v. 8. motor ariyorum th 400 otomatik sanzuman icin

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bayraktar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,380

bayraktar

Ana Kamp
Mesajlar
38
Tepkime Puanı
0
Yer
Ünye/Ordu
merhaba arkadaslar ben erdal bayraktar cj 5 icin v8 motor ariyorum fakat bendeki sanzumana uyacak bir motor olmasi lazim sanzuman amarikan th400 arazili sanzuman bu konuyla bana yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkürler sagolun elinde böyle bir motor olan varsa bana ulasmalari rica ederim saygilar
 

Etiketler
Ynt: v. 8. motor ariyorum th 400 otomatik sanzuman icin

Ben yardımcıı olamayacağım ama öğrenmeyi çok istiyorum :smiley:
Takip...

Bu arada sitede bir arkadaşımızın Cj'sinde aynı şanzıman ve V8 motor vardı. Umarım cevap yazar konuya...
 

Ynt: v. 8. motor ariyorum th 400 otomatik sanzuman icin

arkadaslar yardimci olacak kimse yokmu ben cj5 me v8 motor ariyorum fakat th400 otomatik sanzumana uyacak bu konuyla ilgi veya bilgi sayibi olan arkadaslari bildirmelerini rica ederim erdalbayraktar@hotmail.de elinde v8 motoru olan arkadaslarin dikkatine teseküler saygilar
 

Ynt: v. 8. motor ariyorum th 400 otomatik sanzuman icin

sahibinden de epey var arama kısmına ilk önce 2-3 tane boşluk vererek v8 yazın çok iyi hazırlanmış motorlar bile mevcut..
 

Ynt: v. 8. motor ariyorum th 400 otomatik sanzuman icin


Merhaba,

Aracınız konusun da eksik bilgi vermişsiniz , neden(Neden derken sizmi taktırdınız demek istiyorum) TH 400 var aracınızda ve üstünde takılı olan motor nedir ? Ek olarak popüler davranış : şanızmana göre motor alımı değil bilakis motora göre şanzıman alımı yönündedir.

Turbo 400 e gelince ülkemizde de bulunan bu ekstra sağlam şanızmanın yaygın olan iki tipi vardır :

1- Chevrolet bağlantılı

2- BOP Bağlantılı (BOP : Buick,Oldsmbile,Pontiac bu üçlü aynı tipte bağlantıya sahiptir)

Kutularının içi aynıdır sadece dışında motora bağlanan taraftaki bağlantı aralıkları farklıdır (Jant gibi düşünün)

Sizin şanzımanınız hangi tip? Chevrolet bağlantılımı? BOP bağlantılımı? Yoksa uydur kaydır bir şekilde Mopar yürüyenin ne adapte edilmiş bir TH 400 mü? Ne istediğinizi tam bilmelisinizki doğru alışveriş yapabilin.

Ek olarak diyelimki Chevrolet bağlantılı bir TH 400 şanzımanınız var ve bu şanzıman ile doğal olarak Chevrolet V8 kullanmak istiyorsunuz.Chevrolet V8 ler de en basitinden kendi aralarında 2 ye ayrılırlar.

1- Küçük blok V8 (Small block V8) Bu klasmanın popüler motoru 350 V8 dir (350 CU=5.7litre) yaygın bulunur parçası görece ucuzdur ve çok ağır sayılmaz çok rahat 300+hp güç elde edilebilir.Sağlamdır.Sizin kaput içinide rahatça sığar.

2- Büyük Blok V8. (Big Block Chevrolet V8) Adında anlaşıldığı üzere ciddi anlamda büyüktür.Küçük bloğa göre ciddi bir ağırlık dezavantajıda vardır.
 



Ynt: v. 8. motor ariyorum th 400 otomatik sanzuman icin

merhaba sevgili kardesim ben yurt disinda yasiyorum aracim türkiyede ordunun ünye ilcesinde ben sanzumani kendim almanyadan aracima yükleyip getirdim bu sanzuman aracin üzerindeki 4.2 orjinal motoruna sorunsuz oluyor yani bu sanzumani ben kendim cj7 üzeriden söktüm ve türkiyeye kendim getirdim ve ben simdi aracimi biraz daha güclendirmek istiyorum iste bu yüzden v8 motor ariyorum sanirim bana uyacak motor sami bulok yani kücük olan motor olmasi gerekir ilginize tesekkürler hoscakalin erdalbayraktar@hotmail.de
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,516
Mesajlar
1,519,153
Kayıtlı Üye Sayımız
172,175
Kaydolan Son Üyemiz
disciyolda

SON KONULAR



Geri
Üst