Öncellikle herkese iyi akşamlar uzun süredir suzuki araştırması içerisindeyim ve sonunda bir vitara sahibi oldum 1995 model V6 2.0. Fakat 2.5 ay kullandığım süre içerisinde conta yakmışım sanırım nasıl başardım bilmiyorum ama hararet göstergesine hep dikkat ederim. Tabi hararet müşürünün çalışmadığını conta yaktıktan sonra ve abilerimin yorumlarını okuduktan sonra öğrendim
bana biraz pahalıya mal oldu. Şu an arabanın üst kapak söküldü ve rektefiyeciye gönderilmiş çatlama yok fakat kapak yılıkmış taşlanacakmıymış neymiş tam bilmiyorum.
Kısaca neler olduğundan bahsedeyim arabada bi sıkıntı yoktu yeni antifiriz aldım en iyisnden kattım 15 gün sonra radyatör su kaynatmaya başladı fakat göstergede bi hareket yok haliyle tamirciye gittim ; tamirci ( contalar eskidiği için antifirizi katınca böyle bir durum oluşmuş dedi). Radyatör antifirizi kaynatıp yedek su deposuna gönderiyor içindeki antifirizi, yedek su deposundan da fışkırıyor. Bu şekilde radyatörün içinde antifiriz kalmıyor sürekli. Tamirci söktü conta yanmış tam olarak bu sıkıntıyı yaşamamak için neler yapmam gerekiyor ve hangi parçaları yenilemem gerekiyor tamircim suzuki ustası değil ama japon arabalardan iyi anlar mitsubishi işlerini o yapıyor bu ilçede.
Tamirci şunları yapmam gerektiğini söyledi;
1- contalar değişecek
2- kapat düzeltilecek
3- orjinal termostat alınacak
4- hararet müşürü yenilenecek
5- radyatör plastik olduğu için şişlenemiyor güzel temizlenip ilaçlı suda bekletilecek 1 gün (paraya kıyarsan bakırdan yeni radyatör yaptıralacak)
6- Devir daim pompasında sıkıntı yok değiştirilmeyecek
Eksik kalan bir durum var mı acaba yani arabayı toplattırmadan önce yaptırmam gereken bir iş var mı tekrar conta yakmamak için ? ( Mehmet acar abimizden ısı sensörlü yol bilgisayarından da alıcaz tabiki toplattırdıktan sonra )