viraj denge kolu sürtme acil yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,009
Ynt: viraj denge kolu sürtme acil yardım

Dixie' Alıntı:
Alt yapıyı tamamen değiştirmeye doğru gidiyorsun. Hem çamurluk boşluğunu maksimum kullanmak hem de tekerlek aşağı salınımını arttırmanız için mevcut yayları sabit tutarak uzun hareketli amortisör kullanmanız gerekir. Bu sefer de yaylar için sabitleme kulesi lazım (dislocation cone). Daha sonra da viraj denge çubuğunu sökmeniz gerekiyor. Normal halde aracın ön ve arka yükseklik değerleri farklıdır, arka biraz daha yüksektir. Önce aracı poly bush kit ile normal hale getirip ölçülerini alın. Arada fark olmalı, eğer direk takozlarla mevcut halde yükseltme yaparsanız amortisörler normal çalışma mesafesinden yukarıda (açık) kalır ki bu da tehlikeli bir durum. Bir de araçtaki lastikler galiba 255 gibi duruyor, sizinki 315, çamur için pek de uygun bir durum değil.
şimdi bir dakika alt takım kiti aldık burçları değiştireceğiz birde viraj denge koluna takoz atacağız videodaki araçta yükseltme benden az sanırım onda bile en az 10 cm takoz mevcut ben daha fazla oynamak istemiyorum şimdide amotisor ve kule işi çıktı şimdi ben daha fazla yükseltme istemiyorum sadece viraj denge kolunun doğru çalışmasını istiyorum sayın dixie

Etiketler

iyi de asıl yapmak istediğimiz viraj denge kolunu kople atmış oluyoruz o zaman farklı bir konuya kayıyor konu birde bu kit geldi bu kiti kime taktıracağız mekanıçiyemi yoksa şaseciyemi bize katkısı ne olacak bu artikilasyon için amörtisör ve yaylarda değişecek sanırım aracın daha rahat bükülmesini sağlıyor ??? ???

Yaylar aynı amortisörler değişecek long travel diye tabir edilen uzun mesafe açılabilenden almanız gerekicek. Aracın artikilasyonu amortisör mesafesi kadar olur. Anladığım kadarıyla şu an zaten sizin artikulasyon mesafeniz yok gibi çünkü kupa yükseltme var. Viraj denge çubuğunu atmıyoruz sök/tak olucak şekilde modifiye edin işiniz bitince de geri takın.
Parçaları yürüyen takımdan anlayan birisi takar bulabilirsen servisine git daha çabuk olur

sayın dixie burada inanın bu işten anlayacak adam bulmak çok zor ben şimdi bana gelen burç takımının içindeki broşuru türkçeye çevirmekle uğraşmaktayım daha önceki aracımı defender buradaki otokar servisine götürüp snorker bağlatmak istedim ancak adamlar snorkerden bir haber telefonu kapattım getirin bir bakalım diyorlar oldu aracımı vereyim deneme tahtası yapsınlar yani bana servisten fayda yok iki şansım var biri aracıma bakan ustam diyeri adananın en iyi şasecisi başka yol yok gibi birde atrikilasyon çok yapmayacağım ve sürekli söküp takma durumum yok bu şekilde kitle beraber kullanmayı düşünüyorum sorun olmaz umarım

Amortisörün bir ucu dingile bir ucu da kupaya bağlı, kupayı yükseltince haliyle amortisör açık duruyor eğer amortisör bağlantı noktaları üzerine çalışma olmamışsa. Bu bağlantı noktalarını kontrol et düzeltme var mı? Yoksa ya siz düzelticekseniz ya da üçü bir arada kampanyasından faydalanıp artikulasyon yaptıracaksınız.
Araç yükseldikçe dertler artar, belli bir mesafeden sonra da katlamalı gider, siz katlamalı bölümün ortalarındasınız haberiniz ola.

Kitin içinden çıkanları ön sağ/sol, arka sağ/sol diye ayırın, iş bittiğinde kitten parça artmamışsa/eksik çıkmamışsa büyük bir ihtimalle doğru takılmıştır

Takıldıktan sonra rot ayarına gitmen gerek, sapmalara bir bak sonra da ayar yaptır bu arada tekerleklerden de anlaşılır ne tarafa doğru aşınma var?

daha öncede tekerlekleri kontrol ettim ve aşınma gözlemedim şimdik sırası ile gidelim önce şu kıtı taktıralım ondan sonra denge viraj kolu sonra en son rot balansa gideriz teşekkür ederim dixie

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR