Vitara İçin 1", 1 1/4" Yükseltme Getleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,244
Ynt: Vitara İçin 1", 1 1/4" Yükseltme Getleri

Selam,
Yeni aracınızı güle güle kullanın.
Ben eski aracımda ('98 3k 1.6jlx ispanyol montaj) 235/75R15 Federal Couragia M/T lastiği yükseltmesiz bir süre kullanmıştım.
Aşağıdaki başlıkta bununla ilgili yazışmalara gözatabilirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=20684.msg155800#msg155800

Daha sonra get ile 1" yükseltme yapmıştım. Düşündüğüm ideal yükseltmeyi, bu başlığın ilk mesajında 1" veya 1 1/4" olarak belirtmiştim.

1" yükseltme için, yukarıda gözüken parçalardan ibaret olan malzemeler 235tl , (arka diferansiyel takozu için 25 tl ilaveyle 260tl),
1 1/4" yükseltme için, yukarıda gözüken parçalardan ibaret olan malzemeler 240tl, (arka diferansiyel takozu için 30 tl ilaveyle 270tl),

Elinizden geliyorsa, montajı kendiniz yapabilirsiniz. Bizim montaj aşamalarını linkteki mesajdan takip edebilirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=44838.0

VX100LC' Alıntı:
Şenol Bey Selam,

Dün itibariyle benimde bir 94 model 3k 1.6 JLX Karbüratörlü vitaram oldu.

Bende araca yükseltme düşünüyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Önereceğiniz ideal yükseltme nedir.
Aracı sadece arazi amaçlı kullanıyoruz. Hard Offroad için değil.
Maliyetler ne civarda olur.

Ayna Mahruti değiştirmeden takılabilecek en büyük lastik ebatı konusunda bilgi verebilrimisiniz.

Etiketler

Cevaplar için teşekkür ederim.
Size özelden mesaj atıyorum

Ne yazık ki VX100'ü sattım. :-\
Tek araç olarak kullandığım ve ayda yaklaşık 5000 km. yol yaptığım için, yakıt çok fazla geldi.
Şu an Diesel LC- Prado kullanıyorum. Yakıtı çok daha makul. 11,5 Lt/100 Km. (Şehir içi/ Şehir Dışı / Otoban Karışık)
Avatar resmi ise benim araç değil. Yabancı bir siteden alınmış LC Prado :smiley:

Bu da kışın yapılan Aladağ kampında tanıştığımız, Ankara'dan Arda arkadaşın aracı.

[attachment=1]

Suzuki-lift-mar2010 004.jpg

schweps' Alıntı:
Çanakkale'den Mehmet bey, 1" yükseltme getlerinin uygulanmış halinin fotoğrafını bana göndermişti.
Paylaşmak istedim.

Not: Elimde işlenmemiş malzeme mevcut,kısa sürede imalat yapılıp isteyene gönderilebilir.

[attachment=1]

Merhaba,

Bu araçtaki lastik ebadı nedir acaba?

Merhabalar,
Grand Vitara için benzer yükseltme geti soran arkadaşlar oluyor.
'99 - '05, 3kapı ve 5kapı Grand Vitara'lar için yükseltme geti hazırlığı devam etmektedir,
Yakında uygulama fotoğraflarını ve deneme sonuçlarını bir başka başlıkta paylaşırım.

Arkadaşlar ustam ısrarla aracımı yükseltme yapmak istemiyor :D :D .Yağmurlu havalarda ve virajlı yollarda aracın kontrolünün çok zorlaşağı yönünde ısrarlı uyarıları var. İlla yükseltme yapmak istiyorsam yükseltmeyi yapacağını ama bunun güvenlik bakımından çok tehlikeli olduğunu söylüyor. Lastiklerle oynayarak yükseltme yapmamı istiyor. Ben 1'' yükseltme yapacağım. Bu 2.54 cm lik yükseltme ustamın dediği kadar araç kontrolünü zorlaştırıyor mu?

Merhaba,
Yay üzerine parça ilave edilerek yapılan yükseltmelerden sonra sıkıntı yaşamamak için optimum 1", en fazla 1 1/4" olması gerektiğini düşünüyorum.
Buna temel teşkil eden bir açıklamayı da (ingilizce) bu konunun ilk mesajına eklemiştim.
Ben eski 3K Vitara aracı 1" yükseltme ile sorunsuz kullandım, şu an ki sahibi de sorunsuz kullanıyor. 5K bir başka Vitara benzer yükseltme ile uzun süredir sorunsuz kullanıyor.
Dilerseniz benzer yükseltme yapmış ve halen aracını faal olarak kullanmakta olan "Mustafad" nickli Mustafa Demirel ile kontak kurup görüşlerini alabilirsiniz.

turkergen' Alıntı:
Arkadaşlar ustam ısrarla aracımı yükseltme yapmak istemiyor :D :D .Yağmurlu havalarda ve virajlı yollarda aracın kontrolünün çok zorlaşağı yönünde ısrarlı uyarıları var. İlla yükseltme yapmak istiyorsam yükseltmeyi yapacağını ama bunun güvenlik bakımından çok tehlikeli olduğunu söylüyor. Lastiklerle oynayarak yükseltme yapmamı istiyor. Ben 1'' yükseltme yapacağım. Bu 2.54 cm lik yükseltme ustamın dediği kadar araç kontrolünü zorlaştırıyor mu?

Merhaba,
Grand vitara için malzemeleri temin etmiştik ancak imalata başlayamadık. Şöyle ki, yükselteceğimiz araç kaza yaptı ve pert oldu. Elimizin altında bir araçta deneyip emin olmadan kimseye parça göndermek istemiyorum.
Bir gelişme olursa haberdar ederim.

mdilek' Alıntı:
Şenol bey bir arkadaşınızın yeni kasa 5 kapı grand vitaralara uygulama yapmayı düşünüyordunuz. Yapabildiniz mi? Yaptı isenin uygun ölçüde get var mı?

1" yükseltme için, konunun ilk mesajında gözüken parçalardan ibaret olan malzemeleri 235tl , (arka diferansiyel takozu için 25 tl ilaveyle 260tl) ye,
1 1/4" yükseltme için, konunun ilk mesajında gözüken parçalardan ibaret olan malzemeleri 240tl, (arka diferansiyel takozu için 30 tl ilaveyle 270tl) ye,
1 1/2" yükseltme için, konunun ilk mesajında gözüken parçalara ilaveten arka diferansiyel takozu ile birlikte 245tl + 35tl = 280tl ye temin edebilirsiniz.

Not1: Ara değerlerdeki metrik ölçüler de sağlanabilir. Fiyat bilgisi için kontak kurun.
Not2: 5K araçlar için talep edilirse arka getler nispeten yüksek tutulabilir.
Not3: 1 1/2" üzeri get imalatı fiyat bilgisi için kontak kurun.
Not4: Get malzemesi olarak Polyamid 1,135 gr/cm^3(Nylon6) veya Dökme Polyamid 1,2 gr/cm^3(Kestamid) kullanılmaktadır.

Merhabalar,
Yükseltme yaptığım Vitara'yı satalı epey oldu.
Get için arayan arkadaşlara artık yardımcı olamayacağım.
Ekte ölçülerini verdiğim krokilere göre isteyen kendi yaptırabilir.
Önceden paylaşılmış fotoğraf ve açıklamalarla birlikte her detay yeterince açıktır umarım.

1.jpg

2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR