V8 lerde LPG problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,096
Ynt: V8 lerde LPG problemi

Hakan seninki şanssızlık olmuş, 4 seneden fazladır kullanıyorum sıralı lpg , ayırd edemezsin lpg demi benzindemi, LPG motor ömrünü kısaltmaz uzatır, ama araç eski teknoloji kurşunlu benzin kullanan cinslerdense , seri III gibi, üst kapaklara supap çevresine baga yapmak gerekiyor, kurşunsuz benzin kullanan araçlarda lpg sıkıntı çıkarmaz, yağ temiz kalır, bujiler daha uzun süre temiz kalır , motor içinde kurumlaşma olmaz. En önemlisi emisyon değerleri çok çok iyi, v8 le bile çevreyi kirletmiyor.

Naci nin bahsettiği konu önemli , lpg nin oktan sayısı yüksek, ayrı avans ayarı istiyor, yada benzin veya lpg den birinin tam performans vermeden çalışmasına katlanmak gerekiyor. Ayrıca lpg benzine göre zor tutuşan bir yakıt dolayısıyla ateşlemedeki çok küçük bir aksama benzinde belli olmazken lpg de sırıtıyor.

Ben avansa ayarını benzine göre yaptırdım, lpg de rölanide biraz tuhaf çalışıyor ama devirlenmesi lpgnin daha hızlı gibi geliyor bana.

Akışmetrenin gideceği vardır ondan gitmiştir ki çok hassas bir parça nezaman gideceği beli olmaz. özellikle toz canına okuyor akışmetrenin.

Geçmiş olsun selamlar.

Etiketler

Merhaba Yavuz Abi,

İlgi ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Gündelik kullanma projem gündemde. Şayet günde 120 km. yol yapacaksam LPG şart olacak. Hazır konumuz devam ediyorken LPG'nin maliyetleri, ruhsat masrafları vs. gibi ek bütçe gerektirecek işlemler için bilginiz var mı?. Astar ve yüz durumu olursa. Ayda 120 km'ye devam :D

Saygı ve sevgilerimle

bu sadece lpg maliyeti idi ( ocak ayı fiyatı - atiker)

ruhsat işletmesi de yeni rusat parası + muameleci + sızdırmazlık vs işlere de lazım biraz para, benim ruhsatta zaten işliydi o yüzden tam bilemiyorum... taktırmaya karar verdiğinde ara, seni benim arkadaşlara tanıştırayım, pişman olmazsın

ndoganci' Alıntı:
bu sadece lpg maliyeti idi ( ocak ayı fiyatı - atiker)

ruhsat işletmesi de yeni rusat parası + muameleci + sızdırmazlık vs işlere de lazım biraz para, benim ruhsatta zaten işliydi o yüzden tam bilemiyorum... taktırmaya karar verdiğinde ara, seni benim arkadaşlara tanıştırayım, pişman olmazsın

Teşekkürler,

İyi günler, iyi haftalar.

Selamlar

ben de 97 disco 1 e eski sistem taktıracağım.. olcay beyi aradım ulaşamadım 3 as mıydı şirketi neydi..

olcay bey duyuyorsanız bizi aydınlatır mısınız?

toplam maliyet nedir?

discovery-V8' Alıntı:
Sana da Hakan Ankaradan selamlar, yakınzamanda buluşalım bidaha.

Eyvallah Abi,

İş nedeniyle ( Etimesgut, Sincan ) Ankara niyetim var. Şirket, bizim araçla git diyecek. RRC ile gelme planım var hem iş hem sizleri görme amaçlı.

İstanbul'dan sevgi ve saygılar...

Bizde bir suudi arabistan specli v8 efi RRC vouge var, sıralı olamayan lpg takılı, ben çok az kullandım bana gayet düzgün gelmişti, şimdi araç komple söküldüğü için deneme şansım yok, keşke daha çok deneseydim diye aklımdan geçmiyor değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR