V8 Motorlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BaXSeS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,631

BaXSeS

BaXSeS
Yer
OSMANİYE
Web
www.cyber-warrior.org
Arkadaslar v8 motorlara duskun oldugumdan bu konuda bırazda bılgı sahıbı olan arkdaslarıdman yardım alayım dedım ve bundan herkes faydalansın ıstedım suan aramallarımda rasladıgım v8 motorları yazacagım ve sızınde bıldıgınız v8 ler varsa bu konu altında bılgılerınızı paylasalım

Oldsmobile V8 350

340 SIX PACK V8

Mustang v8 302cui

Chevy v8 gm 350 vortec

Ford 460 cui v8

Chevrolet 454 v8

Small block v8 383 cui

Buick lesabre v8

Chevy lt7-1 v8

bunların hanıgılerı aynı motor markaları ney hıcbır bılgım yok ben ve ogrenmek ısteyen arkdaslarımız ınsallah bılen arkadaslarımız sayesınde ogrenecek

Etiketler
Ynt: V8 Motorlar

;D ;D

gm grubu v8 motorlar 262-283-302-305-307-327-350-396-400-427-454-502 cubic inch
aklıma gelen ölçüler. Bunların hepsi kendi yıllarında efsane hacimler ve motorlardır.
350 en popüler makinadır.454 bir efsanesir.427 400 motordan create edilmiş bir makinadır(deli birşeydir)
Ancak bu anlatmakla bitmez. ;)
bu arada create demek motorun biyel kol boyunu uzatarak haraket boyunu arttırmak daha fazla yakıt karışımı emmesini ve daha fazla güç elde etmesini sağlar . Aynı zamanda yük x yük = kuvvet x kuvvet kolu temel prensibi ile gücü torku da arttırmak demektir.Bu modifiyeyi firmalar kendi yaptığı gibi dışarıdan firmalarda yapmışlardır.

çok derin bir konudur bunlar.
diğer markalarda efsane makinalar aklıma gelenler AMC 401 ,Buick 455, Oldsmobil 455, Pontiac 400 ,Dodge 340, Dodge 426 hemi ,Dodge 440.......... Sabaha kadar yazsak bitmez yani kolay gelsin eğer yolun başındaysan daha vazgeçin bu sevdadan. Alın bir çaydanlık binin gitsin. Hepsi aynı dört tekerleği var. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

hacim/güç orantısı en yüksek olan makina en iyisidir.Ekonomiyi unut bu makinalarda, keyfi düşün.

demek ıstedıgım mısal 340 SIX PACK V8 bu motorda 3 tane karbırator var ama vortec motorda tek halıyle yakıt farkı vardır bu motorlar arsında 3000 cc den 6000cc ye kadar v8 ler gordum hepsının yakıtı bırbırınden farklıdır elbette yanlısmı dusunuyorum

Yavuz abi GM V8 leri saydın, Fordl grubunun V8 lerini de bekliyoruz :smiley:

Bir arkadaşımla çok araştırmıştık yakıt tüketimi konusunu, kendi Apollosunda 250 chevy sıralı 6 var, 305 v8 le aynı yakıyordu, hem v8 bastın mı gidiyor :smiley:

Ayrıca 70lerin ortalarında bu emisyon muhabbetine katalitik konvertörler falan giriyor, onlar da yakıtı arttırıp gücü düşüyorlar..

bizim 250 sıralı 6'da Rochester tek barel karb. var ama lpg li olduğundan 4 barel de olsa ne değişirdi bilemiyorum..

İngilizden Amerikanlara mı kayıyorum ne oluyor bana :D

Ford gurubu motorlar (popüler olanlar) 289-302-351-390-400-429-429 boss-460 aklıma gelenler birde bunların createleri var tabiki.
429 boss efsane bir makinadır. en popüler motorlar 289 ve 351 dir.sağlam torku yüksek motordur hepsi. Yeni modellerde 347 eklendi sanırım. ;D

Merhabalar,tesadüfen iki farklı kaynaktan 'marin motor' tavsiye ettiler bana.Volvo Penta V8, sanırım 270 Bg civarında gücü varmış.Ben bu konularda kör cahil seviyesinde sayılırım.Deniz aracı için yapılmış bir motor Defender'a uyar mı sizce?

marin motorların blokları değerlidir.Ancak diğer donanımları manifoltlar özellikle cadde ve arazi aracı için uygun değildir. Ford ve GM marka motorların denizmotoru satan firmalara imalat yaptıklarını biliyorum. Bildiğim kadarıyla mercruiser markası gm makina. Volvo penta v8 nedir nedeğildir bilmiyorum . Yedek parça sıkıntısı yaratır.Birde landrover'a başka marka bir motor takamazsınız diye biliyorum. iyi araştırın derim. selamlar.

selam eğer alırsan en popüler olanı almalısın çünkü diğer motorlarda parça sıkıntısı olabilir tabiki V8 çok farklı hele o sesi yokmu bende 350 var tavsiye ederim...ford chevy dodge... zaten GM fabrikasının ürettiği farklı tip motorlar hemen hemen aynı dizayn

360 derecelik volanı 8'e bölüp yani 360/8 = 45 derece her silindir için dönme açısımı oluşuyor?

Yani başka bir değişle her silindir, volanı 8 de 1 oranında yani 45 derecemi çeviriyor?

Dört zamanlı motorların hepsinde ister 2,ister 4,ister kaç olursa olsun hepsinde silindirlerin her biri birkez ateşleme yaptığında motor iki tur atmış olur.Silindir sayısının çokluğu sadece gücü dengeli aralıkları daha sık şekilde düzenlenmesini sağlar.Düz sıralı, boxer,V düzeninde dizilimlerin herbiri farklı karakterde motorlardır. Hatta ve hatta V 'nin açısı bile motorun sesini gücünüvs. etkiler.Konu oldukça derin.

Ayni anda karşılıklı serilerden birer piston ateşleme durumu söz konusu olabilirmi?

Yani tek silindire 8/1 oran 45 derece guc uretme aralığı düşerken, bunun yerine iki piston aynı anda ateşlendiğinde 4/1 90 derece güç üretme aralığı olacak. Tabi bu guç diğerine gore daha fazla olduğu için tork artacak.

Bu düzende çalışan bir motor varmıdı? yapılması mümkünmüdür?

bahsettiğiniz özellikte bir motor yok. Distibütörü ve tevzi makarasını gözünüzün önüne getirin ateşlemeyi sırayla yapar.
Aynı anda ateşleme sanırım jaguarın v12 motorlarında var.ister 6 ister 12 kullanabiliyorsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,815
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
gamini22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR