V8 lerde LPG problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,100
Ynt: V8 lerde LPG problemi

hakan

bak depoyu bu sabah doldurdum, gel seninle arabaları değişelim 2 gün bütün önyargılarından kurtul...

Etiketler

Hakan, teşekkür ederim, bilgi paylaşmak içindir. Gezenbilir'i zaten bu amaçla kurduk :smiley: Bak burdan eğrisi doğrusu tartışıldı, artık devlete çalışma, beraber Ürdün'e gideriz orda kullanırsın benzinde :smiley:

Hakan jeep almadan önce RRC bakmıştım daha önce söylemiştim biliyorsun. Madem alamadık bir gireyim şunların sayfasına da bakayım ne konuşuyorlar dedim. LR cilerin arasında da bir tek seninle irtibatlı ounca parmaklarım senin açtığın konuya gitti bilinç altından herhalde.

Teknik bilgi okumak kadar güzel bir şey olamaz benim için. Amma gel gelelim kafam karıştı arkadaş.

Biri bana sonuç söylesin!!!

Neler oluyor burada :smiley::smiley::smiley: Sizin her konunuz böyle kafamı karıştırıyor. Yoksa sayfalarınızı tıklayan benim gibi JEEP'cilerin beyni bulansın diye özel bir yazım tekniğiniz mi var. Veyahut bu sayfa senin yüzünden mi böyle :smiley:

Dur en iyisimi ben TAKIK! :smiley: olmayan birinin açtığı konulardan okuyayım...

alpaslanepli' Alıntı:
Hakan jeep almadan önce RRC bakmıştım daha önce söylemiştim biliyorsun. Madem alamadık bir gireyim şunların sayfasına da bakayım ne konuşuyorlar dedim. LR cilerin arasında da bir tek seninle irtibatlı ounca parmaklarım senin açtığın konuya gitti bilinç altından herhalde.

Teknik bilgi okumak kadar güzel bir şey olamaz benim için. Amma gel gelelim kafam karıştı arkadaş.

Biri bana sonuç söylesin!!!

Neler oluyor burada :smiley::smiley::smiley: Sizin her konunuz böyle kafamı karıştırıyor. Yoksa sayfalarınızı tıklayan benim gibi JEEP'cilerin beyni bulansın diye özel bir yazım tekniğiniz mi var. Veyahut bu sayfa senin yüzünden mi böyle :smiley:

Dur en iyisimi ben TAKIK! :smiley: olmayan birinin açtığı konulardan okuyayım...

Dostum Merhaba,

Takık kelimesi nokta atışı oldu :smiley: Sayfanın bu hale gelmesi benim suçum :-[ İlk boşlukta Naci Doğancı abimizin araçlarına LPG uygulaması yapan servise gideceğim. Sonuca gelince TÜP İYİ BİR ŞEYMİŞ ;D

Görüşmek üzere

Deep' Alıntı:
Alpaslan, sorun yok takık arkadaşı hallettik biz, sonuç: LPG, doğru montajlı ve kaliteli malzemeden ise iyidir :smiley:

Hallettiğiniz iyi olmuş. Çünkü Ben RRC kullanmayı o kadar çok istiyorum ki. Bu isteğime en yakın ulaşabileceğim kişi Hakan. Şimdi araç benzinli çok yakıyor veremem gibi bir mazaret kalkmış oldu aradan ;D

Deep' Alıntı:
V8 kullanıp ta benzinde inat edenlere önerimiz İran'a yerleşmeleri :smiley: benzinin litresi 15 krş=0.15 TL :smiley:

Benim bir arkadaşım geçen Umreye gitti. Arapcası iyi olduğu için kaynaşmış birileriyle, adamların JEEP'iyle akşama kadar gezdirmiş kendini, burayıda görmek istiyorum burayıda diye. İşleri bittiğinde adamlar benzinciye çekmiş depoyu fullemek için. Bizimki kendince jest yapacak ya ben doldurcam depoyu demiş. Herifler güldü diyor anlamamış bir şey :smiley: Sonra öderken gördüm ki diyor Türk parasına çevirince 8-10 lira ediyor bir depo benzin..
Dedim sen gel o kıyağı bana yapta araç benzin yüzü görsün. ;D

alpaslanepli' Alıntı:
Hallettiğiniz iyi olmuş. Çünkü Ben RRC kullanmayı o kadar çok istiyorum ki. Bu isteğime en yakın ulaşabileceğim kişi Hakan. Şimdi araç benzinli çok yakıyor veremem gibi bir mazaret kalkmış oldu aradan ;D

RRC Köpeğin Olur ;D

HakanBastoncu' Alıntı:
RRC Köpeğin Olur ;D

Eyvallah.. Valla insan sizin gibileri görünce insanlığını hatırlıyor. Hayatım boyunca iyi niyetlilikle güvenipte kazık yemekten mesafeli duruyorum artık herkese karşı. Bu siteye girdiğimden beri bakış açım değişti. Yüzyüze daha görüşmediğim biriyle bu kadar samimiyet kuduğuma inanamıyorum.
Çok mu iyisiniz? yoksa boş senet mi imzalatacaksınız? doğruyu söyleyin uleeyyynn!! :D

:D,

Alp bey estafurullah, sizin iyiliğiniz. Benimde şansım size benzer. Piyasadaki tüm uyanıklar beni buldu bir dönem ;D Ben bu iyiliğin siteden ve siteye üye olan insanların güzelliğinden olduğunu düşünüyorum.

Çok şükür yazıştığım ve tanıştığım tüm üyeler gayet sıkı ve samimi insanlar. Bu havayı yakaladıkmı sonuna kadar gider diye düşünüyorum. Neticede ticaret yok, menfaat yok, para yok pul yok. Bahsi geçenler çürük delikanlıyı bozan objeler. Bizde saygı, sevgi, doğa ve araçlar var.

Görüşmek dileğiyle

ndoganci' Alıntı:
alp

hele sen bir LR al, beraber araziye çıkalım bak daha neler olacak...

hehehehe

Abi nasip. Şu an chreokee ile katılırım. Yok sadece LR ler gelebilir diyorsan o zaman co-pilot olarak gelirim. Yamarım kendimi Hakan'ın yanına :smiley:
Ama ne olursa olsun sizlerin bir arada olduğu bir arazi programına kesinlikle katılacağım.. Tabi buyur ederseniz. Sonra bagajda yedek lastiğin üstü kalmasın :smiley:

merhaba,

konu kapanmışken içine limon sıkmak mı dersiniz, konuyla ne alakası var mı... Teknik olarak sizler kadar vakıf olduğum bir konu değil... Deep'in konuyla ilgili gönderdiği dergi kliplerinde, IMPCO adını okuyunca, belki bir faydası olabilir diye düşündüm; IMPCO gazlı yakıt sistemleri, özellikle de endüstriyel kullanıma yönelik sistemler konusunda uzmanlaşmış bir Amerikan firmasıdır. Türkiye'de trafiğe çıkan motorlu araçlarda LPG kullanılmaya başlamadan çok önce benzinli forkliftlerin LPG'ye çevirilmesinde de yaygın olarak kullanılıyordu... Forkliftlerde LPG kullanımdaki yaygınlık, kapalı mekanlarda egsoz gazlarının katalik filtrelerle daha kolay bertaraf edilebilmesi, ve mutfak tipi LPG tüpleriyle yakıt depolama işinin pratik olarak halledilebilmesiydi ve üstelik izin almak, ruhsata işletmek gibi formaliteler de yoktu.. Bu sistemler, bütün benzinli forkliftlerde problemsiz kullanıldı ve hala da kullanılıyor... LPG sistemler yaygınlaştıkça IMPCO, Avrupa pazarında rekabet edebilmek için, mevcut çizgisini bozmadan, BRC'yle işbirliğine gitti...

Türkiye'de forkliftlerde yaygın olarak kullanılmasına karşı, trafiğe çıkan araçlarda fazla bilindiğini sanmıyorum... İngiltere'de bir web sitesi, komple bir IMPCO sistem konusunda fikir verebilir;

http://lpg-kits.org.uk/shop/kits-for-american-v8s/impco-v8-motorkit/prod_158.html

sitede değişik Land Rover modelleri için uygun olan birkaç sistem daha var. Belki bu bilgiler birilerinin işine yarayabilir...

İyi Akşamlar...

Nacizane benimde sizlere bir sorum olabilir mi acaba?
1988 RR Classic icin ne tur LPG sistemi ve sistem montaji yapilirken dikkat edilmesi gereken konulardaki tavsiyeleriniz nelerdir.
Tesekurler, Saygilar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,625
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR