V8 Motorlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BaXSeS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,632
Ynt: V8 Motorlar

makaranın iki yanındanda akım gececek sekilde (t şeklinde) tasarlanabilir, böylelikle 1 ve 5 aynı anda ateşlenebilir diye düşünmüştüm.

Etiketler

boxeralfa' Alıntı:
makaranın iki yanındanda akım gececek sekilde (t şeklinde) tasarlanabilir, böylelikle 1 ve 5 aynı anda ateşlenebilir diye düşünmüştüm.

olmaz öyle. Elektrik en yakın yoldan geçer herzaman.O hassasiyettle üretilemez distributor.

Aslında yapılabilir.
Distiribitor yanlızca tetikleyici sinyal gonderecek ve ateşleme sırasını belirleyecek, diğer tarafta kontaktorler yardımıyla gerçek ateşleme akımını dağıtılacak..
Benimki sadece teori.. pratikte uygulanabilirmi bilmem.. ;)

Ayrıca yakıt dağıtımı ve krankın çok hassas açılarda üretilmesi gibi birsürü unsur var.. iş, hepsini uygun hassas olarak ayarlamakta zaten..

boxeralfa' Alıntı:
Aslında yapılabilir.
Distiribitor yanlızca tetikleyici sinyal gonderecek ve ateşleme sırasını belirleyecek, diğer tarafta kontaktorler yardımıyla gerçek ateşleme akımını dağıtılacak..
Benimki sadece teori.. pratikte uygulanabilirmi bilmem.. ;)

Ayrıca yakıt dağıtımı ve krankın çok hassas açılarda üretilmesi gibi birsürü unsur var.. iş, hepsini uygun hassas olarak ayarlamakta zaten..
kumruhuseyin' Alıntı:
motorlardan anlamam ama Volvo Penta V8 videosuna baktım manyak sesi var.o sese kurban olurum ben :smiley:

işte herşey bendede böyle başladı. Dahada iflah olmazsınız.:smiley:):smiley:):smiley:)

Volvo penta ,mercurieser ve yamaha V8 marine makinalarda 454 kubik inc motor vardir yani motor hacmi 7,4 litredir.Ben 4 yil parasut teknesinde Volvo penta 454 motoru kullandim.330 Bg lik bu motorde ardisik cift pervaneli kuyruk vardi kullanmasi inanilmaz zevklidir.1800 kglik parasut teknesini gaz kolunu kapattigin zaman ok gibi kaldirir.Motor calisirken teknede ses ve titresim kesinlikle olmaz sadece 4 barrel karburator 3000 devirden sonra acilinca insani rahatsiz etmeyen ama ben buradayim diyen bir makinanin senfonisini dinlersiniz cunku kara makinasi gibi eksoz cikislari havaya degil suyun icinedir , bu yuzdende eksoz sesi degil makinanin ic sesini yani kalbinin gucunun sesini duyarsiniz.Inanin makina tutkunlari icin bunu duymak ve hissetmek tarif edilemez bir duygudur.Bu senfoniyi dinlemek icin makinayi 4500 devire kadar cikarirdim ve yaklasik 50 knotla suyun uzerinde ucardim.Ama maalesef artik bu makinalar kullanilmiyor yerine dizel makinalar geldi.Gerci Mercruiser V8 dizellerde 320 bg guc uretiyor ve az tuketimleri var ama 454 makina bir sanat eseridir.

konu icinde bir arkadasimiz marine makinalarin arabaya konup koyulmayacagindan bahsetmis.Marine makinalarla kara makinalarinin blok dokumlerinde kullanilan metal alasimlar farklidir.Genelde marin makinalarin bloklar az sicaklik degisimlerine uygun dokulur , kara makinalarinin ise ani sicaklik degisimlerine uygun olmalari gerekir .Bildigim kadari ile Mercedes motor bloklarinin uzerinde A ve B harflerini gosteren ok iareti vardir.A harfi blogun kara makinasi oldugunu B harfi ise Marine makine oldugunu gosterir.Firma kara ve deniz makinalari icin ayri alasimli bloklar dokmustur.Bunun haricinde motor uzerindeki diger parcalar deniz suyunun tuzlu asindirici etkisinden az etkilenmesi icin daha dayanikli malzemedn uretilir ve daha saglam izole edilir.Bunun da maliyeti arttirici etkisi vardir tabi.

kumruhuseyin' Alıntı:
motorlardan anlamam ama Volvo Penta V8 videosuna baktım manyak sesi var.o sese kurban olurum ben :smiley:

Volvo Penta 454 makinayi bakim yaparken karada calistirdim ben ses tarif edilemez ancak susturucu kullanmadan bu makinayi kullanmak imkansiz ,birde benim makinada dereceli eksantrik vardi ve 330 bg gucundeydi.

merkezci' Alıntı:
Volvo penta ,mercurieser ve yamaha V8 marine makinalarda 454 kubik inc motor vardir yani motor hacmi 7,4 litredir.Ben 4 yil parasut teknesinde Volvo penta 454 motoru kullandim.330 Bg lik bu motorde ardisik cift pervaneli kuyruk vardi kullanmasi inanilmaz zevklidir.1800 kglik parasut teknesini gaz kolunu kapattigin zaman ok gibi kaldirir.Motor calisirken teknede ses ve titresim kesinlikle olmaz sadece 4 barrel karburator 3000 devirden sonra acilinca insani rahatsiz etmeyen ama ben buradayim diyen bir makinanin senfonisini dinlersiniz cunku kara makinasi gibi eksoz cikislari havaya degil suyun icinedir , bu yuzdende eksoz sesi degil makinanin ic sesini yani kalbinin gucunun sesini duyarsiniz.Inanin makina tutkunlari icin bunu duymak ve hissetmek tarif edilemez bir duygudur.Bu senfoniyi dinlemek icin makinayi 4500 devire kadar cikarirdim ve yaklasik 50 knotla suyun uzerinde ucardim.Ama maalesef artik bu makinalar kullanilmiyor yerine dizel makinalar geldi.Gerci Mercruiser V8 dizellerde 320 bg guc uretiyor ve az tuketimleri var ama 454 makina bir sanat eseridir.

Denizdeki tadıda birbaşkadır muhakkak.455 makinada 160 km ile giderken, nos açtığında lastik yanarak şeritlerin uç uca yapıştığını gördüğüm günü unutamam heralde hayatım boyunca.Sürat felaket olduğundan ,asfalttan çamura daldık.:smiley:):smiley:)

GERÇEKTEN ÇOK HOŞ V8 ÇOK AYRI BİR MOTOR AMA BENCE GEREK YOK SEN BU İŞE GİRERSEN YARIN DAHA BÜYÜĞÜNÜ DAHA SONRA DA DAHA BÜYÜK DİYECEKSİNDİR AYRICA MASRAF AÇARSA ÇOK ÜZÜYOR ZATEN PARÇALRI HER YERDE BULMA ŞANSINDA OLMUYOR MESELA BEN 350 MOTOR TOPLATIRKEN ÇOK SIKINTILI OLDU İSTERSEN BİR DAHA DÜŞÜN SEN BU İŞİ

Merhaba arkadaşlar
Ben bir Pontiac sahibiyim. Ve aracımın üstünde 455 cui motor mevcut. Bu benim babamdan bana geriye kalan bir yadigâr. Aracım kaç beygir tam olarak bilmiyorum, ancak fena bir makine. 74 model aracımı ben LPG ile çalıştırıyorum. Burada yazan ve pek çok insanın aklındaki yanlış intiba’nın aksine, LPG’li blr araçtan da çok üst düzeyde Performans almak mümkündür. Yeter ki doğru bir montaj yapılmış olsun, ayarı düzgün yapılmış olsun. Zaten bütün bunlar düzgün yapıldıktan sonra, GAZ ile çalışan bir motorun kötü performans sergilemesi için hiç bir sebep kalmıyor. Dileyenle bunu tartışma konusu yapabiliriz. Dikkatimi Pontiac 455 yazılmamış olduğu çekti,,,sadece ilave etmek istedim ;) herkese sevgiler selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR