldığımda dört çamurluğun yerden yüksekliğide 82,5 cm. geldi. Tedbir olarak istediğim ve parçaların içinde gelen arka diferansiyel takozunu gerek kalmadığı için takmadım.

Montajı, İzmir grubundan Erdal Bey'in (Erdal Yaman) tavsiyesi ile gittiğim çok iyi bir usta, yedi saatlik çalışma ile gerçekleştirdi. Yeri gelmişken Erdal Bey'e teşekkür ediyorum. Yapılan işlemler benzer olduğu için montaj esnasında fotoğraf çekmedim. Tek fark şuydu; Ön yaylar çektirme denilen aletle sıkıştırılıp söküldüğünden, ön aksların sökülmesine gerek kalmadı, sadece viraj denge çubuğunun sökülmesi yeterli oldu. El freni kablosu arkaya kaydırıldı, diferansiyel havalandırma borusunun bağlantı noktası 5 cm kadar aşağıya alındı, fren hortumlarının çalışma mesafesi yeterli olduğundan değişiklik yapılmadı.

Sonuç olarak ; Daha önce geçerken tereddüt ettiğim, aracın altının hafiften yere değdiğini hissettiğim yerlerden rahatça geçiyorum. Araç dış görünüm olarak beklediğimden fazla değişti, 29" lastik için yer açıldı. Kullanmakta olduğum 215 80 15 ebat lastikler araçta şu an küçük görünüyor. Konfor biraz azaldı, ancak bu araçta konfor beklentim olmadığından önemi yok. 80 km. hızın üzerine çıkmadığımdan virajlarda sorun olacağını sanmıyorum.

Sıkça başını ağrıttığım, her aşamada yardımcı olan Şenol Bey'e ve parçaların yapımında emek harcayan ustalara teşekkür ediyorum.

Aracın eski halinin birkaç fotoğrafı.

11.jpg

12.jpg

13.jpg

Son fotoğraf, daha önce geçerken zaman zaman aracın altının dokunduğu bir yere ait.

27.jpg

26.jpg

"Get malzemesi olarak Polyamid 1,135 gr/cm^3(Nylon6) veya Dökme Polyamid 1,2 gr/cm^3(Kestamid) kullanılmaktadır."

Bu maddeler nekadar güvenlidir? Ve hangisinde imal edilmiştir?

Grand vitara yeni kasa 5k 1.9 DDIS için uygun ölçüde get bulunur mu?

KESTAMİD MAMÜLLERİMİZ ( Özgül Ağırlığı: 1,2)

Kestamid polyamid grubundan bir malzemedir, döküm yoluyla imal edilir, sıkı bir dokuya ve sertliğe sahiptir. Dişli yapımında özellikle büyük çaplı dişlilerde tercih edilir. Dişlilerin yataklamasını düzgün yapılması koşulu ile uzun süreli dayanım elde edilir. Kestamid'in üstünlüğü de aşınma mukavemetinin çok yüksek olmasıdır. Metallerle sürtünerek çalışma durumunda daha çok yüksek aşınma dayanımına ulaşır. Ölçü stabilitesi açısından polyamid 6'ya ( ekstrüzyon poliamid ) nazaran daha iyi sonuç verir.

POLYAMİD ( NAYLON 6 ) MAMÜLLERİMİZ ( Özgül Ağırlığı: 1,135 )

Polyamid sert, rijit, kaygan ve iyi mekanik dayanım değerlerine sahip bir malzemedir. Dişli uygulamalarından tekerlek yapımına kadar muhtelif kullanım alanları vardır. Ancak Kestamid kadar sert ve aşınmaya dayanıklı, Delrin kadar kaygan bir malzeme değildir. Kimyasal mukavemeti orta değerdedir, bazı asit ve bazlara karşı mukavemeti vardır. Polyamid 6 bünyesinde su toplama özelliğine sahiptir. Bu özelliklerin iyi ve kötü yanları vardır. İyi yönü parçanın titreşim ve ani darbelere karşı dayanımı artırır. Böylece parça kullanım esasında oluşacak dinamik gerilmelerin bünyede yok edilmesine olanak sağlar. kötü yönü ise malzemede ölçü stabilitesine ulaşmak güçleşir. Yani malzeme havadaki nemden dahi etkilenerek ölçü değişikliklerine uğrar parçaya son işlem yapılmadan toleranslara dikkat edilmelidir.

Merhaba,
Son 4 sette kestamid (döküm polyamid) malzeme kullanılmıştır.
Mesajınızda alıntı yaptığınız malzeme açıklamaları, kullanım yerleri açısından güvenilirliği konusunda fikir verecektir.
Yeni kasa GV süspansiyon sistemi yapısını bilmiyorum, dolayısıyla yardımcı olamayacağım.

mdilek' Alıntı:
Grand vitara yeni kasa 5k 1.9 DDIS için uygun ölçüde get bulunur mu? [/b] [/u]

İlan günceldir.

1" yükseltme için, yukarıda gözüken parçalardan ibaret olan malzemeleri 235tl , (arka diferansiyel takozu için 25 tl ilaveyle 260tl) ye,
1 1/4" yükseltme için, yukarıda gözüken parçalardan ibaret olan malzemeleri 240tl, (arka diferansiyel takozu için 30 tl ilaveyle 270tl) ye,
1 1/2" yükseltme için, yukarıda gözüken parçalara ilaveten arka diferansiyel takozu ile birlikte 245tl + 35tl = 280tl ye temin edebilirsiniz.

Not1: Ara değerlerdeki metrik ölçüler de sağlanabilir. Fiyat bilgisi için kontak kurun.
Not2: 5K araçlar için talep edilirse arka getler nispeten yüksek tutulabilir.
Not3: 1 1/2" üzeri get imalatı fiyat bilgisi için kontak kurun.
Not4: Get malzemesi olarak Polyamid 1,135 gr/cm^3(Nylon6) veya Dökme Polyamid 1,2 gr/cm^3(Kestamid) kullanılmaktadır.

Çanakkale'den Mehmet bey, 1" yükseltme getlerinin uygulanmış halinin fotoğrafını bana göndermişti.
Paylaşmak istedim.

Not: Elimde işlenmemiş malzeme mevcut,kısa sürede imalat yapılıp isteyene gönderilebilir.

[attachment=1]

25463_388890714028_535524028_3860660_6603580_n[1].jpg

Bende yükseltmek istiyorum. Ama yeni kasa grand vitara için henüz uygun get yok galiba. Yükseltme yaptıranların ise istanbulda kit (get+amotisör) ile yaptırdıklarını biliyorum. Yurt dışı uygun fiyatlı kit var ama kargo ürün fiyatının 2 katı. Şenol bey siz nezaman yeni kasa 5klara get yapacaksınız.

Aslında ölçüler belki de aynıdır ama direkt araç üstünden ölçü alıp teyid etmeden cevap vermek istemiyorum.
Buradan bir arkadaşta sizdeki kasa ile aynı araç var ve o da yükseltme istiyordu, onun aracını hallettiğimizde sizinle kontak kurarım.

mdilek' Alıntı:
Bende yükseltmek istiyorum. Ama yeni kasa grand vitara için henüz uygun get yok galiba. Yükseltme yaptıranların ise istanbulda kit (get+amotisör) ile yaptırdıklarını biliyorum. Yurt dışı uygun fiyatlı kit var ama kargo ürün fiyatının 2 katı. Şenol bey siz nezaman yeni kasa 5klara get yapacaksınız.

Şenol Bey Selam,

Dün itibariyle benimde bir 94 model 3k 1.6 JLX Karbüratörlü vitaram oldu.

Bende araca yükseltme düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Önereceğiniz ideal yükseltme nedir.
Aracı sadece arazi amaçlı kullanıyoruz. Hard Offroad için değil.
Maliyetler ne civarda olur.

Ayna Mahruti değiştirmeden takılabilecek en büyük lastik ebatı konusunda bilgi verebilrimisiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR